Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Juletråden 2019

#1

Tallulah sa for siden:

Jepp. Nå er det PÅ TIDE!

Jeg planlegger juleselskap, og lurer på om tenåringen skal få julekalender eller ikke. Holdt på å kjøpe verdens kjipeste kalender til familien, nemlig et rydde- eller vaskeprosjekt hver dag. :haha:


#2

Input sa for siden:

I dag er det 70 dager til siste skoledag (for oss Oslo-folk) og 74 dager til julaften!!! :kneggnisse: :julemania:

Vi diskuterer om vi skal feire jul hjemme eller hos svigerforeldrene mine i år. Og hvor vi skal plassere juletreet. Og ikke minst hvor stort juletre vi skal ha. Sønnen synes det var for lite i fjor, men mannen og jeg synes det var perfekt.

:knegg: Hvor kan man kjøpe dette?


#3

shute sa for siden:

Snart ferdig med julegavene, pakkekalender til barn og kjæreste og har skaffet te-kalender til favorittkollegaen. #sykpåsinnet

Selvfølgelig må tenåringen ha adventskalender.


#4

star sa for siden:

Jeg gleder meg til juleferie.
Har begynt på gaven til foreldrene mine og tror jeg har kjøpt gave til x. Bare usikker på om jeg skal beholde de selv. :knegg:
Ja, og så er jeg jaggu ferdig med gavene til de voksne i x-svigerfamilien.


#5

Malama sa for siden:

Nedtellingen er igang.

Ingen tenåringer her, men alle får kalender. Også de voksne har fått de siste årene, om enn relativt enkelt innhold.

Ingen gaver er igang, og jeg HÅPER i år som før å være ferdig med mye av rydde og renhold før desember, men reelt kan vi sikkert trenge en slik kalender hver, alle fem.


#6

Tallulah sa for siden:

Tadaa: www.coolstuff.no/Get-Boring-Stuff-Done-julekalender

Men hva? Han blir kvalm av sjokolade (mitt barn?!?), han verken trenger eller ønsker seg nok dill til en gavekalender (og vi skal ikke bestille masse ræl fra Ebay), opplevelseskalender ble litt vanskeligere når han ikke syns det var like stas å høre en julehistorie eller dra til byen for å se på juleutstillinger lengre ...


#7

Molly sa for siden:

Første jul etter samlivsbruddet. Barna skal heldigvis være hos meg på julaften, men det kommer til å bli en rar desember og en rar jul. For første gang skal vi ha ekte juletre, ikke plast, det blir stas. :D
Hvordan gjør man det med julekalender for barn som bor 50/50?


#8

star sa for siden:

Flax kalender har vi endt på de siste årene. Med en og annen pakke i tillegg. Nå er jo ikke mine hos meg hele desember, så det blir uansett oppstykket.


#9

star sa for siden:

Når jeg hadde pakkekalender så var det bare pakker de dagene de var hos meg. De har eget hos x.
Med flax kalender så skrapes det heftig første dagen de er hos meg igjen. :knegg. Evt hvis de er innom i mellomtiden så skraper de da.


#10

shute sa for siden:

Våre er vant med pakkekalender, da tar bare jeg ansvar for "mine" dager og eksen for sine. Ellers hadde de sikkert hatt en hvert sted, i og med at vi er ganske bedagelig anlagt og liker å frakte minst mulig frem og tilbake.

Mine er hos eksen fra 20.-27., så jeg gidder ikke ha juletre. Feirer med dem, da.

Tallulah: Kombo av opplevelser (kino, teater, ting dere uansett skal?), nødvendigheter (selv tenåringer behøver sokker og boxere?), vingummi og kokosboller eller hva-han-nå-liker i en pakkekalender?


#11

007 sa for siden:

Jeg begynte juleplanleggingen i februar. :knegg:

I år er det store spørsmålet hvor vi skal feire og med hvem. Eldste skal feire med svigerfamilien sin (:sukk:), det blir første jul uten ungene samlet. Men sånn skal livet være, neste jul er de hos oss. Så, siden det «kun» blir oss fire igjen, så vet vi ikke om vi vil feire hjemme i år.

Såh! Jeg hadde egentlig invitert oss og mamma (med slag/rullator/hjelpebehov, you name it) hos søster #2, men så ble det søren meg samlivsbrudd der i gården. Derfor ser det ut til at det atter et år blir fult hus her hos oss, med mamma, søster, nevøer, rullatoren og hurra meg rundt. :gal:

Nytt av året er at det ikke blir Donald tre (svindyrt edelgran), men vanlig gran som kan drysse i vei i romjulen. Vi drar til Liverpool i romjulen (:jippi:)og blir til over nyttår, jså vi trenger et tre som holder en knapp uke.

Men jeg får altså ikke sett ungen min verken i jul eller nyttår, og det er litt rart. Og litt trist.


#12

Anne C sa for siden:

Vi har i alle fall bestemt hvor vi skal være på julaften. Jeg og brødrene mine med familier og hunder skal være hos foreldrene våre. Det vil si 8 voksne, 4 tenåringer, to barn og 4 hunder. Hundene er heldigvis i familie, det er tre barn og en mamma. De kjenner hverandre godt. Gutta mine gleder seg skikkelig, jeg gruer meg litt. Det blir alt for mye folk. Men jeg liker å være sammen med familien min, så det går nok greit. Ingen sover over der, så det blir tidlig hjem.


