Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tenåringsforeldre - lager dere fremdeles julekalender?

#1

rine sa for siden:

Eller kjøper?

Jeg vurderer å slutte å lage i år. Selv vi alltid har hatt "annenhverdag"- løsning på åpningen, blir det mye styr. Det er liksom ikke så stas med en twist eller en morsom refleks lenger. :gruble:

Vurderer altså å droppe kalender, eller kanskje gå for Flax-kalender eller noe sånt? :vetikke:

Hva gjør dere andre med barn i slutten av eller forbi tenårene?


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Eldstemann her vil ha tekalender. Den er allerede kjøpt inn.


#3

Heddamor sa for siden:

Nei, i fjor ville ikke 12 åringen ha lenger. Det ble flax kalender og litt snop. Kjører nok samme opplegg i år.


#4

veobra sa for siden:

Jeg lager. Mulig det er enklere til jenter, altså at det er mer smått som forbrukes. Lager uansett til yngre søsken. Da er det rart ikke å lage til eldste også.

Jeg kjøper ikke så spennende alltid jeg heller. Har truet med å resirkulere noe ubrukt fra i fjor. :knegg:


#5

Toffskij sa for siden:

Joda, vi har fortsatt pakkekalender, men for hele familien, så man får åpne hver fjerde dag. Dvs. at tenåringene også må skaffe pakker til foreldrene og hverandre. Det er veldig hyggelig.


#6

Blå sa for siden:

Vi har kjørt familiekalender der alle skulle få (en dag hver) og de andre skulle kjøpe til dem.

I fjor var jentene 15 og 17 (og mannen 46) og jeg kjøpte alt til jentene og mannen, jentene kjøpte en hver til oss og så rant det hele ut. Og da ble jeg litt lei.

I år har jentene fått en Body Shop kalender på deling. I tillegg skal vi ha en billedkalender (og så får vi se om storesøster, som ønsker seg den, husker å åpne). Jeg skal ha tekalender på jobb.


#7

Toffskij sa for siden:

Mine er veldig hardkokte når det gjelder å holde på tradisjoner, så jeg tipper denne holder en stund til. :nemlig:


#8

Kirsebær sa for siden:

Min tenåring er veldig glad i selvpleieprodukter og sjokolade.
Og jeg er veldig glad i nydelige adventsposer/pakker/stash.
Så han får en liten kindersjokolade hver dag, og litt ekstra selvpleiestash i helgene. Og det er pakket i de nydeligste «eskeposene». Så vi er fornøyde. :jupp:


#9

Chablis sa for siden:

Jeg lager.


#10

Snippa sa for siden:

Jeg lager stort sett, men akkurat i år blir det kjøpekalendere og kanskje en liten pakke hver lørdag (har barn på 23-20-14-14 og 5). Sønnen på 20 har ikke villet ha pakkekalender siden han var 12 eller noe, og eldste på 23 har fått ferdigkalender etter at hun flytta hjemmefra.


#11

Blondie sa for siden:

Jeg kjøper til studenten, litt fordi hun har dårlig råd og litt fordi hun er langt borte. Han som bor hjemme vil helst ha Flax-kalender og får det.


#12

løve70 sa for siden:

Vi har frem til nå hatt familiekalender, men siden det stort sett er jeg som må kjøpe alle gavene er jeg litt lei...Arvingen ønsket seg strømpekalender så det skal hun få ;) Mannen får en verktøykalender. Lurer på om jeg får noe...


#13

Retz sa for siden:

Vi sluttet da de begynte på ungdomsskolen. Det var aldri dyre saker i kalenderen, og det gikk med 3-4 småsjokolader for hver ordentlige gave.


#14

Filifjonka sa for siden:

Sånn har vi også hatt et par ganger. Det er koselig. Ellers føler jeg meg ferdig med pakkekalender etter fire barn og mange kalendere.


#15

zinatara sa for siden:

Nei, jeg har gitt opp hele pakkekalenderen. Så i fjor hadde de kinderkalender tror jeg og regner med de velger seg ut en sjokoladekalender i år også. Satser på å heller finne et par fine smågaver til julestrømpene.


#16

Floksa sa for siden:

Vi har felles for alle. Trekker lapp om hvem som skal åpne.
Inneholder som regel ullsokker og en sjokoladebit til hver. Noen ganger inneholder den aktiviteter som kino, kakao til kveldsmat eller spillekveld. En gang inneholdt den en valp.
Det er en hyggelig tradisjon for alle. Selv mannen i huset har lært seg å sette pris på den. Og valpen, som ikke er valp lenger.


