Jeg finner liksom aldri de perfekte boksene til matoppbevaring. Hvilke størrelser er lurest? Og så må de også være enkle å stable og ikke ta for stor plass i oppvaskmaskinen. Jeg misliker spesielt bokser som samler vann når de står opp ned i maskinen og lokk med masse dilldallklipsegreier på.
Jeg savner spesielt bokser å legge pizzarester, lasagnerester og fiskegratengrester i. Vanlig «grytemat» kan jo tømmes i hva som helst.
Disse, fra Clas Ohlson. De dobler som barnas matbokser.
(De har flere størrelser, men jeg orker ikke forholde meg til det i skuffen. One size fits me).
De har sånne lokk jeg ikke liker, men boksen selges jo én og én, så kanskje jeg kan prøve? Synes bare det samler seg så mye vann og at de lokkene tar sånn plass i maskinen.
Jeg så at 365+ hadde flere i glass. Og i flere størrelser. Takk! De ser fine ut. Ee likevel spent på om jeg liker det «omfattende» lokket. :knegg: Skal teste det ut.
Disse bruker vi i ymse størrelser, både plast og glass. Lokkene er veldig gode fordi de sitter på selv når boksen blir slengt rundt i sekken til 9-åringen. Vi har nesten alltid med oss middagsrester til lunsj og da er disse veldig praktiske. Har ofte store bokser med mye rester i kjøleskapet som vi tar litt av i en liten boks som vi tar med oss. De som er av plast har imponerende nok ikke blitt oransje selv om vi veldig ofte har tomatsaus i dem.
Men til pizza bruker vi faktisk gjenbrukbare poser. Vi vasker dem med oppvaskkost og zalo. Legger inn pizzaen når den er lunken-ish, så det blir ikke særlig grisete.
Ikke jeg heller, men mannen min tok med seg vanen inn i forholdet. Og det er jo et poeng at man ikke trenger å bruke unødvendig stor plass i kjøleskapet. Pizzaene våre er alltid delt i trekanter, så i en boks blir det mye luft.
Jeg vokste opp med at mamma vasket alt av poser og tok veldig godt vare på dem. Jeg trodde at plastposer var ekstremt dyre, og fikk sjokk da jeg flyttet for meg selv og oppdaget at det var de slett ikke. :knegg:
Ikke så ofte jeg har rester, men det hender jeg baker eller lager vårruller. Bruker ziplocks som jeg vasker og ellers det jeg måtte ha av plast-emballasje i skuffa.
Jeg hadde det også sånn, følte meg vill og gal som fråtset i brødposer. :knegg: . Min bestemor vasket potetgullposen. Miljømessig var de forut for sin tid. :hjerter:
Jeg vasker ofte ziplockene fra ikea. Vi bruker dem en del til fruktbiter i matboksen, da tåler de vaskes og brukes igjen.
Dere er så organiserte. :humre: Vi har et virrvarr av ulike bokser og matbokser og whatnot, stort sett fra IKEA eller Rema. Funker finfint det, så lenge vi tar en liten ryddeaksjon i skuffen iblant. Pizzarester i brødposer.