Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julaftentradisjoner - noen jeg kan stjele?

#1

Drømmedama sa for siden:

Gjør dere noe gøy på julaften? Noe særlig koselig? Noe fint ved middagen?
For første gang skal jeg arrangere julaften hjemme hos oss selv, vi får besøk av familien her. Nå har jeg mulighet til å lage egne nye tradisjoner, noen tips?


#2

Blondie sa for siden:

Hør på Lørdagsrådet, Live Nelvik har spurt om det samme gjennom høsten. :knegg:

Jeg skal arrangere julaften alene for første gang og tenker å adoptere tradisjonen om å ha et Flax-lodd under tallerkenen til «alle» gjestene (barna mine og moren min). Jeg har også oppfordret til pysjbukse og julegenser.

Jeg har dessuten planer om å være en sånn irriterende friskus som jogger julaften morgen.


#3

veobra sa for siden:

Pakkeåpningen, men det har sikkert vært diskutert tidligere. :humre: Jeg liker at en og en åpner.

Vi prøver komme oss ut en tur i løpet av formiddagen.


#4

My sa for siden:

Her er våre tradisjoner:

Siste søndag før jul hogger vi juletre selv, på en gård utenfor byen som tilbyr selvhogst, har bålkaffe, kakao, pepperkaker og mulighet for grilling av egne pølser.

Treet pyntes på kvelden lille julaften, ideelt sett etter at ungene har lagt seg (nå begynner jeg gjerne litt før de legger seg, siden de legger seg senere jo eldre de blir, men da forsvinner de fort, for de vil ikke se treet før neste morgen, de er kjempestrenge på det). Pakkene legger vi også under treet, det siste vi gjør før vi legger oss. Så henger jeg opp julestrømper ved sengene til ungene, med godteri (litt spesielt og fint godteri som jeg finner nå og da gjennom førjulstiden i litt spesielle butikker, på marked etc) og en juletrepynt. Ungene har fått en juletrepynt i julestrømpa hvert år, og har nå en liten samling hver, som tanken er at de skal få med seg når de flytter. Ungenes juletrepynt oppbevares i hver sin pose med navnet deres på, og disse, inkludert årets, henger de selv på treet om morgenen. Hvert år legger jeg også fram en ny pysj til dem, som de tar på seg om morgenen (de sover i undertøyet) - det siste er veldig stjelbart, ungene elsker å finne de nye pysjene og ta dem på seg.

Så julaften starter altså med at ungene står opp (den første som våkner vekker søsknene), tar på seg nye pysjer og kosesokker el tøfler, tar julestrømpene sine, og går ned og ser på det ferdigpyntede treet og pakkene som ligger rundt, henger opp sin egen juletrepynt, mens de spiser godteri fra strømpa, er ca tre år yngre enn de er resten av året, og snakker opprømt sammen (elsker å våkne til den lyden). I adventskalenderen prøver jeg å ha noe de kan holde på med som tidsfordriv ut over dagen. Etter hvert som alle har stått opp lager vi i stand en DIGER frokost, med masse godt. Så er det litt sløving og TV, og vi steller oss litt i tur og orden, etter hvert som badet blir ledig. Min tradisjon er at vi pynter oss i full finstas med en gang, og er pyntet hele dagen. Mannen er vant med det som kanskje er vanligst, penklær først til middag, men har blitt påvirka så han kler seg også fint fra formiddagen en gang.

Så har vi grøt med mandel til lunsj ca kl 14. Bare veldig lite grøt (i nissedessertskåler :knegg: ), siden det er grenser for hvor sultne vi blir, og hvor mette vi har lyst til å være før middag. Men tradisjon er tradisjon. Som premie har vi en stor sjokoladenisse, siden de rare ungene mine ikke liker marsipan.

Ellers er det ikke noen spesielle tradisjoner, det er vel som hos de fleste. TV (Disney og tre nøtter er det viktigste), kortspill, gumling av nøtter og diverse godteri, ungene ser TV eller holder på med det de fikk i kalendergave, stæsjer hår o.l., mens voksne lager middag, pynter middagsbord etc. Ganske tradisjonelt, Sølvguttene, så middag rundt kl 18, så starter vi gaveåpning før vi spiser desserten, fordi vi er mette og ungene utålmodige. Pause i gaveåpninga med dessert og kaffe, også videre gaveåpning. Gaveåpninga tar laaang tid, siden en og en åpner, mens alle ser på. Ungene har hver sin tur til å hente fram gave fra under treet. Vi har aldri brukt nisse, han kom om natta og la pakkene under treet. Han har så mange han skal rekke over, at han bare må gjøre det slik. :nemlig:


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg tenker ofte at vi ikke har tradisjoner, men så har vi det allikevel. Vi reiser til et sted der det er selvplukk av trær, og det er Hiawata som har oppgaven med å sage ned treet. Vi pynter det i fellesskap alle tre, enten 22. eller 23. desember. Hiawata fester stjerne til slutt, og er veldig påpasselig med å få henge opp sin pynt.

På lille julaften spiser vi alltid pakistansk mat fra vår lokale restaurant mens vi ser på julefilm. Etter Hiawata er i seng fikser jeg julestrømpene med mandariner, julegodter, juleblader og slikt (dvs. Hiawata sin, også fikser jeg Høvdingen sin før han står opp).

Tidlig julaften brukes til å spise frokost i sofaen, med kakao og kaffe, pledd, pysj og juleprogrammer på TV.

Vi feirer ikke jule hjemme, så etterhvert pakker vi oss ut i bilen, stopper først hos broren min og spiser bursdagskake til lunsj (han har bursdag), og kjører videre til svigers. Der er det tradisjonell middag, med påfølgende gaveåpning. Vi overnatter, så vi går alltid en tur på kvelden før vi legger oss.

Hadde vi feiret hjemme skulle jeg videreført min mexicanske venninnes tradisjon, med å alltid dekke på til en ekstra.


#6

Myria sa for siden:

Vi har mange tradisjoner i julen, men kanskje ikke så mange akkurat på selve julaften, hvis det var bare den dagen du mente. Før barna legger seg lille julaften setter de fram mat til nissen. Når de våkner på julaften kan de se at han har vært der, det er en kaffeskvett i koppen, kakesmuler og godteripapir på tallerkenen og så har han alltid skrevet "takk" i klementinskall.
Vi liker å åpne gavene én og én så alle får se. Noen år blir vi enige om å skrive rim eller gåter på pakkelappene slik at mottakeren kan prøve å gjette hva innholdet er, det er alltid gøy. :jupp: Når alle gavene er åpnet samles vi rundt bordet med julesnop og brettspill til langt på natt. Det er kjempekoselig.


#7

Snippa sa for siden:

Jeg er vokst opp med veldig hektisk julaften, der vi gikk fra besøk til besøk.
Nå er alle vi besøkte døde, så for mine barn har julaften blitt helt motsatt. Bare avslapning og ro.
Vi åpner julestrømper før frokost, i pysj. I strømpene er det alltid noen smågaver, en juletrepynt til hver, gjerne et blad eller julehefte og litt godteri.

Til lunsj spiser vi julegrøt med mandel.Alle som ikke får den store sjokoladenissen får hver sin lille.

Vi spiser middag hos nabo'n (mine foreldre), og så samles alle til pakker, kaffe og kaker hos oss etterpå.
Avslutter kvelden når gjestene har gått med julefilm i stua.


#8

Cuyahoga sa for siden:

Skitur på juleaften. Kos, og en fin måte å få svidd av i det minste litt energi i flokken.


#9

Syrinx sa for siden:

Før pleide vi å dra ut og grille spekemat og evt annet grillbart på bål lille julaften. Det var veldig fint, selv i regn og blåst som har hatt en tendens til å være juleværet her på Sunnmøre.


#10

My sa for siden:

Har dere noen plan B når det ikke er snø? Synes det har vært mangelvare de siste årene.

#11

ming sa for siden:

Noen jeg kjenner, isbader julaften formiddag... Nå som vi har hund, tror jeg at vi legger inn tur i marka på formiddagen. Før ville jeg se Julemorgen og sånt med ungene, men nå er ikke de så avhengige av å ha meg der. Ungdommene forsvinner gjerne inn på rommene sine med julestrømpa. Vi drar en tur på kirkegården og tenner lys der, pynter oss før middag, spiser oss så mette at vi må vente med dessert. Pakker opp en og en gave mens alle ser på, skifter til kosetøy og slanger i sofaen sammen utover kvelden.


#12

Ellisiv sa for siden:

Vi går og «besøker» våre nære og kjære på kirkegården på formiddagen - Pusler litt rundt, tenner lys og setter fram en bukett røde tulipaner. Det er nydelig og fredfullt og en god tradisjon i vår familie.


