Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Formel/Sortering i Excel

#1

Pelen sa for siden:

Jeg har to filer.

Fil 1 inneholder en kunde på hver rad.

Den andre filen inneholder flere rader på hver kunde der det står de forskjellige flere leveringsadressene og hver leveringsadresse har en mailadresse.

Jeg vil i fil 1 få inn den mailadresse i fil 2 som har flest forekomster på hver kunde. Finn rad tar den første om jeg ikke enten får sortert de etter antallet treff i fil 2 eller på noen annen måte finner den som det finnes flest av på respektive kunde.

Er det noen som har et godt forslag her?


#2

meisje sa for siden:

Funksjonen count i fil 2 vil gi deg mulighet til å sortere slik at du får hver kunde med leveringssted og antall per sted. Hvis du da sortere etter antall og deretter bruker finn rad skulle du få det til.


#3

Fløyel sa for siden:

Søk på youtube: excel filter og sortering. Mange bra tutorials der.


#4

Pelen sa for siden:

Ja, satt og tenkte på veien hjem fra jobb at jeg må gjøre noe slikt, men kom ikke på hva formelen het. Takk!

#5

Tjorven sa for siden:

Funksjonen «delsammendrag» lar deg også sortere ut den hyppigst brukte forekomsten, men det vil bli noe manuelt arbeid, så den kan bare brukes om fila ikke er altfor stor.

Ellers ville jeg nok gått for å først kjøre en Finn.rad og deretter satt det opp i en pivottabell, men begge deler krever litt excel-kunnskaper. (Men jegmistenker at du har det.)


#6

Lavender sa for siden:

Hvis du har Power Query i excel er den veldig fin til å rense og sortere data før import. Lag som tabell og importer, enklere enn finn.rad.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.