Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er den aller beste eplekaken?

#1

Hyacinth sa for siden:

Helst litt annerledes enn den helt vanlige. (Men den kan gjerne være tradisjonell hvis den faktisk er sykt god!) Er åpen for alt! Også eksempler på tilbehør. Creme fraiche? Salt karamellsaus?


#2

frukt sa for siden:

Tarte tatin, eplepai med bjørnebær.
Jeg lager stort sett i langpanne med vaniljekrem, men det er kanskje ikke spennende nok. :knegg:


#3

zinatara sa for siden:

Aner ikke hvor jeg har denne fra, tok bilde av en nesten 20 år gammel oppskriftsbok jeg laget. Overse skrivefeil :o
[img]https://lh3.googleusercontent.com/3UKgd1rmWlrK_vVZbbsArFVorepeMHEwpjmJoclERlJSTp4yvdPPnR6vOWAVKVZxng4LfKzaEf8HGceUS8MX2ZMCGnbKaGVBCJwBPyEOjOtU3KPbpzSAkbyG_2kxtiLvkPeg08fLVX-blmZqWJQklsHTVMmkSaRw_hgCCanH67E45jcyW7TQ1wkVlv-hThXbDhzNEEjce18KHm4-mepX1Wr-Ubh2RRglTRtrBfYwJwktkoYWNN_JgAheZ1-yFoHfn8zcPReHNNTxv_cE2A9FSjiCPvv_xpuL3QAIa0jUZp8rQM4rYwzzrPoZVIxq-QrvFF7b3kHkzET1VSCm_gQ50J2klqhTgxU--O8JuZYEtXeD-xn_mQPRXP1T4yscOemWV4taMPgBAVcvtP6L9rFl-t2v5k9X54SZcpe0u2ANxG_wTPj9MTyqAtXnSOIQySxGy3C3ybgt7TlLHqM348QutDD440Yrk1pdmtAcFhPoSKp0lA9OvN_gPMLOL5aF7zJbhvIjhUl_PliondYjI_QQZwP1hSBgWVpyFZpFpS82hHgUmZElznZyVYR9BE9TRRzaKuuUXBhwUTwbHiMxBufhjsA6Pvby7kwwpg722uvlwzpoaMP5oBSW1kPuAoBfH1TAIZjHeMbvLJeECRkusJIMaJvo2gzPckyrtHtYAsBibWAyQxJW91DIaII=w703-h937-no[/img]


#4

Hyacinth sa for siden:

Hvis den smaker godt, trenger den ikke være spennende. :) Tar gjerne imot oppskrift!


#5

Hyacinth sa for siden:

Takk, Zinatra, og for en koselig oppskrift! :elsker:


#6

Hyacinth sa for siden:

Og du heter ikke zinatra! :tullerdu: :sjokk:


#7

Hyacinth sa for siden:

Og så flirer jeg litt av «indegredienser» og «indegriensane». :knegg:


#8

zinatara sa for siden:

Ja, hadde jeg hatt bedre tid skulle jeg skrevet den om. :o Men var raskest å bare ta et bilde.


#9

Hyacinth sa for siden:

Den var veldig søt. :hjerter:

Den så god ut også. Men tror vi at eplene kan være i biter, eller må man rive dem?


#10

zinatara sa for siden:

Jeg har bare prøvd å rive dem, så vet ikke.


#11

Niobe sa for siden:

Jeg laget med grovraspet råmarsipan i eplekakerøren. Den ble veldig god!



#13

amo sa for siden:

Jeg bruker mommo sin.

2 egg og 2,5 dl sukker røres til eggedosis.
1 dl. melk, 110 gr. smeltet smør, 3 dl mel og 2 ts bakepulver røres inn i eggedosisen.
Skrell 3-4 epler,del i båter og ha i røren.
Toppes med kanel og sukker.
200 gr, midt i ovnen i 25 min.
Mumle,mumse....


#14

Hyacinth sa for siden:

Supert, alle tre! Takk! :blomst:

Zinatara, først nå så jeg at du hadde laget oppskriftsboka selv. Det var dårlig av meg å gjøre narr av skrivefeilene da... :sorry:


#15

IzziCreo sa for siden:

Jeg bruker vaniljekakeoppskriften her inne, blir helt himmelsk :hjerter:


#16

GinaK sa for siden:

Har en gammel oppskrift som jeg har brukt siden 80tallet. Ganske lik AMO sin men bruker 1dl fløte istedenfor melk..

Har også en eplepaioppskrift som visstnok er amerikansk. Smaken blir veldig karamellisert og det smaker helt himmelsk med is til lunka kake.


#17

frukt sa for siden:

Det gikk nettopp opp for meg at jeg alltid har trodd det var Zintara. :flau: Det er ikke alltid smart å lese fort.


#18

zinatara sa for siden:

Ikke noe problem, jeg postet det jo selv. :D Dette var som sagt omtrent 20 år siden, det er ganske mange ting jeg har blitt bedre på siden den gang.


#19

Hyacinth sa for siden:

Ja, sånn er det jo for oss alle. :knegg:

Izzi, jeg har ikke laget den vaniljekaken, men jeg er ikke så glad i den litt intense smaken av ferdigkjøpt vaniljesaus. Er det den man skal bruke i den oppskriften?


#20

Hyacinth sa for siden:

Ja takk! :D



#22

IzziCreo sa for siden:

Ja, man bruker en liter ferdig vaniljesaus, eller - du kan jo fint lage selv da :nemlig: Kaken blir i hvert fall utrolig saftig og god. Får alltid masser av komplimenter på den kaken. Bruker den som basis til litt av hvert :hjerter:



#24

Hyacinth sa for siden:

Kanskje jeg må prøve en gang.




#27

GinaK sa for siden:

Her er oppskrift på eplepaien.
Jeg gjør det litt annerledes. Knar alltid deigen ut og lar den heller stå i formen i kjøleskapet. Jeg skjønner ikke hvordan man får plass til så mange epler. Jeg har brukt litt over 3 og da har jeg lagt de over hverandre noen steder. Skjærer i tynne skiver. Dropper lokket over, lager heller gitter, sånn som på fyrstekake. :)

Her er bilde fra sist jeg lagde den, forrige helg. Ble kjapt borte.



#29

frukt sa for siden:

Clafoutis er enkelt og godt, og kan lages med all slags frukt. Jeg har ikke brukt epler før, men det hadde sikkert vært godt.


#30

Hyacinth sa for siden:

Det så jo veldig enkelt ut!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.