Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vask/tørk i en maskin

#1

Fløyel sa for siden:

Jeg trenger ny tørketrommel, men vasker mer klær enn tørker, så jeg vurderer en kombinert vask/tørk i tillegg til vaskemaskinen. Jeg leser best i test og blir ikke klokere, så da spør jeg erfarne folk.

ANbefalinger?
AVbefalinger?

Eller er konseptet vask/tørk tøys?

Tilleggs info: jeg kunne tenkt meg at maskinen har steam funksjon når jeg først investerer i en ny maskin.


#2

Robyn sa for siden:

Vi har vask/tørk og er fornøyd. Endte med Bosch serie 6 og den tørker håndklær helt tørt og sengetøy nesten tørt. (Har dobbeldyne og det er stort sett dynetrekket som ikke er 100% tørt. Kunne nok valgt et annet tørkeprogram, men pleier bare å slenge det over senga litt før det tas på. Det er nesten tørt men litt fuktig i hjørnene.)

Vi har hatt den et drøyt år.


#3

Fløyel sa for siden:

Jeg tørker gjerne håndklær og sengetøy "skaptørt", så det er godt nok for meg det du beskriver Robyn. Noterer og leser meg opp på Bosch.


#4

Timar sa for siden:

Min erfaring er 10 år gammel. Hadde en kombi fra AEG. Den fungerte ypperlig!

Fordelene var blant annet at alt av støv (hva det nå heter, lo?) gikk rett i skyllevannet, og at jeg slapp å huske på å flytte over klesvasken halvveis.


#5

Fløyel sa for siden:

Jeg har lest og hørt mye bra om AEG, er de i samme klasse som Miele? Jeg har en Miele maskin som har gått smertefritt i 17 år, men begynner å småhikke nå, men den maskinen har fått kjørt seg i gjennom 2 aktive barn som har blitt voksne ungdommer.


#6

kamp sa for siden:

Jeg har en og den er dårlig


#7

mammaugla sa for siden:

Jeg har Samsung.
Siden jeg knapt bruker tørketrommel orket jeg ikke fylle hele badet med ei ekstra stor maskin, men det greit å ha kombinert slik at jeg slipper løpe rundt til naboene når en del ytterjakker skal vaskes.
Selgeren i butikken sa følgende da jeg kjøpte: Vaskemaskina er like bra som andre vaskemaskiner, men tørketrommelen i en kombimaskin vil ikke være like bra som en separat tørketrommel, det kan hende du må kjøre den litt lengre.

Jeg er fornøyd med min, men som sagt brukes ikke tørketrommelen så ofte.

En ulempe jeg derimot ser er at hvis det er mye klesvask får man ikke vasket neste klesvask når tørketrommelen går.


#8

Acsa sa for siden:

Jeg hadde vask/tørk i mange år, fra Zanussi. Vaskekapasiteten var større enn tørkekapasiteten, så jeg tok ut noen ting og tørka andre. Vi brukte den egentlig mest til nødtørking av ting når vi hadde glemt å vaske eller hadde stor backlog.


#9

frukt sa for siden:

Jeg har Lg og er veldig fornøyd. Den kan tørke så det er helt tørt, og har dampfunksjon. Men hva bruker man egentlig det til? Den har ikke eget ullprogram da, men det kan man laste ned.


#10

frukt sa for siden:

Det problemet du nevner helt til slutt løser jeg ved å først vaske det som ikke skal tromles, og så vaske det som skal. Det er jo uansett mye som ikke bør tromles.


#11

Fløyel sa for siden:

Dampfunksjonen blir som hvis du sender noe på rens, men uten kjemikalier. Du frisker opp klær som egentlig ikke er møkkete, men trenger å bli freshere.


#12

frukt sa for siden:

Aha, det må jeg prøve!


#13

Timar sa for siden:

Det vet jeg ikke, mener de er en del rimeligere enn Miele. Husker vi fikk beskjed om at en vaskemaskin kan man kjøpe en billig versjon av, men vask + tørk i samme maskin er såpass krevende teknisk at man bør kjøpe en maskin av god kvalitet for å bli fornøyd.

Jeg husker jeg syns tørkingen tok fryktelig lang tid i kombi-maskina, men nå har vi separat tørketrommel med varmepumpe, og den bruker minst like lang tid, om ikke mer.


#14

Input sa for siden:

Vi har det og er fornøyde, men vi er bare tre i familien og vi tørketromler kun sengetøy, håndeklær og undertøy. Det blir ofte ikke tørt på første tørkerunde, men det er nok fordi jeg prøver å tørke mer enn den har kapasitet til. Vi har en toppmodell fra LG.

Vi er dog enige om at hvis den går i stykker og ikke kan repareres, skal vi bytte den ut med en vaskemaskin og en tørketrommel. Hovedgrunnen er at vi får en baby til, og da blir det jo erfaringsmessig mer vask av kluter, håndklær og sengetøy, så det spørs jo også hvor gammel denne babyen rekker å bli før det skjer.


#15

Drømmedama sa for siden:

Oi! Kombi altså? Dette var nytt for meg, har knapt visst at det finnes kombimaskiner. Det høres jo veldig smart ut? Vi flytter etterhvert, og kanskje det er en slik en vi trenger? I tillegg til den gode Miele vaskemaskinen vi allerede har? Nå har vi ikke tørketrommel, men i nyhuset får vi langt mindre tørkeplass og trenger absolutt trommel til håndklær, sengetøy, sokker og undertøy. Andre klær liker jeg ikke å tørke i trommel uansett. Vi er tre voksne og to barn. Ikke mye hjelp til HI fra meg altså, men jeg følger spent med her.


#16

veobra sa for siden:

Tenker du å ha både vaskemaskin og en kombi? Det var genialt, jeg har alltid ønsket to vaskemaskiner, da får man det.

Erfaringer har jeg ikke.


#17

millact sa for siden:

Jeg tolket som at hun vil ha begge deler. Det må da være genialt?


#18

veobra sa for siden:

Ja, smart. Da får man mulighet for å vaske to maskiner samtidig, som er det jeg ønsker mer, uten å ha tre maskiner. Jeg hadde ikke tenkt på denne kombinasjonen før nå. :knegg:


#19

Sir Limpalot sa for siden:

Vi gikk for kombinert sist gang og det er helt genialt når du kommer på at du har glemt å sette på noe du skal bruke dagen etter, da ligger det rent og tørt i maskinen når du står opp. (Med riktig timing også varmt. :) )
Allikevel kommer vi til å kjøpe en god gammeldags blåservarmluftgjennomtøyet-tørketrommel å ha ved siden av fordi kapasiteten for tørketrommelfunksjonen er lavere enn for vaskefunksjonen, en full maskin blir ikke tørr og det tar uansett lengre tid enn den gode gammeldagse.


#20

Fløyel sa for siden:

Ja, det er det jeg skal ha. Vasker mer enn jeg tørker, men greit å ha muligheten til å tørke håndklær, sengetøy o.l.


#21

Bayone sa for siden:

Kjøpte en fra AEG for et par måneder siden. Er veldig fornøyd med den. Må kjøre et kort renseprogram innimellom etter tørking for å unngå lo i klærne på neste vask. Det står godt beskrevet i bruksanvisningen. Trives veldig godt med den maskinen. Tar 6 kg vask og tørk, 10 kg hvis det bare er vask. Det holder i massevis for oss.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.