Jeg har tullet mye med lutefisk før, men etter at vi fikk dampovn, går det som en lek.
Lurer imidlertid på en ting: Skal salte lutefisken i to timer. Så skal saltet skylles av. Kan jeg gjøre dette tidligere på dagen og deretter sette den i kjøleskapet frem til den skal i ovnen? Håper på svar fra noen som VET!! Tro holder ikke for lutefisk. :p
Takk uansett. Jeg er vant til å gjøre det sånn, også, men tenkte jeg skulle slippe å stå med skyllingen etter at gjestene var i hus. Men tør ikke prøve meg på noe nytt hvis ingen sier at de VET at det er greit.
Saltet er for å trekke ut en del væske. Og fisken ligger jo ikke og inhalerer væske i kjøleskapet, så det burde gå bra. Hvis fisken mot formodning slipper mer væske i kjøleskapet, er det bare en fordel.
Mvh "tror bare, men lutefisk er dønn alvor, og dette hadde jeg ikke nølt med å gjøre".