Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lystetting i dette rommet

#1

zinatara sa for siden:

Vi holder på å pusse opp og skal flytte inn i nytt soverom forhåpentligvis før jul. Men er det noen som har tips til hvordan vi kan få dette trekantvinduet iallefall litt skjermet for sol i sommerhalvåret? Og gjerne uten at det medfører dyre spesialløsninger.

[img]https://lh3.googleusercontent.com/owD63Vx0Tw-8cGuNBq9NBwk33X4gRVM3qBx9nED6d0WhE3fkBEbjjWdT9H74YHv5AvSkgxscGBMgUcv1zS3FieJlFeZkDsu-wQDoxKa7ctEzWuZReiKrdQAuH9ki23N01VoMFSfOMkAzUDq5Gz9scvzHIUNBHxP0GiyR9kCGU-687hTyWPUYD_P38ewx8L8fn7-Jh58NlbN3B9IGQnHr38EvHW4009kA5pDeALAz7F7mmpJzXdXu9cC2Zllo8-3zv1HJsK6W8dqt2kT6goTPsnSol13Em_52L3UPHTBuZFG_VhKd751c-Y1ba7oilpaxjD0oSxmorZkxtJKV5NpcvqyhFUHVKI835n8LOkF-X3nRsRb5JaYmrxOvkULFD6lFcTfhYqksSEJBAJxtH2Xn5T9NZLNHhvYD8__aZp33Pu56KInNK9vVokrmGoMn9fLh9C3A9W06NSTVB7rUyWikSwspi16HozmCeLJPcEAEOoJ7vC8tt5HZvON8tS8GcFOhqznkBc6IZByA99GXhQtG21GaEbpH4U8beOuzEf8VJi6XnhVe8KdZHekypH0pfhNC_GOlCFlOmUtyk28MEj0vNiaozoe4JUqq0XFSgkq_Bw0deKFZMeT0FOKe-J3jKFhVGw6Yypskarvu78JGjseo9KSEFMeLCGv0Rx4we1cv6Ef8k0PnT3_xWOM=w703-h937-no[/img]


#2

Carrera sa for siden:

Oh, det var jo et verre trekantvindu enn det vi har :P

Jeg lette og vurderte mange løsninger på vårt, uten å finnenoe som funka, eller ikke kostet skjorta. Endte opp med å kjøpe en lystett gardin som jeg klippa til og hengte opp på en vire. Aldeles ikke en perfekt og pen løsning, men det funker som bare det. Kan ta bilde om du er interessert.


#3

zinatara sa for siden:

Ja, gjerne det. :D

Vi har slike vinduer i stua også, men der liker jeg dem fordi de gir mye lys i rommet. Har sagt til mannen at når vi skifter bordkledning på veggen utenfor dette rommet og naborommet, så skal disse vinduene vekk. De er bare irriterende og vanskelige. Men det kommer nok ikke til å skje på noen år, så i mellomtiden må vi finne en løsning for å skjerme.


#4

Neket sa for siden:

Trekantvinduer er djevelens verk. :nemlig: vi har også wire. Eller eldste da. Det er ikke tett, men hjelper litt. Mulig det blir vanskelig hos dere siden vinduet går helt opp til taket? :gruble:


#5

Carrera sa for siden:

Vi har de på to soverom, og på loftstua. På guttungens soverom og på loftsta står de uten gardiner. Han bryr seg ikke om lyset, og på loftstua er det bare fint uten. Men vi måtte dekke til, da mannen er allergisk mot lys inn på natta.

Skal gå og se om jeg får tatt noen bilder jeg


#6

Adrienne sa for siden:

Jeg har et enda verre vindu, og vi har gitt opp og sover med lyst soverom på sommeren. Vinduet og utsikten er så fin at jeg har ikke lyst til å "ødelegge" det med halvgode løsninger. Kjøpte meg sovemaske i stedet.


#7

Carrera sa for siden:

Kjøpe 220 gardiner, og til hovedvinduet, og klippet de til ønsket lengde, og brukte avklippet til trekanten. Du må jo skjøte på midten, evt ha to lengder da. Jeg skråklipte og sydde kanal til vire, og hang opp. Trekker aldri fra på det vinduet, så det funker. Pent er det nok ikke, men det funker.


#8

zinatara sa for siden:

Takk for svar, dette kan nok funke ja.

Når to av ungene bodde der tidligere ble vi såpass desperate at vi stiftet opp lystett materiale. Men når det nå blir nyoppusset og fint vil jeg gjerne ha en litt penere løsning enn det.


#9

Carrera sa for siden:

Ja, var det som trigget meg å. Tidligere så hadde vi noen idiotiske lameller hengende over både trekant og det ordinære vinduet. En ting var at det vr stygt som få, og en annen ting det at de hele tiden skled nedover, siden skråen er så bratt. (derfor vire og ikke kirs eller lignende på den gardina...sydde trang kanal, så den ikke sklir) Så da jeg gikk løs på rommet med dødsforakt i den ene hånden, og tapet og maling i den andre, så var lamellene det første som røk, og hjernen satte i gang.

Symessig og løsningen i seg selv er nok amatørmessig, men all den tid vi aldri åpner gardina på trekanten, og at det er samme stoff som resten av gardinene, så er det helt ok for meg. Ser greit ut på avstand, og det funker. Ble veldig fornøyd, pris og alt tatt i betraktning.


#10

zinatara sa for siden:

Kan rapportere om at løsningen ble black out folie på trekanten og lystette gardiner foran dør og vindu. Det fungerer bra og jeg ser fram til å kunne legge meg i et mørkt rom fremover.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.