Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kongehuset i Storbritannia

#1

Ine sa for siden:

I disse Crown-tider; hva tror man skjer med prins Andrew etter Epstein-intervjuet? Og tror dere han har deltatt i traficking-episodene hos Epstein?

Og tror dere Meghan og Harry forblir kongelige?

Nok av stoff til mange flere sesonger av the Crown ihvertfall


#2

Tallulah sa for siden:

Har du hørt podcasten The Mysterious Mr. Epstein? Der snakker de om Prince Andrew med Virginia Roberts, hun på bildene. Jeg har ingen grunn til å tro at hun finner på dette.


#3

polarjenta sa for siden:

Det er vel prins Andrew det er snakk om.

Vanskelig å si hva som skjer.


#4

Gerbera sa for siden:

Det er vel prins Andrew som har hatt kontakt med Epstein.

Det kan virke som han ikke kommer seg unna dette, og at han vil få en skrape i lakken, men tipper det blir glemt så fort det dukker opp noe nytt. At Harry og Meghan trer ut av kongefamilien vil nok ta over nyhetsbildet i tilfelle, og de virker jo veldig lite interessert i å følge kongelig etikette, så det er vel kanskje bare et tidsspørsmål.


#5

Fløyel sa for siden:

Det er vel litt i tiden at de som er langt ut i arverekken fratredes de konglige plikter. Det skjedde nylig i Sverige også, om enn under noen andre forhold. De vil vel alltid bli forbundet med de royale, men uten plikter. Prinsesse Astrid og Ferner familien har ingen fremtredende rolle de heller, hvilket jeg syntes er helt greit.

Jeg har ikke fulgt saken med Andrew, men han er ikke den 1. kongelige med sexskandaler. At han knyttes til Epstein og hans "bedrifter" er nok noe mer enn en ripe i lakken, der er man vel nærmere kondemnering.


#6

Ine sa for siden:

Takk for tips. Men kan han bli siktet i en eventuell rettssak?

Synes, som mange andre, at han ikke han gjorde en så god figur i intervjuet. De hadde vel planlagt et vanlig intervju, men så skjedde dette. Noen som vet hva han driver med til daglig? Er det bare jobbing med veldedighetsgreier? Har han egne organisasjoner? Da han begynte å prate om arbeidet hans, fikk jeg ut av det at det som var så spesielt med hans arbeid/organisasjoner var at alle jobbet sammen, mot et felles mål.. Spezielt.. Omstendelig fyr. Etter moondust-episoden i the Crown, har han det etter faren?


#7

Neket sa for siden:

Andrew driver med noe dodgy fixer-opplegg. Bruker nettverket sitt til å inngå avtaler for andre. I tillegg får han lønn fra kongefamilien.

Jeg tipper han ikke blir stilt for retten på noen måte, men at kongefamilien tar avstand - hvertfall i offentlighet.


#8

Ine sa for siden:

Så ble mine antagelser riktige.

Så trist å tenke på at Harry sier faren og broren er fanget. Skjønner ikke helt hvordan de tenker det er greit å oppfostre barn i det systemet som kongehuset er i Storbritannia.


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg har vondt av Meghan. Hun er canadier, og jeg tror rett og slett at de over dammen ikke skjønner hva det innebærer å være kongelig. Hun visste hva de innebar å være kjendis, men innså nok ikke hvor overveldende det var å være kongelig. Jeg innbiller meg at det må være en helt annen dimensjon, og ekstremt intenst.

Kate visste mer hva hun gikk til. Hun er britisk og har sett hvordan de britiske kongelig har blitt behandlet gjennom alle tider. Og da er det jo ikke så rart at det skjærer seg mellom de to.

Så nei, jeg tror ikke at Meghan kommer til å ha noen faktisk rolle i det britiske kongehuset. Og ikke Harry heller så lenge han er gift med henne.


#10

Mex sa for siden:

Jeg har inntrykk av at de nordiske kongehusene har modernisert seg mye, og ønsker å være "en del av folket", mens det britiske fortsatt er fast bestemt på å holde på gamle regimer og dyrker fortsatt overklassen. Det er jo en institusjon hvor man er fanget i et nett av gamle regler og forventninger.

Jeg tror og håper at prins William ønsker en modernisering, det er sånn jeg ser det, kanskje eneste måten at det britiske kongehuset vil overleve?