#17

Tjorven sa for siden:

Vi kjøpte BodyShop-kalender til Snuppa i Sverige (der var de MYE billigere). Knerten ønsker seg kinder-sjokolade-kalender.

Jeg har bursdag i november og pleier å få en kalender i bursdagspresang fra moren min. (I veldig mange år fikk jeg ikke kalender, altså.)


#18

Stellebord sa for siden:

17-åringen får tekalender.


#19

Hyacinth sa for siden:

I utgangspunktet ikke. Ungene er 15 og 18. Har ikke laget på mangfoldige år. Men så er det sånn at vi har en fin, hvit kalender med 24 lommer på, og den synes ungdommene er så koselig at jeg henger opp. Og det ee liksom litt leit ( :knegg: ) å la den henge der, helt tom. Så jeg pleier å legge én Twist til hver oppi hver dag. Jeg synes det er mer enn kalender nok, og det krever null arbeid. Jeg er faktisk særdeles fornøyd med ideen min hvert eneste år. :knegg:


#20

007 sa for siden:

Mine (16 og 20) har hatt sminke/velværekalender de siste tre årene. I fjor ville (da) folkehøyskoleeleven plutselig ha pakkekalender igjen, så det fikk hun.

Eldste på 25 har fått flaxkalender de siste fem årene. Men siden han blir så sur når han ikke vinner, tror jeg ikke han får i år.


#21

Floksa sa for siden:

Her inneholder også kalenderen snop til hundene.
Det er mulig vi er blitt crazy dog people :sjokk:


#22

Drømmedama sa for siden:

12-åringen vil ha fra Body Shop, broren på 11 vil ha hjemmelaget. De to over 20 får også hjemmelaget.
Storesøs på 21 hadde kjøpekalender et par år i slutten av tenårene, men så flyttet hun hjemmefra og da trengte hun plutselig masse greier og hun ønsket seg hjemmelaget igjen.


#23

Niobe sa for siden:

Det er lenge siden jeg sluttet til eldstemann. Han var enig, han er ikke rette typen til det. Han har hatt en sjokoladekalender og Flax-kalender de siste årene. Minsten kunne jeg fortsatt lenger til, men han får heller ikke pakke-kalender i år. Jeg har kjøpt Lego Harry Potter-kalender til ham. Han kommer til å bli glad og overrasket. Når man er vokst opp med pakke-kalender synes man gjerne kjøpe-kalender ser mer spennende ut. :knegg:


#24

Elise sa for siden:

Mine deler på en fra Make-up-Mekka. I fjor delte de en fra Body Shop.


#25

Muskat sa for siden:

Det samme gjør vi! Vi kjøper to pakker hver til de andre tre i familien, og så åpner vi hver fjerde dag. Kjempehyggelig! Og som regel åpner vi ikke dagens pakke før alle fire er samlet heller, så det blir oftest rundt middagstider. 😊


#26

Carrera sa for siden:

Vi ga opp gavekalder for noen år siden, til ungenes fortvilelse. Det ble rett og slett for vanskelig å finne på 24 ting de kanskje kunne ha bruk for, uten at hele julebudsjettet gikk med...

De har fått rimelige kjøpekalenderer da, bare for å ha den barnslige gleden over å åpne en luke hver dag i Desember.


#27

Selma sa for siden:

Ja, jeg lager pakkekalender til begge jentene ennå (de er snart 18 og 20 år gamle). Ikke fordi jentene forventer det, men fordi jeg synes at det er stas å lage de. Litt velværeprodukter (ansiktsmaske, såpe o.l), truser, sokker og litt sjokolade innimellom


#28

Robyn sa for siden:

Guttene får kalender, de er 17 og 23.
Det blir en del flaxlodd, litt godis, muligens en kinobillett, kanskje noe sokker, vanter etc.

Det er vanskelig, men de setter stor pris på det og jeg husker selv hvor glad jeg var i kalender.


#29

Røverdatter sa for siden:

Vi holder nok pent på tradisjonen et stykke forbi tenåra.


#30

Anne C sa for siden:

Begge gutta får kalender. Det blir en flaxkalender, boxere annen hver dag. Minsten får også en godlukt-kalender. Må finne på noe mer til eldste. Vet ikke helt hva enda.


