Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middag til 4 - hvor mye lager dere?

#1

Candy Darling sa for siden:

Jeg trenger en liten realitetsorientering. Jeg har en mann og en 15-åring som er veldig glad i kjøtt i alle former, og en jente som er mer glad i fisk og karb. Selv er jeg egentlig mest glad i grønt. :knegg:

Jeg har tenkt at f.eks. 1 pk karbonadedeig holder til 4, men det gjør det altså ikke nu for tiden, ei heller en stor burger til hver. En pakke med 4 laksefileter er også knapt. Jeg mener at man kan kompensere med mer pasta og grønt hvis man er mer sulten, men i realiteten gjør det at han som trenger mest mat (gutt, 15), ikke får i seg nok.

Hvis du forutsetter at jeg kjenner til miljøargumenter og hvordan min sønn spiser; hvor mye lager dere som har tenåringsslamper i voksefasen av middag?


#2

millact sa for siden:

Jeg har jo kun tenåringsdatter (14) som er ferdig utvokst og sønn på 11 og meg selv å lage middag til. For oss holder det med en pakke karbonadedeig til taco. Da har vi rester. Har vi laks spiser alle et stykke hver. Supplerer med poteter, ris, pasta og grønnsaker.

Jeg hadde laget ekstra i deres tilfelle og evt brukt til rester til skolemat om det var nok til det fra middagen før?


#3

Bluen sa for siden:

Mine barn er jo litt yngre (11 og 13), og vi er en småspist familie. Hvis jeg lager pastasaus av 400 gram kjøttdeig, har vi faktisk middag i to dager - restelasagne med hvit saus og salat ved siden av på dag 2. En pakke med 400 gram kyllingfilet holder til en wok-middag, og 4 laksefileter er en middag, kanskje med noe rester. Taco av 400 gram kjøttdeig gir kjøttrester.


#4

Candy Darling sa for siden:

Ja, til 3 holder det jo til oss også, men ikke til 4. Kiden har mat på skolen, ellers hadde det jo vært veldig enkelt. Og det har holdt til 4 helt til nå. Det er åpenbart noe som skjer med metabolismen til gutter i puberteten.

Men det er jo dritdyrt! :gaah:


#5

meisje sa for siden:

Vi er 4 med to tenåringer der den ene spiser mye, og den andre foreløpig er mer normal i porsjonene. Jeg selv spiser ikke kjøtt eller fisk, sånn at hvis jeg lager hamburgere av en pakke karbonade deig så sper jeg den ut med finhakket løk, knuste erter, linser eller kikerter. Jeg lager da av 2 pakker, slik at restene kan brukes til lunsj eller til kveldsmat eller før trening om det er tidlig på ettermiddagen. Anslår at de 3 spiser 2-3 hamburgere hver til middag.

Hvis vi har laks kan den storspilte med letthet spise 2 laksefileter, kanskje mere til. Da lager jeg ofte 2 broccoli i buketter og 1 kg gulrøtter til 4 pk med laksefilet, og alt blir borte.


#6

Candy Darling sa for siden:

Se der, ja. :what: 2 personer spiser 2 pakker, ispedd med løk eller annet?

(det var seff ikke kritikk, kun realitetsorientering for meg)


#7

meisje sa for siden:

I går kveld etter kamp ble det spist 3 pitabrød, en baguette, en porsjon med yoghurt naturell med frokostblanding. Drukket 2 glass med appelsinjuice og 3 glass med vann.

Før kamp hadde vi 600 g kylling og pasta med rød pesto og stekte småpoteter og broccoli, der han spiste iallefall 300 gram av den kyllingen, det ble ikke rester til kvelds som planlagt.

Før dette havregrøt til frokost og 3 doble toast med ost og skinke til lunsj. Blåbær og frukt ved siden av.


#8

Blå sa for siden:

Interessant nok. Dersom vi spiser vanlig laksefilet holder det med en til hver. Men dersom jeg lager kaker av dem (skjærer i små biter og blander med vårløk, krydder og litt maizena, så trenger vi to. Så det får alle til å spise mer fisk. Rart nok.

Jeg synes stort sett at det må være greit å tilby mer ris/poteter og grønnsaker dersom det ikke er mer kjøtt eller fisk.


#9

meisje sa for siden:

Men vi snakker om en tenåring som bygger muskler pga mye trening, han har alltid vært skrape uten et g fett på kroppen, men den storspisingen begynte vel i 15 års alderen. Den yngre broren spiser mye mindre.


#10

løve70 sa for siden:

Vi er 3, to voksne og en 16 åring (jente). For oss holder det med en pakke karbonadedeig, en stor burger hver, en laksefilet hver etc. Vi har som regel rester når vi bruker en pakke karbonadedeig.
Vi lager samme mengde dersom vi har en til tenåring til middag, men jeg tror gjerne at en tenåringsgutt spiser mer.....


