Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smakssetting av vaniljeis

#1

Nenne sa for siden:

Er det noen som har erfaring med og ev. oppskriift på vaniljeis med smakssetting?

Jeg vurderer å lage envaniljeis med for eksempel Calvados til å ha ved siden av eplekake. Har noen prøvd det? Ev. høres det godt ut? Har noen noen idé om blandingsforhold? Med for mye alkohol blir kanskje ikke isen stiv?


#2

celebelen sa for siden:

For mye alkohol gjør at isen ikke stivner, ja. For eksempel hvis man lager romrosinis med for mye rom. :plystre:


#3

kamp sa for siden:

Ananas er godt


#4

Acsa sa for siden:

Et par ss går helt fint, men jeg ville nok heller ha hatt en god vaniljeis og skvettet litt calvados over på skålen, alt etter hvor mye man likte det.



#6

Nenne sa for siden:

Takk skal dere ha! :)


#7

Nenne sa for siden:

Jeg kan informere om at 2 ss Calvados i en liten porsjon is, ca 4 dl tenker jeg, ble utrolig godt!

Jeg skal teste dette ut sammen med apple crumble på et par venninner neste helg for å se om også kombinasjonen er god.

Muligens la noen rosiner ligge i Calvados og servere ved siden av til dem som vil ha? Hva tror dere om det?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.