Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaring med små el-biler (Citroen C-Zero, Mitsubishi iMiev, Peugeot iOn)

#1

nokon sa for siden:

Har FP erfaringer med dei små bybil-elbilane av typen Citroen C-Zero, Mitsubishi iMiev, Peugeot iOn eller liknande?

Eg vurderer om eg skal kjøpe ein bruktbil av denne typen. Eg ser at 2012-2014-modeller er innafor det eg kanskje kan ta meg råd til. Eg ser føre meg småkjøring for å kjøre og hente barn, handleturar, små ærend og diverse "bykjøring" som primært bruksområde. Eg har ytterst sjeldan behov for å dra på lange bilturar.


#2

Hyacinth sa for siden:

Har hatt iMiev og var strålende fornøyd med den. Billig og bra! Solgte den fordi vi trengte en større bil. Eneste aberet med den var at den er kald om vinteren, men det er jo bare å kle på seg.


#3

Addison sa for siden:

Vi har 2015-modell e-Up VW, veldig fornøyd! Akkurat sånn bruk du nevner, god å kjøre, gode forseter, føles ikke så liten inni som utenpå. Er det greie lademuligheter og parkeringsplass ved ny bolig?


#4

nokon sa for siden:

Ja, eg har garasjeplass med lademoglegheit tilknytta ny leilighet. Inntekt for utleige av garasjeplass er med i reknestykket for om eg skal ta meg råd til bil. Men eg ser at med dei fysikalske utfordringane eg har nå, bruker eg bil ein del til slike småturar. Eg har tenkt at eg skal klare meg utan, fordi eg har ein veldig romslig elsykkel. Men nå får eg ikkje sykla på grunn av skade og det vil nok ta litt tid. Og vinteren kjem ...


#5

nokon sa for siden:

Det gjeld nok dei fleste elbilar i den prisklassen.


#6

LilleLeo sa for siden:

Jeg har en E-up som heter Berta, som jeg elsker dypt og inderlig. :hjerter:


#7

nokon sa for siden:

E-up er nok litt utanfor min prisklasse, fordi dei er nyare. Eg ser på dei frå mellom 2011-2014 med absolutt makspris på 60K.


#8

Hyacinth sa for siden:

Vi betalte 150 for vår bil (ny). Den ble levert i innbytte da den var fire år gammel, vi fikk 60 for den. Forhandler solgte den rekordraskt. Tror den lå ute for mellom 70 og 80.

Den var også billig i drift.


#9

Molly sa for siden:

Snuser også litt på tilsvarende biler. Hvor lang kjørelengde kan man regne på hhv sommer og vinter?


#10

Hyacinth sa for siden:

Vi hadde 120-130 om sommeren og ca 90 om vinteren. Bor i Stavanger, og fuktig klima reduserer kjørelengden.


#11

nokon sa for siden:

Slik eg forstår det så blir batterikapasiteten redusert ved 100.000 km, deretter held det seg fram til 300.000. I alle fall utifrå det eg har klart å lese meg til. Men det vil jo avvente av kor gammalt batteriet er.


#12

Hyacinth sa for siden:

Det kan hende. Vår kjørte bare 45000 de årene vi hadde den.


#13

Addison sa for siden:

Vår har gått 53000 km, på litt over fire år.


#14

Serena sa for siden:

Vi elsker vår lille iOn, billig i innkjøp (både brukt og ny), nok rekkevidde til alt vi trenger det til, og det er det samme du ser for deg. Jeg kjører den til jobb hver dag, kjører på trening, butikken osv. Kjører også noen langturer, da bare hurtiglader jeg.


#15

amylin sa for siden:

Elsker mitt lille, hvite såpestykke! (iOn). Eneste er at den er som et såpestykke på vinteren, og siden jeg har en parkeringsplass i en oppoverbakke hender det at jeg må ta kollektivt på vinteren. Liker at den er liten og tar kort tid å fullade. Ulempen er at jeg kan ikke kjøre superlangt med den uten å lade. Jeg synes ikke den er så kald på vinteren, men jeg kjører korte strekninger hvor jeg kjører på med varme.


#16

Polyanna sa for siden:

Kan ikke skikkelig gode vinterdekk avhjelpe såpestykkefølelsen amylin?


#17

Serena sa for siden:

Min iOn er fantastisk på vinterføre, har gode dekk - og jeg liker bakhjulstrekk på vinterføre. Bor på vestlandet da, så har ikke erfaring med vinterkjøring over flere måneder. Her er det snø/is/slaps/regn på repeat - men den får meg både trygt opp og ned bakken fra garasjen når det er glatt.


#18

Hyacinth sa for siden:

Har heller ikke hatt problemer på (Vestlands-)vinterføre.

At bilen var kald om vinteren skyldtes ikke at jeg ikke kjørte med varme, men at den tok lang tid å varmes opp.


#19

amylin sa for siden:

Tror ikke det bare er vinterdekkene og bilen, men mer selve parkeringen. Ser det er flere naboer som har trøbbel også, Tesla, Volvo stasjonsvogn, Leaf og Golf.


#20

nokon sa for siden:

Nå har eg kjøpt ein Citroen C-zero. Er spent på om det er eit godt kjøp, men eg trur det. Eg ser at veldig mange forbrukertestar omtaler desse tre som "trillingbiler", så eg såg litt på alle tre.


#21

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror de tre bilene er omtrent like, ja. Tror du blir fornøyd. Gratla! :blomst:


#22

Addison sa for siden:

Gratulerer! :blomst: Du har imponerende gjennomføringsevne, tror dette vil bli en veldig lettelse for deg i den nye hverdagen! :klem:


#23

Tjorven sa for siden:

Du er svært effektiv i beslutningene dine, så bra! Det blir helt sikkert en ålreit bil for deg. Vi har liten elbil, men stor nok til at vi er 4 (les: Nissan Leaf). Den har ikke all verdens rekkevidde, men til bykjøring er det helt uproblematisk. Det er jo bare å lade litt oftere. Og så er det bare å kle på seg om vinteren.


#24

Fintdethei! sa for siden:

Vi har en sånn en. Går som ei kule. Gratulerer!


#25

Appelsin sa for siden:

Hadde tenkt å anbefale en Nissan leaf type 2011 (som er det jeg har). Eldre batteri, men super til dagligdags kortkjøring og om sommeren har den rekkevidde rundt 70 km.

Men grattis med bil! Håper du blir fornøyd!


#26

millact sa for siden:

Gratulerer med bil! Tenker den blir helt perfekt til ditt bruk.


#27

nokon sa for siden:

Eg hadde med Leaf på søket mitt, men dei var jamnt over ein del dyrare enn desse aller minste bilane.


#28

nokon sa for siden:

Takk! Eg kjenner at eg blir veldig lett oppslukt av å ikkje klare å ta beslutninger. Så eg har bestemt meg for å vere meir handlekraftig nå. Når eg bruker all kapasitet på å gruble over eit eller anna, må eg bare skjære gjennom og bestemme meg.


#29

Polyanna sa for siden:

Min bror har en Leaf og blir veldig fornærmet når jeg kaller den "en liten elbil". :knegg:

Tror trillingene er bedre for ditt bruk, altså! Godt gjennomført, jeg er imponert!


#30

Appelsin sa for siden:

Jeg så du skrev 2012-2014, så tenkte bare nevne muligheten ettersom 2011 funker bra - for folk som googler seg inn hit.

Er enig i at den ikke er liten, akkurat, jeg får fint plass til tre barn, messinginstrumenter og utstyr til ei seminarhelg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.