#11

Stompa sa for siden:

Altså - de mengdene du nevner her spiser Herremannen og jeg. Han trener ekstremt tungt og trenger mye protein, da, og vi har normalt litt rester som han spiser til kvelds. Men når Frøkna er hjemme, må vi ha to pk. karbonadedeig, seks laksefileter osv. Hun trener også mye.


#12

Bluen sa for siden:

Tenåringsgutter er nok litt en egen rase, ja. 13-åringen hos oss spiser nok omtrent som meg til middag - som ei litt småspist dame. Hun kan spise mer til kvelds. (Det har nok også litt sammenheng med at vi alle fire trener etter middag, så da blir ikke det måltidet så altfor stort, med tanke på hold /sting og sånt.)


#13

Snippa sa for siden:

Fram til sønn, 20, flytta nå i høst, har vi stort sett trengt ca 1 kg kjøtt/fisk/kylling til middag. Vi var da tre voksne, to 14-åringer, en 5-åring. Nå som vi bare er 5, klarer vi oss med to pakker karbonadedeig. Ca 800 gram av annet kjøtt/fisk. Her spiser som regel tenåringene + far to hamburgere hver hvis vi har det. Kjøttkaker, karbonader, fiskekaker osv går det sikkert 3 til hver tenåring.


#14

Tallulah sa for siden:

Gutter i puberteten har enorm forbrenning, og jeg syns de bør ha nok proteiner, fett og karbohydrater til å faktisk utvikle seg som de skal. De forbrenner mye mer enn et utvokst menneske. Hiawata spiser tilnærmet «normalt» nå, men i vokseperioden spiste han mer enn høvdingen. Hans favoritt var brødskiver da, ikke middag.


#15

amo sa for siden:

Vi er tilbake til en kjøttdeig etter mellombror flyttet. :knegg:
Mannen vil helst ha to laksestykker,to kylligfileter osv, men han får bare en han også. :P


#16

Pelle sa for siden:

Vi er fire personer, med barn på 10 og 13.
Laksefilet; må ha 8 stk.
Kjøttdeig til pasta; 400 g
Kjøttdeig til taco; 800 g
Biff til meg og mannen: 4 biffer!!!!! (jeg spiser en...)
Kylling og ris: 7-800 g kylling

Hovedårsak er storspist mann og et barn som omtrent nekter grønnsaker. Og jeg synes ikke det er rart at jeg synes det er gørr å lage mat, når jeg må lage til en føkkings bataljon hver gang.


#17

Maverick sa for siden:

Det er en grunn til at man må ta jegerprøven når man er alenemor og to av ungene er tenåringsgutter. Det går med en halv elg i uka.


#18

Blå sa for siden:

Jeg har bare jenter. Og i denne alderen er jeg enig i at det virker som om jenter og gutter har helt ulike behov.


#19

Neket sa for siden:

Vi er fire, to jenter på 17 og 13, som spiser varierende mengder middag.

Laks: 1 stykke hver, evt sånn lang salma-pakke
Kjøttdeig til pasta: 400 g
Kjøttdeig til taco: 600 g (de har 600 gram pakker i butikken, genialt)
Burger: Mannen spiser to, jeg spiser en, kidsa spiser 1.5 hver
Kylling: ett kyllingbryst til hver


#20

Eia sa for siden:

:knegg: Minst!


#21

Candy Darling sa for siden:

:knegg:

Ja, 100 g kjøttdeig på hver er jo ikke all verden, jeg ser det. Det er ikke krise om det blir litt til overs til kvelds.

Blå: jeg er ikke uenig, som du ser, det er sånn jeg har praktisert det. Men han som virkelig trenger mer mat - han er så skrapet at jeg nesten er litt bekymret - kompenserer bare ikke med pasta og grønt, og hun som egentlig burde spist mer proteiner ender opp med å spise mer pasta hvis vi har massevis av det. Så poenget et at det rett og slett ikke funker.


#22

Floksa sa for siden:

Jeg har nettopp oppgrader fra 1200g til 1500g i de frosne pakkene med kjøttdeig. Fire gutter mellom 9 og 17. Og en mann med tungt kroppsarbeid. Joda. Det går litt mat. Fire kg norvegia i uka. Skulle hatt egen ku.

:knegg:


#23

Candy Darling sa for siden:

Ja, tenk å ha hatt det, Floksa. :knegg:

Eksen bodde for øvrig på gård, og de var 5 schwære gutteslamper hjemme samtidig. Jeg tror det gikk et par sånne 5 kg oster i uka. Og melk fikk de heldigvis rett fra tanken.


#24

Maverick sa for siden:

Det skulle vært jaktsesong på Jarlsberg også. :sukk:


#25

veobra sa for siden:

Har to tenåringsjenter, men det kan nok ikke sammenliknes. Vi har en laksefilet til hver og mindre enn en kylingfilet til hver. 400 g karbonadedeig holder stort sett. Noen ganger blander jeg 400 g karbonadedeig med en pakke bønner til taco.


#26

Bean sa for siden:

Her er vi 4 inkludert jente 13år og gutt 16år. Jeg bruker å kjøpe 600gram kjøttdeig når vi har taco eller pasta. Samme når jeg lager burgere. Laks kjøper jeg alltid 600-700gram. Kylling bruker vi de pakkene på 900gram, men da får vi ofte litt rester.


#27

Bokormen sa for siden:

De siste par årene har vi vært der at en pakke kjøttdeig eller fire laksefileter er litt snaut. Nå har eldste flyttet ut, da er det som regel passe med 4-500 g kjøtt eller fisk. Hvis mann og sønn handler kjøtt fra kjøttdisk, kan det nok gå mye mer. Jeg er som regel mest glad i tilbehøret, gutta er omvendt.

Det siste året eller så har poden (straks tenåring) havnet der at han glatt kan spise fire skiver til kveldsmat, eller to stekte egg + brød osv. Eldste har aldri vært der, men dette er kanskje gjengs på gutter vs jenter? Det er litt vanskelig, for han drar mer rundt livet enn før, men han trener og er veldig sterk, med ganske store hender og føtter. Pappaen er nesten to meter høy, så jeg regner med at han vokser i høyden en god stund til.


#28

Hyacinth sa for siden:

Vi spiser enormt mye mindre enn de fleste her nevner. Vi er fire voksne (ungdommene er 18 og 15). Jeg kan ikke anslå mengde kjøtt eller fisk, for måltidet består av så mye annet enn det at det er vanskelig å måle. Det er sjelden/aldri hovedbestanddelen i middagen. Men jeg har aldri noensinne laget middag av mer enn én pakke karbonadedeig/4 laks etc.

Vi spiser heller ikke mye kjøtt. Kanskje to ganger i uka? Har middagsplaner som følges, så jeg kan sjekke.

Vi bruker mye penger på mat, men vi er ikke i nærheten av matmengdene som beskrives i tråden.


#29

Candy Darling sa for siden:

Men med 4 av meg hadde det jo også holdt veldig lenge med 1 laks og resten grønt. Utfordringen er når den som trenger det mest, spiser minst av alt annet.


#30

Hyacinth sa for siden:

Det gjør guttungen vår også. Men han spiser uansett såpass lite at det nesten alltid er rester etter middagen.


#31

Candy Darling sa for siden:

Her er det skålandes tomt, som min farmor ville sagt. :knegg:


#32

Tallulah sa for siden:

Men da trenger han det for håpentligvis ikke da, slik noen av de andre pubertetsguttene nevnt i tråden faktisk gjør. :)


#33

Pelle sa for siden:

Husker da vi hadde en kompisgutt på besøk, som langet i seg 7 karbonader før vi fikk snudd oss. Det ble pizza til kvelds på oss voksne, og når han nå kommer forteller vi alle hvor mange ting de kan ta hver.


#34

Hyacinth sa for siden:

Jeg håper det er sånn. Men han spiser ufattelig lite middag. Og jeg vet at grunnen er at han er kresen. Han hadde spist mye mer dersom han fikk grøt, pizza eller tomatsuppe.


#35

trøtt sa for siden:

Mangdene du nevner er for lite her.

11-åringen spiser to burgere, det samme gjør mannen. 16-åringen spiser gjerne en dobbelt burger og en enkel, altså tre kjøttstykker og to brød. Jeg spiser en, av og til to, men da kun ett brød.

Til taco bruker vi 400 gram hvis det kun er minsten, mannen og jeg, men er 16-åringen hjemme eller minsten har kompis på besøk så må vi ha 800gram. Jeg spiser mest grønnsaker.

Når vi har laks lager jeg som regel en filet til hver + en ekstra. Noen ganger er det for mye, noen ganger for lite.

Har vi biff så regner jeg 200-250 gram til hver. Sjeldent det er noe igjen.


#36

Malama sa for siden:

Jeg har bare små unger enda, eldste er 11. Han er den eneste gutten, jentene regner jeg knapt med i maten til middag, de spiser lite. Hen han spiser faktisk gjerne like mye som meg til middag, allerede. Han spiser lite annet i løpet av dagen da og somregel ikke noe/bare en banan eller sånn til kveldsmat, det er middagen som er hans hovedmåltid, men han spiser altså mye middag da. Det kan holde med 1 pk kjøttdeig til taco dersom vi forsyner ham med kjøttdeig (men da går det mye ost ;) ) stort sett lager jeg av to, da har vi rester som leges på pizza eller brukes til ostesmørbrød. Kjøttsaus til pasta lagd av 1 pk kjøttdeig holder til meg og ungene, men ikke mannen. Og da har jeg tre unger som spiser mye pasta altså, det er ikke det.


