Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Prosjekt som egner seg for ferske strikkere?

#1

LilleT sa for siden:

Jeg hadde en annen strikketråd her som handler om hvorvidt jeg kom til å klare å strikke meg lange leggvarmere. Jeg er nå litt over halvveis i det prosjektet, og det ser ut til å gå greit. Jeg har også kjøpt inn garn til en hals som blir neste prosjekt. Det slår meg at jeg liker å ha noe å holde på med på kveldene, og nå er jeg pluselig redd for å gå tom for prosjekt.

Jeg ønsker meg derfor tips om andre saker og ting som det er enkle å strikke. Jeg kan fortsatt bare legge opp og strikke rett og vrangt. Prosjektene bør ikke inneholde så mye mer avanserte operasjoner enn det. :knegg:

Jeg strikker helst til meg selv. Jeg tror ikke produktene jeg kommer opp med nødvendigvis vil egne seg som gaver, nemlig. :sparke:


#2

Myria sa for siden:

Jeg tenker at heller enn å velge noe fordi det virker enkelt burde du velge noe du faktisk har lyst til å strikke. Da er sjansen større for at du fullfører og bruker plagget. Det er mye hjelp å få om du står fast, ikke minst gode instruksjonvideoer på YouTube o.l. :jupp:


#3

Tjorven sa for siden:

Luer er jo ofte enkelt. Da må du lære å felle underveis i strikkingen, men det er overkommelig.

Og gensere med raglanfelling og tykt garn er også relativt enkelt. Og etter det klarer du hva som helst.



#5

LilleT sa for siden:

Joda, men jeg har ikke all verdens med pågangsmot hvis det virkelig butter på slike ting. Håper å finne noe jeg både liker, og som jeg vet skal være overkommelig.

Takk for tips! Vil gjerne at noen viser meg eksempler på slike gensere!

Takk! Den skal jeg ta en nærmere kikk på!




#8

Isa sa for siden:

Jeg strikka litt da jeg var ung, men hadde glemt det meste. Jeg klarer å legge opp og strikke rett og vrang. Lært meg å øke på YouTube. Oppskriften er veldig lett å følge, det er t-skje varianten. Eneste jeg gruer meg litt til er ermene.
Halsen er ikke komplisert!


#9

Niobe sa for siden:

Du klarer det! Jeg ble så paff og gledelig overrasket da det ble sokkefasong på strikketøyet, at jeg ringte to venninner og fortalte at det lignet på en sokk. :knegg: Jeg ga dem til minsten, og han har allerede brukt dem en del. Så funksjonelle sokker, attpåtil! :jupp:


#10

Pingis sa for siden:

Dette ser ut som noe jeg også kunne tenke meg å prøve. Hvilket garn bruker du?


#11

Isa sa for siden:

Jeg bruker 3 tråder, 2 tråder med Filcolana Tilia og 1 tråd med Sandnes Mini alpakka. Ble ganske dyrt da, ca 1300 :sparke:

Strikker den i svart, som denne: www.instagram.com/p/B3tTL2ZnpOZ/?utm_source=ig_web_copy_link


#12

LilleT sa for siden:

Ok. Kanskje jeg skal prøve.

:lol:






#17

Carrera sa for siden:

Om du kan legge opp, strikke rett og vrang, lese og bruke Internett, så kan du strikke nær sagt hva som helst!! Beste tipset mitt er å bare hoppe i det, og ikke bekymre deg for ting som står i oppskriften før du faktisk har kommet dit i prosjektet. Det meste løser seg når du kommer dit!


#18

LilleT sa for siden:

Takk for tips! De er jo veldig søte, men kan ikke se helt for meg at jeg kommer til å bruke dem ... :o

Du får det til å virke veldig enkelt!


#19

Niobe sa for siden:

Det er bare folk som kan strikke og som er gode til det, som sier sånt. :knegg: Det er antagelig vanskelig for dere å se for dere hvor dårlig det er mulig å være til å strikke. Jeg kan rett og vrang, og jeg kan lage helt ufattelig kaos av de enkleste instruksjoner, selv på video. Det er absolutt grunn til bekymring på forhånd. :knegg:

Siste prosjekt som havnet i søpla: poncho med hette. Skulle være superenkel. Ikke vet jeg hva som gikk så galt, men bare folk helt uten hode ville hatt glede av spetakkelet. Ikke en gang minsten klarte å få den ned over hodet.


