Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Aldersgrense på julegaver?

#1

Addison sa for siden:

Når slutter man å gi julegaver til nevøer og nieser? Har dere blitt enige om aldersgrenser i deres familier? Hva med de voksne søsknene, gir dere hverandre gaver? Sikkert diskutert før, men orket ikke søke. :sparke:


#2

Syrinx sa for siden:

I min verden slutter man ikke å gi gaver.


#3

Frøy sa for siden:

Konfirmant har vært slutten for nieser og nevøer her egentlig, men er i tvil om det blir riktig siden familien ikke er så stor.


#4

Myria sa for siden:

Vi slutter ikke med julegaver til hverken nevøer, nieser eller søsken. Voksne får imidlertid mer symbolske gaver. På mannens side slutter de derimot med bursdagsgaver ved 18 år.


#5

Polyanna sa for siden:

Vi har gradvis sluttet med bursdagsgaver til de voksne, men de får en liten hilsen hvert år. De siste årene har det blitt en konvolutt...


#6

Tilde sa for siden:

Vi gir bursdag og julegave til de er 18 år.


#7

Malama sa for siden:

I min oppvekst var det konformasjon, men noen av de nærmeste har jeg fått av til jeg ble voksne, noen får jeg av enda, noen får familien av. Eller ungene mine.

Jeg har pr nå en nevø og en niese, med et sånt antall ser jeg ingen grunn til å kutte. Jeg selv har sånn 25-30 søskenbarn så jeg ser mer poenget i at de kuttet en del i min oppvekst. Det blir vel kanskje noen nevøer eller nieser til, på mannen side, de to vi har er min bror sine barn, han har fire søsken, men to v dem går enda på barneskolen så det er en stund til de får barn vil jeg tro. De eldste er etablerte med samboere så der kan jo ting skje.
Men nei, jeg tror ikke jeg kommer til å kutte ut nevøer og nieser, nettopp fordi det ikke er så mange av dem. Når de blir voksne og får egen familie kanskje gå over til å gi til familien, vi får se. Det er lenge til. Den eldste jeg er tante til er 9


#8

Neket sa for siden:

I mannens familie gir man ikke til voksne, men vi gir til nevøene som er 19. Regner med vi kommer til å fortsette med det i overskuelig fremtid.

I min familie gir man til alle.


#9

Blondie sa for siden:

Jeg ville helst ikke sluttet, men må begrense pga økonomi.

I år er det første året de eldste tantebarna ikke får, de er godt over tjue alle sammen. De under atten får, mulig jeg setter min grense ved tjue år. Vi har ingen regel om dette i familien, men så har vi utrolig forskjellige økonomiske utgangspunkt også.


#10

star sa for siden:

Tantebarna på x sin side får fortsatt en liten ting fra meg og de er over 20 alle.


#11

Mikkeline sa for siden:

På mannen sin side sluttet vi når de var rundt 20. På min side har vi ikke avtalt noe, men jeg ser for meg at det fort kan bli lengre der.


#12

ingling sa for siden:

Jeg er oppvokst med at en slutter enten etter konfirmasjon eller ved 18-årsalder, bortsett fra de to tantene mine på morssiden som ga hvert år til de døde. :hjerter:

Vi har til sammen fire tante-/onkelbarn foreløpig, i aldersspennet 6 til 27, og de får gaver til bursdag og jul alle sammen. Ser ikke for meg at vi slutter med det, selv om det skulle komme til noen flere (mannen har noen søsken som er nesten 20 år yngre enn oss). Det er ikke så store gaver, og det er koselig å gi.

Søsken får julegaver og stort sett bursdagsgaver (usikker på hva mannen gjør med de yngste søsknene der, de gir ikke til oss heller).


#13

Addison sa for siden:

Vi har til nå gitt til alle, både nevø/nieser og søsken i mellom. Men i mannens familie er det nå kommet et forslag om å sette strek ved 18 år og kutte oss voksne i mellom. Jeg har ikke tenkt så mye over det, og det er fint å høre hvordan andre gjør det. Vi har til sammen 7 nevøer og nieser, to er over 18, av egne barn er de to eldste også over 18. Jeg har ett søsken, mannen har to. Nevøer og nieser er i alderen 6 til 22.


#14

Input sa for siden:

Jeg tror nok jeg aldri slutter å gi til nevøene mine, men det er i hovedsak fordi søsteren min og jeg hverken har foreldre, besteforeldre eller annen familie. Så jeg er den eneste familien nevøene har på morsiden.


#15

Kirsebær sa for siden:

Jeg har bare 4 tantebarn. De får gave til evig tid. Riktig nok ikke voldsomme saker etter konfirmasjonsalder, men de får en oppmerksomhet.
Jeg kjøper gave til den ene søstra mi, men har avtale med hun andre om at vi ikke kjøper gave.