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg tror du har rett i det. Også tror jeg kongehuset er ekstremt dårlige på å omstille seg, og at rasismen ligger tykt i britisk overklasse tror jeg virkelig er sant. Jeg har i flere dager tenkt på å starte en tråd her inne som handlet om både Britney Spears, Jessica Simpson og Meghan Markle, og hvordan samfunnet alltid legger ansvar og skyld på kvinnene. De må tilpasse seg, de må lære seg å oppføre seg, de må være pene, men ikke horete, de må være smarte, men ikke besserwissere, og det er alltid deres skyld om noe går galt. Shazia Maid skriver om det i VG i dag.

For selv om man kan unnskylde seg med at amerikanere ikke forstår kongehuset, så betyr det ikke at kongehuset har rett til å fortsette med de krøkka greiene sine.


#12

Mex sa for siden:

Nei, de har en veldig ovenfra og ned holdning. Og det begynner å bli ganske så smakløst i dagens samfunn.


#13

Pelle sa for siden:

Bra noen røsker litt opp, men jeg kjøper ikke alt Meghan sier. Jeg liker ikke halvkvedede viser med insinuering som blir hengende i luften, der omtalt objekt ikke kan svare.


#14

Mex sa for siden:

Nei, og jeg kjøper heller ikke Oprah sin lange pauser og "what'er" heller..

Alle historier har flere sider, men jeg tror nok at det er vanskelig å finne sin plass i en sånn familie. Hvor regimet er utrolig strengt. Jeg tror overgangen fra kjendis til kongelig var mye større enn hva Meghan forventet, men jeg tror også at Harry i store deler av sin oppvekst har følt på tittelen som en tvangstrøye. Samtidig tror jeg ikke noen av dem evner å se at de sitter der med gullskjeene i munnen, og i utgangspunktet har langt større muligheter enn hva de fleste andre på denne planeten har.


#15

amo sa for siden:

Har ikke så store meninger om kongelig, men syns William er helt lik på Edward, onkelen?


#16

Myria sa for siden:

Jeg er enig med Pelle og Mex. Det er nok mye grums i det britiske kongehuset, men jeg kjøper ikke alt Meghan sier. Hun har brutt med egen familie og nå svigerfamilien. Fellesnevneren her er henne og jeg tviler på at det er utelukkende "alle andres" feil.


#17

Palmen sa for siden:

Men seriøst, og uten å vite noe om dette annet enn fra utsiden, det er da Charles som er bad guy? Dronningen som visstnok er både kjærlig og omsorgsfull, men det er da Charles som er notorisk utro, ikke kan håndtere relasjoner eller følelser eller folk?
(fnis, det er pandemi, jeg har ikke noe annet å ta meg til. sorry)

Det må være supertrist å vokse opp i en arvet rolle og en forventning om hvordan du skal og ikke skal være. Det som er enda tristere er jo hvordan det britiske kongehuset ikke evner å utvikle seg i takt med tiden. Jeg er sikker på at det norske kongehuset har både psykologer og det man måtte behøve av rådgivere tilknyttet sin stab!

Er det nødvendig å ha et intervju på denne måten? Nei. Betyr det at fortellingen bør være usagt? nei tror ikke det heller.
Åh det var godt å få ut litt grums! :D


#18

Tallulah sa for siden:

Jeg tror Dronningen er bedre bestemor enn mor (det er jo en grunn til at Charles er som an er), men jeg tror også hun er en dårlig sjef for The Firm. Hun greier ikke å gi de ansatte (de andre kongelige) en god arbeidsplass, med opplæring av nye ansatte, passe på et godt psykososialt miljø, at mellomlederne (Prins Charles) gjør jobben sin eller oppfølging av dem som bare hever lønn og fester(Prins Andrew).

Også kan det godt hende Meghan ikke er helt uten skyld, men det virker nå som både faren og søsteren hennes er usympatiske, opportunistiske drittfolk (sånn de har greid å fremstille seg selv, helt uten hennes hjelp), og uansett om hun ikke er så hyggelig så fortjener hun ikke den behandlingen hun har fått av den britiske offentligheten, og tilsynelatende av kongehuset.