#13

Tallulah sa for siden:

Joda, vi har kjørt det de siste årene. Men han trenger ingenting. Og han blir lett kvalm og syns ikke det er stas med godis til frokost. Han kan selvsagt spare det til senere på dagen, men tja, jeg syns det er litt kjipt å gi ham godis når han selv ikke er så interessert.


#14

millact sa for siden:

Flax kalender, da?


#15

millact sa for siden:

Min tenåring ønsker seg te/sjokoladekalender fra apoteket. Yngste får nok en Flax kalender.

Ikke tenkt på julegaver enda.


#16

Tallulah sa for siden:

Ja, det kan hende det blir noe sånt. Fant egentlig en popcornkalender, men den ble utsolgt før jeg fikk bestilt. :skuffet:


#17

Molly sa for siden:

Pakkekalender orker jeg ikke å lage lenger :o Flaxkalender var lurt, det blir det!


#18

millact sa for siden:

Det hadde vært perfekt for min 11-åring!


#19

Myria sa for siden:

Jeg gleder meg og har så smått begynt å planlegge. Vi skal som vanlig feire hjemme hos oss selv. Mamma kommer sannsynligvis og da inviterer vi også eksen hennes, som ellers blir helt alene. De har fremdeles et godt forhold og ikke minst er han det nærmeste barna kommer en morfar (Pappa døde før de ble født). Vi inviterer også mannens tante og søskenbarn som flyttet hit i fjor og ellers er alene bare de to. Jeg håper også broren min kommer. Han har hittil feiret annenhver jul med oss og med konas familie (hun feirer alltid hos sine), så det er sånn sett vår tur i år, hvis han holder seg til tradisjonen. :jupp:

Det blir hjemmelaget pakkekalender som vanlig. Ungene elsker det og så lenge de setter pris på det de får lager jeg det gjerne. :jupp: Jeg er veldig usikker på hva slags julekalender jeg skal ha selv. De fleste sjokoladekalenderne er ganske kjedelige (savner Thornton's). Må tenke litt på det. :)


#20

polarjenta sa for siden:

Jeg kjøpte mange presanger på salg i romjulen, så jeg må vel finne de fram og finne ut hvem som skal få hva.

På julaften skal vi til broren min, dit kommer foreldrene våre, og tanteskatten har med seg samboeren.
1.juledag skal vi til foreldrene mine.

Minstemann har ønsket seg pakkekalender, så jeg får vel finne på noe der etter hvert. Skal til Bodø i slutten av oktober, så da skal jeg innom en godteributikk og finne litt annet godteri enn de har her. Ellers så tenker jeg sokker, boxer og litt annet småtteri. Gleder meg mest til ferie.


#21

Anne C sa for siden:

Gutta har fått flaxkalender de siste årene. Regner med at jeg går for det i år også. Egentlig hadde de trengt en boxerkalender eller noe sånt.


#22

Tallulah sa for siden:

Kan jeg friste med en sokkekalender? www.coolstuff.no/Strompekalender

:knegg:



#24

Isprinsessen sa for siden:

Vi skal feire jul for første gang i varmere strøk. Er litt spent på om barna føler de går glipp av julen.


#25

Retz sa for siden:

Jeg, yngste datter med samboer, baby og hund, pluss min eks skal feire jul på hytta. Og selvsagt min egen hund. Det har vi gjort to ganger før etter at vi kjøpte hytta for noen år siden. Hvis noen lurer på hvorfor eksen er med, så er det fordi han fremdeles er en naturlig del av familien, vi har en god relasjon og det er ingen grunn til at han ikke skal bli invitert.

Det blir første gang vi feirer jul med babyen, som fyller ett år om et par uker. Skal bli så koselig, og spennende å se hvordan hun vil reagere på all snøen! Ellers står pinnekjøtt og dronning Maud fromasj på menyen julaften, julesanger fra Spotify-lista på dab, og vi ser for oss en ganske lang gaveåpning. Som sikkert blir noe forkortet for babyen sin del siden hun legger seg tidlig.

Turer på ski og truger, lille søtnos i bæremeis eller i skinnpose på akebrett, grilling av marshmallows på bålpanna, litt tid til brett- og kortspill når minsten er i seng. Selv nyter jeg tidlige morgener fra rundt kl 5 til å strikke og lytte til lydbok.

Så må vi huske å kjøpe juletre denne gangen. Første julen måtte vi ut på truger i snøstorm lille julaften, utstyrt med øks, men i et område som domineres av bjørk og furu innså vi etterhvert at vi måtte fire på preferansene. Og ikke minst estetikken. Treet, som vi forøvrig ble veldig glade i, ble aldri kalt noe annet enn pjusken.


#26

polarjenta sa for siden:

Ungene mine får alltid flaxkalender av bestefaren.


#27

Kirsebær sa for siden:

Truls får adventskalender med en liten kindersjokolade hver dag. Og på helgedager en ekstrating som ansiktsmasker/lipsyl/småtteri.
Den sokkekalenderen det linkes til over her hadde vært genial, men jeg vil ikke bruke så mye penger.

Julaften blir hos søsters, og jeg grubler på hva julenissen skal kjøpe i år. :gruble:
Han kjøper en liten tøysegave til alle som er der hvert år.

Tallulah: kan adventskalenderen være memes eller vitser eller musikk eller noe slikt?