Jeg har ikke sånn veldig mange jeg kjøper gave til, så foreløpig har jeg ikke behov for å kutte ned noe. Men tipper søster og exmann er de første som ryker når jeg skal begynne å kutte. :nemlig:


#16

emm sa for siden:

Har kun fire stk, så det slutter vi nok ikke med. Skjønner at store familier setter en grense et sted.


#17

Luftslottet sa for siden:

På mannens side gir vi bare gave til barna, ikke de voksne. Unntaket er den voksne som ikke har fått barn, han får gave fremdeles.

På min side gir og får alle. Jeg ser vel ikke for meg å slutte med gaver til nevøen og niesa mi der noensinne, det er bare to stykker.


#18

Novla sa for siden:

Både i min og mannens familie har det vært stopp ved konfirmasjonsalder, og vi har videreført det for bursdag, men vi gir julegaver frem til 18 år. Mannen og søsknene gir ikke til hverandre, jeg og (halv)søster utveksler gaver.


#19

Anne C sa for siden:

Det er ulikt fra min side og mannen min sin side. På min side gir vi hverandre gaver hele livet regner jeg med. På mannen sin side så har en av brødrene bare bestemt at man ikke gir gaver til voksne og nevøer/nieser etter 18 år. Mannen min gir julegaver til de voksne nevøene sine. Og til brødrene sine. Han får ikke/sjeldent noe tilbake.


#20

Tallulah sa for siden:

Jeg vet ikke, men går ut i fra at vi finner ut først, siden vi har det eldste barnet. Jeg liker å gi gaver, og kommer nok ikke til å slutte med å gi en liten oppmerksomhet. Det håper jeg de andre kan se verdien av mtp min sønn også, men jeg tror nok noen kommer til å stoppe så fort de får sjansen.


#21

Stompa sa for siden:

Jeg har bare to tantebarn, på hhv. 21 og 26. Jeg sluttet delvis med bursdagsgaver da de ble 18 (de får hvis vi feirer sammen, men jeg sender ikke), men gir fortsatt julegaver. Hadde jeg hatt veldig mange, hadde situasjonen sikkert vært annerledes.


#22

Charlie sa for siden:

Vi slutter med familieselskaper i anledning bursdager for barn når de er konfirmert, og julegaver når barna er 18 (det er snakk om besteforeldre/ tanter og onkler som bor i nærheten, typ søndagskaffe). Noen har et familieselskap når barnet fyller 18, ellers er det bare runde dager deretter.

Voksne man er sammen med på julaften får symbolske gaver (dvs noen mindre ting som ikke koster så mye, typ sokker, dusjsåpe, en bok og den slags). Barn som har fylt 18 kommer i den kategorien.


#23

løve70 sa for siden:

Ikke i min heller.


#24

polarjenta sa for siden:

Jeg har bare en niese og en bonusnevø. Niesa mi får i alle fall til jeg sier takk for meg i denne verdenen. Min bonusnevø får så lenge vi feirer jul sammen, om det tar slutt får vi se hva jeg gjør.

Jeg gir bursdagsgave kun til niesa mi, der vippser jeg som regel noen kroner.


#25

Snippa sa for siden:

I mannens familie er det ikke tradisjon for å gi gaver til voksne, så der slutter alt når de er 18.
I min familie slutter man aldri å gi gaver, så her må jeg dessverre fortsatt kjøpe gaver til min voksne fetter, gamle onkel og alle andre. Verst for de andre, egentlig, siden jeg har flest barn :humre:


#26

Bergensis sa for siden:

Me slutta å få fra våre tanter og onklar da me var i 40-åra.

Me gir framleis gåver til våre totat 5 nieser og nevøar, sjølv om eldste snart er 19. Kjem ikkje til å slutte med det første. Men om siste barneprodusent i familen skulle få 5-6 barn på rappen, så er det mulig me må revurdere. Det er jo eit spørsmål om økonomi også.

Kjøper ikkje julegåve til søsken lengre.


#27

polarjenta sa for siden:

Jeg kjøper for øvrig til broren min også.


#28

celebelen sa for siden:

Vi fikk fra tanter og onkler til vi var 18, det ble avtalt i familien.


#29

millact sa for siden:

Nokså likt som her. De to eldste tantebarna (barna til eks sin søster) er i 20-årene. De fikk ikke bursdagsgave dette året (første gang de ikke fikk, kun en hilsen i posten), men kommer til å få en liten julegave, kanskje kinogavekort el.

Jeg har fire nieser. De to andre er min bror sine døtre. Eldste er 16 og yngste er 13.


#30

millact sa for siden:

Jeg også. Har kun en bror. Vi kommer aldri til å slutte med det.


