Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke bokser bruker du til middagsrester?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg finner liksom aldri de perfekte boksene til matoppbevaring. Hvilke størrelser er lurest? Og så må de også være enkle å stable og ikke ta for stor plass i oppvaskmaskinen. Jeg misliker spesielt bokser som samler vann når de står opp ned i maskinen og lokk med masse dilldallklipsegreier på.

Jeg savner spesielt bokser å legge pizzarester, lasagnerester og fiskegratengrester i. Vanlig «grytemat» kan jo tømmes i hva som helst.

Hva bruker du?


#2

Lavender sa for siden:

IKEA, blanke bokser med grønne lokk. Ulike størrelser, lette å stable.


#3

Myria sa for siden:

Vi bruker de samme som Lavender. :jupp:#5

Hyacinth sa for siden:

Vent litt. Jeg ser de også har noen flate og brede?


#6

Hyacinth sa for siden:

Hva legger dere fir eksempel rester av pizza i? Eller lasagne?


#7

shute sa for siden:

Disse, fra Clas Ohlson. De dobler som barnas matbokser.
(De har flere størrelser, men jeg orker ikke forholde meg til det i skuffen. One size fits me).


#8

Hyacinth sa for siden:

Var på Clas i dag. Utsolgt for mye. Finnes de også i lasagne-format? (Innser at jeg er litt opphengt i lasagne...)

#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg så at 365+ hadde flere i glass. Og i flere størrelser. Takk! De ser fine ut. Ee likevel spent på om jeg liker det «omfattende» lokket. :knegg: Skal teste det ut.


#13

Myria sa for siden:

Til pizza, lasagne og andre større rester bruker jeg noen store bokser fra Coop Obs (har ikke link dessverre).


#14

Input sa for siden:

Disse bruker vi i ymse størrelser, både plast og glass. Lokkene er veldig gode fordi de sitter på selv når boksen blir slengt rundt i sekken til 9-åringen. Vi har nesten alltid med oss middagsrester til lunsj og da er disse veldig praktiske. Har ofte store bokser med mye rester i kjøleskapet som vi tar litt av i en liten boks som vi tar med oss. De som er av plast har imponerende nok ikke blitt oransje selv om vi veldig ofte har tomatsaus i dem.

Men til pizza bruker vi faktisk gjenbrukbare poser. Vi vasker dem med oppvaskkost og zalo. Legger inn pizzaen når den er lunken-ish, så det blir ikke særlig grisete.


#15

Hyacinth sa for siden:

Er de gjenbrukbare? Jøss. Det hadde jeg aldri kommet på!


#16

Hyacinth sa for siden:

Vet ikke hvor den grønne pilen kom fra.


#17

Input sa for siden:

Ikke jeg heller, men mannen min tok med seg vanen inn i forholdet. Og det er jo et poeng at man ikke trenger å bruke unødvendig stor plass i kjøleskapet. Pizzaene våre er alltid delt i trekanter, så i en boks blir det mye luft.


#18

My sa for siden:

De i den første linken til Niobe. Vi legger også pizzarester i "ziplock"-posene fra Ikea. Jeg har aldri kommet på å vaske dem. Smart!


#19

Hyacinth sa for siden:

Lurt. Jeg kom plutselig på at jeg jo også pakker mat i brødposer av og til.


#20

Stompa sa for siden:

Jeg vokste opp med at mamma vasket alt av poser og tok veldig godt vare på dem. Jeg trodde at plastposer var ekstremt dyre, og fikk sjokk da jeg flyttet for meg selv og oppdaget at det var de slett ikke. :knegg:#22

Retz sa for siden:

Ikke så ofte jeg har rester, men det hender jeg baker eller lager vårruller. Bruker ziplocks som jeg vasker og ellers det jeg måtte ha av plast-emballasje i skuffa.


#23

veobra sa for siden:

Jeg hadde det også sånn, følte meg vill og gal som fråtset i brødposer. :knegg: . Min bestemor vasket potetgullposen. Miljømessig var de forut for sin tid. :hjerter:

Jeg vasker ofte ziplockene fra ikea. Vi bruker dem en del til fruktbiter i matboksen, da tåler de vaskes og brukes igjen.


#24

ingling sa for siden:

Dere er så organiserte. :humre: Vi har et virrvarr av ulike bokser og matbokser og whatnot, stort sett fra IKEA eller Rema. Funker finfint det, så lenge vi tar en liten ryddeaksjon i skuffen iblant. Pizzarester i brødposer.


#25

Input sa for siden:

Det har vi også altså, det er et salig kaos i skuffen med bokser. Men det er bare de fra IKEA jeg anbefaler.#27

Sissel sa for siden:

Vi har også disse, i 2 størrelser. En matboks størrelse og en som er litt høyere. Funker fint til det meste.


#28

millact sa for siden:

Vi har de samme som Sissel, brukes også til matbokser. Liker de godt.Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.