Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan 15-åring lage som spiselig venninnegave?

#1

Lhi-My sa for siden:

Mine tvillingjenter på 15 år skal lage og gi bort 12 venninnegaver hver. 8 gaver er til felles venninner, så de må lage ulike ting. Den ene jenta har laget poser med kakaopulver, marshmallows og sukkerstenger. Den andre jenta planla å lage karameller, men første omgang ble ikke vellykket. Hun vil derfor aller helst lage noe annet og det skal gjerne være spiselig. Noen forslag? Tips om idiotsikre karamelloppskrifter, gjerne med søt kondensert melk, tas også i mot i tilfelle jeg klarer å overtale henne til å prøve en gang til.


#2

Nextlife sa for siden:

Marengs!
Lett å lage, lett å variere i utseende og smak.
Jeg lagde hhv. sjokolade og lakrismarengs på pinne i fjor eller forfjor, veldig populært hos den yngre garde.
www.google.no/search?q=meringue+on+a+stick&client=safari&channel=ipad_bm&prmd=isvn&sxsrf=ACYBGNRoMu9yCpilpNkQZK2RyolkItx0jQ:1576167869321&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwig7tPvwrDmAhWFpYsKHcGRD3EQ_AUoAXoECA0QAQ&biw=768&bih=906
Om de sprekker eller ikke helt får utseende med seg er det bare å ringle over smeltet sjokolade ogstrø på noe snasent strøssel.


#3

My sa for siden:

Min datter fikk et år hjemmelaget coockies-miks fra ei venninne. Alle de tørre ingrediendene var hatt lagvis (det involverte kakaopulver, så det så litt dekorativt ut) nedpå et fint glass, også var det knytt et bånd rundt, hvor det var festet et kort hvor framgangsmåten stod skrevet på (tror det var snakk om å tilsette egg og smør). Det syntes i allefall min det var koselig å få.


#4

løve70 sa for siden:

Jeg sliter også med å få til karameller, men i går lagde jeg myke sjokoladekarameller fra Det Søte Liv. De ble vellykka og gode :) Pakk inn i cellofan, så blir det en flott gave.


#5

Elise sa for siden:

Så nettopp på Instagram at fattig.student la ut fremgangsmåte på tørkede epler med kanel.


#6

veobra sa for siden:

Brente mandler. Det klarte min tenåring. Fi t å få i en fin pose eller glass. De var gode med litt flaksalt.

Kakao på pinne. Smelt koke- og melkesjokolade. Ha i små muffinsformer, sett i en ispinne og strø på pynt. Røres ut i en varm kopp melk.


#7

veobra sa for siden:

Bilder av datter og mottaker. De har sikkert bilder på mobilen. Sett det i en koselig ramme. Ramma kan også pyntes ekstra.


#8

Fersken sa for siden:

Cornflakes i sjokolade, som en variant av risboller.


#9

IOA sa for siden:

Rocky road, eller sjokoladekjeks i cellofanpose.


#10

millact sa for siden:

Det fikk min i fjor. I år har hun laget til et par venninner.


#11

veobra sa for siden:

Spiselig, ja. Det overså jeg. Riktignok finnes bilder til kaker, men neppe egnet her. :knegg:


#12

millact sa for siden:

Min på 14 har laget en variant av dette. Printet ut små bilder tatt med mobil. Kjøpt billig lyslenke og små klyper som bildene festes med på lyslenken.


#13

Pegasus sa for siden:

Hjemmelaget marsipan er godt, og relativt enkelt å lage. Fint å trille kuler, legge i glass, og pynte glasset litt.


#14

Tjorven sa for siden:

Colakaker/kolakaker etter oppskrift her på FP. Det lager snuppa mi hver jul. Riktignok ikke helt karamell, men kola er svensk for nettopp karamell, så smaken er ganske nærme. Og de er veldig lettlagde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.