Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tørke klær ute i minusgrader?

#1

Floksa sa for siden:

Noen som har prøvd?
Tørketrommelen er syk og vi har egentlig ikke plass til å tørke de ganske store mengdene klær som vaskes... Har fin plass ute med tak over og snorer. Men har aldri prøvd å tørke klær ute i minus.


#2

Teflona sa for siden:

De stivner iallfall.


#3

-ea- sa for siden:

Så da kan man bare stable dem inntil veggen når man tar dem inn. :barndomsminner: :humre:


#4

nokon sa for siden:

Dei vil vere like våte når dei tiner igjen.


#5

Stompa sa for siden:

Mamma tørket klær ute året rundt, uansett vær, da jeg var lita. Jeg var overhodet ikke interessert i klesvasken, men jeg fikk da tørre klær. :vetikke:


#6

Esme sa for siden:

Det går an å tørke klær i minusgrader. Dette fordi vann er en væske som kan sublimere dvs gå rett fra frosset tilstand til gass. Når det er skikkelig kaldt er det veldig tørt og da vil vannet sublimere.

Har hengt ut klær til tørking i 10-15 minus og de blir tørre, selv om det ikke går like fort som en sommerdag med sol og vind.


#7

Floksa sa for siden:

Genialt. Dette må prøves ut. Så spørs det da. Om klærne blir tørre før ungene har vokst fra dem :knegg: Prøve med sengetøy og håndklær først. 8 minus i dag.


#8

nokon sa for siden:

Mi erfaring er riktignok frå speiderturer. Men det kjem kanskje meir an på snømengde og luftfuktighet enn temperatur, då.


#9

Pasta sa for siden:

Åh, nå fikk jeg gode barndomsminner fra stivfrosne klær på tørkestativet ute! :hjerter:
Har aldri testet det selv, men det funket åpenbart på 80-tallet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.