Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klarer jeg å strikke lange beinvarmere sjæl?

#1

LilleT sa for siden:

Regner med at de fleste her inne tror at det umiddelbare svaret er ja, men saken er at jeg ikke har strikket noe annet enn skjerf siden jeg var barn. Jeg er i den ktegorien at jeg kan legge opp masker, kan strikke rett og vrangt, og kan felle av. Jeg får problemer om jeg mister en maske, og jeg sliter med å forstå oppskrifter. Dessuten har jeg en kropp som strengt tatt ikke tåler håndarbeid spesielt godt. Men jeg kunne tenke meg å prøve. Det er liksom noe tilfredsstillende å få til å skape noe på egenhånd.

Jeg tenker noe ala Nøstebarn sine.

Hvor finner jeg oppskrift, og hva slags garn vil dere strikkekyndige anbefale meg?


#2

Tjorven sa for siden:

Det er ikke det mest avanserte å strikke, så det vil jeg tro er overkommelig selv om du ikke er en dreven strikker.

Sannsynligvis har nøstebarn både garn og oppskrift. Hvis du trenger hjelp til å tolke oppskriften, så spør du her inne


#3

Pegasus sa for siden:

Ja, det greier du. Med en heklekrok er det enklere å fiske opp masker man mister, synes jeg. Med en rundpinne i tre så synes jeg maskene ikke sklir like lett av. Men det er sikkert smak og behag. Ville valgt et tykt garn, fritidsgarn kanskje?


#4

Niobe sa for siden:

Jeg klarer, da klarer alle. Helt på alvor. Jeg er bare tommeltotter med strikkepinner i hendene. Men sånne klarer jeg.


#5

amylin sa for siden:

Det klarer du. Ville valgt et mye tynnere garn enn fritidsgarn, som er tykt. Men så liker jeg når sånt kan brukes under kjoler og skjørt uten at det blir for klumpete. Hadde valgt rent ullgarn, Finull er rimelig, new zealand lammeull, Geilsk tynn uld, Holst lammeull eller noe lignende. Eneste er at med en slags vrangbord, vil det ta litt tid.


#6

Inagh sa for siden:

Dette klarer du helt fint. :nemlig:


#7

Lhi-My sa for siden:

Jeg er nettopp ferdig med noe lignende til en av døtrene mine. Jeg strikket i Finull på pinne 3 og i vrangbordstrikk med 2r 2 vr. Ingen hæl eller fot. Enkelt og relativt kjapt, men det forutsetter jo at du kan strikke vrangbord eller vil lære det. Det er ikke vanskelig. Jeg anbefaler Addis Trio-pinner eller kort rundpinne i steden for 5 settpinner. Jeg tror mange ferske strikkere synes det er enklere.

Tykt garn ville jeg unngått. Det blir fryktelig klumpete og lite tøyelig.


#8

amylin sa for siden:

Husker enda at jeg strikket en ullbukse til datteren da hun var 4 og minnes at de beina føltes ut som de aldri skulle bli ferdig.

Uansett fikk jeg så klart lyst på sånne selv. Praktisk for en frysepinn som meg om jeg skal ha på skjørt eller kjole, da.


#9

LilleT sa for siden:

Takk for at dere har trua! :knegg:

Hvor finner jeg oppskrift, da?


#10

Vind sa for siden:

Jeg har strikket benvarmere i tykt garn (Lopi), og bortsett fra at de stikker litt hvis jeg bare har tynn strømpebuske under så synes jeg det er deilig at de er tjukke. Jeg bruker de over busker og strømpebuske om vinteren, og jeg bare dytter de litt ned om de blir for varme.

Det går raskere og strikke med tykt garn ;)


#11

amylin sa for siden:

Du finner garn og pinner som passer til, legger opp 20-40 masker og strikker 2 rett, 2 vrang fram og tilbake 20 ganger, så måler du det og måler hvor vid du vil ha dem. Mål lappen din og tell hvor mange masker det er på 10 cm. Det antall masker ganger du opp med cm i ønsket vidde. Legg opp antall masker du får og strikk. Prøv dem på når du har strikket omtrent 10 cm, for leggen er ofte litt tykkere og hvis du trenger, legger du ut noen masker i starten og slutten av omgangen. Gjør det samme når du kommer til kneet og låret. Strikk til de er så lange som du ønsker og fell av.


#12

LilleT sa for siden:

Du får det liksom til å høres så enkelt ut, amylin. ;)

Takk!


#13

amylin sa for siden:

Også sender du meg en sms, chat eller videochatter meg når du trenger hjelp.


#14

LilleT sa for siden:

Takk, snille du! :)


#15

LilleT sa for siden:

Jeg er usikker på dette med garntykkelse, altså. Jeg ønsker ikke at de skal være alt for stive og klumpete, men samtidig vil jeg jo at prosjektet skal føles overkommelig.

Finnes det en midt i mellom-variant?


#16

Hondacrv sa for siden:

Eg ville gått på ein garnbutikk og snakka med dei om garntykkelsen og sorten.


#17

Tallulah sa for siden:

Det er jo bare rett og vrang, så det greier du. Men det tar laaaaang tid da. Også ville jeg strikket dem på magic loop, for det er så ekstremt kjedelig å begynne på en til når den første er ferdig.



#19

LilleT sa for siden:

Jeg skjønner ikke sånn strikkespråk, men det betyr at man strikker begge samtidig?

Takk!


#20

Tallulah sa for siden:

Jepp. Med hvert sitt nøste på en laaaang rundpinne. Det høres litt knotete ut, men er lett når du er i gang.


#21

frukt sa for siden:

Jeg har strikket endel, men er ikke spesielt avansert, og jeg syntes magic loop var fryktelig knotete da jeg prøvde det. :knegg: Ikke noe jeg ville anbefalt en nybegynner å prøve, men det kan jo hende jeg er en usedvanlig talentløs strikker. :gruble:


#22

LilleT sa for siden:

Ok. Takk!


#23

LilleT sa for siden:

Da tror jeg ikke jeg skal prøve det i første omgang. :hehehe:


#24

mammaugla sa for siden:

Mitt beste tips til ting som skal strikkes i par er å strikke begge samtidig. Men jeg liker ikke magic lopp, så jeg har dobbelt sett med strikkepinner. Legger opp til begge med en gang, så strikker jeg 10 omganger på den ene, så 10 omganger på den andre og så veksler jeg slik.
Fordelene er at jeg får samme strikkefasthet på begge og ikke minst at begge blir ferdig :-)


#25

banana sa for siden:

Det får du til - klart det! Men er du sikker på at du vil?

Det kan være at du blir hekta! :digger:


#26

Pegasus sa for siden:

Jeg elsker magic loop, men tror også to sett pinner er enklere for en fersk strikker. Alternativet er hvis du har noen som kan legge opp for deg, og starte på strikketøyet, for det er det som er litt knotete første gangene med magic loop.


#27

frukt sa for siden:

Jeg holder på med en genser, min første, og får ikke til å strikke ermene på strømpepinner. Damen i garnbutiktken anbefalte å strikke med to rundpinner, slik:
www.garnstudio.com/video.php?id=97&lang=no
Men jeg får ikke til det heller så jeg fikk min mor til å overta. :knegg: Det hadde nok vært enklere med ullgarn enn det tynne lingarnet jeg bruker så jeg skal prøve den metoden igjen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.