Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kake uten egg, gluten og laktose

#1

Zulu sa for siden:

Kan noen hjelpe?


#2

annemede sa for siden:

Toro sin sjokoladekake?


#3

Nextlife sa for siden:

Ostekake med kjeksbunn av glutenfrie kjeks, og ostekrem med an av de plantebaserte smøreostene?


#4

My sa for siden:

Jeg tror den inneholder egg, eller tar jeg feil?

#5

Zulu sa for siden:

Ja, har den som backup-løsning, men tenkte jeg skulle se om jeg fikk til noe annet. Gøy med en utfordring. :-)

Det kunne vært noe! Jeg er ikke så bevandret i glutenfrie kjeks eller plantebaserte smøreoster. Er det noen som funker bedre enn andre til dette formålet, tro?

#6

Zulu sa for siden:

Ah! Da utgår jo den.


#7

Nextlife sa for siden:

Jeg er ikke bevandret i glutenfrie greier, men tipper en hvilken som helst kjeks kan funke, alt etter hva slags smak man vil ha.
Ellers er bunn av mandler eller nøtter et alternativ.
Jeg har brukt den smøreosten som heter På Mackan Natuerll både til ostekake og til frosting på muffins med stort hell. Den er skikkelig smooth og gir god konsistens.


#8

My sa for siden:

Sjekk først da, jeg er ikke sikker, men innbiller meg at det var en problemstilling i en bursdag en gang.


#9

Harriet Vane sa for siden:

Jeg baker denne:
Chocolate Cake
1 cup unsweetened almond milk
1 tablespoon apple cider vinegar
2 cups all purpose flour
1 3/4 cups granulated sugar
3/4 cup cocoa powder
2 teaspoons baking powder
1 1/2 teaspoons baking soda
1 teaspoon salt
1/2 cup canola oil OR melted coconut oil (jeg bruker solsikkeolje)
2/3 cup unsweetened applesauce
1 tablespoon pure vanilla extract
1 cup boiling water
Chocolate Buttercream Frosting
1 cup cocoa powder
1 1/2 cups earth balance vegan butter, softened baking sticks preferred (bruk blå melange eller lignende)
4-5 cups powdered sugar
2 teaspoons pure vanilla extract
1/4-1/2 cup unsweetened almond milk

Jeg bruker eplemos i stedet for applesauce og bytter ut mel med glutenfritt bakemel fra Toro.

For the Chocolate Cake
Preheat oven to 350 degrees F and grease two 9-inch cake pans. I also line them with parchment rounds and lightly flour for easy removal of the cakes later.
Measure 1 cup unsweetened almond milk and add the tablespoon of vinegar to it. Stir slightly and set aside to curdle.
In a large bowl, add the flour, sugar, cocoa powder, baking powder, baking soda and salt. Whisk well to combine.
Now add the oil, applesauce, vanilla and almond milk/vinegar mixture. Mix on medium speed with a hand mixer (or stand mixer with the paddle attachment) until well combined.
Lower the speed and carefully pour in the boiling water, continuing to mix into the cake batter until combined. The batter will seem very runny at this point; that is how it should be, trust me!

Divide the batter evenly between your cake pans. Bake for 30-35 minutes, or until a toothpick inserted in the center comes out clean. After 10 minutes of cooling in the pan, carefully remove the cakes from the pans and let cool completely before frosting.
For the Chocolate Buttercream Frosting
Add the cocoa powder to a large bowl (I just wipe out the cake bowl and use it for the frosting). Whisk well to remove any clumps.
Add the softened vegan butter and mix with a hand mixer until creamed and well combined.
Add half of the powdered sugar and half of the almond milk, and mix until combined. Add the rest of the powdered sugar and vanilla extract. Mix starting on low, and turn to high. Mix until fluffy and combined.
If the frosting seems too dry, add more milk, a tablespoon or two at a time. If the frosting seems too wet and doesn't hold it's shape, add more powdered sugar until it thickens up.
Frost the cake using an icing spatula or just a butter knife.

Denne blir faktisk ordentlig god. Den er vegansk, eggefri, glutenfri og melkefri.


#10

Zulu sa for siden:

Kult! Takk! Da har jeg to gode alternativ, i hvert fall.

Hva er forskjellen på baking soda og baking powder igjen? Er det ene natron? Og kan jeg bytte ut mandelmelken med laktosefri fløte, tro?


#11

Harriet Vane sa for siden:

Laktosefri fløte fungerer sikkert fint, men hvis du ikke skal gå vegansk og vil/kan bruke laktosefrie produkter ville jeg droppet eddik og mandelmelk og heller gått på laktosefri rømme, både i kake og frosting, det blir så mye bedre! Hvis laktosefritt er ok, ville jeg også brukt laktosefritt smør. Litt ekstra salt i frostingen gir veldig god smak.

Baking soda er natron, baking powder er bakepulver.


#12

Zulu sa for siden:

Supert, takk for tips! Da går jeg for laktosefri rømme.


#13

Fakse sa for siden:

Det finnes glutenfrie digestive-kjeks, de står i allergihylla.


#14

Fuja sa for siden:

Det finnes laktosefri philadelphia. :)

#15

Addison sa for siden:

Laken i kikert-bokser kan piskes stivt og stekes som marengsbunn (google for nøyaktig oppskrift), laktosefri fløte pisket til krem blandet med soyavaniljekrem el.l. Frukt og bær på toppen.


#16

apan sa for siden:

Toros sjokoladekake inneholder egg.

Det er veldig enkelt å lage ostekake med glutenfrie kjeks. Smaker helt likt. Men sjekk at det ikke er egg/laktose i kjeksene.


#17

millact sa for siden:

Sjekk Regal sin


#18

Hot Lips sa for siden:

Crazy cake. Bytt ut hvetemel med Toro lys melblanding, og pas på å bruke laktosefritt smør i glasuren. Enkel og overraskende god.


#19

Zulu sa for siden:

Kaken din ble en kjempesuksess, Harriet! Tusen takk! :blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.