#37

Polyanna sa for siden:

Jeg syns jo de brødungene mine får i seg for lite proteiner, og syns de spiser for lite middag (hvis det ikke er pizza eller taco). Så jo mer jo bedre, er mitt ønske.

Det går typ en laksefilet per pers, men da er det vi voksne som spiser mest. Det holder faktisk (så vidt) med 400 g kjøttdeig til kjøttsaus og pasta. Da spiser jeg litt lite kjøttsaus og mye grønt (for at det skal bli nok uten at jeg steker opp en hel pakke til, og jeg har uansett ikke vondt av å spise mindre rødt kjøtt).

Til taco så steker jeg en pakke karbonadedeig og en liten pakke kyllingfilet, og da spiser de veldig godt, men da har vi rester til å ha på pizzen dagen etterpå.

Generelt er porsionsberegning skikkelig vanskelig.


#38

apan sa for siden:

Vi er jo 5, men minstemann spiser lite. Vi trenger 600 gram karbonadedeig og mer enn 4 laksefileter.


#39

polarjenta sa for siden:

Vi er 3, og en pakke karbonadedeig holder, DVs noen ganger er det ingenting igjen, noen ganger har vi rester. Skulle vi vært en til måtte jeg laget 2.


#40

Acsa sa for siden:

Det hadde overhodet ikke holdt hos oss, der spiser fjortenåringen nå ca 40% mer enn det jeg gjør. Jeg har pleid å beregne 200 gram reint kjøtt/fisk per person, men nå spiser fjortenåringen definitivt mer enn det.


#41

Candy Darling sa for siden:

Ja, det er ikke mye kjøtt på meg for tiden. For så vidt litt interessant, siden jeg liksom er i keto. :knegg:

Så utrolig irriterende at det ikke er enklere å få tak i 600 g pk, det hadde helt sikkert holdt. Ingenting på kolonial.


#42

Tjorven sa for siden:

Vi har matkasse annenhver uke og da får vi ca 600 g kjøtt/fisk/kylling. Og det er sånn omtrentlig riktig mengde til oss. Hvis ungene ikke liker, så holder det til en lunsj til meg dagen etter også.

Oss = to voksne, en småspist 14-åring og en kresen 12-åring (sistnevnte spise mye hvis han liker maten, men klarer seg med relativt lite når det ikke er usedvanlig godt)


#43

Neket sa for siden:

De har på meny, de leverer jo også.

Og på kiwi, men de leverer ikke.


#44

frukt sa for siden:

Har ikke tenåringer, men spiser lett 200 g kjøttdeig eller 2 laksestykker selv så jeg synes det høres lite ut til 4. :knegg: Pasta og grønnsaker metter ikke så mye for min del så jeg skjønner godt at det ikke er nok


#45

Java sa for siden:

Min erfaring med tenåringsjenter som trener mye er omtrent den samme dere beskriver med gutter. De spiser en halv okse, 15 kg norvegia, 50 brød og et traktorlass med sjokolade i uken. Ja, og når vi har taco steker vi alltid to pakker karbonadedeig.


#46

apan sa for siden:

Vi kjøper 800, fryser 200, kjøper 400 neste gang. Ganske lett altså!


#47

IzziCreo sa for siden:

Vi er 5, men Minsten er 7 år og småspist til middag. Gutt 15, jente 17, mor og far 45 ( :knegg: ).

Noen eksempler:

Taco: 400 g kyllingkjøttdeig, men gutt 15 kjører helst veggis. Det blir alltid kjøttdeig igjen.

Wok: Nå har vi gått ned til 1,5 kyllingfilet. Det blir alltid mye igjen. Igjen gutt 15 og gutt 7 ønsker helst ikke kjøtt.

Hjemmelagde kjøttboller/kjøttkaker: 500 g. Da har vi nok også litt til overs.

Vi har ikke merket det spesielt på noen av tenåringene at de trenger mye mat. Poden spiser bekymringsfullt lite til å være i full vekst egentlig, men han er syk så det er nok en totalpakke der. Bør lufte det med barnelegen hans.

Jeg kunne tenke meg å kutte ut kjøtt all together, men jeg har ikke anledning til å sette meg inn i totalen av et vegetarisk kosthold dessverre.


#48

Nenne sa for siden:

Kjøttsultne gutter i voksealder spiser en sånn pakke aleine. Minst! Det går over igjen, men den alderen er dyr.


#49

Filifjonka sa for siden:

Vi bruker en pakke karbonadedeig, enten det er til pastaretter eller til taco, til to voksne og en gutt på snart 18. Tror også vi ofte brukte den mengden da det var to gutter hjemme. Men med fire brukte vi to.

