Dette er så snadder at jeg sitter her og sikler mens jeg skriver. Hadde det til lunsj idag! Oljen fra fetaostglasset er jo varmebehandlet og ikke den sunneste typen, men jeg velger å ta på meg skylappene her altså, for det er såå ufattelig snadder!
Til en grisk person som meg (om det skal være et helt måltid), trenger du 2 store paprika, helst røde og et halvt glass fetaost i oljemarinade (Arla sin med blått lokk er den eneste jeg liker).
Skjær sidene av paprikaene slik at du har 4 forholdsvis store litt flate sider. Renskjær dem for hinner osv. Hell en del av fetaostoljen i en bolle og dynk paprikaene i oljen, de skal bli skikkelig gnidd inn med oljen. Legg dem på en papirkledd stekeplate.
Del fetaostterningene i mindre biter (jeg bare knadde dem litt opp mellom fingrene) og spre en god del utover hver paprikadel. Jeg elsker fetaost og har på MYE, men dette velger dere jo selv.
Stek dem i ovnen på 250 grader i ca. 20 minutter, til de er svarte i kantene og myke.
En annen ting jeg pleier å gjøre med paprika, er å enten dele dem i to på langs eller skjære toppen av dem, fjerne innholdet (frø og slikt) og fylle dem med deilig kjøttsaus. Litt ris kan også blandes inn i sausen. Ha revet ost på toppen og gratiner dem i 20-30 minutter. Om dere liker paprikaene litt mykere, vent med osten og heller legg den på etter et kvarter eller noe, da kan paprikaene steke lenger. Eller sløyf osten, blir like godt uten.
Stekte paprikastrimler er også snadder tilbehør til forskjellige retter. Min italienske svigerfar har laget dette i alle år.
Skjær paprikaer i alle regnbuens farger i strimler. Stek dem i olje leeenge, til de er myke og litt brente i kantene. Kjempenydelig!!
Faktiskt så godt at jeg måtte ha det i middagen dagen etter også:
Så på lørdag når vi hadde kylling i pita så tok jeg og finhakket en paprika, ett fedd hvitløk og et par sjampinjonger og litt vårløk, surret dette i pannen sammen med most fetaost og olje. Hadde det oppi pitabrød sammen med stekt kyllingfilet og salat. Nam! :nam: