Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken juletrepynt setter du mest pris på?

#1

Knerten sa for siden:

Mange har en eller en annen ting de henger opp i juletreet som betyr litt ekstra for dem.

Har du det? Og hva er historien bak?


#2

SmarteSmelt sa for siden:

.....

(juleTREpynt... :flau: Jeg leste julepynt jeg...)


#3

Tinka sa for siden:

En fugl som er arvet fra min oldemor og noe pynt som ungene har laget.


#4

Azi sa for siden:

Vi har hatt tradisjon at vi lager/kjøper/har fått en spesiel julepynt som vi forbinder det med året som har vært. Og det henger vi opp på juletre. Så vi har minne fra hvert år som har gått på juletree og kan mimre mens vi henger opp julepyntene.


#5

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har noen kuler med silketråd rundt (altså ikke glasskuler), én sølvfarget og en grønn. Disse pleide å henge på morfar sitt juletre, og etter at han døde ble de hengende på vårt tre. Nå har jeg fått disse to, og de er veldig spesielle for meg. De er liksom min barndomsjul. Når jeg holder de i hånden så husker jeg følelsen av å pynte juletreet som liten. Det er en god følelse. Jeg er i det hele tatt svært nostalgisk når det kommer til julepynt, og karrer til meg det mine slektninger synes er gammelt ræl.


#6

Stellebord sa for siden:

Mange. Men de befinner seg ikke på mitt juletre. Lurer på om min mor merker det hvis jeg sniker unna noen?


#7

Mei sa for siden:

Noen veldig gamle julekuler som alltid hang på treet hos min tante og onkel hvor vi feiret jul da jeg var liten. En nisse og en fugl i skjørt, skjørt materiale og med "gamle farger". Første julen i egen leilighet fikk jeg dem i julegave hos tante - og de er det fineste ved hele treet vårt.


#8

IOA sa for siden:

Vi feirer jul hjemme hos mine foreldre, og har ikke juletre selv. Men den "viktigste" og mest omtalte julepynten er uten tvil en gammel parfymeflaske. Min mormor, da hun var liten, skulle kjøpe julegaver til hele familien for en krone. Det holdt absolutt ikke til alt hun hadde tenkt. Så da kom butikkmannen fram med en tom parfymeflaske hun kunne få for 5 øre. Den har hengt på juletreet siden da. Og mormor må alltid fortelle historien bak den hvert år.

Parfymeflaska er veldig fin - kongleformet i grønt gjennomsiktig glass. Ca 5 cm lang. Så den passer veldig fint på juletreet.


#9

Maz sa for siden:

Englene mine.

Jeg har jo fortalt historien mange ganger.

30 juni 2001 ble jeg englemamma da jeg fikk Hellp syndrom og barnet ble forløst for å redde mitt liv. Hun ga sitt liv for å redde mitt. Nå som jeg har Mazungen har det fremdeles ikke mening men nå er jeg glad jeg ikke hadde noe valg.

Jeg fikk for meg at jeg skulle finne 2 ting. Et antikkt skrin til å ha minnene og bildene i og en glass/krystallengel. Nå er det engler overalt i 2001 var de umulig å oppdrive. Det fantes bare slike morsomme "trolldeig lignende" greier.

Jeg lette over alt i Trondheim, i Oslo og på nettet. Fant noen på nett men fikk ikke bestilt. Dette var jo en tung tid for meg, tiden rundt termin og den tiden denne julen vi skulle ha feiret som familie på tre, istedet var vi to som stod på graven den julaften. Humøret var ikke lyst. I tilleg låste bekkenet seg og jeg var hos kiropraktoren et par dager før jul. Ble ikke bedre og ringte lille julaften og fikk komme, det hjalp men masse endorfiner gjorde meg litt omtåket. Etter behandlingen subbet (nesten bokstavelig) jeg var veldig nedfor der jeg gikk og så i bakken. Plutselig stod glassengelen i vinduet på en symaskinbutikk. Det virket rimelig overnaturlig der og da.

Denne engelen har ikke havnet sammen julepynten men er fremme. Den er i frostet glass. Året etter fant jeg en liten krystallengel i god tid, året etter der fant jeg også en tidlig. Siden har det ballet på seg. I år har jeg vel kjøpt en 5-6 stykker. Noen er billige andre mer eksklusive "tiffany engler" eller krystall engler. Nye engler pakkes inn og åpnes lille julaften når vi pynter treet. Mazungen får plukke ut minst en engel til Ericka vær jul. Det var hun som nesten 2 åring insisterte på mere enn en.



#11

Knerten sa for siden:

For en rørende og trist historie Maz :klemmer:

Jeg har en engel jeg også. En liten hvit engel i gullsnor som får henge øverst oppe, rett under stjernen. Den kjøpte jeg første julen etter at vi mistet det første barnet vårt.

Den betyr så mye for meg, og det føles godt å henge den opp lille Julaften hvert år. Hvert år etter at alle de andre har lagt seg, sitter jeg oppe med bare lysene på juletreet på i stuen og ser opp på engelen min og minnes.


#12

Maz sa for siden:

Drepte jeg tråden eller?


#13

Nenne sa for siden:

Vi har noe juletrepynt som ungene har laget som alltid må frem. I tillegg er jeg veldig glad i Georg Jensen-figurene mine. De synes jeg er vakre.


#14

Erica sa for siden:

Vi har et spyd til tretoppen - skikkelig juglete glansete farger, men det er kjempegammelt og har vært min bestemor sitt, så for meg er det gode minner med julen.


#15

Zip sa for siden:

Eg har ein engel eg har fått av mamma, det var min yndlingspynt når eg var lita :)


#16

Fluke sa for siden:

Jeg har to helt enkle hvite fredsduer som alltid henges høyt i treet. Jeg fikk disse da jeg var veldig lita, og har hatt dem fremme hvert år siden da. Da jeg var lita kunne jeg sitte og se på disse duene som hang der, leenge, og jeg trodde virkelig at duer kunne gjøre noe for å få fred på jord. Når jeg nå er voksen ser jeg disse duene og blir litt rørt over de tankene jeg hadde da jeg var lita, samtidig som jeg fremdeles håper på fred ...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.