Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilket pinnekjøtt kjøper du?

#1

GinaK sa for siden:

Vi pleier ikke å verken spise eller kjøpe pinnekjøtt. Har fått det servert 3 ganger og har laget det 2 ganger tidligere.
Tenkte å lage neste helg og leste en test på DN og ble enda mer forvirret. Der var det kritikk på at røkt kjøtt var dårlig røkt og lite røkt og at urøkt smakte røkt..

Så da trenger jeg tips fra dere som er kjent med pinnekjøtt.
Fra hvilken produsent kjøper dere pinnekjøtt?
Jeg tror vi går for røkt pinnekjøtt.


#2

Pesten sa for siden:

Liker ikke røkt men elsker vanlig. Vi kjøper Nordfjord sitt :jupp:


#3

millact sa for siden:

En venninne hadde lest to tester nå. I begge vant Gilde sitt. Husker ikke hva mer det het. Hun fikk tak i det på Meny.


#4

Hyacinth sa for siden:

Kjøper alltid hos slakter Albert Idsøe. Røkt fenabog.


#5

Olifant sa for siden:

Vi har pleid å være veldig fornøyd med pinnekjøtt fra Spekeloftet som selges på Rem1000.


#6

Sissel sa for siden:

Vi spiser det urøkt, og har gode erfaringer med flere merker. For et par uker siden hadde vi Stranda sitt, det var kjempegodt. Har også gode erfaringer med Henriette, Gilde og Nordfjordkjøtt.


#7

kamp sa for siden:

Gilde


#8

Erica sa for siden:

Gilde eller Henriette, og urøkt.


#9

Syrinx sa for siden:

Jeg bor i pinnekjøttland og kjøper helst fra Ringdal.


#10

Drømmedama sa for siden:

Jeg inviterer på pinnekjøtt en gang før jul, men spiser det ikke selv. Sjekker alltid testene og går for en av vinnerne. Enten urøkt eller halvparten av hver.


#11

millact sa for siden:

Vi har også pleid å kjøpe det når vi har anledning til det (som at min eks tar med seg eller vi er der borte).


#12

rajraj sa for siden:

Spekeloftet. :nemlig:


#13

GinaK sa for siden:

Mange ulike svar. :p Jeg har ikke peiling og klarer ikke se på om pinnene er bra eller ikke så derfor jeg spør.

FAnt en oppskrift fra Helstrøm, med saus, det var derfor jeg tenkte å prøve den.


#14

millact sa for siden:

Testen min venninne siktet til hadde Gilde gourmetlam som testvinner.


#15

Karamell sa for siden:

Kjøpte urøkt fra Gilde i dag.


#16

løve70 sa for siden:

Jeg pleier å gå for urøkt fra Idsøe eller en testvinner. I år prøver jeg en lokal produsent. Blir spennende.


#17

My sa for siden:

Vi har vanligvis kjøpt Henriettes. Urøkt.


#18

Tjorven sa for siden:

Vi skal ha julaften hjemme hos oss i år, og da har jeg lyst til å dra til StrømLarsen (slakter) for å kjøpe både pinnekjøtt og vossakorv.

Vi vil ha urøkt.


#19

Charlie sa for siden:

Vi får en side fra pinnekjøttland hvert år, men om vi kjøper, kjøper vi pinnebog. Det er mer kjøtt på.


#20

Hyacinth sa for siden:

Enig. Liker det mye bedre.


#21

Isolde sa for siden:

Lokalt som ikke er røykt, eventuelt villsau. Fantastisk godt pinnekjøtt rett fra bonden.


#22

veobra sa for siden:

Jeg er sikkert helt på jordet, jeg kjenner ikke så stor forskjell på røkt og urøkt.


#23

Che sa for siden:

Henriettes. Urøkt.

I år vurderer jeg å ha det på julaften..


#24

Fløyel sa for siden:

Spekeloftet, urøkt. Kjøper 1 pakke med pinnekjøtt og 1 pakke med bog.

