Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Overtagelse av bolig, eiendomsmegler kom ikke

#1

Lille meg sa for siden:

Ved overtagelse av bolig var det kun selger og kjøper som møtte opp. Eiendomsmegler kom ikke. Er dette vanlig? Noen som har opplevd noe lignende?


#2

Maverick sa for siden:

Altså, selve overtagelsen eller signering av salgspapirene? Megler har ikke vært med på overtagelsen de siste to gangene jeg har kjøpt og solgt.


#3

Blondie sa for siden:

Var det avtalt at megler skulle komme?

Jeg overtok bolig i sommer, da var det bare selger og jeg. Vi brukte et digitalt skjema mens vi gikk gjennom boligen og begge måtte verifisere med bankID. Tenkte ikke over at megler burde vært der.


#4

Pelle sa for siden:

Aldri hatt megler der, men det har jeg visst på forhånd.


#5

-ea- sa for siden:

Begge deler er vanlig. Sist stilte megler opp. Gangen før fikk jeg nøklene utlevert på kontoret hos megler.
Da jeg solgte var det bare meg og kjøperen som var der.


#6

Input sa for siden:

Vi hadde ikke megler tilstede på overtakelse, fikk beskjed om at det ikke var vanlig. Digitalt skjema, ja.


#7

millact sa for siden:

Jada, ganske vanlig. Men det kommer jo an på hva som er avtalt.


#8

Lille meg sa for siden:

Sist jeg var på en overtagelse var i 2007, så da har det skjedd ting siden da. Digitalt skjema med krav om bankID fra begge parter, altså? Er det kanskje slik det er for alle nå i 2019?


#9

Tjorven sa for siden:

Dette har normalt sett vært noe jeg har gjort uten megler tilstede, men sist gang vi solgte hadde vi en svært ordentlig megler som insisterte på å være der.


#10

Propella sa for siden:

Det var ikke noen megler tilstede på de 3 overtakelsene jeg har vært med på i år.


#11

Tallulah sa for siden:

Da vi solgte var megler til stede, da vi kjøpte var det ikke. Da var han savnet, for det var mye småtteri jeg gjerne skulle hatt en megler her for å vurdere.


#12

him sa for siden:

Vi kjøpte nytt i år. Megler var ikke til stede ved overtakelse, ingen overraskelse vi ble informert om dette på kontraktsskriving. I og med man signerer digitalt er nok behovet for megler bortfalt.

#13

Frk_Fryd sa for siden:

Vi skal ha overtakelse i dag, og megler har informert om at han kun er tilstede dersom det er varslet potensielle konflikter på forhånd.
Jeg kunne godt tenkt meg at han var der, for jeg ser for meg at det kommer opp en del småting som det kunne vært greit å få avklart formelt med en gang.


#14

meisje sa for siden:

Megler var ikke tilstede ved nøkkeloverlevering og nedskriving av forbruk på strøm, når vi solgte og kjøpte sist. Husker at selger på huset vi kjøpte var negativt overrasket og kommenterte dette til oss.

Når vi kjøpte forrige gang var det låsesmed som var tilstede og overrakte nøkler, og hverken selger eller megler var tilstede ved faktisk overtagelse. Ved avtalt overtagelse var megler tilstede, og det ble besluttet å ta kontakt med namsmannen for utkastelse. Dette var et tvangssalg, så det var en litt uvanlig prosess.


#15

Lille meg sa for siden:

Men det er altså uansett slik at det nå er standard at man signerer digitalt ved hjelp av bankID? Hvor finner man i tilfelle skjemaet man skal bruke?


#16

Frk_Fryd sa for siden:

Vi har fått link oversendt på SMS nå den siste uken før overtakelse.


#17

him sa for siden:

Jeg tror dette er opp til megleren (men de må jo være ekstremt tjukke i hue, hvis de ikke ønsker selvbetjening, fremfor selv å bemanne opp en person som må jobbe ...)

Vi (begge kjøpere og den ene selgeren) fikk link til skjema (kunne velge om vi ville ha på epost eller sms, alle hadde valgt sms). Lite knot, selger hadde litt problemer fordi han hadde "vanlig" bankID, mens vi hadde bankID på mobil. Skjemaet byttet også strømleverandør.

Fikk instruksjoner om det praktiske på kontraktsmøte, og fikk også beskjed om å ikke gjøre overtakelse om vi ikke hadde fått bekreftelse på betaling (gjaldt vel mest for selgeren, da, men ...)


#18

Michelle sa for siden:

Har kjøpt og solgt hus en god del ganger siden -89, og megler har aldri vært tilstede ved overtagelse/nøkkellevering.


#19

Strå sa for siden:

Da vi kjøpte sist var det med meglers tilstedeværelse noe vi avtalte (skal/skal ikke) da kontrakten ble signert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.