Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gaver man kan strikke/hekle?

#1

frukt sa for siden:

Har dere tips til oppskrifter på votter, luer eller andre ting som er enkle å få til? Eventuelt en ok bok? Jeg har ikke tenkt å bli ferdig til jul, men har lyst til å begynne å lage litt flere gaver selv gjennom året. :ambisiøs:

Jeg er ikke veldig flink til å strikke så det bør ikke være veldig avansert.



#3

Pegasus sa for siden:

Tova tøfler;
victoriaeileen.com/?p=6782
Jeg synes det er enklest å tove i tørketromla. Legg gjennomvåte tøfler (bare væt dem i vann) i tromla, sjekk etter 20-30 min hvordan de er. Og så sjekk hvert femte minutt, til de er passe små.

Tova sitteunderlag
Legg opp 80 masker på pinne 6, bruk for eksempel Fritidsgarn. Strikk så langt du vil ha det. Det krymper ca 1/3 del når du tover det.




#6

frukt sa for siden:

Så fine ting! Takk begge to. :blomster:



#8

Stompa sa for siden:

Mange fine luer i Bitta Mikkelborgs "Luer - strikking hele året", både flerfargede og med ulike typer strukturmønster. De ser ofte avanserte ut, men hun har veldig gode forklaringer.


#9

Odelia sa for siden:

Hva med å hekle slike fruktnett så man slipper å bruke plastposer når man handler frukt og grønt på butikken? Har ikke oppskrift på det, men det finner du helt sikkert. Tenker at dette er noe de aller fleste trenger, - jeg hadde i alle fall blitt glad for noe slikt (og har allerede ønsket oss av mormor).

Ellers har jeg også ønsket (og fått) slike små brikker som man har på dekketallerken under serviset. Får ikke til å lime inn bilde, men hvis du googler "brikke dekketallerken" så får du opp hva jeg mener. Eller bare småduker som man kan ha under lysestaker, etc.


#10

GinaK sa for siden:

Hvis du er fersk strikker og vil lage gaver så strikk noe som kan toves. Toving skjuler småfeil og hull. :)

Det ligger gratisoppskrift på mariusvotter og tøfler på Sandnes garn sin nettside.
Når du blir dreven så bytter du ut mønsteret med annet.
Tovede flettevotter er også enkelt.

Jeg holder på med pannebånd i pusegarn og skal strikke tovede votter i samme farge og gi til kolleger og 3 venninner.
Det går ganske raskt å strikke. Du finner gratisoppskrifter på nett. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.