#31

IOA sa for siden:

Min fjortis får fortsatt, og ønsker pakkekalender. Men det er lettere å kjøpe småtteri til jente, syns jeg.


#32

polarjenta sa for siden:

Mine er riktignok ikke i slutten av tenårene, men tenåringen min gjør som broren sier. Vi har alltid hatt pakkekalender, med unntak av i fjor, da fikk de kjøpekalender. Det var visst ikke så stas, så i år har minstemann på 11.5 ønsket seg pakkekalender. Jeg syns det er litt pes, men satser på at det blir godterier, boksere, og sokker. Muligens deodoranter, osv. Jeg kjøpte endel godterier på en godtebutikk i Bodø, så de får litt som man ikke får tak i her.


#33

Acsa sa for siden:

Fjortenåringen vil ha pakkekalender. Men nå har han endret samværsordning, så jeg tror kanskje det bare blir annenhver uke i år. :gruble:



#35

amylin sa for siden:

Nei, her er det Flax-kalender til alle.


#36

Xian sa for siden:

Hos oss har vi en posekalender fra IKEA som har fulgt oss i alle år. Denne, hengende i takbjelken i fiskeline, skaper i seg selv julestemning; innholdet er det ikke så viktig med lenger. (For 13 åringen, altså.) Så de siste årene har barna fått hver sin sjokoladebit daglig, og kanskje en og annen overraskelse en helgemorgen eller to.

Lillebror har i tillegg kjøpekalender. Den har hittil vært Kinder, men i år blir det Playmo.


#37

GinaK sa for siden:

Nei. Prøvde etpar år men det er sjokoladen de vil ha så her går det i sjokoladekalender.


#38

trøtt sa for siden:

Ja, og foreløpig et godt stykke forbi tenårene også. Eldste har sagt at jeg ikke trenger å lage til henne lenger, hun kjøper ferdigkalender selv, men jeg må jo bruke de broderete kalenderne.

Jeg har nedjustert og det blir mer og mer godteri for hvert år, er vanskelig å holde kostnadene nede når jeg skal kjøpe 120 ting.


#39

Nenne sa for siden:

Nei, det droppet jeg for noen år siden. Nå er det Lindt sjokoladekalender som gjelder. Årets er bestilt fra den tyske nettshopen, for de sender til Norge.

Den broderte kalenderen bruker jeg til å henge lapper på med dagens program i adventstida. Det er alt fra "Bake pepperkaker" og "Kjøpe juletre" til "Kakao til kveldsmat" på lappene. Noen dager henger jeg opp to Fox eller noe til hver hvis jeg er tom for idéer. Bare så den kalenderen kan henge på plassen sin i adventstida som den skal.


#40

Addison sa for siden:

Ja, det lages til alle tre fortsatt, tradisjonsjunkiene mine. :hjerter:


#41

liefje sa for siden:

Vi har hatt i alle år, både fordi han synes det er bra og fordi jeg har brukt den som adventspynt. I år kommer jeg imidlertid til å droppe det. Han er bortreist på klassetur hele første uken i desember og da blir det jo bare teit. Har hatt bare godteri inni de siste to årene. Har også hatt noen år med familiekalender, men det ble for dyrt hvis jeg skulle gi noe som ikke bare var ræl, (sokker, deo, hårgele og annet) så det droppet vi.


#42

millact sa for siden:

Eldste er nesten 15 og har valgt seg te/sjokolade/lakriskalender fra apoteket. Kostet rett over 200 kr.


#43

Tallulah sa for siden:

Tjaei. :knegg: Jeg sydde en kalender til Hiawata da han var liten, og jeg syns den er så fin at jeg helst vil fortsette å bruke den. Samtidig så syns jeg ikke noe om å bare kjøpe en masse dill for å fylle den. Så det har vært litt av og på de siste årene. I år har vi gått for en popcornkalender. Jeg skal se om den enten skal få være i esken sin, eller om den skal pakkes ut og fordeles i pakkekalenderen i stedet.


#44

Mikkeline sa for siden:

De to av mine som havner i svarkategori for HI synes fremdeles det er veldig stas med pakkekalender, og jeg koser meg igrunnen med å lage den istand fremdeles, så da blir det det i år også hos oss.