Jeg hadde ikke laget middager med 400 gram kjøtt til hver, selv om noen muligens kunne spist det.


#50

Candy Darling sa for siden:

Jeg kan i hvert fall røpe at når jeg kommer hjem etter trening, er rubb og rake av middagen spist opp. :sur:

600 g kylling.


#51

Elise sa for siden:

To jenter, 12 og 14 år. Yngste spiser ikke spesielt mye, eldste spiser ofte merenn meg.

Noen eksempler på hva vi beregner.
Ca 400 gram kyllingfilet.

En pakke med 4 ørret/laks-filet med 125 gram per filet holder, de på 100 gram per filet holder ikke.

400 gram kyllingkjøttdeig holder, 400 gram vanlig kjøttdeig holder ikke, men det kjøper vi omtrent aldri.

En hel grillet Meny-kylling er mer enn nok. To pakker Kapteinens fylte er passe.

Har stort sett en frossen pose grønnsaker i tillegg, de er vel 400 gram. Det er det bare jeg og mannen som spiser. Eller en hel brokkoli.


#52

Pelen sa for siden:

Herremannen har spist kjøttboller og potetmos i dag. Ettersom vi to voksne ikke har spist hjemme pga reise så kan jeg si eksakt hvor mye han har spist ettersom det var 1 kg IKEA-kjøttboller i posen når han åpnet den. Han har spist 500 g kjøttboller samt et stort lass med hjemmelaget potetmos (og forhåpentlig noe grønnsaker til).

(Og jeg må tillegge at jeg normalt pleier å gjøre kjøttboller selv, men jeg har vært på jobbreise siden søndag kveld).


#53

Maverick sa for siden:

I Peppes-målestokk: tenåringsguttene blir sånn noenlunde mette av en stor pizza på deling. Jeg må ha en egen liten. :nemlig:


#54

Storm sa for siden:

Jeg husker gutten min sa at han liksom aldri ble helt mett. :knegg: Så jeg lagde mye middag, sikkert det dobbelte av det jeg har pleid å lage (vi er tre i husholdningen) og ble det ikke spist opp til middag, ble det spist utover kvelden. Han spiste i grunn til det ble tomt uansett.

Nå har det roet seg betraktelig da, det var et år eller to det var helt ekstremt. Nå spiser han som en gjennomsnittlig mann, tror jeg.


#55

Drømmedama sa for siden:

Vi er 4-6 personer som vanligvis spiser middag her, det er alltid oss foreldre og de små på 11 og 12, ofte storebror på 25 og/eller en kompis til de små.
Vi har aldri mer enn 400 g karbdeig til tacoen. Aldri mer enn max 1 kyllingfilet hver. Eller annet kjøttstykke. 1 - 1 1/2 laksefilet hver.
Når vi er enda flere rundt bordet, noe som skjer ganske ofte, har vi mere kjøtt/fisk, men aldri veldig mye. Vi skalerer først of fremst opp alt det andre, det som er rimeligere.
Jeg er kanskje litt kjip kjøtt og fisk, men vi er alltid så mange og det blir dyrt uansett. Vi er vant til å ha det sånn, det er alltid rasjonering av noe, men alltid nok mat. Jeg har veldig lite kjøtt i woken, har alltid også gulerøtter i pastasausen, serverer bønner til tacoen og serverer ofte brød ved siden av middagen. Og vi spiser en del retter helt uten kjøtt/fisk.


#56

007 sa for siden:

Vi er fire hjemme nå, to voksne og to jenter på 16 og 20. Vi lager alltid mye fisk/kjøtt, tacokarbonadedeig (800gr) og kylling (500 gr), 6 laksefileter, for vi spiser nesten ikke karbohydrater. En typisk middag er proteiner og mye grønt.
Yngste trener mye og spiser deretter. Hun er selvsagt tynn som en flis. Både mellomste, meg og mannen trener styrke 2-3 ganger i uken, men meg og mannen spiser ikke etter kl 18. I så fall kun en skyr eller youghurt.
Det som ikke blir spist opp til middag blir kvelds eller lunch dagen etter.

Vår eldste (gutt) hadde aldri verken spiseperioder eller enorme vekstperioder. Han vokste jevnt og trutt og var ikke ferdig utvokst før han var 25. Han levde/lever på pizza, kebab og div. retter med karbonadedeig, er høy og tynn og har i alle fall ikke arvet min forbrenning.


#57

Hyacinth sa for siden:

Vi spiser heller ikke mye karber. Har sjelden pasta/ris/potet, og i tilfelle lite. Men vi har alltid mye grønnsaker i mange variasjoner, og det holder faktisk med lite kjøtt og fisk. Det er ikke fordi jeg er gjerrig, men fordi det faktisk er nok. Nå har jeg en mann som spiser lite middag selv om han er en nesten to meter lang mann, ikke fordi han er kresen, men fordi han alltid har spist små middagsporsjoner. Jeg spiser også mye mindre enn før, selv om jeg elsker middag. Jeg er mye mindre enn før og blir mye fortere mett. 18-åringen spiser mest. Hun trener 7 ganger i uka. Mannen og jeg trener også mye, men spiser likevel ikke store mengder.


