Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor var JEG da Brå brakk staven?

#1

Polyanna sa for siden:

Diskusjon: jeg og en som gikk på skole samtidig i samme kommune som meg husker denne legendariske hendelsen forskjellig: jeg husker at jeg var på skolen, han at han var hjemme. Begge er åpne for at vi kan ha blandet og husker feil.

Spørsmålet er:
Var det vinterferie 25.2 1982 i Hordaland?
Når på dagen gikk rennet?(klokkeslett)


#2

mkj sa for siden:

Vi var hjemme i hvertfall, tror hele familien. Husker vi var i stua. Trondheim var det da.


#3

mkj sa for siden:

Jeg trodde det var helg, men ser nå at det var på en torsdag.


#4

007 sa for siden:

Jeg var 10 år i 1982, bodde i Hordaland og mener bestemt at vi fikk se VM (og stavbrekket) på skolen. Mannen, samme alder og samme fylke, mener det samme. :hjelpsom:


#5

amylin sa for siden:

Tror ikke det var fri, for jeg mener å huske at jeg og en venninne omtrent løp hjem fra skolen for å rekke det. Så jeg satt hjemme og så det, men hadde vært på skolen først.


#6

Pesten sa for siden:

Tviler på at jeg var like interessert i sport som jeg er nå :sparke: 4 år da Brå knakk staven.


#7

veobra sa for siden:

Det kan jo hende han var syk, eller ",syk".


#8

Blånn sa for siden:

Tipper jeg så det på skolen.


#9

Anne C sa for siden:

Jeg er ganske sikker på at jeg så det sammen med pappa hjemme som da var i Oslo.


#10

pippo sa for siden:

Jeg så det på hytta. Dvs. i vinterferien. Gikk på skole i Oslo.


#11

Cauchy sa for siden:

Dette minner meg om en interessant episode av Revisionist History av Malcom Gladwell om hvordan minnene våre endres med tiden og vi er likevel overbevist om at vi husker riktig. Anbefales hvis du ikke har hørt den.


#12

Fløyel sa for siden:

Jeg husker veldig godt SkiVM i Oslo 1982. Jeg mener bestemt at vi så det sammen i stua hjemme. Jeg mener pappa stod å skrek til TV'n. Vi var mye i Kollen disse dagene, men ikke denne. Jeg husker det var laaaaangt å gå fra t-banestasjonen og opp, det var mye folk, gikk i kø hele veien opp og ned, jeg fikk en plysj elg og vi hadde luer med røde og blå tagger på.

Gikk på Oslo skole og mener vi hadde fri denne uken.


#13

amo sa for siden:

Jeg mener også at vi så stafetten på skolen. (Hordaland btw).


#14

Inagh sa for siden:

Jeg var 12 år og hjemme i stua da jeg så Oddvar Brå brakk staven i 1982. :nemlig:


#15

007 sa for siden:

Østlandet og Vestlandet har, så lenge jeg kan huske, ikke hatt vinterferie samme uke. Østlandet pleier ha ferie i uke 8, Vestlandet i uke 9. Unntaket var under OL i 94, da hele landet(?) hadde to ukers vinterferie.
Jeg tror derfor at Østlandet hadde vinterferie under VM i 82. Bortsett fra amylin, tydeligvis. :humre:


#16

Miss Norway sa for siden:

Jeg satt med resten av klassen og så på i klasserom med innrullet TV. En kompis har bilde av det, og det var før filtrene og Photoshop-tiden så jeg stoler på både minner og beviser.


#17

Tallulah sa for siden:

Hele Østlandet har ikke vinterferie i uke 8, så mulig hele Vestlandet ikke har uke 9 heller? Verken (deler av) Buskerud, Hedmark og Oppland har uke 8.

Ang. HI: jeg så det ikke, og om jeg gjorde husker jeg ikke.


#18

Malama sa for siden:

Ikke så systematisk fast at øst og vest har to faste uker, det har vært prøvd 3 deling også og vår relativt fasteb
uke 8 bør brått 9

Det der derfor ikke helt gitt å regne tilbake

OL så vi på skolen, så to uker vinterferie hadde vi ikke nei.

Jeg var sikkert hjemme, jeg var 3 år gammel og anner ikke om det var ferie her eller der


#19

My sa for siden:

Jeg vet at jeg var hjemme. Men jeg gikk i 2.klasse, og vi gikk bare tre dager i uka og hadde fri torsdager. Men jeg husker også at min storesøster og en venninne av henne var der, så det kan godt ha vært vinterferie. Troms.