#28

Kirsebær sa for siden:

Jeg har forresten kjøpt adventskalenderposer og slikt på Wish. I år blir det slike:


#29

allium sa for siden:

Baconsvor?
www.coolstuff.no/The-Snaffling-Pig-bacosvor-julekalender

Hadde vært noe for min mellomste, men han er på den andre siden av jordkloden og kommer ikke hjem før lille julaften.


#30

Tallulah sa for siden:

Jeg så det, men nei, ikke begeistret for det heller.



#32

Blå sa for siden:

Juletråd. :lykkelig:

Vi skal være hjemme med begge mine foreldre (det er sjelden) og en engelsk venn som feirer jul i Norge for første gang.

Jeg har ingen gaver klare, men har noen ideer.

Jentene får bodyshopkalender på deling.

Jeg gleder meg til desember.


#33

veobra sa for siden:

Lego kommer med Harry Potter kalender i år. Må sjekke om den er aktuell.

Det blir pakkekalender på alle her. Sokker, te og tyggis er gjengangere.


#34

Hjertensfryd sa for siden:

Guttungen vil nok ha ein tekalender og flaxlodd. Jentene er eg meir usikker på. Der har det variert frå sjokoladekalender til glitter sin kalender.
Julafta er ungane hjå meg og me skal til foreldra mine :lykkelig:
Har så smått begynt å tenke på julepresangar og teste ut ei hekleoppskrift som muligens blir årets julepresang til alle som skal få småting.


#35

Noba sa for siden:

Jeg trodde dette var en tulletråd... :tullerdu: :kjepphest:

#36

Tallulah sa for siden:

Pøsj, fjorårets startet i september.


#37

Noba sa for siden:

:knegg: Men dere som begynner så tidlig, er dere ikke møkklei når jula kommer?
Hos meg er det knallhardt regime! Adventspynt og lys fra første søndag i advent, julepynt fra lillejulaften. Og jeg blir skikkelig muggen av å se butikkene starte så tidlig. Men fint mange gleder seg over jula altså, så jeg har jo ikke noe her å gjøre så muggen som jeg er til jul. :knegg:


#38

Kirsebær sa for siden:

:humre:
Jeg pynter ikke til jul enda jeg heller altså. Som regel starter det med litt advents/julestash til 1. Desember, også blir det litt mer nisser/stash uka før jul. Og juletre på lillejulaften.

Men jeg syns det er så koselig med jul! Så jeg bruker gjerne tiden fra september til å gruble og tenke og planlegge litt. Da blir det aldr stress i desember. Bare kos! :hjerter:
Og økonomisk sett er det mye bedre å spre juleutgiftene litt på flere lønninger. :nemlig:


#39

ming sa for siden:

Her blir det lavterskel aktivitetskalender på 9-åringen. Han har vært med på å bestemme aktivitetene i år. Eldste, som går på folkehøgskole og ikke har mange kronene å rutte med, får pakkekalender med nødvendigheter som tannkrem, hårstrikk, lypsyl og dusjåpe, og noen dager med snop. Har planlagt innholdet, må bare handle inn, pakke og sende. 16-åringen får sikkert flaxkalender, og mulighet til å være med på de aktivitetene som passer.


#40

frukt sa for siden:

Jeg har kjøpt et par gaver, og har etterlyst ønskelister fra min søsters barn. Svigers i England lager pakkekalender hvert år så kalender til barna trenger jeg ikke å tenke på. Vet ikke om jeg skal ha selv. Det koster jo gjerne en del, og jeg blir bare sur av å ha Flaxkalender og vinne 50 kr. :mumle: Hvor vi skal være, og hvem vi skal feire med er usikkert. Familien min er ikke så stor, og min far som har giftet seg på nytt må avvente hva barna til kona vil. :sukk: Julefeiring ble mye vanskeligere etter at foreldrene mine skilte seg.


#41

Chablis sa for siden:

Nei, jeg blir ikke lei.


#42

veobra sa for siden:

Pynt kommer senere. Nå er det gleden over alt jeg kan rekke. Når desember kommer rekker jeg ikke alt uansett. Men nå, nå kan jeg drømmeom alt det fine vi skal gjøre.


#43

Selma sa for siden:

I fjor feiret vi jul i California og romjul og nyttår på ei strand i Mexico, så i år er til tilbake til "jul as usual" hjemme hos oss selv. Julaften blir rolig med oss fire og svigermor.

Selv om jentene er store, så klarer jeg ikke å slutte med pakkekalendere. Studenten i Bergen får nok kalendergaver sendt i posten:jupp:

Gleder meg til å finne frem egen julepynt, men før det skal vi snu opp ned på stua. Nye vegger, tak og vinduer :svett: Oppussing litt nærmere jul enn jeg liker, men samtidig er jeg for utålmodig til å utsette det til etter jul


#44

Madicken sa for siden:

Slett ikke. De gangene jeg har vært møkklei, er de årene jeg har begynt sent med juleforberedelsene og stresset. Begynner man å planlegge litt allerede nå, blir hele desember bare julekos og glede. :xmaskiss:


#45

amo sa for siden:

Jeg har ikke laget pakkekalendere før de siste årene, og elsker det. Jeg begynner å samle allerede i januar og gleder meg til å begynne å pakke.
Nå får mamma 6 pakker, eldste 24, og minste 24. De mellomstore foretrekker flax.


