Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Faktura fra kirken på konfirmantavgift

#1

Kirsebær sa for siden:

Tiden rusler stødig og sikkert mot ny konfirmasjonstid, og i posten i dag lå det en faktura fra Den Norske Kirke på Konfirmantavgift.
Men nå er det altså sånn at Poden ikke skal konfirmere seg i kirken. Han skal følge undervisning og ha seremoni gjennom Human-Etisk forbund.

Og siden kirken ikke har telefontid nå, og jeg ikke kan regne med svar på e-posten jeg sendte dem før i morgen, så må jeg selvsagt sjekke om dere vet noe om dette. :nemlig:

Sender Kirken ut faktura til alle mennesker i soknet/kirkekretsen/menigheten i konfirmasjonsalder uavhengig av om de skal konfirmeres eller ikke?
Eller må dette bety at noen andre har meldt Poden opp til kirkelig konfirmasjon?


#2

Polyanna sa for siden:

Attewhat?! :tullerdu:


#3

nokon sa for siden:

Det høyrest jo ut som ein feil. Eg ville ringt i kontortida.


#4

Kirsebær sa for siden:

Jeg avventer svar på e-posten jeg sendte før jeg ringer igjen. Hvis det er en enkel feil så får de ordnet opp. Hvis det er slik at de sender ut til alle i konfirmantalder vil jeg gjerne ha svaret skriftlig. :nemlig:


#5

Anne C sa for siden:

Det må være en feil et sted.


#6

Kirsebær sa for siden:

Men kanskje noen her inne vet hva praksisen egentlig er? :ropert:


#7

Blå sa for siden:

Jeg har hatt to i konfirmantalder og har aldri opplevd å få faktura. Det må være gjort en feil. De sender ut informasjon, men for å få faktura så man være meldt på.

Kan han ha blitt forvekslet med en annen?

Erfaringsmessig har menighetene ofte lite kontorbemanning, så om du ikke får svar på eposten ville jeg fortsatt å ringe.


#8

meisje sa for siden:

Vi fikk ikke regning da vi passerte konfirmant alder.


#9

Niobe sa for siden:

Det er jeg ganske sikker på er en feil. Det er i hvert fall ikke normal praksis i kirker jeg har kjennskap til. Men det må sies at praksisen er veldig forskjellig fra kirke til kirke, også innad i Den norske kirke og innenfor samme soknet.


#10

millact sa for siden:

Min er like gammel og skal konfirmeres i kirken i august neste år. Betalte et par hundrelapper da jeg meldte henne på.


#11

Candy Darling sa for siden:

Jeg hadde konfirmant i fjor, og fikk info fra kirken, men ingen faktura. #datapunkt


#12

Che sa for siden:

Har og konfirmant i år. Humanetisk konf - ingen faktura fra kirken. (Men info i forkant) Kan det være slik at han har en navnebror?


#13

Kirsebær sa for siden:

Regner med det finnes en forklaring ihvertfall. Kult hvis han har en navnebror i nabolaget. :jupp:


#14

Gri sa for siden:

Det må jo vere ein feil. Om dette var normal praksis ville det nok blitt slått stort opp for lenge sidan.


#15

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har kirkelig konfirmant i samme by, men har ikke fått faktura enda.


#16

Pamina sa for siden:

Har konfirmant i kirken, ikke fått noen faktura.


#17

Galathea sa for siden:

De er særdeles inkluderende når det gjelder å hanke inn folk til sine seremonier. Ingen av oss er medlemer i dnk men husker godt at vi fikk brev med instrukser rundt dåp da vi var nybakte foreldre:knegg: Og streng beskjed om å varsle hvis barnet skulle døpes i en annen kirke...


#18

My sa for siden:

Jeg har humanistisk konfirmant til våren, i samme by, og har ikke fått noen faktura fra DNK. Men min er heller ikke døpt, så det er kanskje ikke så rart. Uansett, det høres ut som om det har skjedd en feil ja, alt annet vil jo være ganske frekt. Jeg vet ikke hva praksisen er, men slik hadde de neppe fått holde på særlig lenge uten reaksjoner, så jeg kan aldri forestille meg at det er i tråd med praksis.


#19

Pøblis sa for siden:

Det er helt sikkert feil. Det sendes info til alle rett alder, faktura kun til de som er påmeldt konfirmasjonsforberedelser og konfirmasjon. Jeg har dette fra en bombesikker kilde.


#20

nokon sa for siden:

Eg tipper det er ein eller annan stakkar som sitt og tar telefoner fordi dei har sendt faktura til feil liste.


#21

Kirsebær sa for siden:

Oh... Stakkars :knegg:

Men det må jo nesten være noe sånn. Skal oppdatere dere i morgen. :jupp:


#22

Rabbit sa for siden:

Jeg tror dette må være feil, ja. Jeg har ihvertfall ikke fått noen faktura for mine, de valgte humanistisk konfirmasjon. Vi fikk info både fra DNK og HEF, men siden de ikke meldte seg på i DNK, ville jeg blitt overrasket om det dukket opp faktura, kjenner jeg.


#23

emm sa for siden:

Betalte ingenting til kirken vi? Er det vanlig at det koster noe? Konfirmantleiren kostet 800 kr, utover det var det ingenting.


