Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelper dere andre i jula?

#1

jolie sa for siden:

De siste årene har det blitt flere og flere poster og annonser der folk åpner hjemmene sine til jul. Det har også blitt flere som ønsker hjelp - enten i form av (brukte) gaver, bidrag til julemat/julegodt eller rett og slett fra folk som har et behov for å arve klær etc. Flere frivillige (organisasjoner) arrangerer også innsamling av julegaver og julemat som de deler ut til de som trenger det. Også er det jo noen som har åpent hus på julaften som baserer seg på frivilligjobbing.

Hva gjør du? Hvorfor/hvorfor ikke?


#2

Che sa for siden:

Jeg bidrar i form av gavekjøp til «god jul, lille venn», kirkens bymisjon og sånn, men har ikke åpnet hjemmet mitt. Er dog ikke fremmed for idéen.


#3

Drømmedama sa for siden:

Vi er hvert år med på julegaveaksjon i byen vår. Det er en lokal menighet som arrangerer dette i samarbeid med sosialtjenesten. Vi kjøper gaver til fire barn(får vite alder og kjønn på barna) og leverer gavene i kirken.
Det er godt å få lov til å hjelpe, og dette er de viktigste gavene vi kjøper hvert år.
Det høres egentlig koselig ut å få noen ukjente på besøk på julaften, dette er første året vi feirer jul hjemme hos oss selv så vi får se hvordan det funker her, kanskje vi kan vurdere å åpne opp hjemmet et annet år.


#4

millact sa for siden:

Ja, vi kjøper gaver til Hjelp oss å hjelpe her i byen. Leste at de får lite til ungdom, så i år kjøpte vi til den aldersgruppen.

Betaler alltid inn en god sum til Frelsesarmeen i desember.

Har akkurat donert noen SAS bonuspoeng til to ulike organisasjoner før poengene går ut.


#5

Pøblis sa for siden:

Jeg gir julegave til ensomt juletre som arrangeres av Clarionkjeden - pleier å gi til tenåringsjente, fordi jeg synes det er morsomt å sette sammen, kjøper gjerne gavesett fra Soap&glory og neglelakk/sminke fra HM. Har ikke gjort den ennå i år - men skal levere på nærmeste Clarion-hotell i helgen, håper jeg. Jeg gir ekstra til Frelsesarmeens julegryte og til Kirkens bymisjon (gled en som gruer seg til jul) hvert år.

Og så kjøper jeg alltid juleheftet til =Oslo

Og jeg gir til tiggere. jeg jobber i Oslo sentrum, og det er alltid noen der - jeg pleier å gi hvis jeg har kontanter. Jeg synes det er utrolig trist å se dem sitte der - mens vi som har alt stresser forbi.


#6

Fløyel sa for siden:

Vi har en lokal bedrift her som har en handlekurv stående på butikken, den kan man fylle med spiselige ting som gis til de som har behov. Der slipper jeg ting igjennom hele året, men litt ekstra godt i desember.


#7

jolie sa for siden:

Så gode dere er. :)

Jeg kom i år over en annonse fra en liten familie som ønsket seg varme klær til sine små barn. Jeg rekker ikke å få strikket noe før jul, men skal kose meg med å strikke sokker, votter og luer i fridagene og sende det over nyttår.


#8

Acino sa for siden:

Har gjort det til tradisjon at ungene gir gave(r) til noen, som regel i regi av røde kors lokalt. I år samarbeider de med coop obs så ungene fikk levere hver sin pakke der. Så går de til noen i fylket som har meldt behov for hjelp til jul. Synes det er hyggelig.


#9

Malama sa for siden:

Ungene gir omvendt julekalender til Ukraina gjennom open heart hvert år på skole og bhg, ellers er det mest penger vi gir, litt ekstra her og der til de vi støtter, juleaksjoner her og der, varierer litt fra år til år.

Tre av oss her i huset er for introvert til Å synes at å årene hjemmet vårt hadde vært noe som minner vagt om komfortablet, så det gjør vi nok ikke.


