Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Komfyrvern

#1

millact sa for siden:

Min mor og samboer trenger komfyrvern. Hvor kjøper man det? Finnes det ulike typer?

Innser det heter komfyrvakt


#2

Sir Limpalot sa for siden:

Det kjøper du gjennom elektrikeren som monterer det, vil jeg tro.


#3

Che sa for siden:

Noen får jo dette gjennom hjelpemiddelsentralen - men da må det kanskje være en demensdiagnose inn i bildet?


#4

Strå sa for siden:

Mutter'n fikk komfyrvakt gjennom hjelpemiddelsentralen før diagnosen var klar. Utredning var på gang da. Jeg tror også det kan gjøres via vanlig elektriker, slik Sir Haltende sier.


#5

Martis sa for siden:

Det finnes ulike typer og du får det hos nærmeste elektriker. Koster 4-5000 ferdig montert. Jeg tror du kan få rabatt på forsikringen når du har installert komfyrvakt, kanskje.


#6

millact sa for siden:

Takk. Jeg ber min mor ringe elektriker i morgen. Samboeren vil neppe ha, men han får ikke velge.


#7

Teofelia sa for siden:

Det er virkelig ingen grunn til å ikke ha altså. Man merker den ikke i det hele tatt (i alle fall ikke hvis man velger en modell som ikke er grisestygg og skal monteres midt på veggen), og det er god sikkerhet.

Det er påbudt å montere sammen med mye kjøkken.


#8

Polyanna sa for siden:

Jeg lurer på om det skal bli julegave til mine foreldre, men er redd de, særlig pappa, som er hovedgrunnen til at jeg vil det, skal bli fornærmet...

Han er ikke mer svimete enn han var før, men det er ille nok. Type, sette på potetene, sette seg på kontoret for å sjekke en mail, glemme hele greia.

Jo, de må jo ha en sånn vakt.

Vi har forresten, av en eller annen mystisk grunn, på hytta. Vi fikk en elektriker til å gå gjennom hele hytta før et eltilsyn, og "fikse det du syns virker mystisk". Det var gjort mye rart der av de tidligere eierne, lampettledninger mellom stikkontakter og sånn. Og da vi kom dit neste gang så hadde han montert komfyrvakt. :p Den har et par ganger pepet uten grunn, og siden jeg lever i en familie med teknisk imbesile, så krevde det tålmodighet og opplæring å vise dem "HER! Når det piper så trykker du på DENNE knappen, etter å ha sjekket at alt er ok."


#9

Martis sa for siden:

Komfyrvakt er påbudt i nye installasjoner, så hvis du pusser opp kjøkkenet så skal det monteres en. Jeg tror det ble innført i 2010 ca. Og det er en veldig billig forsikring mot ulmebrann.
DSB har laget en veldig fin reklamefilm, der de har visning i en leilighet som har hatt brann på kjøkkenet "ja, den har litt oppussningsbehov da" :knegg: og intervju med en brannmann.

Anbefales til gamle foreldre, ungdommer som flytter hjemmefra og generelt alle. Mennesker med spesielle behov kan få av hjelpemiddelsentralen.


#10

Adrienne sa for siden:

Vi har, og mannen hater den av samme grunn som Polyanna sin familie. :knegg: Det tok litt tid før vi vennet oss til den, men nå er det lenge siden den pep, og det hjalp jo å peke på knappen på siden og si at det er denne knappen du skal trykke på om den piper.


#11

Neket sa for siden:

Vi har en magnetisk en. Ikke kjøp det hvis de er litt imot. Altfor lett å ta den bort.:humre: Man kan sikkert skru fast den vi har også altså, men enn så lenge henger den på vifta med magnet, akkurat der elektrikeren hang den.


#12

Adrienne sa for siden:

Det som skjer om man fjerner den, eller prøve å plassere den et sted den ikke skal være, er at den merker det og skrur av koketoppen. :btdt:


#13

Neket sa for siden:

Ikke vår. Kanskje det er noe feil med den? :gruble: Den piper når den skal ellers.


#14

Teofelia sa for siden:

Ikke vår. Den lå i vinduskarmen i et år før jeg fikk somlet meg til å feste den. :flau:


#15

kamp sa for siden:

Har akurtt flyttet og her er den irriterende pipedings. Påbudt for alle som har byttet komfyr siden 2010


#16

ingling sa for siden:

Vi har, siden vi pusset opp kjøkken i 2016. Den var irriterende i starten, nå er den ikke noe stort problem og piper sjelden. Kontakt elektriker, så får de installert og koblet opp. Vi har en sånn liten en med magnet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.