#58

Serena sa for siden:

Vi er fire stk i familien, ofte tre til middag (meg og barnehagebarnet og småskolebarnet). Vi lager aldri mer enn en pakke med karbonadedeig til taco, men bruker avsindige mengder grønnsaker. Alltid nok igjen til mannen om han ikke er der under selve middagen. Så når det gjelder kjøtt så går det helt passe, laks går det mye av, kylling spiser vi sjelden, pølser spiser de til det er tomt uavhengig av mengde :o . En pakke med fire laksebiter fører til at jeg får cirka en halv og de to små spiser nesten to hver. Ungene liker det meste og kan begge spise store mengder av ting de liker, og spiser relativt mye selv om det ikke er favoritten.


#59

Charlie sa for siden:

Tenker det er forskjell på spørsmålet om hvor mye kjøtt man spiser, og om det er nok mat. Kjøtt er for noen et luksusprodukt, et miljøspørsmål, osv., det er ikke gitt at det er kjøtt man skal spise - næringsstoffene i seg selv kan man få andre steder fra (noen ganger billigere, noen ganger bedre, noen ganger begge deler). Nå liker jeg kjøtt, jeg altså. Kunne fint spist mest kjøtt og veldig lite annet. Men det er mange ting som spiller inn.

Vi bruker en pakke kjøtt, en pakke fisk osv. Så består resten av måltidet av andre ting, og er man mer sulten er det dette andre man spiser. Det kan jo godt være proteinrikt, lism. Hvis problemet er at man er sulten selv om man egentlig har spist "nok", kan det noen ganger henge sammen med måltidsrytmen - både hvor ofte/ sjelden man spiser eller hvor fort man spiser. Spiser man fort (noe man ofte gjør om det er lenge siden sist og man er sulten) rekker man å spise opp før man blir mett. Da er det kontinentale mønsteret med forrett faktisk ganske lurt. I Frankrike spiser de ofte grønnsakene sine først, til forrett (salat, suppe osv) og da er man ikke ulvesulten når hovedmåltidet kommer. Men kan spise roligere og føler seg mett når man er ferdig. Det trenger ikke være "forrett" sånn, men kan være at man har noe brokkolisalat, grønnsakssticks el.l. mens man venter på middag som det er "lov" å ta. Er utfordringen at man ikke får i seg "nok", kan det hende man burde berike maten. Være litt rausere med dressing, ha på litt ost, den sorten. Er det ikke nok protein, bruk bønner og sånt. Lager vi taco, meksikansk gryte og den slags bruker jeg ofte bønner uansett, enten alene i stedet for kjøtt (dels fordi det er greit å ha i skapet og det har vi ofte uansett, noen ganger for å ta hensyn til kiden som vil unngå kjøtt) eller i tillegg for å drøye maten, som de gamle husmødrene sa. :ja:


#60

Karamell sa for siden:

Gutte på 14 og 17.

To karbonadedeig pakker til taco og restene spiser eldste tenåring til frokost. 6 laksefileter for mannen sipser to og jeg 1,5. Guttene spiser bare en hver, for de er ikke overbegistret.
Bugere trenger vi 5 som regel. Mannen spiser to, 14-åringen to og jeg og 17-åringen spiser en.

Mannen trener mest i familien og eldste er ekstremt småspist på ting han ikke liker og han blir fort kvalm av mat. Han er svært slank. (190 cm og 60 kg). Ingen av guttene liker spesielt mye middager. Der er eksponert for alt mulig, så skjønner ikke helt hvorfor.


#61

Hyacinth sa for siden:

Kunne ikke vært mer enig.


#62

Input sa for siden:

Tror noen bare er sånn. Jeg har en sønn som godt kunne levd på bare toast eller bare grønnsaker, som han foretrekker rå. Han har aldri vært begeistret for middag. Mens jeg er en "må ha middag hver dag"-person, har han helt siden han begynte med fast føde vært ganske uinteressert i middagsmat. Han spiser veldig lite kjøtt, men kan gjerne spise et blomkålhode alene.

Også er jeg veldig enig i det Charlie skriver. Vi var vegetarianere lenge, og skulle ønske vi kunne fortsette, men fordi vi voksne begge har en del utfordringer knyttet til mat vi ikke tåler, går ikke det. Men det gjør også at vi begrenser kjøtt så mye vi kan og det er ikke aktuelt for noen her å spise to burgere f.eks. Selv om mannen nok hadde gjort det om han kun skulle velge basert på hvor mye han orker og har lyst på.


