Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Naboen blåste løvet inn i vår hage

#1

Nooria sa for siden:

Jeg må bare høre hva dere tenker. Vi har to store trær på eiendommen vår som vi aldri har fått kommentarer på fra naboene. En eik og en bjørk. De står rett innenfor på vår side. Tidligere denne uka stod naboen med løvblåseren og blåste alt av løv som var langs grensen på deres side over til vår hage. For ordens skyld kan jeg nevne at det langs grensen står en hekk de har satt opp som også feller løv. Så til spørsmålet: Er ikke det en sær ting å gjøre?


#2

Pøblis sa for siden:

Hvis dere har to store trær som feller mye løv, tenker jeg at det hadde vært en fin ting å fjerne løv fra disse trærne hos naboen på eget initiativ.

Så kan dere heller dele på løv fra hekken. Men to store trær feller MYE løv og det er mye jobb å fjerne alt. :ja:

Så jeg ville nok vært litt på tilbudssiden.


#3

Pegasus sa for siden:

Har haven full av løv fra naboens digre tre, så kanskje jeg må ut og kjøpe løvblåser?? :humre: Men seriøst. Det er litt kjipt å få gårdsplass og hage full av naboens løv, kongler mm. Men tenker at det er gi og ta. Vi gjør sikkert noe irriterende, vi og.


#4

Blondie sa for siden:

Jeg ville tenkt at det var naturlig å diskutere med dere først, det oppleves jo litt aggressivt å bare blåse det over? Det har aldri vært snakket om tidligere?


#5

Nooria sa for siden:

Vi beskjærer trærne til naboen på en side og klipper skråningen til en annen nabo. De gjør det ikke selv av forståelige grunner, og vi tenker det er greit å gjøre det. Vi har avtaler om det. Den ene naboen vår har nærmest en skog på grensen til vår eiendom, og han gjør ingen ting ut av det som kommer i vår hage. Fra en av de andre naboene fikk vi tidligere kongler og tidvis furugreiner som falt ned i Hagen vår. Jeg har aldri tenkt tanken om at de skal komme å rake i min hage. Er det ikke helt normalt at man får løv i hagen fra omkringliggende hager.


#6

Nooria sa for siden:

Nei, de har aldri tatt det opp med oss. De har i grunnen aldri tatt opp noe som helst i løpet av 15 år.


#7

meisje sa for siden:

Vi har også et stort tre nært grensen, naboen har spurt oss om å fjerne grener på deres side av grensen for å redusere løv og grenser som henger i veien, noe vi selvfølgelig gjør og sjekker hver høst.


#8

meisje sa for siden:

Men løvet fikser de selv, og vi må gjøre det med løvet fra samme nabos hekk.


#9

Pappalille sa for siden:

Jeg synes det er passivt-aggressivt som bare det, men jeg hadde tenkt "Sært, prøv å be meg om en tjeneste når du trenger en" og raket løvet og neppe tenkt mer på det. :p


#10

Timar sa for siden:

Trær er vanskelig. :nemlig:
Det er også vanskelig å ta opp temaet "irriterende trær" med naboen, så jeg tror du kan anse løvblåsingen fra naboen som et passivtaggresivt forsøk på å få dere til å skjønne hvor irritert de er over trærne deres. :humre:

Vi har hatt ei diger bjørk i hagen, og jeg har banna mye over løvet den har lagt fra seg, men jeg må innrømme at jeg ikke har tenkt på at nesten like mye løv har havnet i hagen til naboen. :rødme: De ble fra seg av lykke da vi fortalte at vi skulle ta den ned.

