Nenne sa
for 5år siden:
Er det noen som har erfaring med og ev. oppskriift på vaniljeis med smakssetting?
Jeg vurderer å lage envaniljeis med for eksempel Calvados til å ha ved siden av eplekake. Har noen prøvd det? Ev. høres det godt ut? Har noen noen idé om blandingsforhold? Med for mye alkohol blir kanskje ikke isen stiv?
celebelen sa
for 5år siden:
For mye alkohol gjør at isen ikke stivner, ja. For eksempel hvis man lager romrosinis med for mye rom. :plystre:
Acsa sa
for 5år siden:
Et par ss går helt fint, men jeg ville nok heller ha hatt en god vaniljeis og skvettet litt calvados over på skålen, alt etter hvor mye man likte det.
Lavender sa
for 5år siden:
Jeg har laget denne til jul, men da er rom trukket inn i rosinene.
www.detsoteliv.no/oppskrift/iskrem-med-vanilje-rom-og-rosin
Jeg liker Malaga og Zuppa Inglese i italienske isdisker, men jeg forstår om ikke alle gjør det.
Nenne sa
for 5år siden:
Jeg kan informere om at 2 ss Calvados i en liten porsjon is, ca 4 dl tenker jeg, ble utrolig godt!
Jeg skal teste dette ut sammen med apple crumble på et par venninner neste helg for å se om også kombinasjonen er god.
Muligens la noen rosiner ligge i Calvados og servere ved siden av til dem som vil ha? Hva tror dere om det?