Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Øyenbrynsprodukter for dummies

#1

Bluen sa for siden:

Jeg fant et uventa innslag på ønskelista til tenåringen - "Anastasia brow gel". Hun er egentlig ikke opptatt av sminke, men har helt lyse øyenbryn og ønsker nok å markere dem bittelitt til pyntede anledninger - og da snakker vi bittelitt, tror jeg, basert på erfaringen fra skoleballet. Jeg ønsker ikke å oppfordre til sminkebruk i ung alder, men forstår henne også, som blondine selv - har brukt maskara siden jeg var 13 og er naken uten.

Har lest anmeldelser av dette Anastasia-produktet, og de er mildt sagt sprikende. Jeg tror kanskje det blir litt voldsomt med farge, ut fra hva folk skriver. Er det noen som har tips? (Jeg ønsker ikke tips av typen "lær henne å elske seg selv" i denne omgangen.)


#2

Tjorven sa for siden:

La henne få det hun ønsker seg og så la henne finne ut hva som føles rett.

Hilsen
Hun hvis datter som de neste 3,5 årene har to gigantiske "brunsnegler" over øynene i passet sitt


#3

Bluen sa for siden:

Det nytter ikke å prøve å få henne til å styre unna brunsnegle-looken, altså? :knegg: (Er den moten bittelitt på hell nå, eller?) Sender deg for moro skyld et bilde fra skoleballet, så du ser hva hun for et halvt år siden syntes ble altfor mye.


#4

Tjorven sa for siden:

Det er ikke på moten lenger, så jeg tror ikke det er noen fare.

Jeg tenker at 13-åringer må få prøve seg frem. De finner fort nok ut hva som er teit ... eller ikke alltid. Men hvor farlig er det at de ikke er enige med mora si om hva som er fint?


#5

Bluen sa for siden:

Ikke veldig farlig - for all del.


#6

Toffskij sa for siden:

Kjøp en av de lysere fargene, da vel. Jeg synes ellers det er kjempeskummelt med øyenbrynsminke, og kan anbefale Glossier Boy Brow i en lys farge for medpingler.


#7

Bluen sa for siden:

Takk for tips. Hun har selv ønsket seg fargen "blond", så det er nok ingen fare for store eksesser her. :knegg:


#8

Toffskij sa for siden:

Da tror jeg faren for brunsnegler er minimal.


#9

My sa for siden:

:nikker: Det er alle tenåringers privilegium, å i en periode se helt skrekkelig ut, enten det er med hår, klær eller sminke. Vi har alle vært der, og det er urettferdig hvis dagens ungdom ikke skal ha muligheten til å se tilbake på bilder fra tenårene og le seg ihjel når de blir eldre. :nemlig:

Nå tror jeg hun jenta di skal slite litt med å se skrekkelig ut da, så jeg anbefaler uansett å bare gi henne det produktet med det merket som står der, siden det sikkert er det som "gjelder" blant de jevnaldrende (siden hun har hørt om det), selv om andre merker kan være bedre (jeg har ikke peiling altså). I en lys farge er det vel grenser for hvor galt det kan gå. Sannsynligvis (hvis jeg kjenner typen rett) vil hun prøve seg fram på badet, før hun vasker alt av igjen, fordi hun synes hun ser for annerledes ut. :knegg: Hun virker i alle fall ikke som typen som kommer til å gå til det ekstreme på sminkefronten. Og på ball er det bare gøy å ta helt av med sminke og stæsj.


#10

Høst sa for siden:

Kikcs selger Anastasia produkter. Mitt tips er å ta med ett godt bilde av jenta, og snakke med de som jobber de. Vi kjøpte ett "samlesett" med øyebrynsstæsh fra dette merket til en niese, og da anbefalte de ansatte en litt mørkere farge enn jeg trodde ville være aktuelt, fordi fargen jeg så for meg fort ville blitt litt "grønn" for min niese basert på hennes øvrige farger. :)


#11

GinaK sa for siden:

Ser ikke jentene sånt på Youtube da? Tror de får med seg det meste av triks og tips der.
Men synes alle jenter i den alderen ser helt like ut så jeg sliter med å kjenne igjen jenter som jeg ikke har kjent noen år altså. (som de vi har fulgt oppigjennom i skolen.