#31

Pøblis sa for siden:

Jeg gir til mine (to) nieser og nevøer. Vi har mye kontakt. De er voksne og får gaver - og det kommer jeg til å fortsette med.
Mannen har sånn ca noen hundre nieser og nevøer, som vi sjelden ser - der gir vi kun til de to som er barn fortsatt.

jeg synes forøvrig det er en uting når det bare er barn som får gaver til jul. I vår familie vasser barna i pakker, så jeg synes ikke nødvendigvis at det er barna som alltid skal prioriteres. Jeg synes det er hyggelig å feire jul når alle får noe, og ingen utsettes for regelrette pakkeras.


#32

Strå sa for siden:

Egentlig er dette et spørsmål om hvor lang en strikk er. :knegg:

I Heltens familie ga vi til hans besteforeldre så lenge de levde, de andre hadde vi ikke særlig kontakt med så det ville blitt veldig rart. På min side gikk det gradvis over fra julepresanger til førjulspresanger av hjemmelagde greier (marmelader, kryddernøtter, eggelikør og alt mulig annet), fra de av oss som har fått laget slikt når vi møtes til juletreplukking siste søndagen før julaften. Ingen av oss har nevøer eller nieser på denne siden av Atlanter'n. Venners barn fikk til de flytta hjemmefra.


#33

Selma sa for siden:

Bare ett tantebarn her og hun nok alltid få bursdags- og julegave fra oss


#34

frukt sa for siden:

Jeg er tante til tre, og tror ikke jeg kommer til å slutte å gi gaver. Men hadde familien vært større hadde jeg nok sluttet på et eller annet tidspunkt.


#35

amanas sa for siden:

Vi er veldig få, så gir til alle. Mannen har to søsken uten barn, jeg har to søsken der det er totalt to barn. Ingen mine, dine blant verken oss eller foreldre.

Mine foreldre og leddet der var mye større så de sluttet ved konfirmasjon.


#36

Chablis sa for siden:

I min verden slutter man ikke.


#37

My sa for siden:

Jeg har ikke sluttet enda. Eldste tantebarnet er 19, og har sitt første år som student, og trenger derfor mer nå enn hun har gjort de siste årene. Nest eldste er 18. Begge disse har yngre brødre, på hhv 16 og 15. Jeg hadde ikke greid å kjøpe gave bare til guttene og ikke til storesøstrene deres. Jeg har ingen plan for når jeg skal slutte med å kjøpe gave til dem. Det må i tilfelle fases litt gradvis ut en god stund etter at alle har blitt voksne, så jeg slipper å kjøpe til noen, men ikke til alle, og slik at mine søsken samtidig kan slutte å kjøpe til mine barn (som er yngre enn deres). Det føles ikke naturlig på en lang stund enda i alle fall.


#38

IzziCreo sa for siden:

Vi slutter ikke, men gir gave rundt 5-600,- og det er både bursdag og julegave.

Alle, utenom et av våre tante/onkelbarn, er nå voksne. Og så har vi noen fine filletante barn også da. De er fortsatt barn.


#39

Acsa sa for siden:

I fjor var både 23-åringen og 22-åringen i full jobb, da slutta jeg å gi dem julegaver. I år veit jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, for småsøstrene på 19 og 20 jobber i år (skal studere neste år), men hvis jeg ikke gir dem gaver nå så får de jo færre gaver i sum.


#40

Gri sa for siden:

Vi stopper ved konfirmasjonsalder på den eine sida av slekta (stor slekt) og har ingen plan om å stoppe på den andre sida (lita slekt). I den store slekta gir vi gåver til vaksne som ikkje har barn, på den andre sida får du vaksne gåver (sjølv om dei har barn).

Unntak om ein feirer saman, då gir vi gåve til dei vi feirer med.


#41

Pebbles sa for siden:

Det ble bestemt for mange år siden at vi skulle slutte å gi julegave til nevøer og nieser når de blir 18. Men jeg liker det ikke. Jeg har lyst til å gi ihvertfall så lenge de ikke har egen familie/barn.


#42

veobra sa for siden:

Jeg får fortsatt oppmerksomhet og julegave fra min tante. :snart50:

For meg er det rart å slute å gi. Vi er ganske tette, møtes mye og feirer jul sammen.


#43

Drømmedama sa for siden:

Vi har stor glede av å gi gaver, men det er vårt valg, og vi forventer selvsagt ikke at andre gjør som oss. Vi gir til alle, både voksne søsken/svigersøsken og tantebarn. Noen slektninger gir bare til barna våre og ikke til oss, noen slutter når barna våre er over 20. Alle gjør det de synes er rett, ingen blir sure eller noe som helst.


#44

007 sa for siden:

Vi gir julegaver til alle, uansett alder. Eldste nevø er 28, yngste niese 9 - alle får. Så lenge alle ønsker seg noe er jeg tilhenger av julegaver, men jeg gir ikke penger. Gavekort er OK, men bytting av kontanter kommer ikke på tale.

Vi sluttet med bursdagsgaver etter 25-års dagen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.