Det utspiller seg en liten matkrig på jobb for tiden. En fin liten matkrig. Jeg jobber nemlig med to damer, begge av utenlandsk opprinnelse, begge veldig dyktige kokker, begge to lager vanvittig god mat. Begge to er sterke og stolte damer, de er stolte over sin kultur, sin matkultur og sine evner på kjøkkenet.
He he... nå driver de en liten intern krig over hvem sin mat jeg liker best. Jeg får stadig vekk servert små retter til lunsj, en dag fra land A, en annen dag fra land B.
I dag fikk jeg oppskrift på en av rettene fra land A, mannen min hadde bedt om å få det. Vi sto og snakka sammen om oppskrifta, kikka på instuksjonsvideo på You Tube og diskuterte litt fram og tilbake rundt denne retten.
Litt seinere på dagen kom dama fra land B. «Du, jeg hører dere skal til Sverige i morgen. Skal dere handle kylling?»
Jeg kunne bekrefte både Sverige og kyllingen, og regna med at dama skulle be meg kjøpe med halalkylling for henne.
«Flott. Da kjøper du kyllinglår, tar dem med til meg - og så lager jeg middag til dere, så du kan ta med hjem!» Hun hadde tydeligvis fått med seg at dame A hadde gjort et framstøt på matfronten. :nemlig:
Fine damene. Mannen min og jeg er skjønt enige om at vi håper disse to damene vil ligge i matkrig i lang, lang tid. :hjerter:
Hun som ba meg kjøpe kylling, er samme dama som lagde mat i 50-årslaget mitt, ja. Vi er mange som har bedt om oppskrift på maten hennes, ingen har fått. «Jeg bare slomser sammen noe.» :humre:
Krydderet hun bruker er supergodt. Vi har spurt om å få vite hva hun bruker, men i stedet lager hun opp, og så får jeg kjøpe av henne. Vi kaller det bare Uhigur-krydderet, og putter det i nesten alt vi lager.
Jeg veit det er mye hvitløk og en spesiell form for paprikapulver, som hu sliter med å få tak i riktig type av her i Norge.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.