Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alternativ julekalender 10.12.19

#1

Pelen sa for siden:

Helens alternative julekalender: Nedenstående skjedde for 2 år siden. Det er litt mye å forvente at man skal få til noe ekstra for en ukjent person i løpet av en dag, men dagens julekalender er å bestemme seg for at man skal gjøre noe som er litt utenfor komfortsonen sin og som gir noe ekstra for en annen ukjent person. Oppgaven kan gjøres en gang i løpet av neste år.

Klingenberggata kl. 19.30. En uflidd jente, trolig fra Romania, står med bladene som hun prøver å selge. Hun strigråter, helt fortvilet av noe som har skjedd eller som hun har hørt, kanskje hun har blitt frastjålet pengene hun hadde fått inn, kanskje hun har fått beskjed om at noen i familien har gått bort. Snørret renner, tårene fosser, hun prøver å snakke, men ordene stokker seg, hun er åpenbart veldig veldig lei seg.

En proper mann i dress, ullfrakk, pent skjerf, myke skinnhansker og med skinnvesken med PCen i ene hånden holder på å gå forbi, men han stopper opp og snakker med henne. Han sier til henne og hennes venninne: «Come, let’s go and take a cup of coffee.» Jenten lyser åpenbart opp og hun sier noe som jeg oppfatter er takknemlighet, midt i alle tårer. De tre går sammen mot nærmeste kafé.

Så enkelt kan litt omtanke formidles.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.