#13

Fløyel sa for siden:

Lille julaften:

  • God, lett mat, ost/kjeks els.
  • Grevinnen og hovmesteren m/et glass sherry :knegg: Just me, same procedure as every year.
  • Pysj, dyner, sofa og julegodis med Love Actually på TV.

Julaften: (vi er somregel 4, maks 8 pers)

  • Julestrømper
  • 3 nøtter til Askepott
  • Sylte, lefse og julegrøt med mandel kl 12.
  • Kirken, besøke grav kl 14
  • Disney's jul
  • Middag ca kl 17.30 - 18 (siste årene vi hatt svineribbe m/tilbehør og pinnekjøtt, ja takk begge deler, så vi venter med dessert)
  • Julegaver fra 19.30 - 20 (en og en)
  • Kaffe og dessert pause midt i gaveåpningen
  • Vår julaften er ferdig rundt midnatt
  1. juledag
  • Lang morgen I julepysj, dyner og sofa med julefilm
  • Lang brunsj med varme og kalde retter
  • Sofa og julefilmer
  • Middag
  • Brettspill
  1. juledag, repeat av 1. juledag. Disse dagene er "fredet", vi er sammen med kjernefamilien, mamma, Søster'n og ungene er de vi er sammen med.

  2. og 4. juledag kan vi til nød sosialisere med andre, men det sitter langt inne. Vi trives godt på sofaen disse dagene. Mye brettspill, puslespill, filmer/kino, dra til Oslo for litt luft, god mat/godis.

  3. dag har vi "kurvfest" med venner, tar det vi har og lager koldtbord, "Spicer" opp julerestene. Spiller brettspill.

Nyttårsaften, fest på rundgang med venner.

Jeg blir mer og mer sær for hvert år som går. Er sosial store deler av året, men julen vil jeg være med de aller nærmeste.
Ungene våre og venners barn har blitt store, men de tviholder på tradisjonene de også.


#14

zinatara sa for siden:

Julestrømper til ungene om morgenen, et par små gaver og godteri. Når de var små brukte vi å gi dem julefilmer på dvd i strømpa, men nå kjøper vi jo ikke dvder lenger. God frokost/brunsj med hjemmebakte rundstykker, eggerøre og laks, godt pålegg og gjerne kakao med krem. Så er det egentlig mest avslapping og kos frem til middagslaging. Foreldrene mine og broren min bruker å komme til oss og vi spiser først middag, så åpner vi litt gaver. En og en gave slik at alle ser hva alle får. Når vi ikke er stappmette lenger spiser vi riskrem og så åpner vi mer gaver etter det igjen. Setter frem litt nøtter, frukt, småkaker og sjokolade. Foreldrene mine blir ofte slitne i 22 tiden og da drar de hjem igjen. Etter det er det rett avgårde og få på seg koseklær/pysj og slappe av litt i sofaen før leggetid og se litt på hva vi har fått.

Og så bruker vi å ha hjemmedag 1.juledag der ungene får leke med gavene sine. Nå er de jo større, så det betyr jo ofte å spille tv-spill eller brettspill de har fått eller lese i bøker. Men for noen år siden var det mye legobygging den dagen.


#15

Cuyahoga sa for siden:

Har ikke de siste julene vært ok da? Men at det var lite snø i jula for noen år siden? Jeg er så glemsk, jeg sliter med å huske jula i fjor. :knegg:


#16

Blå sa for siden:

Vi har ikke så veldig mange tradisjoner før selve kvelden.

Vi pynter stuen og treet sammen på lille julaften ettermiddag. Jeg synes at det er hyggelig at alle er med. Kassene finnes frem fra loftet og jentene har store tanker om hvor alt skal være. :hjerter:

Selve julaften starter hos oss kl. 17. Da kommer gjestene og vi drikker champagne før vi går til bords. Vi spiser torsk og det har kanskje den fordelen at det ikke er fullt så tungt som en kjøttmiddag.

Vi går rundt treet rett etter middag. Alle velger en sang hver og vi avslutter alltid med Deilig er jorden.

