Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du flest venner igjen fra ungdomsskolen eller vgs?

Hvilke venner har du mest kontakt med i dag?

  • De fra ungdomsskolen
    38 stemmer
  • De fra videregpende
    43 stemmer
  • Like mange fra hver skole
    17 stemmer
  • Jeg har ikke kontakt med noen
    34 stemmer
#1

Pelen sa for siden:

Hvilke venner har du mest kontakt med? De fra ungdomsskolen eller fra videregående?


#2

Pelen sa for siden:

Jeg har mest kontakt med venner fra ungdomsskolen. To av dem var på mitt 50-årslag for litt siden. Vi møtes med litt ujevne mellomrom, men er der alltid for hverandre.


#3

007 sa for siden:

Min beste venn (mannen) og bestevenninne min gikk jeg både på ungdomsskolen og vgs sammen med. De er de eneste jeg fremdeles har kontakt med fra den tiden.

Vi (meg og mannen) har ugjevn kontakt med den gamle vennegjengen, vi møtes kanskje på en fest i løpet av året. I denne gjengen hadde mannen en god venninne som jeg «stjal», og hun og mannen hennes er gode omgangsvenner.


#4

Gri sa for siden:

Utan tvil frå vidaregåande. Vennene derfrå er framleis mine beste vennar. Av vennar frå ungdomsskulen er det vel kun ei eg har god kontakt med.


#5

Embriksmamma sa for siden:

Videregående, helt klart.
Har fortsatt mange bekjente fra ungdomsskolen men vil ikke kalle dem venner.


#6

frukt sa for siden:

Ingen. Jeg har aldri vært flink til å ta vare på vennskap. Ble tidlig vant til at jeg mistet kontakten med venner hver gang vi flyttet.


#7

Candy Darling sa for siden:

Jeg holder ikke tett kontakt med noen av dem.


#8

Fersken sa for siden:

De jeg kaller venner i dag er fra etter videregående.


#9

Einhyrningur sa for siden:

Ingen.

Jo! Jeg lyver. Jeg har enda kontakt med ei fra vgs.


#10

Anne C sa for siden:

Jeg har en håndfull venninner som er fra ulike perioder i livet mitt.


#11

Tjorven sa for siden:

Jeg gikk på skole med mange av de samme på ungdomsskolen og videregående, men vennegjengen «satt seg» på videregående. Jeg har jevnlig kontakt med en del av dem også i dag. Jeg er den eneste som flytta ut av byen.


#12

Blondie sa for siden:

Lett. Jeg hadde null venner på ungdomsskolen, en på videregående. Sistnevnte er min nærmeste fremdeles.


#13

polarjenta sa for siden:

Jeg svarte like mange, men jeg gikk på samme videregående med mange, så egentlig er de kanskje flest fra ungdomsskolen.


#14

Syrinx sa for siden:

Vi var mye samme gjengen på ungdomsskole og videregående de to skolene lå over veien for hverandre. Har god kontakt med ganske mange.


#15

Daisy sa for siden:

Vi var samme klasse barneskolen og ungdomskolen. Har tre venninner derfra og en til fra videregående.


#16

nokon sa for siden:

Eg har tre eg framleis har kontakt med frå begge perioder. Kryssa av på Like mange fra hver skole, fordi det kjennes riktigst.


#17

Anda sa for siden:

Ingen. Hadde du lagt til universitetet, hadde det sett litt annerledes ut.

Eller vent. En av mine nærmeste traff jeg på VGs. Men vi ble ikke ordentlige venner før vi ble kolleger 20 år senere. :nemlig:


#18

Matilda sa for siden:

Jeg har ikke særlig kontakt med noen fra skoleåra, det eneste er litt sporadisk snapping og korte kommentarer på IG med et par-tre av jentene fra klassen min på vgs. De som var mine beste venner på vgs har jeg vel strengt tatt ikke kontakt med lenger. (Jeg sendte bursdagsmelding til hun ene i vår, og fikk vite at hun hadde fått barn igjen noen uker før. Veit fortsatt ikke hva ungen heter. Mora hennes bor her jeg bor og ser rart på meg når jeg hilser på henne i butikken. :vetikke: ) Vi har vel alle nok med vårt, og har gradvis glidd lenger fra hverandre. Jeg hadde ikke overskudd til å være sosial i svangerskapene mine, så det var vel da det begynte å rakne...

På ungdomsskolen hadde jeg bare ei venninne, og jeg har ikke noe kontakt med henne heller, utover helt overfladisk på sosiale medier.


#19

Myria sa for siden:

Jeg har kun én venn igjen fra skoletiden og det er en venninne fra videregående. (Skal sies at jeg flyttet langt hjemmefra rett etter vgs og har ikke flyttet tilbake.) De andre har jeg truffet i voksen alder.


