Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med mye god ost?

#1

Hyacinth sa for siden:

Noen jeg deler seng med har kjøpt store mengder Østavind for 20 kr pakken. Den går ut på dato i morgen. Vi er veldig glade i den osten, men det er jo grenser for hvor mye vi klarer å spise.

Det er vel kanskje ikke en ost som man trenger å bry seg om datoen på, den minner jo litt om parmesan. Samtidig opplever jeg at til og med parmesan får mugg etter ikke så altfor lang tid. Så jeg lurer på:

Hvordan skal jeg oppbevare osten slik at den kan spises lengst mulig? Jeg tenker jeg kan rive og fryse, men samtidig er det en altfor «fin» ost til å bruke slik. (Likevel bedre enn å mygle, selvsagt.) Eller skal jeg ta sjansen på å ha den i kjøleskapet, og tror dere den holder noen uker uten å mygle?

Noe annet?


#2

Floksa sa for siden:

Kan du ikke bare fryse blokkene?
3-4 uker over holdbarhet ville ikke bekymret meg, men regner med det er mer enn det.


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg bekymrer meg ikke, men jeg lurer på hvor lenge jeg kan regne med at den holder uten å mygle.

Jeg kan nok fryse blokkene ja, men er det ikke slik at frosset ost er mest egnet til bruk i varme retter?


#4

Floksa sa for siden:

Frossen ost blir gjerne litt kort. Men sønnavind er vel ganske kort i utgangspunktet. Vi hadde en del blokker liggende i kjøleskapet i mndvis. Type 5-6 mnd og den var like fin. Ingen i familien som var fan og han jeg deler seng med fikk overskuddet etter demo :knegg:



#6

Hyacinth sa for siden:

Jeg leste også det, frukt. Satser på at den holder en stund.

Nå skal jeg lage pizzasnurrer til matpakker. Heldige unger. :knegg:

Floksa, hva mener du med kort?


#7

him sa for siden:

Tror jeg ville ha satset mye på iteliensk mat og brukt den som parmasan. Bruker du den til det, gjør det ikke noe at den smuler heller (tror det er det Floksa mener med "kort")


#8

Hyacinth sa for siden:

Åja sånn ja.

Ja, den kan brukes som parmesan, men jeg har allerede en del parmesan. :knegg:


#9

Lavender sa for siden:

Østavind er i ziplock poser mener jeg, sånne med rivekant og lukking. Det kan lett oppstå kondens i posene, nok til at osten blir våt og muggen. Jeg ville fulgt med på pakkene og byttet til lufttett ostefilm, Gladpack hvis tendenser. Vi har nok spist Jarlsbeg 6 mnd etter dato. I fryseren er den best revet, god i varm mat også.


#10

Hyacinth sa for siden:

Lurt!

Jeg har lagt merke til den kondensen, ja.


#11

Charlie sa for siden:

Vi har hatt mye frossen ost, opp gjennom. Mest Norvegia. Ost fra frysen blir lett litt kort, ja, slik at den kan være vanskeligere å skjære pent med høvel, men smaken synes jeg ikke det er noe å si på.


#12

meisje sa for siden:

Bytt til vaccumposer , så kan de oppbevares leeenge.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.