#20

Carrera sa for siden:

Det er enkelt! Hehe


#21

Pegasus sa for siden:

Nei, da er liksom poenget borte, he he.


#22

Tjorven sa for siden:

Jeg regner meg for å være en dreven strikker, og det er sånn jeg strikker sokker også (vel, jeg forsterker hælen, men det er jo ikke egentlig vanskelig ... og ikke strengt nødvendig). Dette var en god og svært detaljert forklaring, så den synes jeg du kan prøve deg på.

Sokker er ikke større enn at det følges ganske overkommelig i starten.

Og så kan det gjøres riktig så kunstnerisk når man har blitt litt flinkere.


#23

Blå sa for siden:

Jeg avbefaler gensere som strikkes ovenfra og ned og der man skal strikke ermene til slutt. Jeg holder på med en sånn jakke nå og maken til knot har jeg aldri vært med på. Og jeg har strikket mye.

Vanligvis når man strikker noe som er rundfelt eller raglan (altså at man strikker kroppen og ermene sammen og slipper å sy i ermer) så strikker man kroppen (bolen) opp til armhulene, så strikker man ermene og så strikker man det hele sammen. Den absolutt enkleste måten å strikke genser på.

Når man strikker ovenfra og ned, så strikker man hele bolen, og lager hull til ermene. Det vil si at når man skal strikke ermene så har man et stort drog av et strikketøy på fanget, mens man strikker bare på en liten del av det, og må sitte og snu på det store strikketøyet stadig vekk.

Riktignok strikker jeg nå med tynt garn og tynne pinner så det blir ekstra knotete, men jeg tror at det hadde blitt strevsomt med tykkere pinner også

Jeg tenker at noe av det enkleste og nyttigste man kan strikke er sokker. Det er et overkommelige prosjekt, om man strikker med selvstripende garn får man mønster uten å gjøre noe for det. Og hælfelling er ikke så vanskelig som folk vil ha det til. Og sokker bruker alle, så da er det virkelige noe greit og nyttig.

Vil du strikke genser (som du absolutt får til) anbefaler jeg noe som er raglanstrikket, altså at ermene strikkes inn på kroppen. Å sy i ermer er også ganske knotete og kan være vanskelig å få pent.


#24

Beckett sa for siden:

Mens jeg anbefaler å strikke ovenfra og ned. Jeg har aldri klart noe annet enn grytekluter før, men novise-genseren gikk som en lek. Om man synes det er tungvint å strikke ermene til slutt (noe jeg synes gikk helt fin), kan man strikke dem før bolen gjøres ferdig. Fordelen med ovenfra og ned er at man kan prøve undervegs, så genseren blir helt passe. Og så er det superdiggg at genseren er monteringsfri.

Jeg strikket min i Kos fra Sandnes garn. Enkelt med bare en tråd når man er fersk i faget.


#25

Beckett sa for siden:

Se filmene om Novisegenseren på YouTube, så ser du hvor enkelt det er. :)


#26

LilleT sa for siden:

Hm, kanskje jeg skal prøve meg på den Novisegenseren etterhvert?

Men sokkestrikking er ingen dum idé heller! Jeg har nemlig masse gammelt restegarn av slike typer jeg tror vil passe godt til det.


#27

Polyanna sa for siden:

Har dere sett denne?

www.weareknitters.no/

(Googleoversatt og skrekkelig språk, men tilsynelatende veldig lett å finne noe som passer eget nivå, og passe "idiotsikkert")


#28

LilleT sa for siden:

Der skal jeg ta en titt! Takk for tips!



#30

LilleT sa for siden:

Den var fin, LilleLeo! :elsker:



#32

LilleT sa for siden:

En liten oppdatering her ... Jeg har nå strikket lange leggvarmere og en hals fra Pickles. Begge deler med rette og vrange masker uten avansert felling. Jeg har også strikket en lue av typen som ble snurpet sammen på toppen. I tillegg har jeg strikket et par sokker etter den oppskriften i den bloggen som ble delt tidligere i denne tråden. Sistnevnte ser ut som sokker og kan brukes, selv om jeg gjorde flere feil i hælfellinga både på sokk nummer én og sokk nummer to. :flau: Det viser seg at selv inn med teskje-forklaringer er vanskelige for meg å forstå. Nå har jeg begynt å strikke en lue av to tråder. Det synes jeg også er litt avansert fordi garnet er så tynt. Jeg tror ikke jeg skal våge meg ut på større prosjekter på en stund. Er redd jeg bruker en formue på garn jeg ender opp med å ikke få brukt.

