Noen jeg deler seng med har kjøpt store mengder Østavind for 20 kr pakken. Den går ut på dato i morgen. Vi er veldig glade i den osten, men det er jo grenser for hvor mye vi klarer å spise.
Det er vel kanskje ikke en ost som man trenger å bry seg om datoen på, den minner jo litt om parmesan. Samtidig opplever jeg at til og med parmesan får mugg etter ikke så altfor lang tid. Så jeg lurer på:
Hvordan skal jeg oppbevare osten slik at den kan spises lengst mulig? Jeg tenker jeg kan rive og fryse, men samtidig er det en altfor «fin» ost til å bruke slik. (Likevel bedre enn å mygle, selvsagt.) Eller skal jeg ta sjansen på å ha den i kjøleskapet, og tror dere den holder noen uker uten å mygle?
Frossen ost blir gjerne litt kort. Men sønnavind er vel ganske kort i utgangspunktet. Vi hadde en del blokker liggende i kjøleskapet i mndvis. Type 5-6 mnd og den var like fin. Ingen i familien som var fan og han jeg deler seng med fikk overskuddet etter demo :knegg:
Tror jeg ville ha satset mye på iteliensk mat og brukt den som parmasan. Bruker du den til det, gjør det ikke noe at den smuler heller (tror det er det Floksa mener med "kort")
Østavind er i ziplock poser mener jeg, sånne med rivekant og lukking. Det kan lett oppstå kondens i posene, nok til at osten blir våt og muggen. Jeg ville fulgt med på pakkene og byttet til lufttett ostefilm, Gladpack hvis tendenser. Vi har nok spist Jarlsbeg 6 mnd etter dato. I fryseren er den best revet, god i varm mat også.
Vi har hatt mye frossen ost, opp gjennom. Mest Norvegia. Ost fra frysen blir lett litt kort, ja, slik at den kan være vanskeligere å skjære pent med høvel, men smaken synes jeg ikke det er noe å si på.