#19

Polyanna sa for siden:

Jeg tror også at hele "bedriften" er skikkelig føkka. Det er jo et enormt apparat, og selv om ikke the Crown er en god kilde til noenting som helst, så pekes de jo ut som en del av rotårsaken der også. Hun dronningen er sikkert en koselig bestemor, men noe særlig handlekraftig og klokt lederemne har hun virkelig aldri vært.


#20

Isprinsessen sa for siden:

Hadde barna til Harry fått prins og prinsessetittel uansett? Ingen andre oldebarn enn barna til William har tittel om jeg husker rett, men de har heller ikke Charles som bestefar.


#21

Neket sa for siden:

Den gamle regelen var at når Charles blir konge blir barna til Harry prins/prinsesse. Men jeg tror Charles i utgangspunktet ønsker å redusere antall fulltime kongelige, så det hadde de sikkert endra uansett uten at det har noe med hudfarge å gjøre (uten at jeg er kongehusekspert).


#22

Gaia sa for siden:

Jeg tror ikke Meghan ante hva hun gikk til. Hun trodde at det å være gift med en prins var en "pludrekoselig" greie, der hun kunne drive med litt veldedighet og fokusere på det hun syns er gøy. Mens det i realiteten er beinhard jobbing, spisse albuer, lite ros og masse pepper fra en sladderpresse som går de aller fleste presser en høy gang. Alt av kongehus (og aristokrati) burde vært avskaffet for lengst. For en grusom greie det er.

Det betyr ikke at jeg tror hun er den uskyldige "piken fra (ut)landet" som hun presenterer seg selv som. Men jeg tror heller ikke hun har blitt mottatt med åpne armer av Firmaet. Det blir vel ingen av de inngifte damene.

Og så ble jeg litt :himle: av at de er snurte for at de mistet all økonomisk støtte. Hva regnet de med, når de "sa opp" stillingene sine? Når det er sagt, så syns jeg Pierce Morgan og resten av britisk sladderpresse (og sikkert noen av de konglige og deres ansatte) burde ta seg et tonn boller. Det skal to sider til for å skape en slik konflikt.


#23

Tjorven sa for siden:

Jeg bruker selvfølgelig "the Crown" som et sannhetsvitne for hvordan det britiske kongehuset faktisk er. Jeg blir litt oppgitt over meg selv.


#24

Taien sa for siden:

Jeg har medfølelse med Meghan og Harry, og betviler ikke at det er mye grums i det britiske kongehuset. Det er en ekstremt lukket institusjon, og selvsagt får man bare en side av saken i dette tilfelle. At Harry har vært redd for en gjentakelse av historie er jo forståelig. Slik jeg hører intervjuet er det Charles m/fler som får pepper, og ikke dronningen. Som sagt tidligere her tenker også jeg at hun er en fin bestemor men en dårlig leder.

Jeg har aldri sett "the Crown"...er det verdt å bruke tid på?


#25

Anne C sa for siden:

Dette tenker jeg også.


#26

Taien sa for siden:

Jeg må bare legge til at jeg klarer ikke Pierce Morgan! Kan den mannen få spy ut litt galle så gjør han det! Og veldig ofte over den kvinnelige delen av befolkningen.


#27

Polyanna sa for siden:

Jeg tror de kritiserer apparatet mer enn medlemmene, egentlig.


#28

Storm sa for siden:

Enig i alt du skriver. Og så stusset jeg litt på Meghans sutring over at Archie ikke blir prins, virker som det var veldig viktig (burde hun ikke egentlig være glad til? Er det ikke lettere å da leve normalt? Så kan man selvfølgelig godt klage over manglende security altså.)


#29

Taien sa for siden:

Det har du nok veldig rett i.


#30

Storm sa for siden:

Hvem er de? Meghan og Harry? Utfra de få klippene jeg har sett, så virker det som en del går rett på kongehuset medlemmer også. Han kritiserer både faren og broren...