#20

GydaG sa for siden:

Har ingen venner fra skolegang.
Siden jeg motvillig endte med å flytte tilbake til hjemkommunen har jeg hatt alt for mange tilfeldige møter med folk fra den gangen, og det er sjeldent av positiv art.
Blir utrolig trist innimellom når jeg ser vennegjenger fra den gangen holder sammen fremdeles, og skulle ønske jeg hadde skjønt hvordan man ble en del av et sånt fellesskap.


#21

ingling sa for siden:

Egentlig har jeg mest kontakt med venner jeg enten har kjent siden jeg var veldig liten (men ikke gått på ungdomsskole med), fått gjennom organisasjonsarbeid i ungdomstiden, studier eller møtt her inne. Og tidligere kollegaer. Så ingen av alternativene passer helt. Men den venninnen jeg har hatt aller lengst fant jeg tilbake til på videregående, etter noen år uten kontakt. De andre videregående-vennene har jeg veldig sporadisk kontakt med, men de var viktige lenge. Så kanskje videregående "vinner", da.


#22

Niobe sa for siden:

Antallet er nok ganske likt. Men det som var venner på ungdomsskole og vgs, er nok for det meste «bekjente» nå. Jeg gjorde et nokså markant miljøbytte i 18-årsalderen, så det går et vannskille der. (Det er det Märtha Louise og jeg har til felles: Å gå fra hest og rølp, til mer åndelige sfærer. :nemlig: )


#23

Timar sa for siden:

Nå måtte jeg virkelig tenke meg om. De jeg har vært mest sammen med i voksen alder kjenner jeg fra folkehøgskole og universitet, og barselgrupper. Men så kom jeg på at jeg gikk på ungdomsskolen med to i den ene, sammensatte gjengen min. Fra vgs har jeg faktisk bare ei jeg vil kalle venninne nå. Så da vant ungdomsskolen knepent.


#24

apan sa for siden:

Jeg har en fantastisk venninnegjeng fra videregående og de er fremdeles blant mine nærmeste venner selv om de fra studietiden er enda hakket nærmere.
Fra ungdomsskolen har jeg stort sett folk på Facebook, litt mer kontakt med bestevenninnen min fra den tiden.


#25

Pelen sa for siden:

spørsmålet kom opp ettersom Herremannen går i en bra klasse på vgs, men han henger foreløpig uansett mest sammen med venner fra ungdomsskolen. De har et tettere bånd sammen foreløpig og de kommer mer fra det samme området geografisk. Vi snakket da litt om at det var det samme for meg, jeg har fortsatt mer kontakt med de jeg gikk på ungdomsskolen med.

Det var også derfor folkehøyskole/høyskole/universitet ikke kom med i undersøkelsen.


#26

Erica sa for siden:

Jeg har ikke tett kontakt med noen, men de fra videregående er de jeg har mest kontakt med. De vennene jeg omgås vanligvis er venner jeg har fått etter jeg begynte å jobbe.


#27

star sa for siden:

Har ingen venner.
De jeg har mest kontakt med (på FB) er fra barneskolen (som blir det samme som ungdomsskolen).


#28

Fløyel sa for siden:

Fra vgs har jeg ingen, og det er absolutt ingen av dem jeg savner heller. Ihvertfall ikke fra 3. vgs, det er mitt absolutt verste skoleår.

Jeg har gode venninner som har fulgt meg fra barnehage og skole. Så det er de jeg har flest av. (men har mange venner jeg har møtt i voksen alder som har sammenfallende interesser på ulike arenaer).

Begge mine barn sverger til sine venner fra barne-og ungdomsskole i det daglige.


#29

vixen sa for siden:

Gikk mye sammen med de samme på begge skolene siden det bare er en vgs i bygda. Noen av vennene fra skolen er fremdeles mine aller beste venner.


#30

veobra sa for siden:

Jeg har mest kontakt med venner fra studietiden. Ingen fra ungdomsskolen, en fra vgs.


#31

millact sa for siden:

Det er vel nokså likt. Et par gode barndomsvenninner jeg har gått ni år i klasse med og noen få gode venninner fra videregående. De jeg treffer mest nå er de fra ungdomsskolen. De fra videregående bor andre steder i landet nå.

Så har jeg mange nye venner jeg har fått via skole og barnas fritidsaktiviteter.


#32

Neket sa for siden:

Jeg hadde samme vennegjeng på ungdomsskolen og VGS, og treffer noen av de nesten hver uke fortsatt.


#33

Inagh sa for siden:

Helt klart flest venner fra videregående, om man bare skal regne ungdomsskole og videregående, men de næreste vennene jeg har er fra tiden etter skolegang, fra folkehøyskolen og videre i livet.


#34

Millen sa for siden:

Samme her.


