Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor kan man levere brukte bøker?

#1

millact sa for siden:

Begge bruktbutikkene har inntaksstopp. Det er få loppemarked her.

Hvem andre vil ta i mot bøker?


#2

Millen sa for siden:

Fretex?


#3

frukt sa for siden:

Har samme problemet her. Fretex tar bare imot bøker mot betaling. :sjokk: Jeg gir barnebøker til skolebiblioteket. Og så har jeg funnet ut at et kjøpesenter i byen har et minibibliotek der man kan sette fra seg og ta med seg bøker så andre bøker havner der. Hadde det ikke vært for det hadde det vil blitt å kaste de.


#4

GinaK sa for siden:

Lions tar imot her. De har bruktsalg en gang i året.
Hør med seniorsentre, sykehjem, sykehus? Opptreningssteder?


#5

veobra sa for siden:

Skolen har fått noen barnebøker. Ellers kaster jeg halvdårlige bøker med hard hånd. Det er mange bøker som ikke er verd å ta vare på. :sparke:


#6

zinatara sa for siden:

Jeg fikk gitt bort litt, men ga opp til slutt. Endte med å ta av permene av de innbundne bøkene og kastet resten i papirsøpla.




#9

Strå sa for siden:

Bøker går ut på dato, i hvert fall de fleste. 10 år sier bruktbutikken i nærområdet, 15 år sier loppemarkedene. Noen klassikere kan gis bort også etter det. De jeg må kaste behandler jeg som zinatara gjør, av med eventuell perm og så i papirsøpla. :hylgrine:


#10

millact sa for siden:

De skal legge ned butikken her.


#11

millact sa for siden:

Har også gitt til skolen tidligere.

Tenker jeg forsøker fb og finn.


#12

nokon sa for siden:

Eg blir så sur når eg høyrer at bøker går ut på dato! Dei gjer jo ikkje det! :trasser:


#13

veobra sa for siden:

Noen bøker tåler ikke tidens tann, eller de har aldri vært spesielt gode. Dem ser jeg ingen grunn til å beholde.


#14

zinatara sa for siden:

Det kommer veldig an på. Jeg hadde mange bøker om graviditet og småbarn som ble kjøpt når jeg skulle bli mor for 15 år siden. De fleste av dem hadde ikke holdt seg bra, noe av informasjonen var utdatert allerede når minste ble født for 10 år siden. Vi hadde også en del oppslagsbøker som vi nå heller ville brukt internett for å finne informasjonen.

Jeg hadde også en del lettere litteratur i pocketformat. Mye på engelsk kjøpt på ferie bare for å ha noe å lese i. Kostet ikke mer enn et glanset magasin ville gjort og gjorde vel omtrent samme nytten. Disse hadde jeg lite dårlig samvittighet over å la gå i papirsøpla.


#15

Strå sa for siden:

Jeg forstår deg godt, det tok meg ti år eller deromkring å innse at brorparten av bøker som gis ut er verken gode eller holdbare. Og at jeg hadde mange elendige eksemplarer i min samling.


#16

shute sa for siden:

Jeg har gitt bort lassevis på Finn. I Oslo, riktignok, men du bor vel også relativt sentralt?

Ene gangen kom en bitteliten, gammel dame bussende fra Majorstuen til Carl Berner for å hente fem (!) fulle IKEA-poser. Hun tok dem i to vender. ;)


#17

millact sa for siden:

Jeg har begynt å legge igjen bøker på ferie så kan andre få glede av dem. I Spania var det mye å velge mellom i hyllene der vi leide.


#18

zinatara sa for siden:

Det var ikke dumt. Jeg har brukt kindle de siste årene, så kjøper ikke lenger bøker på ferie.


#19

amylin sa for siden:

Det går også an å levere til lokale loppemarked.


#20

Neket sa for siden:

Lions tar i mot her (hvertfall gjorde de det tidligere, de hentet også).

På fyllinga her har de en egen del der man kan legge brukbare ting, kommunen henter det til gjenbruksbutikken sin. Hvis du ikke finner noen andre som vil ha det kan du jo sjekke om dere har det samme?


#21

millact sa for siden:

Sjekket med dem, de vil ikke ta inn heller.


#22

Evrydike sa for siden:

Min første tanke var at det sikkert var noen som ville ha glede av bøkene(kanskje med unntak av Det Beste og leksikon/oppslagsbøker som er veldig gamle og bare har interesse som kuriosa)
Det er mange leseglade mennesker som ikke har veldig god råd, og noen av oss jakter jo på bøker som er utsolgt fra forlaget og ikke å få i vanlig butikk lenger.

Korps og andre som arrangerer loppemarked var jo første tanken, men hvis det ikke er særlig miljø for det, vil jeg slå et slag for Finn! Og gjenbruksstasjoner på avfallsplassen som nevnt over. Noen steder er det mulighet for bytte privatpersoner mellom der, andre steder går det som blir satt der til veldedighet. Dessverre er det ikke alle kommuner som tilbyr dette.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.