#45

Charlie sa for siden:

Satte foten ned og nektet. Etter mitt syn går det altfor mye penger til "kalender" (selv om man evt skulle fordele innkjøpene. Det er en vanvittig sum den koster).

Kjøpte en loddkalender til hver, og sa de fikk XXX kr på julaften, og det var mitt bidrag. Om de skulle ønske å kjøpe kalender for egne penger, sto de fritt til det.

I år blir det antagelig en loddkalender fra korpset, og en sum på julaften. For meg er nok det primære - ved siden av kostnad - alt småstæshet og shoppingen som jeg mener er unødvendig (og skulle man oppgradere til "nødvendige" ting, går man fort inn på det området som her i huset er regulære julegaver på julaften).


#46

Polyanna sa for siden:

Vi gikk over til at alle bidrar, alle får i fjor, og fortsetter det i år. Da er det 24 delt på dem (som ikke går, så hunden bidrar med utjevning. :knegg: ), og ikke så mye å handle, og ikke så mye å samle. Det var typisk litt julepynt, flaxlodd, en mini-rubikskube, etc.


#47

Anda sa for siden:

Nei. Sluttet for flere år siden. De får godterikalender og Flax. (Med beskjed om familiedeling av Flax om en skulle slå inn over X tusen.


#48

IzziCreo sa for siden:

Nei, det måtte jeg slutte med for lenge siden. Både pga at vi følte det ble mye unødvendig i gavene samt at det tok veldig mye tid. Jeg måtte rett og slett barbere bort en god del av slike ting for å holde hode over vann. Heldigvis synes barna/tenåringene at det var helt greit :hjerter:


#49

him sa for siden:

Nei. Har aldri laget, alltid hatt kjøpt kalender. Jeg kjøper enda hvis de ønsker seg en kalender.


#50

Cuyahoga sa for siden:

Ungene har kalender på deling, og tenåringen er med. :nikker:

De får noen bøker (som jeg er lykkelig over å ha alibi for å handle), litt julepynt, et par aktiviteter (pynte egne mini-plastrær, pynte pepperkakehus etc) og litt snop. Pluss mors håndplukkede vinter og/eller julelyrikk, som jeg antar at i stor grad blir perler for svin. :humre:


#51

Fløyel sa for siden:

Mine skal i år kjøpe til hverandre. Jeg har rett og slett ikke tid, men de ønsket kalender. De har de siste årene fått kalendergaver på søndager. Alle har hver sin Flaxkalender.

Hvis jeg har energi igjen til desember så tenkte jeg å lage en opplevelseskalender til oss alle på søndager. Type: julekino, julemarked i Oslo, Kakao og lunsj på koselig kafé (Bristol), Jul på Hadelandsglassverk. Det hadde vært hyggelig etter en ekstremt travel høst. Korte lunter hos alle i familien om dagen.


#52

Ru sa for siden:

Jeg vil gjerne rette en stor takk til vitenwahl.no ...

Ungene får kalenderen på deling, og den er jo litt til oss voksne også. :nemlig:


#53

Teofelia sa for siden:

17-åringen, som bor i England for tiden, ønsket seg veldig pakkekalender, så da ble det i år også. De får annenhver dag, og planen er å snappe dagens kalendergave til hverandre.

Ungene mine er svært tradisjonsbundne, så jeg ser egentlig for meg å lage pakkekalender til de passerer 30. :knegg:


#54

Arran sa for siden:

13-åringen her vil fortsatt har aktivitetskalender. Jeg er glad til. Fint incentiv for å prioritere små, hyggelige ting å gjøre sammen i en periode som ellers kan være hektisk.


#55

ming sa for siden:

19-åringen som har flyttet hjemmefra: pakkekalender med mer eller mindre nyttige ting, fra tannkrem og shampoo via hårstrikk og lebepomade til sjokolade.
16-åringen: flax-kalender og mulighet til å være med på det han ønsker av lillebrors kalender.
9- åringen: aktivitetskalender, selv om jeg prøvde å kjøpe meg ut av det i år. Det blir visst ikke jul uten, sier han.


#56

Java sa for siden:

Sånn gjør vi også. Alle må kjøpe en ting, maks 50 kr, til de andre i familien Så trekker vi hvem som får åpne gave fra hvem etter et system som gjør at alle både får og gir en gave per uke. Jentene, og vi, synes det er stor stas alle sammen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.