#46

Molly sa for siden:

Det treet kommer dere aldri til å glemme, Retz. :hjerter:


#47

Tallulah sa for siden:

Elsker pjusken! Hiawata vil ofte redde juletrær, så våre har nesten alltid en slags defekt.


#48

Kirsebær sa for siden:

Ritz: for et herlig pjusketre! :hjerter:


#49

My sa for siden:

Jeg har også et sånt regime, men jeg liker å begynne å tenke og planlegge tidlig, og greit å planlegge sånt som gaver og kalender i god tid, så slipper man stress på slutten, og ikke minst, man får fordelt kostnadene litt utover. Det har jeg aldri vært flink til tidligere, men har blitt bedre de siste årene, takket være nettopp, fp sine tidlige juletråder. :elsker:

Ja, også har jeg gjort det til min æressak å ikke bli muggen over julemarsipan i oktober etc. Nærmest på trass, mot alle de årvisse indignerte innleggene på fb fra alle som synes det er så forkastelig, som jeg irriterer meg enda mer over. :knegg: Jeg har rett og slett bestemt meg at slik skal jeg ikke bli, jo mer folk hisser seg opp over juleutstillingene i butikken, jo mer gleder jeg meg over dem. Jeg gruffer ikke over tidlig jul i butikkene, og jeg gruffer ikke over halloween. If you can't beat them, join them! :digger: Livet er for kort til å bli sint på marsipan. Vi har uansett våre juletradisjoner som vi holder knallhardt på, og som er strengt forbeholdt selve julefeiringen, som for meg begynner på kvelden 23. desember. Så kjøpemarsipan og kjøpepepperkaker kan godt spises i advent, og tidligere også, for den saks skyld, men de hjemmelagde pepperkakene og marspianen, og de andre julekakene, er strengt forbudt før jula kommer. Det samme med den deilige julematen. Det er relativt stusselige middager og kjedelig pålegg og brød i tiden før jul. Enkelte ting settes fram til advent starter, som de obligatoriske lysene og kalenderene, krans på døra og stjerne i vinduet, men julepynten settes fram tidligst siste helg før jul, og juletreet pyntes på kvelden lille julaften. Og julepynten og juletreet får stå til godt over nyttår, og tas ikke ned før ca andre helg i januar. Så her er det ikke noen motsetning i å begynne å tenke på jul tidlig, og å ikke starte julefeiring når jula starter.


#50

Tallulah sa for siden:

Livet er for kort til å bli sint på marsipan var et godt livsmotto. :knegg:

Jeg pynter selvsagt ikke til jul i oktober, men jeg begynner så smått å søke på pinterest etter oppskrifter, pynteforslag, orienterer meg litt i julegaveland og begynner kanskje å kjøpe inn gavepapir og sånt om vi trenger det. Ellers ramler jula litt inn når vi har tid til det. Vi pynter ikke spesielt til advent utover en hjemmemekka adventstake, også kommer det litt mer og mer julepynt på plass gjennom desember. Treet kjøper vi når vi har tid, og det blir pyntet når vi har tid. Slik kalenderen ser ut i år tipper jeg det blir rundt 21.-22. desember. Også står det oppe til Renovasjonsetaten samler inn trær i Oslo, gjerne rundt 6. januar. Julehusene står gjerne bittelitt lenger, fordi de gir fint lys. Julegardiner, juleputer, julehåndklær og sånn har vi ikke, så jula er ikke så invaderende som den tidligere interessen kanskje burde tilsi. :humre:


#51

My sa for siden:

Vi kjører familiekalender i år som vi har gjort de siste årene, siden alle liker det så godt. Alle kjøper til alle, maks 50 kr for hver pakke. Så da blir det bare fire gaver å kjøpe for meg, i tillegg til godteri på lørdagene og noe ekstra på julaften. Det tok vekk veldig mye kalenderstress da vi begynte å gjøre det sånn.

Vi foreslo å bytte om på tradisjonen i år, slik at vi kunne feire jul hos svigers, også kunne mannens familie (inkl søster med mann og barn) bli med hit og feire nyttårsaften her. Det var noe alle i utgangspunktet var veldig positive til, ungenes søskenbarn syntes det hørtes veldig gøy ut å være her på nyttårsaften. Men det er ikke sikkert det lar seg gjøre, på grunn av mine/dine/våre-kabal hos mannens søster, som delvis var lagt allerede da vi kom med forslaget, med voksne "barn" som kommer hjem fra utlandet etc, og vi venter fortsatt på avklaring. Hvis ikke gjør vi det som vanlig her, det vil si vi feirer jul hos oss selv, muligens med svigerforeldrene mine på besøk, og reiser dit i romjula og feirer nyttår der, også snur vi om på det til neste år i stedet.

Jeg har ikke begynt å tenke veldig hardt på gaver enda, jeg har to bursdagsbarn om få dager, og har egentlig nok med det. Det er kun svigerforeldrene mine jeg har begynt å forberede til. I påskeferien feiret de gullbryllup, ved å ta med alle barn, svigerbarn og barnebarn på ei uke i Kroatia, og vi hadde en kjempefin tur. Så vi tenker å lage en fotobok med bilder fra turen, som de skal få i julegave. Og det har jeg så vidt begynt å pusle med. Det er CEWE fra Japan foto som gjelder, er det ikke? Tror jeg satser på det.