Vi åpner gaver, men i motsetning til mange andre her så tar vi ikke en og en. Vi vil ikke at gaveåpningen helt skal dominere kvelden, så vi tar 2-3 gaver samtidig til ulike personer og så åpner de samtidig. Vi har fremdeles god tid til å se og beundre (og skrive ned) hva de har fått. Det er ikke noe hastverk over det. Jeg skriver lister sånn at det er lett å huske og takke etterpå. En slik gaveåpning gjør at vi har mer tid til å prate sammen, spise kaker og kanskje spille ett spill dersom noen har fått noe morsomt.


#17

Floksa sa for siden:

Vi jobber stort sett alltid på julaften så her er tradisjonen at ungene får julestrømpe mens vi er på jobb. Så har vi koselig frokost. Mer jobb og klargjøring for litt roligere dager.
Vi går i kirken kl 14 og på jobb igjen når vi kommer hjem. Så er det middag rundt kl 18. Vi tar desserten sammen med gavene. Siden det er flere familier å ta hensyn til er vi fleksible på det meste. I år kan vi bli 21 stk med all utvidet familie. Det er jo krevende men også veldig koselig. Vi har vurdert å leie grendehuset.


#18

My sa for siden:

:knegg:

Er nok like gjerne jeg som er glemsk altså, kom på at i jula i fjor da berget vi med snø akkurat på julaften, så jeg tror du har rett i det, men fra og med første juledag og fram til over nyttårsaften var det regn. Sammenhengende.


#19

Isolde sa for siden:

Vi var på kino en jul. Det var en helt super måte å få dagen til å gå. Der var det hoppeslott og julenissen kom innom. Men så var det bare oss og en annen familie. Så kinoen var bare åpen det året. Synd for det hadde nok blitt en tradisjon for oss.

Her er dagen rolig. Tv, matlaging, rydding etter bursdagsfeiring dagen før. Dekke bord og gjøre klart for kvelden.


#20

LilleLeo sa for siden:

Lille julaften settes det ut grøt og saft til nissen på trappen.

På julaften kommer det alltid nisse og nissen har med seg en liten ting til alle. Tingen som er innpakket er alltid en utkledningsartikkel, det være seg parykk, briller, hatter etc. Utrolig artig hver gang! Som regel er det kun jeg som vet hva som dukker opp.

En annen tradisjon som min svoger startet for mange år siden, som vi senere har spredd til andre deler av familien, er tullegaver. Det dukker stadig opp noe fælt fra Pyntenissen. Juhl E. Nissen kommer gjerne med rare greier også. Dette pleier å være hysterisk morsomt og man vet aldri hva som dukker opp.


#21

star sa for siden:

Vi har ikke all verden med tradisjoner.
Men lille julaften er det grøt til middag og treet pyntes etter det. Grevinnen og hovmesteren må vi også få med oss.
Julaften er det god og sen lunsj med varm sjokolade. Og noen runder brettspill for å få tiden til å gå.


#22

Maverick sa for siden:

De årene jeg har hatt hest tilgjengelig har jeg ridd tur i skogen på formiddag og nynnet på melodien fra Askepott og de tre nøttene. :nemlig:


#23

liefje sa for siden:

:love2::love2:


#24

liefje sa for siden:

Vi pynter stadig litt mer i løpet av desember og pleier å pynte treet 3-4 dager før julaften. Jeg var selv oppvokst med at det omtrent var synd å pynte treet før lille julaften, men har forandret dette. Synes juletrær er spesielt magiske før jul men kan gjerne hive det ut 3. juledag. Da er liksom julen over for min del.

Lille julaften gjøres alt klart, og da skal alle fat og skap være fulle med alt vi skal kose oss med i julen. Da skal godteskålen og fruktfat og you name it frem, det skal tennes lys og skines over alt og jeg går fra rom til rom og sukker fornøyd over alt mens julemusikken spilles og ikke minst mens duften av kongerøkelse brer seg. Så spiser vi faktisk hjemmelaget pizza av alle ting. Over hodet ikke julete, men likevel en tradisjon mens vi ser på "kvelden før kvelden" og bare koser og gleder oss. Magisk dag som nesten er bedre enn selve julaften.