En annen nabos tre irriterer meg nå, og jeg kunne nok funnet på å blåse løvet tilbake dit på en dårlig dag. Der har vi riktignok sagt i fra at treet plager oss, uten at det har hjulpet nevneverdig. (Jeg har ikke løvblåser, altså, så det var bare en tom trussel :cool:)


#11

Carrera sa for siden:

Naboen vår har en hekk som grenser mot oss, samt diverse frukttær som også gir fra seg både løv og nedfallsfrukt. De er flinke til å komme inn på vår side av hekken når de beskjærer hekk og trær, ut over det så tar jeg/vi det løvet og nedfallet som havner på vår side. (nedfallsfrukta får ligge, for da får vi masse koselig besøk av rådyra som går i nabolaget )

Kunne virkelig ikke falt meg inn å kaste noe over til dem, bare fordi det er deres bukser. Ei heller å klage over at det havner endel på vår side.


#12

Pappalille sa for siden:

Det går grensa altså. Løv og frukt er greit, men klær får de holde på sin egen eiendom.


#13

Tallulah sa for siden:

Fnis, nå har jeg noen veldig morsomme bilder av den passiv-aggressive naboen din i hodet, som står der med litt sånn "Bare prøv å si noe!"-mine i ansiktet mens han blåser i vei. :knegg: Jeg tror du trygt kan slå fast at han ikke er glad i løvtrærne dine. Han har sikkert ikke reflektert over at hans hekk feller på din side. Du får trøste deg med at din hage med løv bidrar til å gi humler og pinnsvin vinterdvale, og du kan isolere blomsterbedene dine med løvet.


#14

veobra sa for siden:

Det blir mye løv fra store trær. Har der spurt naboene om det er noe ved trærne som irriterer eller på annen måte invitert til dialog om de grensene dere deler? Det er jo stort sett et sted å starte.


#15

jolie sa for siden:

En gang var løv også klær. :nemlig:


#16

Carrera sa for siden:

:latter:

noen ganger er ordbok noe herk altså...


#17

Pebbles sa for siden:

Barnslig demonstrativt.


#18

Nooria sa for siden:

Jeg har vel egentlig innbilt meg at jeg nevnte de trærne og bare fikk positiv respons da vi nylig hadde flyttet inn, men det er mulig det bare var for den andre naboen.


#19

Harriet Vane sa for siden:

Så bra! Nå kan du lage masse bra jord!


#20

Dali sa for siden:

Vi har spurt om naboen kan felle treet som plager oss på mange ulike måter. Men han vil ikke. Så da raker vi konglene hans tilbake på tomta hans. Barnslig kanskje men hvor skal vi ellers legge de?


#21

Carrera sa for siden:

Hva med å kaste de der dere kaster gress etter klipping?

Sånt blir for meg så teit. Hva med alt løvet, kvister, greiner etc, mange får fra trær/busker som ingen eier? Altså fra friareal/naturen selv. Hva gjør man med det? Jo, man rydder det vekk, eller lar det ligge.

Jeg kjenner jeg faktisk blir matt av slike konflikter naboer i mellom.


#22

Madicken sa for siden:

Jeg hadde følt meg mer komfortabel med at naboen hadde spurt om jeg kunne bidratt litt med raking av løv fra mine digre "nær grensen-trær", framfor slik demonstrativ blåsing. Sånt er jo nærmest en krigserklæring! Dette må du nesten ta en prat med dem om, det hadde i hvert fall jeg gjort. Inviter til et glass vin og allsang på nabogrensen, og diskuter fram en minnelig løsning. :nemlig:


#23

Nooria sa for siden:

Det hadde jeg og. Jeg har ikke tenkt å gjøre det til en konflikt altså.


#24

Tallulah sa for siden:

Du må snille dem ihjel!


#25

millact sa for siden:

I brun dunk hos deg selv?

Jeg får masse blader hos meg fra trær hos naboene. Det er jeg som rydder det bort, i min dunk. Det hadde vært fint om de ville kutte ned det store treet, men det vil koste mye penger, og de vil tydeligvis ikke gjøre det.


#26

Elise sa for siden:

Brun dunk? Aldri hørt om.

Jeg synes det er stor forskjell på å gjøre det etter man har sagt fra at man ikke liker å ha naboens tre hengende over egen hage, og når man aldri har nevnt noe om det.


#27

Nooria sa for siden:

Enig!


#28

millact sa for siden:

Vi har brun dunk til hage-og matavfall.


