Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er arrangementer på småbarnsavdelinger virkelig til for barna?

#1

Cumulus sa for siden:

Nissefester, karneval, lysfest, fn-dag og grøtfest og you name it, for barn under 2 år - har de virkelig utbytte av det?? En ting er at det er hyggelig at foreldre er på besøk i barnehagen, men alle på en gang? Og masse sukker og høyt støynivå, er det virkelig gøy for barn på en småbarnsavdeling?


#2

Inagh sa for siden:

Mitt, helt ærlige svar, som småbarnspedagog: nei. :knegg:

Brorparten av slike arrangement holdes da diskursen og normene forteller deg at slik har vi gjort det her i 100 år. (Det er jæ... tungrudd å prøve å droppe det. :gaah: )


#3

millact sa for siden:

Da mine gikk i bhg gikk de på småbarnsavdeling hvor de var få barn. Slike arrangement var ofte per avdeling. Tror ikke det var snakk om masse sukker.


#4

Maverick sa for siden:

Nei, hjelpes. Men det er god trening for foreldrene før det tar helt av på storbarnsavdeling og på barneskolen. :jupp:


#5

veobra sa for siden:

Vi hadde slike arrangementer på småbarnsavdeligen med ni barn. Alltid stille og rolig og med lavt sukkerinntak. I barnehagen opplevde jeg aldri høyt støynivå på arrangementer, jeg ville nok husket det hvis det var nomen for jeg er var på barnestøy.
Hyggelig for foreldre og storesøsken, og etter dt jeg husker også for barnehagebarna.


#6

apan sa for siden:

Jeg tviler ikke på at noen slike opplegg er mer pes enn gøy for barna. Mye sukker synes jeg aldri det er på opplegg i barnehagen. Og jeg har tro på og sansen for at også små barn kan oppleve en stemning, at noe er annerledes, og at de fleste barn bare har gått av å møte litt ulikt.


#7

millact sa for siden:

Vår bhg med totalt 54 barn på fire avdelinger hadde julebord. Da hadde de ansatte dekket et nydelig langbord til frokost og serverte masse deilig mat. Barna kom pyntet og det var en helt spesiell stemning.

Senere i desember kom nissen. De fikk noen få godteriting bare, ikke mengder.


#8

Cumulus sa for siden:

Men disse barna var vel ikke under 2 år?


#9

Chablis sa for siden:

Aldri vært mye sukker på de arrangementene , tenker det er koselig for alle med sånne arrangementer jeg.


#10

polarjenta sa for siden:

I de barnehagene jeg har jobbet i, så har de aller minste vært med på noe, men alltid hatt muligheten til å trekke seg tilbake med de voksne. Minimalt med sukker og godteri, men de har også fått gave av nissen, spist julematen og grøten.


#11

Magica sa for siden:

Har aldri vært høyt støynivå og masse sukker i vår barnehage.


#12

Taien sa for siden:

Jeg tror det er litt både og. Mye sukker er det ikke hos oss i alle fall. Godteposen består av en klementin, en pepperkake og en pakke Gompe sukkerfri.
Det som er utfordringen på småbarnsavdeling er på frokoster med foreldre, så blir det ekstra vanskelig når foreldrene går.
Sånn som nissefest har de utbytte av, der vi er ute, vi har bål og synger, og spiser grøt sammen med de andre. Dette syns de er kjempegøy.


#13

Filifjonka sa for siden:

Trodde ikke det var noe særlig sukker i barnehagene lenger? Jeg syns absolutt små barn kan ha glede av ting som nissefest og en annen stemning. Men det må gjøres på småbarnas premisser, i ro og fred på egen avdeling. Men det blir fort for mye sånt, og for stort - FN-dagen er for eksempel nokså vanskelig å gjøre forståelig for ett- og toåringer.


