Pga diabetesen har jeg gått over til å kutte endel karbohydrater.
Men det tøyser litt med hodet mitt, og jeg tror jeg innimellom kutter litt hardt, skal jo ikke være i ketose, liksom.
Også nå skal vi jo reise til usa om 2 uker, med lang reise, og jeg holder på å se på proteinbarer som kan holde meg gående.
Men nesten alle ligger på 10-20 gram med karb.
Er det innafor?
Lavkarbo er en samlebetegnelse på mye forskjellig, der noen mener under 20% karbo er lavkarbo, men den mest vanlige definisjonen er vel at det må være under 10%.
Om det er moderat lavkarbo så er disse barene helt innafor. Om du har et mål med å ikke spise mer enn f.eks 120 g karbo om dagen, så har du mye å gå på.
Ja, det er jo forskjell på om det er 10 gram av 100 gram (=10%) eller 10 gram i en bar som veier 75 gram (jeg spiser ikke slike, så jeg aner ikke hva som er normal størrelse).
Lavkarbo er mye forskjellig, strikt eller smart er ulike retninger, jeg mener at hvis du spiser mat som inneholder mindre enn 10 gr karb pr 100 gram går du i ketose (strikt) , jeg blir svimmel, ør og rar av det. Så jeg prøver å holde meg til 20-25 gr pr 100 gr.(smart) I vanlig brød er det gjene 65-70 gr pr 100 gr.
Under 100g karbohydrat PR dag er regnet som et lavkarbo kosthold.
Det hjalp vel ikke deg noe særlig. Men de fleste atkins barene er mye lavere enn 10%. En random bar er nede i 2,4 g larver på en bar som veier 60g.
Blodsukkeret ditt virker jo fint nå, og du tåler kanskje litt karber en dag på reise?? Det er jo helt langtidssukkeret legene er opptatt av.
Husk at du skal helst ligge under 10 to timer etter måltidet, så om det er over det en liten stund etterpå går jo bra. Det er fastende som skal være mellom 4-6, sånn ideelt sett, men alle har jo individuelle mål. Stress kan øke blodsukkeret, også.
Da jeg reiste til USA spiste jeg flymaten. Du kan jo prøve å unngå rundstykkene. Jeg villa hatt med usaltede nøtter.
Problemet er at jeg generelt tåler mindre hvis blodsukker svinger veldig, og tenker at på reise som er stressende nok i seg selv, så hjelper det liksom ikke.
Jeg er jo generelt dårlig på "den gylne middelvei", men tror generelt kroppen min har det bedre på dette kostholdet, enn fullstendig anarki som det har vært i høst. Typ 100 gram sjokolade om dag og lyse rundstykker til frokost og lunsj. kremt
De fleste Atkinsbarer har 1-2 g karber. I tillegg har de polyoler, som er karbohydrater per se, men regnes ikke med som karber. De fleste kan fint spise polyoler og forbli i ketose.
Så det du skal se etter, er barer med rundt 2 g net carbs. Noen av Nutribarene har også oppgitt net carbs.
Ja, jeg har funnet de allerede. Sitter faktisk og spiser monster proteinpannekaker nå, var med i en pakke jeg kjøpte for å teste forskjellig, og Lillesøster ville ha til lunsj, så prøvde til meg selv også. Overraskende gode.
Bars er grei nødmat, men det er greit å utvide repertoaret på reisemat sånn generelt. Det finnes mange skikkelig gode lavkarbo knekkebrød, og du kan ha med saltpålegg og små tuber tubeost, for eksempel.
Og vær obs på maten i USA, selv om dere lager selv. Det er maissirup i de underligste ting, som skinke. :gal:
Det kan ha mer for seg å kjøpe økologisk der er her, pga måten maten produseres på.
Spekeskinke, ost, beefjerky (??) er fine alternative som metter godt og hoder seg også i varmen. Bare sjekk beefjerkyen for noen av dem inneholder mye sukker. Men husk å kaste evt rester før du entrer USA.
På Meny og lignende så har de et som ofte står på allergiseksjonen, en litt rustikk nesten kvadratisk pakke med 1 g karber per skive. En rugsprø har heller ikke kjempemange karber, men man kan ikke spise masse av dem.
Og så har jeg funnet en gul som heter noe sånt som Fiberrik eller noe. Små knekkebrød, kjempegode, et gram eller to per knekkebrød.
Husk at karber er ikke karber. Det er veldig forskjell på karber som er sukker og karber i belgfrukter eller blomkål. Hvis poenget er å få diabetes under kontroll er vel poenget mer lavglykemisk kosthold enn å telle karber?