Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lutefiskspørsmål (salting)

#1

liefje sa for siden:

Jeg har tullet mye med lutefisk før, men etter at vi fikk dampovn, går det som en lek.

Lurer imidlertid på en ting: Skal salte lutefisken i to timer. Så skal saltet skylles av. Kan jeg gjøre dette tidligere på dagen og deretter sette den i kjøleskapet frem til den skal i ovnen? Håper på svar fra noen som VET!! Tro holder ikke for lutefisk. :p


#2

Hondacrv sa for siden:

Hm. Eg saltar den ikkje før den skal i ovnen. Men det var nok ikkje rette svaret.


#3

liefje sa for siden:

Takk uansett. Jeg er vant til å gjøre det sånn, også, men tenkte jeg skulle slippe å stå med skyllingen etter at gjestene var i hus. Men tør ikke prøve meg på noe nytt hvis ingen sier at de VET at det er greit.


#4

Pegasus sa for siden:

Saltet er for å trekke ut en del væske. Og fisken ligger jo ikke og inhalerer væske i kjøleskapet, så det burde gå bra. Hvis fisken mot formodning slipper mer væske i kjøleskapet, er det bare en fordel.

Mvh "tror bare, men lutefisk er dønn alvor, og dette hadde jeg ikke nølt med å gjøre".


#5

liefje sa for siden:

Takk. Men tør ikke.

Mvh hvis det var så enkelt, hadde de vel solgt ferdigsaltet lutefisk


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.