Jeg har 35 cherrytomater fra Kolonihagen liggende, og nå må de snart brukes. Problemet er at ingen i familien liker cherrytomater i rå tilstand, så jeg trenger en oppskrift på en middagsrett hvor jeg kan bruke dem. For vi spiser cherrytomater i alle andre tilstander enn rå.
Kylling eller annet kjøtt grytekokt med grønnsaker og tomater. Krydre, brun, hell på vann, rotgrønnsaker og tomater og la det stå og koke på lav varme lenge.
Pasta, poteter eller ris til.
Ellers er torsk med tomat og basilikum og mozarella kjempegodt.
Takk for tips, men jeg trenger litt mer detaljerte oppskrifter. Gjerne på tomatsaus, men også andre retter. Salat er ikke noe alternativ, for der er jo cherrytomatene uansett rå, så da kommer alle i familien til å pelle dem ut, og da er jo litt av poenget borte.
Tomatsaus:
5 tomater (vanlige, du må sikkert bruke mer cherry)
1 løk
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
2 ss hvitvinseddik
0,5 ss rosmarin
salt, pepper og sukker
Tomatsaus. Foto: Scanpix
1/2 gulrot
1/2 sellerirot
1/2 middels løk
1 skive bacon
3 ss smør
1-2 ss olivenolje
4 dl kraft eller buljong
800 gram tomater
2 bokser hakkede tomater
salt
litt sukker
2 hvitløkkløfter
1/2 persillekvast
timian
Finhakk gulrot, selleri, løk og bacon.
Kok dette på middels varme i smør og olje i 10 minutter uten at det tar farge.
Rør i melet og kok på lav varme i noen minutter under omrøring.
Ta kasserollen av varmen og rør inn kraft eller buljong. 5. Hakk tomatene og rør inn i væsken (også de hermetiske) med sukker og salt. Tilsett presset hvitløk, timian og hakket persille. 6. Kok inn til ca. 6 dl. Spe med vann hvis suppen blir for tykk, og med tomatpuré hvis du vil ha sterkere smak.
Cherrytomat
Tomater på italiensk vis? Skjær modne cherrytomater i to. Stek halvannen time på 150 c i ovn. Drypp på noen dråper balsamico hvert kvarter. Perfekt som garnityr Cherrytomat
Bakes i ovnen olivenolje, salt og pepper, hvitløk og sitron på 140°C i 30 minutter Cherrytomat
Cherrytomater er godt som snacks. Server dem sammen med minigulrøtter, sukkererter og reddiker Cherrytomat
Fres hele cherrytomater i en gryte sammen med hvitløk og dine favorittkrydder.. nam
Hva med en slags tomatconfit:
Del tomatene i to. Fres litt løk (gjerne sjalottløk), hvitløk, litt timian hvis du har, og litt sukker i stekepannen. Legg i tomatene, sett på lokk på litt under middels varme og la stå i ca. 30 min.
Den passer som tilbehør til det meste, og ekstra godt til stekt fisk.