#35

Bluen sa for siden:

Dette. Men de vennene som er mest lik meg, har jeg fra studietida eller voksen alder.


#36

Retz sa for siden:

Jeg fikk verken med meg ungdomsskole eller videregående, og har følgelig ingen vennskap å vise til. Har derimot beholdt et sterkt vennskap med min jevnaldrende kusine som nå er den eneste som deler min historie. Den jeg kan si «husker du?» til. Så verdifullt!


#37

Hondacrv sa for siden:

Det er den samme gjengen fra ungdomsskule og VGs. Fem stykke som er veldig gode venner framleis.


#38

Divine sa for siden:

Jeg har ingen venner fra ungdomsskolen. Jeg gikk sammen nye folk hvert år på vgs, så jeg har én venninne fra førsteåret, én fra andreåret og to fra tredjeåret. Jeg har bare jevnlig kontakt med én av dem. De andre bor 50 mil unna, så vi ses bare sånn dann og vann med flere års mellomrom.


#39

ingling sa for siden:

Jeg tenker vel at hvis han går første år på videregående nå, er det ikke så rart om han henger mest med venner fra ungdomsskolen fortsatt. Det har jo ikke gått så mange måneder. Jeg hadde mer kontakt med venninnene fra barne- og ungdomsskolen i starten av videregående, selv om vi gikk på forskjellige skoler. Etter hvert fadet det litt mer ut (av andre grunner enn skolevalg, for så vidt), og nye venner kom til.


#40

My sa for siden:

En fra ungdomsskolen, ellers ingen.


#41

Snippa sa for siden:

Skulle ønske jeg hadde venner igjen fra ungdoms- og videregående. Det ser veldig hyggelig ut.


#42

Storm sa for siden:

Ikke jeg heller. Har kontakt med en venninne fra barneskolen, men ikke veldig tett. Alle mine gode venner har jeg fått fra Universitetet og senere.


#43

Lykken sa for siden:

Jeg har venninner fra barndom/barneskole og ungdomskole. Ingen fra VGS jeg holder tett kontakt med. Ellers har jeg i voksen alder fått venner via jobb.


#44

Strå sa for siden:

Jeg hadde en vennegjeng på ungdomskolen og som ble med over til videregående, men så flippa jeg helt og skifta til et gærningmiljø som jeg overhode ikke har kontakt med lenger, en tredjedel er dævve også. Teknisk sett kjenner jeg Helten fra VGS, men jeg ble i relaiteten kjent med ham utenfor. Dagens venner er i hovedsak slekt, fra organisasjonslivet og en barndomsvenninne og en kompis. Kompisen, Helten og jeg ble kjent med hverandre på samme dag i 1981.


#45

Chablis sa for siden:

Fra ungdomsskolen.


#46

rine sa for siden:

Jeg har ikke mange venner fra noen av stedene, men har 2-3 fra ungdomsskolen som jeg har en del kontakt med, og en fra videregående. Egentlig er det vel slik at de jeg regner som ungdomsskolevenner var jeg venner med før vi startet på ungdomsskolen også, mens den jeg regner som videregåendeskolevenn ble jeg ikke ordentlig venn med før vi startet på sammen studium etter videregående.


#47

Appelsin sa for siden:

Jeg hadde få venner, de svært få jeg hadde, var ikke så nære/gode, og nå har jeg ingen igjen hjemmefra faktisk. Det er ganske trist, men det var jo aller mest trist den gang.


#48

Fjols sa for siden:

Vi var en gjeng med 8-10 stykker som var venner på barne og ungd.skolen, vi er ennå tette og gode venner over 20 år senere.


#49

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har en venninne fra ungdomsskolen, ingen fra videregående.
De jeg omgås mest nå er jeg blitt kjent med i voksen alder.


#50

007 sa for siden:

Hos barna mine ser det slik ut:

Eldste, gutt 25: Har stor vennegjeng fra ungdomsskolen, få fra vgs.
Mellomste, jente 20: To vennegjenger med en blanding fra ungdomsskole/ vgs
Yngste, jente 16: Har fått mange nye venner på vgs, og er i en vennegjeng med flere gamle fra ungdomsskolen og nye fra vgs.


#51

Blondie sa for siden:

Barna mine har bare kontakt med venner fra videregående, ingen fra barne- og ungdomsskole.


#52

veobra sa for siden:

Enig med deg. Det tar også tid å etablere nye venner og man kan endre seg veldig i løpet av de tre årene på vidergående. Vennene man har kan også endre seg og fokusere andre veier. Det kan derfor skje store endringer på videregående fortsatt.