Men jeg innrømmer at jeg er lettpåvirkelig av tester, så jeg er lett å omvende. Jeg går igjennom noen pakker når jeg skal kjøpe, for jeg har lært at kjøttet skal være godt marmorert med fettrander. Vi har også brukt Henriettes med godt hell.
Jeg vanner ut godt 24 timer i forveien og bytter vann 2-3 ganger. Jeg lærer noe nytt om pinnekjøtt hvert år.

Vi har begynt med pinnekjøtt på julaften, i tillegg til svineribbe, den blir mindre for hvert år, mens pinnekjøtt mengden øker.


#25

Avatar sa for siden:

Før jeg ble skilt hadde vi alltid Aron mat sin. Fikk den levert fra nordnorge. Det er det aller beste! Nå kjøper jeg Henriette sin urøkte.


#26

Hyacinth sa for siden:

Fløyel, det med utvanning varierer fra produsent til produsent. Følg alltid anvisningen. Det er ingen universell regel for utvanning. Det jeg kjøper skal vannes ut i 18 timer. Bytter ikke vann.


#27

Fløyel sa for siden:

Jeg er litt "hysterisk" når det kommer til akkurat utvanning. En svært nær slektning, som ikke akkurat er superkokk, serverte nemlig u-utvannet pinnekjøtt en romjul, det tok MANGE år før jeg smakte pinnekjøtt igjen. Vedkommende tok pinnekjøttet rett fra pakken og dampet i kjelen. Jeg kan faktisk ikke beskrive hvor j) :%@ det smakte. Det var røkt I tillegg, så røkt har jeg ikke smakt siden.

Men takk for tips!


#28

Tjorven sa for siden:

Men det er mulig å vanne ut for mye også, så jeg forsøker å holde meg til den instruksjonen som står på kjøttet. Som regel vanner vi ut et sted mellom 18-24 timer.

I år selges det julemat fra deli-baren på jobben til mannen min hvor StrømLarsen står for leveransene, så vi har lagt inn bestilling der. Jeg lurer fælt på mengden mat. Vi skal ha faren min og kona hans til bords, og de spiser helt syke mengder mat i forhold til oss. Så det er så vanskelig å beregne riktige porsjoner.


#29

Hyacinth sa for siden:

Uff da. :knegg:

Jeg har aldri opplevd det du beskriver, men jeg har jo hørt om folk som har det, og det høres ikke bra ut..

Men det skal alltid stå hvor mye ditt pinnekjøtt skal vannes ut på pakken. Hvis du kjøper hos slakter, så oppgir de det. Det er umulig å lage en «utvannings-regel» som passer på alt pinnekjøtt. Det er ikke godt med for mye utvanning heller.


#30

GinaK sa for siden:

Da lærte jeg noe nytt også. Jeg har også tenkt at om jeg vanner ut 24timer og bytter vann så er det ihvertfall ikke FOR salt... :o
Men skal lese på pakken når jeg kjøper nå. Og følge det. :nemlig:
Tipper at jeg velger Gilde eller noe som finnes på enten Meny eller Rema.
Takk for alle innspill.


#31

kamp sa for siden:

Jeg vannet ut gilde i 24 t uten å bytte vann


#32

trøtt sa for siden:

Det er ikke noe ok å spise pinnekjøtt som er vannet ut for mye heller, null saltsmak er en skikkelig nedtur.


#33

millact sa for siden:

Det går fint å fryse det.


#34

polarjenta sa for siden:

I fjor var kjæresten til niesa mi gjest for første gang, og sønnen min har sagt at han ikke trenger å komme i år for han spiste så mye pinnekjøtt at sønnen min ikke fikk nok.:knegg: Tante har lovet at det skal bli nok mat i år.


#35

Charlie sa for siden:

Det pinnekjøttet vi får fra pinnekjøttland er ferskt pinnekjøtt ( eller hva de kaller det) så det skal bare vannes ut halvparten av det kjempetørre i butikk. Ville være dødssynd å vanne det ut for mye.

Ellers er pinnekjøtt så digg at vi planlegger for rester. Om det blir spist opp julekvelden er det såå kjipt.. :knegg:

Digg luksus restemat med pinnekjøtt er f.eks.