#10

Nenne sa for siden:

Jeg gir penger til organisasjoner som bruker pengene på julemat etc til dem som trenger det. Jeg kjøper også julegaver fra slikeorganisasjoner når jeg finner noe passende. Videre kjøper vi julegaver til noen som har hengt opp lapp på «ønsketreet».


#11

My sa for siden:

Gir gave til innsamling (samme som Che)


#12

Stompa sa for siden:

Her også har Obs samarbeid med Røde Kors. Jeg tror deg er første gang. Tenkte å legge et par tenåringsgaver under treet, enten i dag eller i helga.


#13

vixen sa for siden:

Jeg gir av og til gaver til gaveinnsamlinger, av og til kjøper jeg gaver fra hjelpeorganisasjoner og jeg hjelper til med noe ekstra dersom jeg vet noen rundt meg har det litt vanskelig. Et år var min søster syk og jeg dro ned for å lage julaften hos min far for hennes barn f.eks. Åpne hjemmet mitt for ukjente er uaktuelt så lenge jeg jobber på nav på lite sted. Kjenner for mange og jula vil jeg ha fri.


#14

nokon sa for siden:

Tidlegare år har eg betalt inn ekstra til fadderbarn og forsøkt å støtte organisasjoner eg har tillit til. I år har eg nok med å få det til å gå rundt for mi eiga del.


#15

Erica sa for siden:

Her er det et juletre på et lokalt senter med juleønsker fra barn som bor i familier som ikke har råd til julegave. Vi velger ut et barn vi gir til. I tillegg (og det anser jeg ikke som veldedighet altså) så hjelper jeg faren min endel med å vaske litt, han får kaker av oss og litt hjemmebakt brød.


#16

apan sa for siden:

Her har jeg mulighet til å bidra også. Jeg sender deg en melding og hører litt mer.


#17

him sa for siden:

Ingenting. Jeg tror ikke det kommer til å bli aktuelt for min del å gjøre noe spesielt i jula (fordi vi får besøk av min familie, og da er det "nok" ekstra).

Driver litt med "hjelp" i form av penger (fast bidrag til "Leger uten grenser"), dugnadsarbeid (skole, fritidsaktivitetene til ungene). Dette kommer nok til å endre seg, men er usikker på om jeg får bedre tid (dette i forhold til den eldre generasjon).


#18

My sa for siden:

Ja, dugnadstrykket har vært ekstra høyt i år på ungenes fotballag, siden eldstes lag skal på treningsleir i Spania i vinterferien og har kjørt i gang flere tiltak av ulike slag, og guttungens lag plutselig fikk tilbud om innbringende dugnad (garderobevakt på hotell under julebord tre helger på rad). Så der har jeg bidratt, i tillegg til den vanlige kakebakingen til kulturskoleavslutning etc.


#19

Bloppy sa for siden:

Pleier å velge en «ønskelapp» fra treet til «hjelp oss å hjelpe» her i omegn. Leverer gaven i informasjonen på senteret. Jeg kunne tenkt meg å invitert til julefeiring her hjemme, men resten av familien så på meg som om jeg var fra en annen planet da jeg nevnte det. Så det blir ikke noe av. De må jo også være med på det.


#20

Snippa sa for siden:

Vi gir julegaver til diverse veldedighet, også kjøper vi mye rettferdige julegaver til voksne slektninger.
Kunne fint åpnet hjemmet vårt, men har kommet fram til konklusjonen at jeg må spare folk for kaoset, diskusjonene og støynivået :humre: Jeg er vokst opp med at vi stadig hadde ukjente hos oss på julaften, fordi min mor hadde en jobb som gjorde at fortvilte folk ringte henne når alt var krise.


#21

Blånn sa for siden:

Juleboka til =Oslo er fast takst. Penger i en eller flere av grytene til frelsesarmeen og ulike veldedige gaver er fast takst. Jeg stikker alltid innom Bymisjonen på julemarkedet i Spikersuppa. Tiggere gir jeg ikke til, men kan gi til organisasjoner som hjelper tiggere.


