Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mange gir du julegaver til?

#1

frukt sa for siden:

Det lurer jeg på i disse førjulstider. :julemania:
Selv gir jeg til 12-15. Tallet avhenger litt av om de som er par får felles gave eller hver sin, og det er 7 barn og resten voksne.


#2

kamp sa for siden:

I år blir det 25, jeg lager mye gaver selv.


#3

zinatara sa for siden:

Ca. 20 stykker. Men noen par får felles gave.


#4

Fersken sa for siden:

Det er 10-12 personer/par vi gir gaver til. Men kjøper inn flere, da vi kjøper for våre foreldre til våre barn.


#5

Matilda sa for siden:

Bare aller nærmeste familie, som tilsvarer de som inviteres til bursdagskaffe og sånt. Det blir 13 stykker, pluss mann og barn (+4), pluss to naboer og en tidligere kollega som alltid gir noe til meg. Det blir vel 20 tilsammen, men vi gir ofte pargaver til søsken og deres partnere, så da er vi nede i 18. Mannen pleier å ta ansvar for sin halvdel av familien, men vi unnagjør som oftest gaveinnkjøp i fellesskap. I år har vi kjøpt gaver til egne barn på vegne av svigers også. Fiksa alle på fire timer forrige lørdag. :stolt:


#6

My sa for siden:

18 som er "mine". Det vil si mine foreldre m partnere (3), mine søstre m menn og barn (8), ett vennepar og deres barn (3), våre egne tre (selvsagt i samarbeid med mannen) og min mann. Mannen sørger for gaver til sine foreldre/søsken/nevøer og nieser/vennner/venners barn. I år får min ene søster og svoger felles gave, mens min andre søster og svoger får hver sin. Det varierer fra år til år.

Da har jeg ikke telt med smågavene som ungene gir til sine venner. De har noen hver de ønsker å bytte gaver med. Og de siste tre årene har jeg gitt pakke til et ukjent barn i en innsamling i byen.


#7

007 sa for siden:

20-isj, tror jeg. Jeg kjøper alt, selv om jeg hvert år har planer om å strikke noe.


#8

Chablis sa for siden:

42 stk.
Kun ett par får gave hver for seg, alle gaver er kjøpt. Mannen tar ansvar for 3 av de+ min sin.
Har ikke telt med min eller de som chablisbarnet gir til besteforeldre og venner.


#9

Myria sa for siden:

Vi gir gaver til hverandre, våre tre barn, Mamma, svigerfar, broren min + kona hans, mannens to brødre + konene deres, våre fem nevøer og nieser samt eksen til Mamma. I tillegg gir vi til de som feirer jul til oss om det er noe andre enn de som allerede er nevnt (i år to stk). Så til sammen 18-20 personer. Antall gaver vet jeg ikke, og varierer fra år til år. Barna våre får alltid flere gaver av oss og så varer det om vi gir fellesgaver eller individuelle gaver til par.


#10

star sa for siden:

14 (inkludert mine barn) og da er 8 xsvigerfamilien.


#11

Magica sa for siden:

Søsken, søskens barn, foreldre, en tante, 6-7 venninner, egne barn.


#12

Bluen sa for siden:

Mange, kanskje 35-40 med stort og smått. Jeg kjøper alle, både til min og mannens familie pluss yngstes venner. Eldste ordner selv småting til sine venninner.


#13

Pelle sa for siden:

Ca 14 tror jeg.


#14

Hyacinth sa for siden:

Mannen min
Ungene mine
Foreldrene mine
Svigerforeldre mine
Søsteren min og mannen (en liten gave)
To av tantebarna mine (de andre er voksne og vi har liten kontakt)

Jeg har aktivt kuttet ned på dette i løpet av de siste årene. Hadde noen flere tidligere, men ikke veldig mange flere.

Mannen min kjøper en hel del av dette. Han gjør det gladelig, for at jeg skal slippe. Men han foretrekker at vi på forhånd blir sånn noenlunde enige om hva han skal kjøpe. Men han er flink til å lete. Ikke fullt så flink til å pakke pent inn. :knegg:


#15

Filifjonka sa for siden:

Ca 25 personer.
Fire sønner, mann, to svigerdøtre, ett barnebarn, ett bonusbarnebarn, en mor, en svigermor, en søster, en bror, en svoger, en svigerinne, fem tantebarn, to venninner, to barn utenom dette.