#29

Røverdatter sa for siden:

Jeg bor med grense mot skogen, har hagen full av løv og raker aldri, så jeg syns naboen din virker litt stuckup og pirkete.


#30

jolie sa for siden:

La løvet ligge! Det blir en finere plen til neste år om næringen fra løvet får godgjøre seg til våren.


#31

Pøblis sa for siden:

Fint for pinnsvin også.


#32

frukt sa for siden:

Har aldri raket løv i hele mitt liv og ser ikke problemet. :laløvetligge:


#33

My sa for siden:

Jeg har konkludert med at folk bare er rare, og har gitt opp å forstå meg på sånt. Jeg har også en slik pussig passiv-aggressiv nabo, om enn en litt annen problemstilling.

Her er greia den at de som eide huset før oss bygde en platting som gikk et stykke (en drøy meter) innover naboens eiendom, siden de (i beste fall :rolleyes: ) hadde misforstått hvor eiendomsgrensa gikk. Etter at vi hadde kjøpt huset, og bodd der litt, ble vi gjort oppmerksom på dette. Vi rettet det opp, og kuttet av plattingen slik at den nå bare ligger inne på vår eiendom. De forrige eierne hadde plantet et lite plommetre som vokste opp igjennom et hull i plattingen, det var ganske fint egentlig. Men da vi innskrenket plattingen ble plommetreet stående igjen, akkurat innenfor naboens eiendom, og vi gadd (selvsagt) ikke flytte det. Det lener seg inn over vår platting, det er i et hjørne av naboens tomt som aldri brukes (nederst i et hjørne av en bratt del), og er skilt fra resten av naboens eiendom med en hekk/busker som ble plantet av naboen i sin tid, der de tidligere trodde eiendomsgrensa gikk, så man må helst stå på vår platting for å komme til og få plukket noe fra det. Så vi har bare fortsatt å behandle plommetreet som vårt, inkludert å spise plommene på det, helt til i fjor.

Da var det kommet en ny person i nabohuset. Denne personen begynte å legge hauger av hageavfall tett inntil vår platting, akkurat der vi har spisemøbler og bruker å sitte når vi spiser ute om sommeren. Siden det blir både lukt og insekt av dette spurte vi høflig om det var mulig for naboen å legge avfallet et annet sted (vi var ganske forsiktige, for vi ønsker å ha godt forhold til naboene, og tenkte vi evt kunne tilby oss å hjelpe med bortkjøring e.l.). Naboen tok dette veldig ille opp, mente det var det frekkeste hen hadde hørt i hele sitt liv, at vi skulle legge oss borti hvordan hen stelte hagen sin. Hen ville gjerne diskutere dette videre, og møtte opp ved vårt plommetre, snakket om hvor frekt det var av oss å ta opp dette, mens hen demonstrativt plukket plommer oppi en bolle hen hadde tatt med (naboen var gjort kjent med forhistorien, og at plommetreet ble plantet i det man trodde tilhørte vår hage, men ikke ble flyttet da vi fant ut hvor grensa gikk). Så det var ganske tydelig at naboen markerte at det var hens plommetre. Vi gadd ikke kommentere det eller lage noe styr av det. Jeg tenkte at naboen har jo strengt tatt rett, treet står på hens eiendom, og da er det vel hen som eier treet, selv om alle til da hadde forholdt seg til det som vårt tre. Vil hen ha treet så ta det, og siden har vi latt treet være.

Det var altså i fjor. I år har ikke naboen vist seg i den delen av hagen. Plommetreet ble helt nedlesset av plommer i år, så flere av grenene knakk. På platten vår er det fullt av plommer som har ramlet ned fra treet, og ligger der og råtner. Naboen har ikke tatt en eneste plomme, og det har ikke vi heller. Så nå står vi her da, med et plommetre som er fullt av deilige plommer, som ingen spiser... :herregud:

Hvis denne naboen hadde blåst løv fra vårt tre inn i vår hage hadde det ikke forundret meg det aller minste (hvis vi hadde trær som felte løv inn dit). Hen kunne fort fått noen råtne plommer i retur selvsagt, hvis jeg var typen som løste ting på den måten, men kjenner jeg meg rett hadde jeg ikke giddet. Jeg Tenker Mitt angående hva slags person min nabo er, også går jeg videre med livet mitt.


#34

Einhyrningur sa for siden:

Haha, jeg er litt der at trær er trær, og bladene tilhører ikke nødvendigvis noen. Jeg skjønner at jeg tar for enkelt på det. Neste år skal jeg måke de hersens digre pelsfrøene «tilbake» til naboens hage.


#35

Neket sa for siden:

Hvis man har gressklipper med multiklipp trenger man ikke rake. :bidrar: Og, folk er rare.


#36

Madicken sa for siden:

Har naboen fått seg løvblåser for første gang? I så fall er det nesten formildende, for løvblåser er kjempegøy, uberegnelig, og det er veldig lett å ta litt av når man først er i gang. :woohoo: Kanskje han bare er like elendig som meg til å få løvet til å blåse dit han vil? Kanskje ha dette i bakhodet når du inviterer til vin på grensen?

#følermegsnillidag#


#37

Matilda sa for siden:

Jeg hadde ikke reagert på det. Vi har et tre ved naboens innkjørsel som søpler ned ganske grundig på deres side av gjerdet, og vi prøver å fjerne det når vi kommer på det, men har stort sett ikke tid. :sparke: Hvis de hadde blåst løvet over til oss, hadde jeg tenkt det var helt greit. Vi raker ikke vårt eget løv, det får ligge over vinteren, og så raker vi det som synes mest før 17. mai og klipper resten ned i plenen.


#38

Charlie sa for siden:

Hvis det er store trær som står rett ved grensen, kan det høres ut som om det er betydelige mengder med løv. Det må oppleves som mye jobb hvis naboen må fjerne alt løvet fra deres trær uten noen innsats fra dere, hvis det er sånn det forholder seg.

Ville tatt det som en mulighet for en samtale. " Jeg ser løvet ble blåst over til vår eiendom. Kanskje vi skulle snakke litt om hvordan vi skal ordne det med løvet fra trærne og hekken framover, slik at vi kan se om vi kan komme til en enighet."

Så ville jeg heller hogd et eller to trær for naboskapets skyld enn å sprette rundt med raka fordi jeg er lat, men hadde selv en nabo som nærmest unnskyldte seg og spurte om lov til å komme inn og ordne i beplantingen sin fra vår side for å holde hekken i orden, og beskjære den hvert år, med innleid mann, stige og bortkjøring av grener, så jeg har hatt det fint. :jupp: Det står ikke noe spesielt om løv i naboloven, men det er sånn at snøfall og takdrop på naboens tomt er ansvaret til den som snø og takdrypp kommer fra, så jeg tenker vel at løvfeller har et ansvar for eget løv om det er såpass at det er til ulempe for naboen.


#39

him sa for siden:

Tror du har en innertier her ... Folk som kommuniserer med symbolske handlinger er alltid utfordrende. En av utfordringene er blant annet at man ofte må handle. Er det da "bare noe man gjør" eller prøver folk å si noe?

#40

Lavender sa for siden:

Kjedelig sak. Også fordi de ikke snakker med dere først.

Vi har nye naboer i gammelt boligfelt hvor hager er delt og gamle trær står midt på tomtegrensene. Jeg har spurt ny nabo om trærne våre er i veien, forsøpler mye, men nei da svarer han. Hun er derimot ute og klipper litt, også godt over på vår side, og bare når vi ikke er tilstede. Som straff, eller snill som jeg er, bytter jeg ut et pent bed med thuja hekk, den klipper jeg med maskin, den drysser ikke på deres side, problem løst. De har drenert, og gravd sin hage lavere enn vår, jeg regner med at de har kuttet så mye røtter på det store gamle epletreet at det dør snart, mer thuja.


#41

-ea- sa for siden:

Unnskyld, men :rofl:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.