#63

Candy Darling sa for siden:

Og det er jo helt lov å ha andre livsstilsvalg og grunner for å begrense kjøtt, uten at det har relevans for meg personlig.


#64

Chablis sa for siden:

Vi er 3 i familien , bruker en pakke med kjøttdeig feks til taco, jeg spiser lite kjøtt så derfor holder det. Har vi laks , holder det 4 laksefileter , burgere spiser vi 1-2 av.


#65

Filifjonka sa for siden:

Har alle burgere som en vanlig middag hjemme, siden så mange nevner det? :) Tror knapt vi har hatt det noen gang, ihvertfall ikke mer enn en håndfull ganger i hele mitt voksne liv. Kan hende grunnen er at jeg lager det meste av maten, og sjelden gidder å lage noe jeg ikke liker selv.


#66

007 sa for siden:

Vi griller en del burgere sammen med kjøtt/kylling/fisk/pølser sommerstid. Ellers hender det at vi kjøper en firepakning fra Stabburet som lørdagsmat.

Ingen hos oss tåler bønner og linser, da blir det magevondt og fising.


#67

Chablis sa for siden:

Vi griller burger på sommeren og har det også noen ganger ellers i løpet av året.


#68

Maverick sa for siden:

Hei! Du må være ny her! Velkommen til FP. :hjerter:


#69

IzziCreo sa for siden:

Vi griller sliders (små burgere) på sommeren, og mannen liker å lage hjemmelagde hamburgere nå og da. Jeg spiser som regel noe annet når resten av gjengen koser seg med det.


#70

Mikkeline sa for siden:

Ungene og mannen elsker hamburgere. Jeg liker det også, men det er ikke min favoritt. De har ofte hjemmelagete burgere eller ferske butikkjøpte mens jeg spiser noe sjømat.

Når det gjelder mengde, så spiser jeg og de minste 1 burger hver. Mannen og 16-åringen spiser 2 hver.

16 åringen trener masse, og er tydelig i en fase der han trenger mye. Han er altetende og sørger for at vi knappest hiver mat om dagen. Alle rester funker som kveldsmat eller mellommåltid for ham.


#71

Input sa for siden:

Mannen lager all middag her og han lager hjemmelagede burgere med chilli, hvitløk og ingefær i. Vanlige burgere liker jeg ikke. Er ikke superbegeistret for mannens heller, men det er nok mest fordi jeg synes burger er så slitsomt å spise. :knegg: Vi har det sjelden da, jeg nevnte det fordi "alle andre" gjorde det og dermed ble det en relevant målestokk.


#72

Hyacinth sa for siden:

Vi har det aldri. Med unntak av sånne fiskeburgere med minst 80% fisk, men vi serverer dem ikke i brød som en burger. Synes de er greie som fast food de dagene det trengs. Pleier å ha ovnsbakte grønnsaker ved siden av.


#73

Pelen sa for siden:

Det skjer at vi har burgere, men da er det hjemmelagde burgere av elgkjøtt. Vi bruker ikke hamburgerbrød uten har helst gresk landbrød (eller for meg glutenfritt pitabrød) til og en hel del relativt sunne tilbehør. Herremannen spiser 3 stykker.


#74

Filifjonka sa for siden:

Jeg mente sånn tradisjonell burger med brød.


#75

Elise sa for siden:

Vi har ikke spist burger siden grillsesongen, men nå foreslo jeg det og vi tar det til lørdag. :jupp: En burger hver, fyller på med pommes frites eller søtpotet fries det vi orker. :jupp: Blir sikkert for mette.


#76

veobra sa for siden:

Når jeg lager burgere så deler jeg en pakke på 400 g i fire. Det holder med en til hver, stort sett.


#77

løve70 sa for siden:

Arvingen og mannen elsker burgere, så vi har det innimellom når vi vil ha noe som går raskt å lage. Kjøper beefburgere med høy andel kjøtt. De er store, så det er ikke alltid arvingen og jeg klarer en hel. Mannen spiser 1, av og til 1,5. Vi har brød og grønt til.


#78

Candy Darling sa for siden:

Sånne store burgere av kjøttdeig er jo helt ok middag, men oftest med salat til (også har vi jo aldri burgerbrød, så da blir det noe annet karb).


#79

Lavender sa for siden:

Vi er fire, to barn på ca 12 år som trener nesten hver dag, det samme gjør jeg. Vi har ca 600 gram fisk eller ca 400 gr kjøtt til middag. 100 gr spekeskinke på pizza, 300 gr kjøtt til taco. Vi lager godt tilbehør til taco.

Jeg kan gå lenge uten kjøtt, liker det kun passe og savner det aldri. Jeg spiser nok ikke kjøtt på 14 dagers syden tur, da velger vi ofte hver vår varmrett.