#14

ingling sa for siden:

Jeg vil tro det varierer litt med hyppigheten på arrangementene og hvordan det gjøres. I våre barnehager har det absolutt ikke vært mye sukker, de fikk vel en liten godtepose på nissefesten, med kanskje en sjokolade og en klementin oppi. Jeg husker også at frokostarrangementer var vanskelig, så er veldig takknemlig for den siste barnehagen som aldri hadde det, bare ettermiddag. Men som Filifjonka og flere sier, på barns premisser og i roligere former for de minste, tenker jeg at det kan være fint også for dem. For øvrig synes jeg ikke barnehagearrangementer har vært de mest støyende, barneskolearrangementer derimot... :skremt:


#15

Pøblis sa for siden:

Når det gjøres på de minstes premisser, synes jeg det må være greit. Mitt lille barnebarn syntes det var stor stas med besøk og suppespising i barnehagen på FN-dagen, selv om hun ikke skjønner konseptet FN-dag.
Og sukker trodde jeg var helt ut i alle barnehager nå? Da min yngste gikk i barnehagen var det ut, og det er 11 år siden hun sluttet. Vi spiste frukt og pepperkaker og lussekatter. Aldri godteri.


#16

løve70 sa for siden:

Det samme husker jeg :nikker: Små, koselige arrangement og aldri masse sukker.


#17

millact sa for siden:

Noen av de var jo det. Men liten bhg med kun 54 barn.


#18

polarjenta sa for siden:

Syns ikke en barnehage med 54 unger er en liten barnehage. Det er en 4 avdelingsbarnehage om de har vanlige barnetall.


#19

millact sa for siden:

Ja. To småbarn med 9 hver og to for større med 18 hver. Bedriftsbhg, så de fleste var søsken.


#20

polarjenta sa for siden:

Ja, men ingen liten barnehage, passe stor.:)


#21

Karamell sa for siden:

Vi har droppet Lucia og Nissefesten for småbarn. De er med på julegrantenningen. Nå er det løftet opp hvor stort utbytte ettåringene våre har for byturer og andre turer utenfor nærområdet. Er de mest for personalet, tro?


#22

Tjorven sa for siden:

Det kommer vel an på hvordan arrangementet er lagt opp. :vetikke:

Jeg husker særlig arrangementet da barnehagen skulle ha disko. Knerten (da 2 år) var helt i fyr og flamme da han ble hentet. Hver avdeling hadde hatt fest inne hos seg selv, og småbarnsavdelingen hadde ikke spilt særlig høyt, men de hadde både pyntet seg og danset masse. Jeg hadde aldri sett ham så sliten (og gira), og han smilte fra øre til øre.


#23

My sa for siden:

Tror det kommer an på hvordan det gjøres ja. I det store og hele tror jeg de aller minste har best av ro, rutiner, og det som er kjent og forutsigbart. Men at de innimellom får oppleve nye sanseinntrykk, musikk, lukter, lyder, lys, farger, motiver, som de kan undre seg over og utforske, det tror jeg er både nyttig, positivt og sunt. Noe de vil oppleve hvis de f.eks spiser noe annet enn de er vant med, folk er kledd i andre farger og type klær enn vanlig, og de får nye sanseinntrykk gjennom å se de større barna komme i luciatog med ny sang, taklyset avslått, lys i hendene, glitter og krans i håret, mens de sitter på et trygt fang. Selv om de ikke skjønner så mye av det.

Men det må ikke bli så avansert at det blir mer styr og mas enn kos. Det skal ikke så mye til for at de skal oppleve en spesiell stemning og få litt andre sanseinntrykk. Og det trenger ikke å vare så lenge. Men gjort på en god måte kan helt sikkert de minste også få utbytte av annerledesdager.


#24

Chablis sa for siden:

Det er ikke stor barnehage heller.


#25

polarjenta sa for siden:

Vi gikk stort sett bare på turer i nærområdet med de minste. Jeg syns det er unødvendig med byturer og andre lange turer for de aller minste.


#26

polarjenta sa for siden:

Nei, i mellomsjiktet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.