#53

nolo sa for siden:

Jeg har en veldig god venninne fra ungdomsskolen, men ellers har jeg ikke noe særlig kontakt med folk fra skoletiden. Jeg har venner fra lærerskolen og fra stallen og litt fra her og der. Og noen FP-venner. :jupp:


#54

Pelen sa for siden:

Altså, jeg er ikke det minste urolig for at han ikke er sammen med noen fra vgs utenfor skolen, det virker ikke som om noen av de andre i klassen er det heller foreløpig til tross for at det virker som om de har det hyggelig sammen. Han har en ordentlig god gjeng fra barne- og ungdomsskolen som han er mye sammen med og som han nok kommer å fortsette å være venner med i mange år. Det er bare gøy å se hvordan det fordeler seg hos dere.


#55

veobra sa for siden:

Ja, for egen del så er det en grunn til ar jeg ikke har kontakt med noen fra ungdomsskolen. Jeg ble aldri nære venner med noen der. Hadde vi hatt en fin gjeng der hadde jeg ikke startet på nytt på vidergående med nye vennskap som ble sterke, men som ikke overlevde studietiden.


#56

Candy Darling sa for siden:

Jeg kommer for øvrig fra et sted der de fleste gikk videre fra ungdomsskolen til én vidergående, så det er for så vidt den samme gjengen, mer eller mindre. :knegg: Jeg hadde en god vennegjeng, altså, men for meg er venner folk som deler livet mitt nå, ikke dem som kjente meg en gang. Jeg tror ikke jeg har det i meg å holde fjernvennskap i live.

Dessuten tok jeg en omvendt Niobe/Märtha og gikk fra åndelig til rølp en gang i 20-årene. Ikke hest, da. :knegg:


#57

LilleT sa for siden:

Jeg har kontakt med en liten gjeng fra videregående. Noen av dem gikk jeg på både barne- og ungdomsskolen med også, men jeg har ikke tett kontakt med noen jeg bare gikk på ungdomsskolen med.


#58

Blå sa for siden:

Jeg har ingen nære venner fra ungdomsskolen. Jeg har en som jeg holder overfladisk kontakt med. Jeg har noen gode, men ikke nære venninner fra videregående.

Det meste av min omgangskrets er fra studier og videre. Og noen barndomsvenner, som jeg har fått kontakt med igjen som voksen.

Storesøster (18) går på en videregående som dekker et veldig stort geografisk område. Hun har absolutt venner der, men er ikke mye med dem på fritiden. Hun har en liten gjeng igjen fra barneskole/ungdomsskole og masse venner gjennom fritidsaktiviteter/organisasjonsliv.

Lillesøster (16) går på en videregående som dekker et mindre geografisk område og har absolutt fått venner som hun også delvis er med på fritiden. Hennes nærmeste venner henger igjen fra barneskolen og fra fritidsaktivitet.


#59

amo sa for siden:

Mannen og jeg gikk sammen på vidaregående, så vi sees ganske ofte. :knegg:
Har ikke mye kontakt me de fra grunnskolen annet enn på fb. På barneskolen var vi 5 i klassen og to jenter. Mamma er nabo med en av guttene så møtes av og til.
Sporadisk kontakt med de andre fra videregående.


#60

Tallulah sa for siden:

Har lite venner fra begge deler, egentlig. Jeg gikk først på en ungdomsskole, der hra jeg ikke kontakt med noen. Jeg er FB-venn med to av dem, men snakkes aldri. Fra den andre ungdomsskolen har jeg en veldig god venninne, og flere som Facebookvenner. Mange av dem møter jeg i litt ulike sammenhenger, vi er en del i tilstøtende bransjer.

Fra videregående har jeg også en god venninne jeg har jevnlig kontakt med, og et par til som jeg syns det er hyggelig å ha på Facebook.

Så ganske jevnt, egentlig.


#61

Maverick sa for siden:

Jeg ha’kke flytta, jeg har rømt. Svært lite kontakt med noen i det hele tatt fra mine første tjue år.


#62

Pelle sa for siden:

De fleste jeg omgås er fra etter vgs, via studier, nabolag eller jobb. Min beste venn er fra barneskolen. Så jeg svarte da at jeg hadde flest fra ungdomsskolen. Tror ikke jeg omgås noen som kun er fra vgs..?


#63

Che sa for siden:

Jeg skrev fra VGs - men det stemmer egentlig ikke. Jeg har en kjerne fra ungdomsskolen som hver har bidratt med nye eksemplarer av fine folk inn i gjengen. Jeg er ganske dårlig på å holde vennskap nært - er litt sånn at jeg liker alle uten å møte de så hyppig.


#64

venla sa for siden:

To av mine nærmeste venninner møtte jeg på videregående. Har minimalt med kontakt med de fra ungdomsskolen selv om jeg bor på samme sted. Sier hei på butikken og bussen. Har flest venner gjennom idrett og venners venner som har dukket opp senere.


#65

Geitrams sa for siden:

Kun kontakt med en barndomsvenninne.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.