#12

nokon sa for siden:

Eg ville tatt med jenta og fått hjelp i butikken til å prøve og finne riktig farge. (Unngå Kicks på senteret nærmast ditt gamle borettslag. Ho som jobber der har brunsnegle-look).


#13

My sa for siden:

Litt dumt når det skal være julegave kanskje?

#14

Bluen sa for siden:

Hun skal ikke tas med, nei. Tror ellers at hun og jeg er såpass like i fargene at jeg kan duge som prøvekanin.


#15

Avatar sa for siden:

Min erfaring er at de vet hva de ber om når de har valgt produkt og farge. Kjør på!


#16

veobra sa for siden:

Det kan fort bli veldig feil for mottager hvis man velger noe annet enn det som ønskes, er erfaringen fra mine. Jeg hadde kjøpt det hun ønsker, mulig litt justert på farge etter å ha spurt butikken.


#17

-ea- sa for siden:

Jepp, ønsker de noe helt spesifikt beskrevet med merkenavn og alt, så er det de ønsker seg. Ikke "tilsvarende produkt".

Mye sminkesaker og øyenbrynsminke i beholdningen trenger absolutt ikke å bety at du må se på brunsnegler over middagsbordet. Ikke annet enn som eksperiment i heimen, i så fall. :humre:


#18

Avatar sa for siden:

Ingen «brunsnegler» på min 15-åring heller. Hun er faktisk mye flinkere med sminke enn jeg var på samme alder. Og i dag også, forsåvidt. :humre:


#19

Tjorven sa for siden:

Brunsnegle-perioden er definitivt over her også. Hun farger fremdeles brynene, men nå blir de bare helt normale. (Ungen har tilnærmet ikke naturlige øyebryn, så jeg har forståelse for at hun normaliserer dem. Men nå gjøres det visst med permanent farge.)

Og så var hun jo litt ekstra «heldig» som fikk dem med på passbildet.


#20

Elise sa for siden:

Ååå.. Unnskyld, men :lol: :lol:

Jeg er sjeleglad brunsnegle-perioden er over. Det var av og til krevende å holde seg alvorlig som lærer. Det hender noen prøver seg i en liten periode, men det går fort over. Og jeg er stort sett mest imponert over hvor utrolig flinke ungdommene er til å sminke seg.


#21

Timar sa for siden:

Jeg googlet Anastasia brow gel og det ser ut til at den er fargeløs? Det er en gel som legges på brynene for å fiksere formen. Det går sikkert an å bruke farge på dem først, altså, men det dattera di ønsker seg høres fullstendig ufarlig ut! :nemlig:


#22

Bluen sa for siden:

Den hun ønsker seg er i fargen «blond» - den ser ut til å finnes både med og uten farger.


#23

Hondacrv sa for siden:

I helseklassen min er det på mote. Brunsnegler i ulik form og farge for å seie det sånn.


#24

Hondacrv sa for siden:

Men me bur langt utpå landet da.


#25

Bluen sa for siden:

Ved nærmere ettersyn stod det ikke «brow gel», men «dipbrow» på lista - og damen i butikken mente det ble altfor pigmentert for en nybegynner. Dermed endte jeg med å kjøpe noe annet i samme merke, som jeg allerede har glemt navnet på. :knegg:


#26

løve70 sa for siden:

Den har arvingen også - hun har til og med overtalt meg til å kjøpe....Kommer jo i mange ulike nyanser da, men blond er nok for mørk dersom man er veldig lys.


#27

Bluen sa for siden:

... men noe lysere har de ikke. Nå var det riktignok en kaldere farge jeg endte opp med, etter anbefaling, men ingen av dem var egentlig lyse.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.