Jeg nevnte burgere i en annen tråd om nok mat. Vi lager italienske burgere med ost og krydder når vi har familiegrupper og tilsvarende. Lager potetbåter til og salat. Det faller i smak.

Vi handler litt kjøtt når vi er i Sverige ca to ganger i året. Mannen kjøper kjøtt til å lage pølser av, det skjer ikke, så da lager jeg burgere. Denne gang av 1,4 kg kjøttdeig spedd ut til to voksne og fem barn. Jeg kjøper det svenske kjøttet.

Nå skal jeg teste fryst fisk fra Iceland eller Picard. Hadde pakke med 500 gr Lerøy gourmet torsk, etter å ha klemt ut siste vannet var det 419 gram igjen. Det er for lite fisk. Det må finnes bedre til nær 300,- pr kg. Og så er det snart høysesong for fersk hvit fisk. Lofoten fiskekaker med 80% fisk kostet ca 90,- pr pakke på Coop i går. REMA har kun emv med lite fisk.


#80

Tallulah sa for siden:

Høvdingen lager helt fantastiske hjemmelagede burgere, det er jo ikke noe dårligere enn annen mat med kjøttdeig. Serveres med burgerbrød for dem som vil ha det, salat, potetbåter og diverse andre condiments.


#81

trøtt sa for siden:

Vi har burger til middag ganske regelmessig ja, men nevnte det fordi så mange andre nevnte det. :knegg: Ungene er veldig glade i burger og gubben og. Jeg lager meg gjerne vegetarburger, men det er det kun jeg som vil ha. Dropper ofte brødet.

Er det noe rarere å ha burger til middag enn pizza?


#82

Magica sa for siden:

Vi har burgere! Ofte hjemmelaget med mye godt tilbehør.


#83

Tjorven sa for siden:

Burger er en helt vanlig middag hos oss. De er ikke vanligvis hjemmelagde en gang, for vi kjører på med forskjellige typer burger siden jeg helst vil ha vegetar. De serveres i hamburgerbrød, med diverse grønnsaker og som regel potetbåter.

Det er fort å lage, ungene elsker det og sånn passelig sunt.


#84

Karamell sa for siden:

Kjøpebugere er rask hverdagsmat med oppkuttete rå grønnsaker til Og grovere brød.
Jeg klager veldig gode hjemmelagete burgere og det er lørdagsmat.


#85

Filifjonka sa for siden:

Nei, jeg mente på ingen måte at det var rart å ha burger til middag altså. Det er bare ikke på lista her. :) Og det hadde jeg ikke tenkt over før jeg leste denne tråden, at det kanskje er like vanlig å ha som mye annet vanlig. Taco, pizza, pastaretter osv.


#86

apan sa for siden:

Vi har jevnlige burgere, og de er ikke hjemmelagd en gang. Ikke noe verre det enn pølser, pizza etc.


#87

Polyanna sa for siden:

Står på menyen innimellom her også, med fiskeburgere eller vanlige. Bedre jo bedre ingredienser, selvsagt, men det er ganske hverdagslige burgere også innimellom.

Vi spiser mye karber (spesielt fra korn) hjemme hos oss, jeg tror folk som trener godt kan ha mye av det. :nemlig:


#88

Malama sa for siden:

Vi har også relativt jevnlig kjøpeburgere. Som er kjøpt frossen, greit å ha i fryseren, fort gjort å lage, helt grei mat, med masse salat og sånn. Tror vi gjerne spiser 6 av dem, i brød, med pommes frites og salat. Minstemor type en kvart, mellomste en halv, eldste halvannen... mannen et par og jeg det som er igjen da.


#89

Charlie sa for siden:

Burger hjemme er helt streit hurtigmat hos oss, selv om vi antakelig oftere har fiskeburger. Varmer burgern i mikroen gjør vi også. :knegg:


#90

rine sa for siden:

Vårt matbudsjett har økt kraftig med to gutter i tenårene, og det er lenge siden det var nok med en karbonadedeig. Vi bruker gjerne 1,5 pakke med kjøttdeig og sper på tacoen med bønner etc. Hvis det er pasta og kjøttdeig, har vi masse grønnsaker i kjøttsausen, så der holder det som regel med en pakke fremdeles. Guttene spiser mye pasta, da.
Kylling: Tja, jeg må iallfall regne 200 gram på den mannlige delen av familien. Jeg tenker at de to yngste er i en vekstfase, og at de trenger mye mat, også proteiner. Ingen av dem er overvektige, så de får spise det de har behov for, men de vet også at rent kjøtt og god fisk er relativt dyrt, og at de derfor må spe på med karber og grøntfor når de spiser.


#91

Geitrams sa for siden:

Vi har det siste halve året økt middagsporsjonene, og det holder ikke lengre med en pakke karbonadedeig. Det går ett brød om dagen bare til ungene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.