Julaften er for meg en orgie i bordpynting. :fnis: Starter med frokostbord, derfra bordet til julegrøten og så julemiddagsbordet. Jeg er gal nok til å planlegge i lang tid hvordan disse skal dekkes og nikoser meg mens julefilmer spiller i bakgrunnen. Etter julegrøten, går vi i kirken og etter det tennes peisen og vi samles i stuen med noe godt i glassene til alle og ser Reisen til Julestjernen og knasker litt julekaker etc. før vi begynner på gavene mens duften av pinnekjøttet sprer seg i huset. Siden vi fortsatt er mette etter julegrøten, er det ingen av oss som har lyst på julemiddagen før tidligst 19:30, og vi synes det er ypperlig med gaveåpning tidligere. Vi begynte egentlig med dette da sønnen var liten og ikke holdt ut så lenge på kvelden, men har fortsatt med det til felles glede.

Etter maten synker roen seg. Jeg pleier da faktisk å føle litt på nedturen over at alt er over, men ser frem til borddekking også til middagene 1. og 2. dag. :fnis:


#25

Myria sa for siden:

Dette høres morsomt ut, hva slags type gaver kommer disse "nissene" med? Noen eksempler? :jupp:


#26

løve70 sa for siden:

Koselig :) Det blir tur i stallen på oss og. Arvingen rir mens jeg løper tur med hunden :) (Eventuelt så er jeg med og går tur)


#27

LilleLeo sa for siden:

Et år fikk mannen min en stor pappeske med baconsvor og en tube med lim eller så var det en rull med teip. Utenpå var det bilde av en gris på et puslespill, så han skulle liksom pusle grisen sammen igjen. :lol:

I fjor fikk jeg et "fantastisk" brodert bilde av "Dolk". Stygg julepynt er en gjenganger. Rare og stygge pyntegjenstander som virkelig er helt gruelig stygge. Justin Bieber-sengetøy har dukket opp.

Jeg har så mye eksempler at jeg ikke husker en brøkdel. Det hender det ligger pakker under juletreet uten lapp på, som skaper litt kaos fordi ingen vet hvem de er til og når de tilslutt blir pakket opp er det gjerne en sånn rar ting at man ikke helt kan se hvem som skulle ha fått den.

Det gøye med alt dette rare som dukker opp, er at vi tar vare på det og sprer det videre til andre kanter i familien og slekten.
Min svigerinne fikk en "nydelig" klassisk porselensfigur som hadde stått i kjelleren vår i alle år. Søsteren hennes tok ikke humoren og spurte om jeg var litt spesiell. :lol:


#28

Myria sa for siden:

Herlig. :ler:


#29

Charlie sa for siden:

Det er det vi kaller Jensen-gaver. :nikker:

Typ rare, uforståelige gaver som dukker opp på gavebord - gjerne i store forsamlinger (jubileum,bryllup, konfirmasjon - og julaften), hvor man typisk får gaver fra folk man selv ikke kjenner (svigerfamilie, foreldres venner og sånt) - en Jensen-gave er en tullegave som gir seg ut for å være en ordentlig en. :ja:

Vi har vennefest i romjula. Inviterer venner og vennefamilier, gjerne litt lunsjtid (13-14). Passer på å invitere single venner, venner uten barn - lunsj passer liksom uansett, også for folk som skal ut på kvelden. Ofte på en hverdag, så de som vil kan handle eller bytte gaver før vi møtes til mat, spill eller hvafolkvil. noen ganger kurvfest hvor man tar med julerester, andre ganger wok, brødskiver med pålegg eller noe enkelt.


#30

Fløyel sa for siden:

Disse tøysegavene har vi også, men samtidig er de nyttige. Viktig å fjerne emballasje og bruksanvisning, så har mottaker noe å pusle med.


#31

liefje sa for siden:

Om ikke selve gaven er en tullegave, er det gøy å pakke inn slik at det er umulig å gjette hva som er inni. Eller å pakke inn bare en lapp også ha rebus for å finne selve gaven.


#32

Malama sa for siden:

Mamma fikk nye ski et år. Det hadde hun ønsket seg, men fastslo av gavene at det så ikke slik ut. Pappa hadde pakket inn bindingene


#33

liefje sa for siden:

Vi pleide alltid å si at gaver som så ut som bok, nok var en fotball. Det var liksom fast. Så et år pakket vi enn en (flat, uten luft) fotball sånn at den så ut som en bok. Det var gøy.


#34

Madicken sa for siden:

Vi har stor grøtfest med masse mennesker 23. desember. Mandel i grøten, lav terskel og høy kosefaktor. Obligatorisk gang rundt juletreet der alle julesangene, selv de litt mer ukjente, synges minst én gang. :nemlig: Kvelden avsluttes med at grøt settes ut til julenissen.