Juletre har vi fast tradisjon for. Det hogger vi selv siste lørdag eller søndag i advent, på en gård litt utenfor byen som tilbyr selvhogst, der de også har bål, med pølsegrilling, bålkaffe, kakao, pepperkaker og twist, hesteridning for småbarn etc. Det bruker å være veldig koselig. Når treet får stå på rota helt fram til siste helg før jul, så holder det også på nålene mye lenger. De som selges på torget eller på Plantasjen kan man aldri vite når ble hogget. Ett år kjøpte vi på torget, fordi bilen streika da vi skulle kjøre ut til gården på juletrehogst. Det året lå alle nålene i en dunge på gulvet før nyttårsaften. :hehehe: Når vi har hentet treet står det i kjelleren fram til det pyntes på kvelden lille julaften. Har alltid pyntet det etter at ungene har lagt seg, slik at de ikke har sett treet før de står opp om morgenen julaften. Først og fremst fordi det var det jeg selv vokste opp med, og jeg husker så godt den kriblende følelsen, men også fordi jeg hadde lyst til å kose meg med det i fred og ro, og ikke orket kaoset med tre viltre småttiser oppi all julepynten da de var små. Nå legger de seg jo stadig senere, og det er grenser for hvor langt ut over natta jeg gidder å holde på, men tradisjon er tradisjon. De siste årene har jeg ymtet på å begynne mens de sitter der, eller vi kan gjøre det sammen. Men akkurat den tradisjonen insisterer ungene så hardt å holde på, så det nekter de, så de går og legger seg med det samme jeg begynner å dra fram lysene og henge dem på, bare for at de ikke vil se det ferdig pyntede treet før de står opp. :knegg:


#52

Myria sa for siden:

Vi pynter jo ikke før desember, men planlegging og innkjøp av julegaver og sånt er det fint å starte med tidlig. Da kan vi bruke desember til koseting som baking, julemarked, julefilmer og sånt framfor å handle i butikker stappfulle av folk. :jupp:


#53

Fersken sa for siden:

I år er jeg tidlig ute, har allerede bestilt ting til pakkekalenderen til eldste. Til yngste tror jeg vi kjører samme opplegg som i fjor, en pakke Lego delt opp så han bygger litt hver dag.


#54

Retz sa for siden:

Nei, vi minnes det med kjærlighet og entusiasme. Og husker ikke en eneste en i den uendelige rekka av perfekte edelgraner.


#55

star sa for siden:

My: jeg er veldig fornøyd med CEWE fra Japan foto. :jupp: De har hatt tilbud på Black Friday de siste årene.


#56

Anne C sa for siden:

Jeg synes det er veldig deilig hvis jeg klarer å være ferdig med de aller fleste gavene før desember. Det er ikke så mye pynt som kommer opp her hos oss, og det varer heller ikke så lenge.


#57

Anne C sa for siden:

Men nå kom jeg på at jeg må lage kalender. Har holdt på med det hvert år siden gutta ble født.


#58

millact sa for siden:

Jeg tror jeg tok årets julekortbilde i sommer, så kort bestilles når det er halv pris. Har kuttet ned på hvor mange som får.

Eldste må ønske seg penger til sølv til bunad, men hun får nok en liten ting i tillegg. Må bruke litt tid på å finne ut hva det skal være.


#59

Anne C sa for siden:

Nå har jeg faktisk bestilt en haug med boxere til gutta. De trenger det, så de får 12 stk hver. Fant mange på tilbud på nett.


#60

gnuri sa for siden:

Jeg har begynt å glede meg til å spise frokost på de fine frokosttallerkene jeg kjøpte etter å ha sett de her i fjor :hjerter:
Jeg har kjøpt etpar julegaver allerede. Ungdommene i familien får som fjerde året på rad julegave i form av at vi tar dem alle med kjærester ut på en skikkelig helaften. Alle synes det er supert- og det gjør at vi slipper mye hodebry om hva vi skal kjøpe.

Alle år før har vi laget pakkekalender til hele hurven med kjærester, men i år har vi sagt at det kun bli de to som bor igjen hjemme som får- de var plutselig blitt 9 stykker til sammen, det ble litt vel mye å ordne/kjøpe. De kommer til å få hver sin flakskalender uansett.


#61

Niobe sa for siden:

I år kjenner jeg på angsten for å gå glipp av hele julen. Og det gjør meg vekselvis handlingslammet, og vekselvis ekstremt effektiv. I sum ligger jeg sikkert nokså normalt an i løypen. :knegg: Jeg har kjøpt en god del av julegavene, julekortet er klart til printing. Jeg dropper pakkekalender til minsten også i år, men han får Lego Harry Potter-kalender. Den var på tilbud på Lekekassen.no.


#62

Blondie sa for siden:

Jeg har også kjøpt noen julegaver, fint å spre det utover flere lønninger. Jeg må også kvinne meg opp til å gi beskjed om at de eldste tantebarna (som er godt inne i tjueåra) ikke får gave fra tante i år. :sukk:

Vesla er den letteste å kjøpe til, hun har en kilometerlang ønskeliste med alt fra truser til krølletang. :knegg:


#63

Tjorven sa for siden:

Jeg foretar meg ingenting i forhold til jul før knertens bursdag er overstått, men han hadde bursdag i forrige uke, så nå har vi bestemt at vi skal ha jul hjemme i år. Det er ganske mange år siden sist.

Snuppa får julekalender fra BodyShop i år. Den ble innkjøpt i Sverige i høstferien til Nesten halv pris. Knerten vil ha sjokoladekalender, og det haster ikke. (Han er veldig klar over prisforskjellen mellom kalenderne, men vil helst ha sjokolade.)