#24

polarjenta sa for siden:

Her er konfirmantavgiften 1000 kroner i kirka.


#25

Karamell sa for siden:

Haha, må være feil. Jeg har hatt konfirmant hos HF og skal ha til våren og ikke fått faktura fra noen av de. Samme by. Har oden litt ivrige besteforeldre? :knegg:


#26

Maverick sa for siden:

... konfirmantavgift? :what: Fariséere! Jesus would not approve. :skuffet:



#28

Che sa for siden:

Jeg har fått faktura fra HEF-det fikk jeg i oktober.


#29

My sa for siden:

Da må du sjekke spamfilteret ditt. Jeg fant min faktura fra HEF der. Ganske lenge siden den kom faktisk.


#30

nokon sa for siden:

Det er femten år sidan eg var med på å organisere denslags, men då var praksis at det var ein del val ein kunne gjere, blant anna rundt turer og leirar og slikt, som påverka avgifta. Dei kunne velje mellom ein lengre leir med komprimert undervisning på sommaren som kosta ein god del og undervisning spredt utover året i kyrkja, som var vesentlig billigare. Så vidt eg veit er det òg vanleg at det er låg terskel for fritak frå betaling men eit utgangspunkt at dei som har penger betaler for sine konfirmanter. Men det er nok store variasjoner mellom ulike menigheter.


#31

Karamell sa for siden:

Skrivefeil. Ikke fått faktura fra kirken for noen av guttene.

Faktura til HF er betalt, for begge ungdommene. ;)


#32

C3PO sa for siden:

I den katolske kirken, betaler vi en årlig avgift for kirkeundervisningen, så konfirmantavgift høres ikke usannsynlig ut - når man faktisk går på undervisningen. Å sende faktura for en vare som ikke er levert er rart.


#33

zinatara sa for siden:

Vi har hverken fått informasjon om konfirmasjon eller faktura fra kirken. Men siden vi ikke er medlemmer og ungene ikke er døpt er vel det naturlig. Men fikk et brev til yngste om dåpsundervisning når hun var rundt 4 år. Husker jeg syns det var litt rart.


#34

Kirsebær sa for siden:

Jeg fikk beskjed om å se bort i fra fakturaen, men de kunne ikke skjønne hvorfor den var blitt sendt ut. Og kunne ikke si om sønnen min sto som deltaker på konfirmasjonsundervisningen deres eller ikke.

:vetikke:

Så da vet jeg ikke om jeg skal føle sånn "jaja, det har skjedd en feil", eller om jeg skal være sjokkert og :tullerdu: og slikt. :knegg:

Jeg velger å tro at det bare er en uplanlagt feil. :nemlig:


#35

Maverick sa for siden:

Jeg hadde bedt om kreditnota. Litt fordi jeg liker å være vanskelig, litt fordi det er fint å ha ting skriftlig, og litt fordi DNK er en velkjent medlemstallsvindler, og dette kan være en utvidelse av scam-en. :nemlig:




#38

nokon sa for siden:

Men ærlig talt ... Ville de tenkt at det var ein scam om eit barn i sjette klasse hadde fått faktura for klasseturen til 4B? (Dårlig eksempel, gratisprinsippet osv.) Feil skjer jo.


#39

My sa for siden:

Det kommer an på historikken til 4B. :nemlig:


#40

Maverick sa for siden:

Jeg hadde fortsatt ville hatt en kreditnota ja. Og om 4B hadde drevet med obligatorisk innmelding av alle landets barn og profitert på det ville jeg vært ekstra skeptisk.


#41

Maverick sa for siden:

En feilfakturert faktura skal jo krediteres pr def. Må ha orden i reskontroene!


#42

Galathea sa for siden:

Hehe, enig. Denne 'foreninga' jo kjent for kreativ medlemslisteføring , så er ikke så rart man følger med. Hilsen en som måtte melde seg ut 3 ganger før det gikk..


#43

Stompa sa for siden:

Enig. :nemlig:

Hilsen en som bare aller nådigst fikk lov av sognepresten til å melde seg ut, til tross for personlig oppmøte på menighetskontoret da ingen ville svare telefonisk på hvordan man gjorde det (pre-internett, dette).


#44

zinatara sa for siden:

Når mannen skulle melde seg ut i slutten av tenårene fikk han beskjed om at han måtte vente en måned og tenke seg om før han fikk melde seg ut. Men dette er 20+ år siden.


#45

Niobe sa for siden:

Da jeg meldte meg ut av Dnk i 2018, så var det gjort på et blunk via nettsiden. Men det må sies at de var veldig klar for å bli kvitt meg. :knegg:


#46

Syrinx sa for siden:

Jeg fikk svar fra sognepresten at jeg bare måtte ta kontakt når jeg ville komme tilbake, siden jeg nok bare var gjennom en fase eller noe sånt.


#47

Susse sa for siden:

Kirkekonfirmant her, betalte 1500 på nett da vi meldte på.


#48

Susse sa for siden:

Tror datteren min heller ikke vil bli savnet. Hun står til konfirmasjon men er nok raskt ute av dbk, er absolutt ikke enig i mye av deres bibelsyn og diskuterer heftig med presten. :hehe


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.