Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøpe konsertbilletter av privatpersoner

#1

GinaK sa for siden:

Hvordan vet man om konsertbillettene er ekte om man kjøper privat? :o
Har lest innimellom om folk som står utenfor konsertlokalet og selger sine billetter og så viser det seg at de ikke er gyldige når man skal inn.
Det er sikkert ikke noe problem men er det noen måte å sjekke dette på før man kjøper? :o

Ser at det selges billetter på Michael Bublèkonserten 24/10. Jeg skulle så gjerne vært der men turte ikke å kjøpe billetter når de ble lagt ut for jeg har bursdag den helgen og skulle egentlig ha stort selskap men så viser det seg at det kun kommer 8p så da kan jeg få til å dra allikevel. :digger:


#2

Timar sa for siden:

Man vet ikke det. Billettene kan selges mange ganger. Mulig det funker hvis man har papirbilletter?

Jeg har solgt billetter flere ganger og har ikke noe mer garanti å gi til kjøper enn navnet mitt. Det har likevel ikke vært noe problem å få solgt dem.


#3

GinaK sa for siden:

Åja, du mener at man kan sende billettene på fil. Huff, ja. Skjønner jo at man kan selge de flere ganger, om man er ute etter å lure folk, og da er det vel den første som står i køen som kommer inn. Bra du skrev. :)

Jeg tenkte egentlig på å kjøpe billetter fysisk altså. Hvor stor sjanse er det da at det er noe lureri? :cool:


#4

amylin sa for siden:

Man har ingen garanti så lenge man kjøper privat og ikke av det offisielle billettselskapet. Og finnes det fysiske billetter lengre? Altså slike som ikke er printet ut? Jeg aner ikke, siden jeg kun kjøper tilsendt på mail. Forslag til å være bittelitt sikrere er å sjekke at profilene ikke er nyopprettet, at de ikke har lagt inn en haug med annonser eller svar på billetter til salg, at de har solgt før og fått positiv respons på det.


#5

GinaK sa for siden:

Uff, nei. Tenkte litt mer på det. Selv om jeg kjøper fysiske billetter så kan jo vedkommende ha solgt de via fil til andre.. Usj. Tror jeg pingler ut, ja. Fillern og. :(
Takk for innspill. :)


#6

sindrome sa for siden:

Ingen garantier annet enn tillit.


#7

Carrera sa for siden:

Sjansespill det der, men vi tar sjansen, og har ennå ikke opplevd å blitt svindlet.

Men det er en risk...Digitale biletter kan selges mange ganger, og kun den første som "sjekker inn" får komme inn. Resten vil bli avvist, fordi biletten allerede er registrert inn.

Og helt umulig å forhåndsjekke om det er et ærlig salg eller ei...


#8

Agent Scully sa for siden:

Kjøp av noen du kjenner. Dvs spør etter billetter på Facebook. Se an personen du kjøper av. Gjør en bakgrunnsjekk. Ikkekjøp av folk som ikke deler noe info som kan etterprøves. Ikke kjøp av han mannen som ringer med en gang du legger ut "ønskes kjøpt" på finn, han er notorisk (dårlig) svindler. Og kjøp helst papir ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.