Julaften er det julestrømper, frokost i pysj, formiddagsgullrekka på NRK og risengrynssuppe (eventuelt laget av rester fra forrige kveld) før vi drar i kirken. De siste årene har dette vært ekstra stas siden frøkna sitt kor synger julen inn. :elsker: Resten av kvelden samles de nærmeste (antallet varierer litt, men det er alltid sammen med minst ett besteforeldrepar og noen søsken) til julemiddag, gaver, spill og kos. Vi avslutter oftest i 02-tiden.


#35

Taien sa for siden:

Nå spør du jo om julaften, men jeg tar med lille julaften også.
Lille julaften: siste rest av forberedelser unnagjørs på dag/ettermiddag. På kvelden dekker jeg til et kveldsmatbord med rundstykker (Nennes), masse pålegg (spekemat, røkelaks osv), egg, eggerøre, potetsalat og masse juice. Så benker vi oss alle fire rundt bordet og koser oss med maten en liten stund. Etterpå ser vi film før ungene går til sengs og jeg gjør klar bord og alt til dagen etterpå. Hos oss er det slik at når man står opp julaften morgen, skal det stå godteskåler på bordet og alt er klart.

Julaften: Jeg står opp før alle andre. Jeg tenner alle lysene (juletre og stearinlys og girlandere) og gjør frokosten klar. Så settet jeg meg til pianoet og spiller julesanger og synger. Da står gutta opp og kommer ned i nye kosedresser. Vi spiser frokost rundt salongbordet mens eneste elektriske lyset er fra juleprogrammene på NRK.
Utover formiddagen drar ungene og mannen ned til svigerfar og sier god jul. Jeg begynner på maten.
Så går det slag i slag utover dagen der vi må se 3 nøtter, Disney jul osv. Sølvguttene ringer julen inn mens jeg står på trappa og tenner alle utelysene. Mannen min og gutta henter min mor (etter å ha tatt på finstasen) og vi spiser mellom 18 og 19.
Vi starter pakkeutdeling i 21- tiden. Mellom middag og pakkeutdeling er det litt brettspill, bingolek, osv. Av og til kommer nissen. Når vi har pakket opp litt pakker, så tar vi en pause der gutta får skifte til kosedress, og vi finner fram litt kaker og kaffe. Tidligere, da vi hadde hund, tok vi en luftetur med han. Det var fantastisk. Gå i stille gater, se vinduer der familier og venner feiret jul sammen... Vi kommer nok til å gjøre det i år også...men i år uten hund. :sukk:
Vår julaften avsluttes med at vi kjører mamma hjem rundt midnatt eller rett over.


#36

Fintdethei! sa for siden:

Jeg vil også bli vekket julaften av at Taien spille julesanger på piano :hjerter:.


#37

Taien sa for siden:

Det vet jeg ikke om du vil. :knegg: Synge kan jeg, men når det kommer til pianospill er det bare akkorder som komp. :knegg: Så det er nok for spesielt interesserte. :humre:


#38

tinkadott sa for siden:

Ikke julaftentrafisjon, men liløejulaftentradisjon: Vi har hele mannens og min familie på grøt lillejulaften hvert år. Veldig koselig. I år blir va ca 40-45 med stort og smått :nisse:


#39

Harriet Vane sa for siden:

Lillejulaften: når alt er ferdig pyntet, setter vi oss ned og spiser litt ribbe i lefse. Jeg steker alltid en liten ribbe på lillejulaften for å få en smak av «hjemme».
Så skal pinnekjøttet i vann og vi daler ned foran Grinchen eller noe annet kjekt.
Juleaften: vi spiller og synger i diverse kirker gjennom dagen, så om morgenendekker vi bordet og så skreller mannen og jeg kålrot, vasker poteter og får pinnekjøttet i kjelen før vi drar avgårde. Så hjem og middag. Normalt er vi 13-15. Vi pynter oss ordentlig.
Vi går rundt treet og synger 7-8 sanger. Nissen kommer og deler ut en pakke til hver. Vi åpner deretter en pakke hver. Barna skriver nøye en liste over hva de får fra hvem.
Kaffe og litt julekake etter gavene. Godnatt og farvel til gjester, barn i seng og når alt er ryddet og oppvaskmaskinen går, åpner mannen og jeg en god flaske vin, setter oss foran peisen og hører på musikk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.