#22

Blondie sa for siden:

Jeg får ikke bidratt med penger i år, men har tatt en runde med varme klær som har blitt for små for barnet. Disse har jeg pakket inn og gitt til den ene innsamlingsaksjonen.


#23

Niobe sa for siden:

Vi kjøper for julegaver for 1000 kr til en lokal organisasjon som lager julefeiring for vanskeligstilte. Jeg får mye for pengene når jeg handler på lekebutikk-outlet’er på nett. I år ble det 22 gaver! Og så stiller mannen min som frivillig på de to julefeiringene de arrangerer før jul. Det serveres julemiddag og gis gaver.


#24

Taien sa for siden:

Vi har gjerne gitt gave under ett av juletrærne tidligere. Men i år har jeg ikke råd til det, men vi skal bidra med utvokst tøy og sko fra guttene, og gi det til Frelsesarmeen sin plass i byen.


#25

Candy Darling sa for siden:

Vi gir ekstra til Plan og Flyktningehjelpen, som er våre faste mottagere. I tillegg kjøper vi alltid julegaver til mine foreldre fra Redd Barna (Snille barn-diplomet) og noe annet. I år er det vanndråpen fra Kirkens Nødhjelp.

Jeg er ikke så god på å få med meg andre ting som skjer i nærmiljøet, men skal jammen finne ut hvor vi kan bidra med omvendt julegave også. Ungene har begynt å shoppe en del, og har veldig godt av å tenke på hva de kan gjøre for andre også.


#26

Lille meg sa for siden:

Jeg bruker å kjøpe =Oslo, uten at jeg alltid får lest det. Årets =Oslo-julehefte inneholder 42 historier, og det er virkelig ikke kjendisene som har det mest interessante å fortelle. Jeg anbefaler vanligvis å kjøpe =Oslo fordi det gir selgeren en jobb, men årets julehefte vil jeg anbefale på grunn av kvaliteten. :nemlig:

Jeg bruker ikke å gjøre noe ekstra til jul. Folk trenger hjelp hele året, så jeg forsøker å gjøre gode ting kontinuerlig.


#27

007 sa for siden:

Siden det er halv skatt i desember er jeg rausere den måneden enn ellers i året. Jeg er planfadder og fast bidragsyter til UNICEF, og i desember gir jeg litt ekstra. I tillegg gir jeg matvarer på de to lokale matbutikkene (en kurv der du kan bidra med dagligvarer) og kjøper to middager til Kirkens bymisjon. Jeg har også kjøpt stjerne gjennom Kreftforeningen.


#28

Einhyrningur sa for siden:

I år har jeg bare lagt en sjokolade i en slik handlevogn som de har satt fram. Pleier å gi penger til SOS barnebyer.


#29

Hjertensfryd sa for siden:

Eg pleier vanligvis ikkje å gjera det, fordi eg har hatt nok med å klare meg sjølv. Men i år hadde eg mulighet til å hjelpe litt. To elevar som nettopp mista mammaen sin, fau har laga til ein liten innsamling for å kunne kjøpe inn litt til dei og gje dei nokre julepresanger. Ei mager trøst, men....


#30

Carpe Diem sa for siden:

Vi pleier å gi noen gaver (8 stk i år) til juletreet i regi Barnas stasjon/Blå Kors som står på et hotell i byen.

Har gitt en del fine klær til Hjelp oss å hjelpe (istedenfor å selge dem)

Gir litt til julegryta til frelsesarmeen.

Har kjøpt noen "Varme vinterjakker" via Redd barna og gir til flere til jul.