#20

Candy Darling sa for siden:

Jeg er helt sikker på at jeg var på skolen, for det var samme stafetten der Pål Gunnar Mikkelsplass falt på 3. etappe, ikke sant? Jeg husker at vi ikke fikk høre mer enn den første etappen på radio, så fikk vi en kjip lærer sol skrudde av - og på siste etappe kom det inn en ny lærer igjen som vitset at Mikkelsplass hadde FALT! (For Annette Bøe.) Det brant seg mer inn i et barnesinn enn staven. :knegg:

Jeg mener også at jeg tydelig husker at vi var ganske snurte fordi skolen i Oslo var stengt. Vi mente det var pga VM, men det kan jo godt hende at de bare hadde vinterferie. :humre: For mannen kommer fra Moss, og han var og så den stafetten live.


#21

Hondacrv sa for siden:

Samme her. Hordaland her også.


#22

Candy Darling sa for siden:

Selve stavknekket så jeg da altså hjemme første gang, men i reprise. Det var nesten like spennende andre gang. Jeg tipper det samme hendte Polys kompis. :knegg:


#23

Hjertensfryd sa for siden:

Tipper eg var hjå mormor. Var berre såvidt passert året, så eg husker ingenting, men trur ikkje at tv var på.


#24

Blondie sa for siden:

Null snøring, jeg var for liten til at jeg kan huske det. Mener dog mine søsken har sagt noe om at pappa hoppet opp og ned (som var bemerkelsesverdig nok i seg selv) under seansen.


#25

Inagh sa for siden:

Buskerud har vinterferie uke 9. :nemlig:

  1. februar 1982 var i uke 8, så hvorfor jeg da var hjemme fra skolen på en torsdag, vites ei, men jeg var definitivt hjemme. Mulig jeg var sjuk, eller så hadde vi fått fri.

#26

Tallulah sa for siden:

Jeg er faktisk nesten helt bombesikker på at jeg ikke så det. Det er tre alternativer:

Vinterferiealternativ 1: Hos slekt på landet (indre østland, som ikke hadde vinterferie på samme tid som jeg som bodde på sørøstlandet) , som ikke hadde TV. Var det på dagtid drev jeg med håndarbeid, akte eller var på en skrekkelig skitur.

Vinterferiealternativ 2: Lite sannsynlig, jeg var så godt som alle ferier hos slekt på landet. Men om jeg nå var hjemme (på sørøstlandet), så hadde vi ikke TV der heller, så da var jeg enten ute og lekte, leste eller drev med hobbyaktiviteter inne.

Skolealternativet (3): Vi så nok ikke på TV på skolen. Jeg har noen vage minner av at deler av klassen var sure over at vi ikke fikk se slikt i skoletiden, men er usikker på om det var det året (på sørøstlandet), eller om det var på et senere tidspunkt da jeg bodde på et betydelig mer vintersportsinteressert sted (på indre østland, men vest for feriedestinasjonen i alt 1). Jeg var sannsynlig bare sjeleglad for at vi slapp å drive med noe så gudsjammerlig kjedelig som å se på ski på TV.

:tilsammans:


#27

isola sa for siden:

Jeg var en måned gammel, og sov i vuggen. Den nybakte mora var noe i overkant engasjert i skirennet, og holdt, etter eget utsagn, omtrent på å besvime av spenningen. :knegg:


#28

Strå sa for siden:

Der jeg bodde var det vinterferie, som vanlig, og det har det vært fast i uke åtte siden søttitallet en gang. Jeg undersøkte det i fm et politisk verv jeg hadde på slutten av åttitallet. Jeg var hjemme sammen med Fatter'n og så på direkte, det finnes ingen sjanse for at han ikke hadde på TVen under ski-VM. Muligens var Mutter'n og Broder'n tilstede også. Jeg var 18 og gikk siste året på VGS.


#29

Rabbit sa for siden:

Jeg gikk i 6.klasse og vi så akkurat det løpet på skolekjøkkenet. :nemlig:


#30

Matilda sa for siden:

Jeg var fire måneder, og om jeg husker rett, hadde mamma begynt å jobbe igjen og jeg var hjemme med studentpappaen min, som så rennet på tv. Usikker på om mamma var på jobb på det tidspunktet, hun jobba nok vakter.


#31

Polyanna sa for siden:

Da har jeg fått bekrefter at det ikke var vinterferie i Hordaland, så det er flere mulige forklaringer:

En av oss blander sammen minner og husker feil

Han kan ha hatt fri fra skolen en eller to dager i uken og hadde fri den torsdagen.

Løpet gikk midt på dagen og han sluttet tidligere enn meg på skolen enn meg og rakk hjem.

Men jeg finner ikke klokkeslettet for rennet. Bare at det varte i underkant av to timer.

Noen som googler bedre enn meg? :blafre:


#32

LaBanga sa for siden:

Jeg mener at jeg så det på skolen. Men har egentlig alltid tenkt at jeg gikk på ungdomsskolen, men siden det var i 1982, så må det ha vært på barneskolen (6. klasse), og da blir jeg med ett usikker. Så kan godt være at jeg også blander minner...