Jeg kan trenge et skjerf. Kan noen tipse om eventuell oppskrift på et skjerf uten avanserte strikketeknikker i et garn som er behagelig mot huden og ikke loer for mye?

Jeg er dessuten på jakt etter en eller flere strikkebøker som enten forklarer ulike teknikker på en enkel måte og/eller har oppskrifter som egner seg for nybegynnere. De må være å norsk. Har noen tips?


#33

kamp sa for siden:

Har du sett denne
www.strikkeskolen.no/



#35

LilleT sa for siden:

En annen ting jeg lurer på er hva slags utstyr dere tenker at strikkere på alle plan bør ha i hus?

Og hva er den beste løsningen for å oppbevare strikkepinner?


#36

Magica sa for siden:

Jeg strikker alt mulig på lange rundpinner så alle strømpepinnene mine støver bare ned. Det er ikke så mye du trenger: maskemarkører, målebånd og saks.

Jeg oppbevarer strikkepinner i en ringperm med plastlommer. Og noe i en mappe fra clas ohlson, men det er mest de strømpepinnene jeg aldri bruker + litt heklenåler.



#38

Carrera sa for siden:

jeg er vel pr definisjon en erfaren strikker, og utstyret har vel bare ballet på seg i årenes løp. Kjøpt inn etterhvert som behovet har meldt seg. Og nå har jeg vel full pakke nærmest av pinner, samt markører, helpepinner til fletter, heklekroker etc.

Har et visst system. Sydd en, for meg, perfekt mappe til strømpepinner. Rundpinner oppbevares i gode gamle CD poser, i en skoeske, i kronologisk rekkefølge. Heglekroker ligger i en plastpose. Litt orden i galskapen.

Jeg, som er relativt erfaren på pinnene, har forøvrig begitt meg ut oå et enormt prosjekt nå. La ut forepørsel på profilen min på FB om noen hadde behov for noe strikket. Og der poppet det inn ei som ønsket en strikket trønderbunad til barn.

Tygde på det et par dager, så sa jeg ja... Relativt enkel strikk, men mye monering og styr, så dette skal bli spennende.


#39

Kula sa for siden:

Jeg er også av den formening at kan man legge opp, strikke rett og vrang, telle og lese, så kan man strikke.

Jeg begynte for 2-3 år siden å strikke sokker med mariusmønster, det gikk veldig bra og har nå strikket veldig mange av det slaget. :knegg: Jeg hoppet i det og strikket mariusgensere til min kjære og meg, og i sommer strikket jeg en mariusgenser med rundfelling. Alt gikk supergreit.

Nå var jeg i grunn lei av marius og tenkte å strikke andre mønstre, men da kom Jonas og ville ha mariusjakke med hette. Det er ikke alt i mønsteret jeg skjønner, men det tar jeg når den tiden kommer.

Internett har mye svar på det jeg lurer på, og resten spør jeg mamma, svigers eller andre rundt meg om. Alt går, og jo mer man strikker jo mer skjønner man.

Pinner oppbevares i en kurv her og en kasse der. Vet egentlig ikke hvor jeg finner de pinnene jeg trenger. Bør ha ett bedre system. :knegg:


#40

LilleT sa for siden:

Takk for innspill og tips! Jeg skjønner at det sikkert er mulig å få til litt av hvert med strikkeferdighetene mine sånn i utgangspunktet. Problemet er kanskje at jeg er ekstremt lite tålmodig av meg, og jeg blir fryktelig irritert når jeg ikke får til ting med én gang. Jeg frykter at strikketøyet kan ende i søpla lenge før jeg har mulighet til å be noen om hjelp. :sparker:

Er det vanskelig å strikke votter, forresten?


#41

kamp sa for siden:

Jeg hadde bare strikket rette masker i skjerf men klarte fint votter. Strikker på tre pinner fremfor fire pinner.


#42

LilleT sa for siden:

Fint! Da tror jeg at jeg må prøve det. 😊


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.