#64

Blondie sa for siden:

Jeg skal ha jul hjemme hos meg, det er første gang helt alene. Det blir dagen før dagen, men ungene har bestilt ribbe og juletre og hele pakka. Jeg er over førti år, jeg skal vel klare det også.

Forhåpentligvis blir desember sånn at jeg kan få laget litt surkål, medisterkaker og sånn i helgene før - det gir meg så glede på selve kvelden.

Kalender er jeg svært usikker på. Et av barna bor på hybel, et er her bare sporadisk og det yngste barnet er her bare annenhver uke. :gruble:


#65

Tjorven sa for siden:

Broderns yngste har forresten bestilt ribbemiddag. For noen år siden lagde vi en ribbe noen uker før jul der broren min med alle ungene ble invitert, og broderns yngste datter spiste sin egen vekt i ribbe (ikke helt bokstavelig, men hun gjorde et godt forsøk). Nå har hun bestilt ribbe igjen, og det har vel nå faktisk blitt en tradisjon. Egentlig burde vi spikre en dato allerede nå.

På julaften spiser vi pinnekjøtt, så det er greit å få gjort unna ribba på forhånd.


#66

Taien sa for siden:

Juletråd! :hjerter:
Jeg er i tenkemodus ang årets jul. Vi blir nok til å feire jul og nyttår her hjemme som vanlig. Min mor er også med.
Gutta skal få pakkekalender i år også, men den blir noe enklere enn tidligere år, og det er de klar over.
Jeg skal ha en ukes ferie, siste uka før jul...og jeg gleder meg vilt! Og det er ikke sikkert at jeg trenger å jobbe i jula i det hele tatt, så jeg kan virkelig trekke det lengste strået i år.


#67

My sa for siden:

Yngstejenta her også, har en ganske solid ønskeliste, som oppdateres jevnlig, som hun har skrevet i et google-dokument og delt. :knegg: Hun har bursdag nå på onsdag og får en del på lista da, men det er fortsatt nok igjen til julegaver også. Tvillingbroren er det verre med. Der er jeg redd alle gaveideene blir brukt opp nå til bursdagen, og vi får et stort problem til jul ... Synes alltid det er vanskeligere med gutter. I alle fall den gutten, han ønsker seg liksom ikke noe.

Eldstejenta er jeg mer usikker på i år. Sminke har hun nesten sluttet med, det var mye mer spennende i starten da hun begynte å bruke det, da ville hun ha ALT. Nå har hun landet på et minimum hun bruker til hverdags, og det er stort sett bare maskara, som har gått over fra å være svart til nå ha blitt clear. Og concealer når det er ett eller annet som må dekkes over. Resten bare ligger der og blir ikke brukt. Og alt av sportsutstyr og praktiske ting tror jeg hun har nå. Klær er jo alltids greit da, der kan hun sikkert komme opp med noen konkrete ønsker også. Jeg har tenkt på sånn airbrush/varmluftsbørste til håret - noen som har erfaring med det? Hun har langt, fint hår, som hun liker å glatte eller krølle, litt etter som.

Heldigvis er det bra med tid igjen til å tenke ut noe, eller notere meg det hvis jeg hører at de nevner noe.


#68

frukt sa for siden:

Gutter blir ofte vanskeligere å gi gaver til jo eldre de blir, ja. Merker det allerede på nevøen på 12. Han har fortsatt en del ting på ønskelisten, men det er mest dyre ting til over 1000 kr. Søsteren hans på 15 derimot ønsker seg alt fra scrunchies og sminke til dyrt headset og mikrofon. :knegg:


#69

Tjorven sa for siden:

Jeg har en gutt på 12 og en jente som blir 15 like etter jul. Det er virkelig ekstremt mye enklere å kjøpe til henne. Hun ønsker seg jo "alt", og han vil bare ha et par rådyre ting. (Min minste leser heldigvis bøker, så han får mye av det i gave.)


#70

Fakse sa for siden:

Jeg sitter og ser på gaver til ungene. Hvor får man kjøpt en OK trapes til å ha på huskestativet ute?


#71

Blå sa for siden:

Jeg har 16 åring og 18 åring, begge jenter, og det er ganske håpløst. De ønsker seg lite. 18 åringen tjener penger selv og kjøper seg det hun har lyst på, og 16 åringen har aldri ønsket seg noe særlig.

Vi er relativt rause med det de trenger i løpet av året og kjøper derfor relativt små og nærmest symbolske gaver.


#72

Blondie sa for siden:

Sønnen i flokken er helt umulig å gi gave til ja og har vært det lenge. Nå ønsker han seg type øl og snus, det er ikke aktuelt. :hehehe:


#73

frukt sa for siden:

Høres kjent ut. Jammen godt at jeg var så lur å bare få jenter. :knegg:


#74

frukt sa for siden:

:ler:


#75

My sa for siden:

"vanlig" trapes får man gjerne på lekebutikker, men det er mest av sånt rett før sommeren da. Vi kjøpte en gang en billig pakke med både turnringer og trapes. Husker ikke hvor, det er mange år siden, men det var noe sånt som dette. Ellers har de masse sånt her, som ser litt ordentlig ut.