#33

IzziCreo sa for siden:

Husker det svært godt. Jeg var hjemme og så det på TV. Regnet egentlig med at det var helg, men mer sannsynlig at det var ferie for vi var langrennsfamilie og min søster og jeg gikk renn i helgene.
Jeg var 8 år på det tidspunktet.


#34

Appelsin sa for siden:

Jeg har ofte lurt på hvor jeg var. :knegg:
Men jeg var 3 år og hadde en lillesøster på 3 måneder, så mest sannsynlig var jeg hjemme i rekkehuset vårt.

Jeg husker hvor jeg var da Palme ble drept, men det spør jo ingen om. Da var jeg hos oldemor :nemlig:


#35

-ea- sa for siden:

Jeg husker hvor jeg var da vi fikk nyheten om at Elvis var død.
Men Brå? Null peiling, bortsett fra at jeg ikke så det på TV da det skjedde. Gikk på vgs da.


#36

Pamina sa for siden:

I Akershus var ferien flyttet og elever hadde fått fribilletter til Holmenkollen. Jeg var sammen med en venninne i Kollen og sto helt foran omtrent der staven brakk. At jeg ikke ble tråkket ned er fortsatt et under.

:hjelpsom:


#37

meisje sa for siden:

Jeg var på skolen og alle var samlet og så på rennet i gymsalen. Tipper at rennet startet kl 12, for vi gjorde dette som siste ting før vi ble hentet av skolebussen kl 14.


#38

My sa for siden:

Jeg var hos min mormor. Hun vekte oss og fortalte at Olof Palme var skutt. Jeg skjønte ikke helt hvorfor hun tok slik på vei, for jeg ante ikke hvem Olof Palme var.

#39

IzziCreo sa for siden:

Jeg satt i kjellerstuen alene og så dekningen på TV. Jeg var 11 år. Det var jeg som gav resten av familien full breifing i etterkant - til alles overraskelse.


#40

Stompa sa for siden:

Jeg var på korpsseminar sammen med et annet av korpsene i byen, på skolen de "tilhørte". Øvingen ble avbrutt av opprørte voksne. :nemlig:

Jeg har ellers ingen aktive minner om da Brå brakk staven. Jeg var 11 år, og så det garantert ikke live. Høyst sannsynlig var jeg på skolen, siden vinterferien bruker å ligge i uke 10 her (for å få mest mulig lys), og hvis jeg hadde hatt fri, hadde ingen voksne vært hjemme, og jeg kan garantere at TV-en ikke hadde vært på. Det ville aldri ha falt meg inn å slå på TV-en på dagtid da jeg gikk på barne- og ungdomsskolen. Fikk selvsagt med meg hendelsen etter hvert, og har sett den utallige ganger i opptak, men det var ikke noe som gjorde inntrykk på 11 år gamle meg.


#41

Divine sa for siden:

Jeg gikk i sjette klasse, og det var vinterferie i Trøndelag. Jeg husker jeg så stafetten hjemme hos farmor og farfar, og så dro jeg ut på fjorden og sto på skøyter etterpå.


#42

Neket sa for siden:

Jeg var sikkert i barnehagen, husker ingenting.

Husker hvor jeg var når jeg fant ut at Diana døde, ingen som spør om det heller. :hehehe:


#43

Anne C sa for siden:

Det husker jeg ikke. Men jeg husker hvor jeg var når Kong Olav døde.


#44

Inagh sa for siden:

Jeg husker hvor jeg var da kong Olav døde - jeg satt på kontorrommet i barndomshjemmet mitt og sydde på et skjørt.

Da prinsesse Diana døde var jeg ute og øvelseskjørte med min far. (Trente på lukeparkering, mellom to digre pappesker.)


#45

007 sa for siden:

Jeg var på nattevakt på sykehuset da Diana døde, og husker at jeg ble helt sett ut. Hun var min store helt i barndommen og jeg hadde en samling med over 10 000 bilder av henne.

Da kong Olav døde satt meg og venninnen min på rommet mitt og planla rosettball/russeball. Vi gråt begge to, husker jeg.


#46

GydaG sa for siden:

Det er det rareste.
Jeg rydda i går, og fant elgen. Og så kommer jeg hit inn, og da kan jeg dele at jeg var der, og fikk elg.



#48

GinaK sa for siden:

Husker det ikke. Om det var ukedag så var jeg på skolen. Var det helg så gikk vi sikkert selv på skitur. Sikkert i Nordmarka. Vi gikk alltid på ski i helger i hele min barndom helt til jeg turte å nekte.

Husker veldig godt da Eddy Mercury døde. Jeg var alene hjemme og så det på TV og det virket helt uvirkelig.


#49

My sa for siden:

Denne tror jeg trenger en nærmere forklaring. :skeptisk:



#51

GydaG sa for siden:

Jepp- maskoten!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.