#16

ingling sa for siden:

25, kom jeg til på listen nå. Og så mannen, da. Vi deler ganske jevnt på det, etter at jeg sluttet å fikse til alle for noen år siden. I år skal vi handle inn flere av dem sammen. Ungene gir ikke til venner ennå, men det ryktes at noen har spurt eldste hva hun ønsker seg, så mulig vi bør ha noe i bakhånd. :gruble: Vi ordner også til ungene fra min mor.


#17

007 sa for siden:

Nøyerer opptelling viser at tallet er 32. Ca 50/50 på min og mannens side, jeg kjøper til alle. Etter 28-års samliv har jeg sluttet å irritere meg over arbeidsfordelingen, for han er med på shopping, bærer poser og drar kortet om jeg ber han om det.


#18

millact sa for siden:

15 kom jeg til.


#19

amanas sa for siden:

På mannen sin side, foreldre, mormor og 2 søsken.
På min side, foreldre, mormor og bestemor, søster og mann + 2 barn og bror + kjæreste. 15stk. Noen får fellesgave, noen får flere gaver så antall gaver aner jeg ikke.

I tilegg kommer jo gavene til barn og hverandre. 5stk tilsammen.

Har alltid kjøpt fra barna til hverandre, men i år har jeg ikke giddet det.


#20

GinaK sa for siden:

Tror ikke det blir så mange.
Til mannen, til gutta mine, stedatter, samboeren, to barnebarn, mamma, svigermor og svigerfar en til hver, to barn til min venninne, til 3 kolleger og to venninner. Og til mannens tre nevøer. Da blir det visst 20 gitt.


#21

Retz sa for siden:

10 stykker.


#22

nolo sa for siden:

Foreldre, tre barn, en bonusdatter, kjæreste, kusine, venninne, tante, venninnebarn og fp-venn på egne vegne. I tillegg kjøper jeg gaver til meg, barna, tre søskenbarn og tante og mor og far på vegne av foreldrene mine.


#23

Taien sa for siden:

15- 16 kanskje? I tillegg til noen kolleger på avdelingen på jobb. (Og der er jeg blank i år!!)



#25

Lorien sa for siden:

9 kolleger.
Egne barn (3) og samboer.
Mine foreldre.
Hans foreldre.
Eks-svigerforeldre pluss eks-svigerbror.
Fire venninner.

Totalt 24 stk.


#26

Che sa for siden:

10-12 pakker.


#27

Timar sa for siden:

16 gaver som er mine kom jeg til.

Mannen ordner til sin familie i tillegg, der kan jeg selvfølgelig konsulteres, men jeg nekter å overta ansvaret.


#28

Blondie sa for siden:

Gir til 14, det er både til familie og venner. Får som regel tre.


#29

vixen sa for siden:

Sju tantebarn ( av og til får noen av de felles), tre egne barn, seks besteforeldre (men fire gaver), tre voksengaver og til mannen. Så totalt kjøper vi 19 gaver. Inkludert at jeg og mannen kjøper til hverandre.


#30

polarjenta sa for siden:

17 talte jeg, men jeg har sikkert glemt noen. I tillegg kjøper ungene til et par-tre kompiser, og jeg kjøper jo de også.


#31

Tjorven sa for siden:

Jeg kommer til 34 når jeg teller. Jeg kjøper (og betaler) for både min og hans side av slekta. Jeg har ikke kommet så langt at jeg har sluttet å irritere meg. Ikke enda.

Han kjøper veldig mye finere gave til meg enn jeg gjør til ham. Hvert år; uansett om jeg strekker meg litt lenger.


#32

Cumulus sa for siden:

Jeg kjøper til barna fra omtrent alle... Det er så mye lettere for jeg vet jo hva de vil ha... Og så erdet 3 sett besteforeldre, hvert vårt søsken med ektefeller, 4 nevø/nieser og en gammel tante. Og så hjelper jeg barna å kjøpe til hverandre. Barnas venner kjøper de til selv for egne penger, som de tjener opp ved husarbeid.


#33

frukt sa for siden:

Imponert over de som gir gave til 30-40 personer! Selv synes jeg gavehandling til andre enn den nærmeste familien er mest stress så jeg holder helt bevisst tallet lavt.


#34

Elise sa for siden:

Ca 10 stk. 2 er til mine egne barn, 6 er til nieser/nevøer, også får mamma gave. Det varierer om mannen får gave eller ikke, ut fra hvor mye vi har kjøpt til oss selv den siste tiden. I år burde han ikke fått noe, men får litt likevel.


#35

mkj sa for siden:

Mamma, svigermor, 2 egne barn, mann, 5 nieser og nevøer. Thats it!


#36

Fløyel sa for siden:

  1. Nærmeste familie: foreldre, søsken, nevøer, nieser, kusine m/barn, grandtantebarn. Vi voksne har de siste årene gitt hverandre tid, dvs. opplevelse, middag o.l.

Jeg syntes det er koselig å kjøpe de gavene jeg selv skal gi bort, kjøper gaver igjennom hele året. De gavene som irriterer meg er fra de som syntes det er lettvindt å vippse penger så kan jeg kjøpe noe fint til mine egne barn, med presisering at de vil gi dem pakke, ikke penger, men ikke har fantasi nok til å kjøpe selv (selv etter å ha mottatt ønskelister. Her snakker vi om friske oppegående mennesker... ).


#37

Pøblis sa for siden:

Mannen, alle de fire barna, tre svigerbarn, fire barnebarn, en søster, tre tantebarn, foreldrene mine, mannens mor, mannens tre søsken og to av onkelungene hans. VI gir også en oppmerksomhet til yngstes spillelærer og til kordirigenten min. Mellom 25 og 30. Jeg kjøper mesteparten, men ikke alt.


#38

Novla sa for siden:

Rundt 30 ved siste opptelling.


#39

veobra sa for siden:

Nesten 25.

Barnas gaver til venner kommer i tillegg.


#40

Input sa for siden:

Jeg må si jeg er veldig takknemlig for at mannen min ser på det som like mye hans som mitt ansvar å tenke på og kjøpe (her er alle penger felles uansett) til min side av familien som til sin egen. Men det er kanskje fordi jeg ikke legger alt ansvaret over på han, jeg hadde blitt sur om han lempet ansvaret over på meg.

Vi har heldigvis ikke så mange vi må kjøpe til, har ikke kjempestor familie noen av oss.


#41

Frk_Fryd sa for siden:

Ca 30. Vi har begge store familier med mine/dine/våre konstellasjoner, så det blir en del. Jeg kjøper en vennegave, ellers er det familie, de fleste under 20 år.


#42

Blondie sa for siden:

Imponert? :gruble: Med stor familie blir det jo gjerne endel, særlig med to voksne i husholdningen og søsken, tantebarn etc.

Jeg holder på to venninnegaver fordi a) de er viktige for meg og b) det er hyggelig å motta gave selv. Uten dem ville det vært en fra barna og en fra mamma (som regel en marsipangris). Sikkert shallow, dog ærlig.


#43

Input sa for siden:

Hvis søsknene til mannen min reproduserer seg i samme omfang som søsteren min har gjort, ville vi nok vært oppe i 30-40 gaver vi også. Vanskelig å være bevisst på hvor mange barn andre får. :knegg:


#44

frukt sa for siden:

Ja, det er jo litt jobb, og mye å holde styr på ser jeg for meg. Jeg hadde hverken hatt kapasitet eller råd til så mange gaver selv.


#45

rine sa for siden:

Foreldrene mine, svigerforeldre, søsken (ikke mannens søsken, de har en ordning der søsken ikke gir til hverandre) mannen min, barna mine, tantebarn (også de voksne), besteforeldre som lever, og en tante og onkel jeg har et mer spesielt forhold til enn andre tanter og onkler.
Jeg gir rundt 25 gaver, men det er ikke jeg som har ansvar for å kjøpe inn alle. Vi bytter litt på det, og i år tror jeg faktisk at jeg "slipper unna" med "bare" 14 julegaver. :lykkelig:


#46

Fakse sa for siden:

10-15 stykk fra familien og internt i familien. Ellers gir ungene til kanskje 5 venner hver, det ordner de heldigvis selv nå etterhvert som de blir store. Bi har kuttet ut en del voksengaver mellom venner, og fokuserer på å gjøre ting sammen i stede for å gi gaver. Jeg liker det.


#47

Frøydis sa for siden:

Jeg har 10, pluss at jeg kjøper en liten oppmerksomhet til kolleger på kontoret.


#48

Pebbles sa for siden:

Vi kjøper til 20, i tillegg til noen smågaver til kolleger. Jeg kjøper alle gaver bortsett fra gaver mannen og barna kjøper til meg. Jeg elsker å kjøpe og pakke inn julegaver og det er hyggelig å planlegge ting en tror folk blir glad for. Jeg begynner sånn passe tidlig og løper ikke rundt i overfylte butikker i helgene i desember om jeg kan unngå det.

Jeg ordner og skriver alle julekort også og står for alle andre juleforberedelser. Mens jeg bruker tid på dette, gjør mannen en større del av husarbeidet. Vinn vinn!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.