#31

Storm sa for siden:

:fnis:


#32

Gaia sa for siden:

Jeg har ikke helt fått tak i hva det dreier seg om. Jeg fikk litt følelsen av at det er et visst element av "han får ikke prinsetittel fordi han er mørkhudet", uten å tenke over at verken Kate eller Camilla har fått prinsessetitler, selv om de høyst sannsynlig kommer til å bli Dronninger en dag. :vetikke:

Jeg skjønner at de syns det er kjipt å ikke få dekket kostnad til sikkerhet de selv opplever som nødvendig, men det er faktisk en av faktorene de burde tatt med i beregningen før de sa opp stillingene sine. Det er noe av det jeg syns er så usmakelig med kongehus, at de liksom skal finansieres av det offentlige bare fordi de er født inn i en bestemt familie. Harry har jo vokst opp i det systemet, der man har krav på respekt og makt bare fordi man er Upper Class. Meghan burde vite bedre...


#33

Pelle sa for siden:

Hun har jo mange rare påstander oppigjennom:
Hun visste ikke hvem Harry var da de møttes, og googlet ham og den kongelige familien heller ikke da de begynte å date eller før de giftet seg.
Da hun var veldig deprimert var hun fratatt pass, nøkler og førerkort og ble slik nektet tilgang til psykolog/sykehus av kongehuset.
Sjokket over at barnet ikke ble prins - når dette er ganske vanlig praksis, i tillegg til at en rekke andre kongehus også minimerer hvem de skal fø på og kreve noe av (inkl Norge og Danmark).
De vil ikke ha oppmerksomhet, men sender ut bilder og intervjuer i ny og ne.
Fnising om at de egentlig var gift da de hadde bryllup, mens andre hevder det er krav om vitner for å bli gift i UK (jeg aner ikke), så hvordan er det i så fall mulig. Uansett synes jeg det er litt upassende å ikke holde det for seg selv når bryllupet kostet skattebetalerne 320 mill kr eller noe slikt. Man MÅ ikke ha så stort bryllup, flere andre av dronningens barnebarn har hatt mer low-key greier.
Ved å fortelle om den babyhudfargekommentaren uten å nevne hvem det var, kaster hun dårlig lys på alle i nær familie og det synes jeg er skikkelig ufint.
Kate fikk henne til å gråte, men det har hun tilgitt - og derfor forteller hun det til hele verden noen år etterpå. Tilgitt much?

Men for all del; hennes far og halvsøster virker ekle, britisk presse er dritt, kongehuset er stivt og jeg skjønner godt at noen vil bort fra det. Selv er jeg republikaner.


#34

Storm sa for siden:

Grining før bryllupet, er ikke det ganske standard? Jeg var i hvert fall litt frynsete da, :knegg:


#35

Gaia sa for siden:

Det vet jeg ikke noe om. :lyve:


#36

Bokormen sa for siden:

En uke før den store dager var kjolen for trang, hun som skulle bake kaka trakk seg, og forloveren min fikk ikke til å komme fra utlandet. Jeg hulket som en unge. :flau: Og vi hadde på ingen måte hele verdens øyne rettet mot oss. :hehehe:


#37

Teflona sa for siden:

Kongehus er noe dritt, men de to der fremstår som to sutreunger. Så privilegerte at de burde få forbud mot sutring.
#sur


#38

Fløyel sa for siden:

Mtp historikken de kongelige har med paparazzier og andre stalkere så skjønner jeg at man blir litt grinete når man mister all sikkerhet rundt seg som person. Harry har ikke valgt sin rolle, han er født inn i den. Han har hatt et anstrengt forhold til pressen siden han var pitteliten.
Arvingen til Harry stiller litt I samme klasse. UK har et "sykt" forhold til sine kongelige, så jeg skjønner at man ønsker den sikkerheten.

Jeg tror ikke de forblir kongelige. De blir som andre
royale som lever "normale" liv.

Jeg har gått på skole med kongelige og 99,99% av tiden syntes de det var hazzle å skulle forholde seg til kotymen rundt forventningene. De ville veldig mye heller dra på hyttetur med gjengen, enn representasjonsmiddag med fam'en i helgen.

De er normale mennesker, som alle oss andre. De er bare født i en annerledes familie som alle kan stirre på, ha en mening om og eie litt av. Enkelte av dem "lenger ned" i systemet må jobbe til livets opphold som oss andre.


#39

Pelle sa for siden:

De mister jo ikke sikkerhet, de må bare betale den selv, fra sine arvede millionformuer. Jeg tipper også at pappa Charles eller bestemor ( hun er god for mange milliarder privat) hadde spyttet i private midler om man selv ikke hadde råd og det var behov.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.