Gir julegave hvert år til en godt voksen mann i nabolaget, som jeg vet ikke har familie eller nettverk. (vi omgås ikke, han er ikke så sosial av seg heller)

Vi er uten barna hjemme annen hver jul, og jeg har lyst til å åpne opp for å invitere noen som er ensomme eller f eks flyktninger. Men min andre halvdel erikke helt der, så det har dessverre ikke blitt noe av enda. Kanskje jeg får gjennomslag neste år..? :jupp:


#31

C3PO sa for siden:

Jeg skulle svare nei, men jeg tror ikke det stemmer. Jeg er med på å arrangere parkrun i Oslo 1. nyttårsdag nettopp for at de som er alene i ferien skal ha mulighet til å treffe andre likesinnede. Teller det?


#32

Chanett sa for siden:

Korleis gjer ein det?

#33

Maverick sa for siden:

Nei, ikke i år. Noen småpenger her og der men ikke noe som krever innsats utover vipps. Er sliten i år og trenger å fokusere på mine unger.


#34

løve70 sa for siden:

Her er dessverre jeg også dette året :nemlig:


#35

Kirsebær sa for siden:

Jeg har pleid å kjøpe flere utgaver av juleboken til Sorgenfri (Trøndersk variant av =Oslo) og gi gave til de som organiserer slikt her i byen.
Men nå blir det nok noen år uten. Økonomien er ikke som den en gang var. :svett:


#36

millact sa for siden:

Logg deg inn på SAS Eurobonus og så velger du donasjon. Finnes ulike formål.


#37

Røverdatter sa for siden:

Nei, ikke noe annet enn den faste støtten til en håndfull utvalgte organisasjoner.

Lillesøster har «omvendt julekalender» så hun har jobbet hjemme og tjent noen penger til barnehjemsdrift i Afrika.


#38

kamp sa for siden:

Jeg overføre litt ekstra til hjelpeprosjekt jeg driver i thailand


#39

Dansma sa for siden:

Jeg gir ekstra til Frelsesarmeens julegryte, legger pakker under juletreet på et kjøpesenter her, og minsten har omvendt julekalender der vi har gitt til SOS barneby.


#40

Acino sa for siden:

Kom på en ting til; ungene har omvendt julekalender på skolen. I går var det juleavslutning og vi fikk vite årets resultat: 45tusen kroner! Elevrådet velger hvert år hvem/hva pengene skal gå til. I år gikk de til et barnehjem på Filippinene, drevet av lokal familie.


#41

Charlie sa for siden:

Vi pleier å gi julegaver til en av organisasjonene som driver sånt - ofte Clarion, men også en butikk som samler inn gaver sammen med Frelsesarmeen. Ofte tenåringsbarn-målgruppe, fordi det sies at det er lite gaver i den gruppa.

Ellers gir vi hele året, både ved faste fadderskap hver måned på autotrekk, klær og utstyr som vi gir bort til kjente, folk som trenger det spesielt eller til Fretex og ved å være frivillig i barneorganisasjoner og sånt. Så i desember også, men ikke bare desember.


#42

millact sa for siden:

Wow, for en sum!

Her har yngste sin klasse omvendt kalender. Pengene går til Malawi siden en av de ansatte har noen kontakter der.


#43

Madicken sa for siden:

Vi har to fadderbarn og så er jeg besøksvenn, så sånn sett hjelper jeg litt hele året. Jeg kunne egentlig tenkt meg å gjort litt ekstra for noen i jula, men i år har jeg ikke rukket annet enn å gi litt pengegaver.


#44

Avatar sa for siden:

Jeg har alltid hatt et ønske om det, men aldri fått muligheten. Men i år blir vi en ekstra til middag. Abdu, naboen vår er invitert og kommer, og det blir så kos. :hjerter:


#45

Gerbera sa for siden:

Vi tok to lapper fra det lokale gavetreet, og kjøpte ønsket gave til to 5-åringer. Har gitt penger til Kirkens bymisjon (middager) som en del av den alternative julekalenderen her inne, og har støttet to =Oslo selgere ved å kjøpe bladet, men ikke ta det med meg. Det var så langt studentbudsjettet rakk i år.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.