Mandarin sa for siden:
Den kunne jeg tenkt meg . :jupp:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Mandarin sa for siden:
Den kunne jeg tenkt meg . :jupp:
Harriet Vane sa for siden:
Jeg har ikke den, men kan se om jeg kan skaffe den.
Enn så lenge kan jeg anbefale denne:
Oldemor Hildurs pepperkaker (Kan halveres, det er fremdeles rikelig!)
(250) 500 g lys sirup
(250) 500 g sukker
(2,5) 5 dl fløte
(75) 150 g smør
(1,5) 3 ts kanel
(1,5) 3 ts kardemomme
(1,5) 3 ts ingefær
(1,5) 3 ts nellik
(1/2) 1 ts pepper
(1/2)1 ts natron
(825) 1650 g hvetemel.
Sirup, sukker og fløte kokes opp i en kjele og avkjøles i en diger bolle.Smøret smeltes og has i blandingenRør deretter inn alt det tørre.
La deigen stå kjølig over natten.
Pepperkakene kan kjevles ganske tynne, og stekes på 150-175 C (se an ovnen din) i 10-15 minutter.
Deigen kan fryses.
Og, ja, dette er en oppskrift egentlig uten pepper, fordi det egentlig er en sirupsnipp-oppskrift. Men bare ha i en teskje pepper. Det gjør jeg. Hvis du skal bruke den til sirupsnipper skal den kjevles løvtynt, skjæres i ruter, på midten av ruteren festes en skåldet mandel og stekes i 10 minutter
Señora sa for siden:
Steinerskolens pepperkaker
1/2 liter sukker
1 1/2 dl vann
3/4 dl mørk sirup
1 ss malt kanel
1 ss malt ingefær
1/2 ss malt nellik
250 gram smør
1/2 ss natron
1 1/2 liter hvetemel
Bland sukker, vann, sirup og krydder i en gryte som varmes opp. Ikke kok.
Ta gryten av varmen og ha i smør.
Avkjøl blandingen og ha i natron som oppløses i en ss varmt vann.
Bland i mel, la deigen stå kaldt 1 døgn.
Stekes ved 180grader Celcius i ca. 5-10 minutter.
Oppskriften er fra vår lokale Steinerskole Mandarin.
Señora sa for siden:
Da la jeg inn oppskriften i innlegget over her.
Mandarin sa for siden:
HURRA!! TUSEN TAKK BEGGE TO!
:klem:
Mulig jeg forsøker meg på begge.
Mandarin sa for siden:
Drar denne frem igjen. Skal brukes i kveld.
Dixie Diner sa for siden:
Den må jeg prøve, men aldri i livet om jeg bruker margarin. Ekte smør må det være. Må prøve Mims også. :)
På detsøteliv har de en oppskrift på sjokolade-pepperkaker (kakao i deigen). Høres litt "over the top" ut, men jeg har litt lyst å prøve.
Harriet Vane sa for siden:
Margarin i julebakst? :skremt:
Anbefaler igjen Hildurs fantastiske pepperkaker!
Mandarin sa for siden:
Det blir denne. Ble litt fasinert av fløte. :D
Filifjonka sa for siden:
Min gamle pepperkakeoppskrift er omtrent akkurat lik som Hildurs, og de er veldig gode. Tror nesten den eneste forskjellen er at det er pepper i mine. :)
Ibidelma sa for siden:
Tenkte å kjøpe pepperkakedeig egentlig..men kanskje jeg skal prøve en av disse oppskriftene :D
Señora sa for siden:
Jeg har brukt smør, ikke margarin. Det funker bra det også.
Stikka sa for siden:
Hildurs er kjempegode. Men hvor lenge holder deigen seg i kjøleskap?
Ine sa for siden:
Dette må vel bli veeeldig mange pepperkaker? :)
Harriet Vane sa for siden:
Lenge. Hvis du lager nå, så tror jeg at det fint holder i 2-3 uker. Den kan fryses også. Frys i flate kaker, så den tiner fortere. Ja, det blir et pepperkakehus og en haug med pepperkaker. Eller et digert pepperkakehus. Du kan jo fint halvere den.Mandarin sa for siden:
Jeg kan bekrefte at det blir en hel haug. :knegg:
Vi har halve deigen i frysen nå. (Selvsagt ikke pakket flatt). Planen er å spise underveis og evt. bake nye, eller lage pepperkakehus av den.
Nenne sa for siden:
Min er også veldig lik, det er pepper i den da og bakepulver i stedet for natron. Den kombinasjonen av fløte, smør og sirup gjør at de smelter på tungen. :nam:Sitron sa for siden:
Noen som har smakt begge? Hvilken er best?
Mandarin sa for siden:
Jeg har smakt begge. Begge er gode. Den fra Steinerskolen er mørkere og ser mer ut som pepperkaker . Den andre er litt lys. Har kanskje med om man bruker mørk eller lys sirup? :vetikke:
Sitron sa for siden:
Men hvilken er best? En av de må jo smake hakket bedre, være letter å lage og alt sånt der?
Mandarin sa for siden:
Hm. Jeg ville laget Steinerskolens jeg da. Jeg har aldri laget den da. Bare spist. :glis:
Men begge er gode og klarer ikke å si om den ene er bedre enn den andre.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.