Ordentlige sirkustrapeser kjøpes på spesialbutikk, og koster en hel del, men regner ikke med at det er det du trenger? Kjøpte nettopp en luftring (aerial hoop) til yngste derfra, som hun får i bursdagsgave om et par dager, men hun går på sirkus da, og øver på diverse luftakrobatikk.


#76

Niobe sa for siden:

Eldstemann ønsker seg Samsung Galaxy Buds, og minsten får Lego Hogwarts. I år var begge deler ganske enkelt. Eldste ønsker seg stort sett penger eller gavekort av tanter, onkler og faddere. Det stemmer at gutter i den alderen ofte har få, men dyre ting på ønskelisten.


#77

Myria sa for siden:

Enig med flere her angående barn og julegaveønsker. Han som blir 11 før jul er den vanskeligste å kjøpe til av barna. Det hjelper jo heller ikke at han har bursdag 1. desember, så det er to gaveanledninger kort tid etter hverandre. På den annen side gir jo det muligheten for at han kan få en dyrere kombinert jule-/bursdagsgave (skjønt det har vi ikke gjort hittil, men det er vel så mye fordi han sjelden har veldig dyre gaveønsker). Lillebror på 8 og lillesøster på 6 er begge superenkle å kjøpe til. De ønsker seg alltid mye forskjellig og i alle prisklasser.


#78

Frk_Fryd sa for siden:

Juletråd!

Jeg har begynt å planlegge julekalender, og lurer på om dette er året jeg skal gå for gave hver 3. dag. 72 smågaver føles så unødvendig, og en aktivitetskalender vet jeg ikke om jeg klarer å gjennomføre. Den 5 år gamle divaen kommer dog til å tørne. :knegg:


#79

My sa for siden:

Kan jo si noe av det guttungen her får til 12-årsdagen sin om to dager, i tilfelle det er tips som andre kan ha nytte av, siden det ser ut til å være en utfordrende kategori å kjøpe gave til:

Fra oss får han ratt og pedaler til PC og Playstation. Det står faktisk på den sparsomme ønskelista.

Samsung Galaxy buds fra besteforeldre + en onkel.

Fra en søster får han hotellpute til senga si (70X100 cm, for 200 kr på tilbud hos Kid nå), han har faktisk sagt at han ønsket seg det en gang tidligere, da han så at søskenbarnet hadde, men har ikke nevnt det igjen nå, så kudos til meg for elefanthukommelse. :stolt: Han liker å ligge på senga si og se på youtube på mobilen, så den blir fin og ha da.

Fra en annen søster får han langrennshansker.

Fra mormor får han en mellomstor mattermos, til å ha med varm mat på tur. Han har hatt en tidligere, en veldig liten, som han og søsteren fikk da de gikk i barnehagen, som har blitt veldig mye brukt, men som ikke holder på varmen lenger og som rommer litt for lite. Han etterlyste dem faktisk sist han skulle på tur med klassen, han er ikke så glad i brødskiver, og vil heller ha med varme kjøttboller, pølser e.l.

Fotball fra morfar. Han trenger alltid en fotball til. Det er forbruksvare her i huset. Han begynner å bli litt kresen på baller, og vil ikke ha de billigste, og de bør helst ha struktur i overflata og ikke være for tunge.

Men hva han skal få til jul, det aner jeg ikke.


#80

polarjenta sa for siden:

Jeg har gitt beskjed til eldste at han må hoste opp en ønskeliste eller så får han bukser i år også. I fjor endte han med opp å si at han kunne jo ønske seg bukser fra meg ei uke fra jul, jeg tror egentlig han trodde at jeg kom til å finne på noe annet. Det gjorde jeg ikke.


#81

Novla sa for siden:

Juletråd! :elsker:

Vi er litt i tenkeboksen om hvor vi skal være i jula; jeg har litt lyst til å være her, men mannen har lyst til at vi skal dra til min familie. :knegg: 40 mil på nordnorske vinterveier frister bare sånn passe, men jeg vet jo at det blir veldig hyggelig når vi kommer dit, da. (Samt at det sparer mye jobb med forberedelser, siden min mor aldri er så lykkelig som når hun kan dulle med oss og fôre oss.) Og skal vi til hjemstedet mitt må vi vel fikse nisse, siden 9-åringen (!) her for litt siden sa at det eneste som var dumt med å feire jul hos mormor i fjor var at det ikke var nisse der. :D

Og vanskelig å kjøpe gaver til gutter, ja. Dvs. de ønsker seg alltid spill til Switchen, men jeg synes det blir litt ensformig om de skal få det til både jul og bursdag, samt at det er greie ting å ønske seg fra besteforeldre. Til minstemann vurderer jeg faktisk kamera, siden han til stadighet maser om at vi skal ta bilder av diverse til ham, så det hadde vært greit om han hadde mulighet til å gjøre det selv. Så om noen har tips til et enkelt og robust kamera til en vettig pris er jeg lutter øre. :)


#82

Input sa for siden:

Jeg synes til og med 9-åringen er vanskelig å kjøpe til. I år ønsket han seg en konsert med stefaren sin, så det er jo greit, men han må få noe i tillegg. Og han har også bursdag i desember. :gal:

Han fortalte svigermor at han ønsker seg ullundertøy, da ble jeg ganske sjokkert.


#83

millact sa for siden:

Hva er Samsung Galaxy Buds?

Tror ikke min på 11 har mange ønsker, nei. Han trenger kanskje en ny slalåmhjelm og et tykkere liggeunderlag til speideren. Ellers er det nok gaming interessen som blir det store ønsket.