Brennende kjærlighet med pinnekjøtt i stedet for bacon:
www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/brennende-kjarlighet/



#37

Hyacinth sa for siden:

Pinnekjøttrester i (gode!) lefser er også digg. Bruk gjerne ruccula, creme fraiche, chutney etc i tillegg.


#38

Input sa for siden:

Pinnekjøtt er også det ubestridt beste kjøttet å bruke i lapskaus. Det er den beste måten å spise pinnekjøtt på, mener jeg... :sparke:


#39

Avatar sa for siden:

Det er dødsdigg! Glad vi har kjøpt litt for mye.


#40

Stellebord sa for siden:

Enig! Pleier alltid å satse på rester til slik bruk!


#41

Syrinx sa for siden:

Siden vi allerede har sklidd ut litt her. Har noen prøvd å lage vårruller med pinnekjøtt? Jeg har tenkt å gjøre det, har bare ikke landet 100% på hva jeg skal ha inni ennå. Bortsett fra pinnekjøtt, da. Og rotgrønnsaker av diverse slag.


#42

Hjertensfryd sa for siden:

Her har det blitt kjøpt frå Birkeland, men så var det eit år foreldra mine fekk eit pinnekjøtt som ikkje var godt, og dermed måtte dei finne frå nokon andre. Dei siste åra har onkelen min plukka ut noko frå Voss, det har vert sånn passe. I år vurderer me å reise til Evanger å plukke sjølv. Røykt.


#43

Nextlife sa for siden:

Jeg kjøper fra lokal produsent, og det er like nydelig hvert år. Et år jeg ble for sen kjøpte jeg Idsøe, og det var også kjempebra.
Jeg vanner aldri mer enn over natta, og bytter ikke vann og har ennå ikke opplevd at det var vært for lite utvannet. Jeg synes 24 timer blir for mye.
Ang. rester, jeg anbefaler å lage brandade av det. Mosen kan også fin lages som boller og stekes (som klippfiskboller)
www.matprat.no/oppskrifter/gjester/pinnekjott-brandade/?gclsrc=aw.ds&gclid=CjwKCAiArJjvBRACEiwA-Wiqq93k1xMiv4DOGJn_hgZ50BxKG9wgD5Nj2v5T10sJ6elIfpk2Qn_FgRoCGDUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds


#44

Syrinx sa for siden:

Jeg har aldri pinnekjøttet liggende mer enn 14 timer uansett og jeg bytter ikke vann.
Årets pinnekjøtt skal ligge i 10 timer, instruks fra pappa som har stått for spekingen.


#45

Hyacinth sa for siden:

Nå husker jeg ikke hvor du bor, men selges Idsøe over hele landet?


#46

millact sa for siden:

Skulle til å spørre om det samme. Har kun sett det i Rogaland.


#47

Bayone sa for siden:

Det bruker vi også :nam:


#48

Esme sa for siden:

Om jeg får tak i, så vil jeg gjerne ha pinnebog av kje. Det er bedre enn sau synes jeg. En del lokale produsenter som har.


#49

Nextlife sa for siden:

Idsøe selges ikke i butikk her nord så vidt jeg har sett, men jeg har gode kontakter innenfor storhusholdning. :D


#50

Hyacinth sa for siden:

Det er jo alltid kjekt å ha! :D


#51

Geitrams sa for siden:

Vi bruker pinnekjøtt av Alpelam fra Lyngen.


#52

Malama sa for siden:

Jeg kjøper et halvt lam på spar på høsten, pappa har ståttfor salting og tørking i år også. Det vannes ut over natten og for all del ikke et døgn, jeg vil ikke ha det tamt. Men jeg vanner heller lite og damper litt ekstra så det ikke er for hardt.

Vi har følgelig ei side, mannen deler den opp med dag lille julaften. Det er for mye mat for oss fem og svigermor bare en av ungene spiser noe særlig av det
Men rester er godt.


#53

apan sa for siden:

Vi bestiller fra Gunnar Ruud på Kampen.


#54

Majka sa for siden:

Vi kjøper fra en lokal produsent i år. Ser også at det har vært flere tilbydere via den lokale Reko-ringen. Ble pinnekjøtt av lam i år, men vi prøver stort sett å få tak i pinnekjøtt av sau.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.