Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hytte og oppvarming

#1

IzziCreo sa for siden:

Dere som har hytte og bruker den mye - hvor mye har dere temperaturen på når dere ikke er der? Vi prøver oss litt frem og ønsker å være miljøvennlige, men ved å ha temp på 10 grader i ukene, så bruker vi nesten to døgn på å få den opp til 20 grader. Og bruker vi da kanskje mer energi på å få temperaturen opp enn om vi hadde holdt den på ca 15 grader når vi ikke er der i ukene? :vetikke:

Vi skal installere varmepumpe etterhvert, men enn så lenge så er det panelovner.


#2

meisje sa for siden:

Det er vel derfor man har sånn ring deg varm opplegg, eller et ildsted.


#3

Isprinsessen sa for siden:

Oi det var lang tid. Når vår hytte er minus 20 inni så tar det to døgn så er alt varmt og tørt og etter en halv dag er det 20 grader inne.


#4

Candy Darling sa for siden:

Vi har ovnene på 15 grader, men det er nok nærmere 12. Vi fyrer som en gal, og må vanligvis lufte klokken 22. :knegg:


#5

IzziCreo sa for siden:

Ja, jeg synes det er er litt rart... Nybygget hytte. Mulig underdimensjonert anlegg?

Vi har Wi-Fi styring på de ovnene vi kan ha det på. Men ja, selv med full guffe så får vi ikke temperaturen over 19... Kanskje på Dag 3?


#6

IzziCreo sa for siden:

Ja, akkurat det er grunnen til at vi ikke orket vedovn :knegg: Det har vi på hytta på fjellet og vi føler oss som den Tommy og Tigern stripa "kaldt, kaldt, kaldt, kaldt, varmt, varmt, varmt, varmt, varmt" :gal: :knegg:


#7

Retz sa for siden:

Vi har temperaturen på 10-12 grader, og justerer opp til 24 ved ankomst. Pluss at vi fyrer. Tar 2-4 timer før det er rundt 20 grader, tenker jeg.


#8

IzziCreo sa for siden:

Wow. Ja, det er langt fra tilfelle hos oss. Det må jo være underdimensjonert anlegg da, må det ikke?


#9

Malama sa for siden:

Hun skriver jo at de også fyrer og 2-4 timer med skikkelig fyring får jo opp temperaturen bra mye?


#10

Retz sa for siden:

Vi fyrer, ja! Første vi gjør det, før vi pakker ut maten og skrur på vannet. Hytta er ganske kompakt, men innholdsrik likevel med fire soverom og liten «loftstue». Den holder også veldig godt på varmen, så ofte er det bare første kvelden vi trenger å fyre.


#11

IzziCreo sa for siden:

Ah. Ja, når man fyrer i tillegg så har det selvsagt mye å si. Det faktum gikk meg hus forbi i første omgang.


#12

Chablis sa for siden:

12 grader, vi fyrer i tillegg når vi kommer fram. Tar ett par timer så er det rundt 20 grader.


#13

Snippa sa for siden:

Vi har varmepumpa på 10 grader, panelovner på 8. Skrur opp varmen om morgenen hjemmefra de dagene vi skal opp. Så tenner vi gjerne opp i ovnen når vi kommer opp i tillegg for å få det ordentlig varmt.
Men hvis dere har en nybygget hytte høres det ut som om noe er galt et sted.


#14

Canisa sa for siden:

Vi har gulvene (stue/kjøkken, gangen og badene) på 15-16 grader, og så sprengfyrer vi i vedovnen (med stålpipe inne i hytta) i noen timer før vi må lufte på stua på hemsen.


#15

Ru sa for siden:

Begge hyttene har ovner på 10-12 grader. Ene fyres det i for å få opp varmen, den andre har i tillegg til fyring også en gassovn om det er skikkelig kaldt.

Men ja, om det kun er elektrisk oppvarming skjønner jeg at det tar tid å få opp varmen, men det burde likevel ikke gå så lang tid fra 10-20?


#16

trøtt sa for siden:

Vi har ingen varme på når ikke vi er på hytta. Vi har to vedovner og fyrer i begge når vi kommer dit. Varmekablene på badet bruker ganske lang tid på å bli varme, rundt 16 timer ca før det begynner å bli grei temperatur på badet.


#17

Sol sa for siden:

Vi har panelovnene på 8 grader, skrur opp og fyrer ved ankomst. Det er varmt i løpet av to-tre timer.


#18

mkj sa for siden:

Vi har det varmere på vinteren. På badet har vi 18 grader, det er et gammelt bad uten varmekabler. Ønsker ikke at det skal fryse, det blir ganske kaldt der hvor vannrør går ut og inn. Resten av hytta står på 10-12 grader. Den er liten da, så blir ganske fort varm.


#19

Magica sa for siden:

Vi har på 15 grader når vi skal dit "snart", eller på 5 grader på vinteren, da er hytta vinterstengt.

Vi fyrer på vår store flotte nye vedovn og det blir fort varmt heldigvis. I løpet av et par timer er det som regel 23 grader og stigende (til vi kaster klærne).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.