#84

My sa for siden:

Trådløse ørepropper. Tilsvarende Airpods, men for android.

#85

millact sa for siden:

Fant ut av det, men takk. Vi er Apple familie, så Samsung er totalt ukjent for meg.

Den mattermosen så fin ut! Mine har noen lave, brede fra Aladdin fått mens de gikk i barnehage. De er for store for sekken egentlig. Begge kunne nok fått en slik din sønn får. Særlig yngste liker mye bedre varm mat enn skiver.


#86

Niobe sa for siden:

Guttungen har konvertert. :rolleyes: Her oppdrar man dem etter beste evne, kjøper Apple-produkter til dem før de kan snakke, og så svikter han oss på dette viset. :skuffet: Jeg må bestille Galaxy Buds'ene på nett, jeg kan jo ikke bli sett med dem i butikk! :knegg:


#87

star sa for siden:

Eldste har redigert ønskelista vår som vi deler, også med mormor. Det går i klær/sko og dyre dingser.
Yngste har enda færre ønsker, men desto dyrere.


#88

Blondie sa for siden:

Samsung buds høres egentlig litt interessant ut, men de er like dyre som Airpods? :skremt: De er kanskje for nye til at det går an å få tak i brukt.


#89

Input sa for siden:

Tror de koster rundt 1300,- Sønnen her ønsket seg det også, men jeg synes de blir for dyre. Han kommer garantert til å miste dem.


#90

Niobe sa for siden:

Ja, rundt 1300 kr. Han har i grunn aldri mistet noe som helst, så han er mer kvalifisert for den slags enn meg.


#91

Myria sa for siden:

Mange gode forslag My, bortsett fra at ikke én eneste av dem hadde passet storebror. :knegg:


#92

millact sa for siden:

Er ikke din også speider? Han trenger kanskje noe nytt til den aktiviteten? Bedre kniv, tykt liggeunderlag, sovepose, grevling til sovepose, tennstål, kompass eller sekk?


#93

Myria sa for siden:

Ja, han er speider, men han har vært det noen år nå og har dermed fått alt han trenger til alle årstider for lengst.


#94

My sa for siden:

Her er det omvendt, og det er jentene som har konvertert. :knegg: Guttungen er fornuftig enn så lenge. En stor fordel for han, for da arver han telefoner og diverse annet etter faren. Nå har han en telefon som strengt tatt er alt for dyr og fancy for en sjuendeklassegutt, men siden det bare er iPhone som gir status (hos barna) så har det ingen stor betydning sosialt sett, det er ingen som vet hvor dyr og fancy den egentlig er. I tillegg er faren forhandler og får alt av elektronisk utstyr mye billigere enn andre, bortsett fra Apple-produkter, dem tjener de ikke noe på i butikken. Enkelte ting får han også gratis fra forhandlere, for å teste ut, også sånt som han har fra før. Så buds, watch og andre duppeditter får guttungen lettere enn søstrene.

#95

Madicken sa for siden:

Fotokalender til besteforeldre bestilt!


#96

Niobe sa for siden:

Jeg har bestilt fotokalendre og julekort. Og flere julegaver.


#97

rajraj sa for siden:

Kanskje jeg skal benytte anledningen til å bli flinkere til å stå opp tidlig? :gruble:

Jeg har egenltig en evig ambisjon om å klare å stå opp lenge før jeg må for å kunne gjøre noe hyggelig for meg selv før jeg må haste av gårde på jobb. Jeg klarer det aldri - synes det er ultravanskelig.

Men hvis jeg proklamerer at årets julekalender er helge-aktig frokost på dekket bord med levende lys hver morgen helt frem til jul, da må jeg jo. Og så kan det jo bli superkos! Alt fra ristet brød med syltetøy til pannekaker eller egg og bacon er jo mer stas enn en skive ved benken før vi løper videre, er det ikke?


#98

Bergensis sa for siden:

Altfor tidleg å tenke på jul, for min del.
Men eg har konstatert at eg har fri julafta. Og me veit kven som skal inviterast.

Pakkekalender har me ikkje. Men dei får 200 kr kvar som dei kan kjøpe den kalenderen dei vil ha. Eldste har stort sett berre putta pengane i lomma si. Dei får litt forskjelllig i julesokken sin på julafta.


#99

Fakse sa for siden:

Vi har sånne frokoster, og det er utrolig fin familietid. Vi steiker ikke pannekaker eller egg da, men har te, melk og et lite glass juice, grovt hjemmebakt brød og et utvalg pålegg som står klart på brett i kjøleskapet slik at det bare kan dekkes på bordet, og rett tilbake igjen når vi er ferdig. Vi dekker på kopper og glass kvelden før, og om vi er frempå passer vi på at oppvaskmaskinen er to, så rydder vi rett inn i den når vi har spist. Det tar oss ca en halv time inkl pådekking, laging av te, laging av matpakker og opprydding. Anbefales av hele mitt hjerte.


#100

My sa for siden:

Her gjør vi det stikk motsatt. :knegg: Veldig enkelt med begrenset utvalg av ganske kjedelig pålegg i førjulstida, slik at det blir ekstra stas med alt det gode som kommer fram på frokostbordet i jula, med start julaften morgen. Også har vi ganske enkle og billige middager. Men levende lys har vi da.

Det vil si helgefrokost er helgefrokost i advent også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.