Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gunnar Stålsetts prestekrage

#1

Bloppy sa for siden:

Han er jo pensjonert. Hva er greia med at han fortsatt går med den? Trodde ikke at prester som ikke virker som prest lenger, kunne gå med den. Han har den jo alltid på. Bortsett fra i retten så jeg. Der hadde han skjorte og slips.


#2

mina sa for siden:

Kan det ha å gjøre med at han er biskop emeritus? Lurer på om biskoptittelen blir gitt for livet, så han er på en måte fremdeles biskop selv om han er pensjonist?

Rett meg om jeg har misforstått!


#3

Niobe sa for siden:

Man er biskop på livstid, ja. Man er vigslet til biskop, det er ikke en jobbtittel. På samme måte som man er professor emeritus, f eks.


#4

him sa for siden:

Kan jo også ha noe med bildebruken å gjøre. For kjente personer bruker de jo ofte arkivbilder - regner med han blir en del avbildet i offisielle sammenhenger.


#5

Karamell sa for siden:

Jeg tenkte også på at det kan være relativt gamle bilder.


#6

Blånn sa for siden:

Han går med skjorte og slips i festligheter, det vet jeg. Men ja, er biskop på livstid.


#7

nokon sa for siden:

Han kan, men må ikkje bruke den. Eg tipper det er bevisst for å minne alle «norske verdier»-folka på kven han representerer. Litt som eit tilsvar til korset til Sylvi Listhaug.


#8

Inagh sa for siden:

Du er nok inne på noe, nokon. Jeg kjenner jeg har uendelig mye mer respekt for prestekragen til Stålsett framfor korset til Listhaug.


#9

Bloppy sa for siden:

Takk for svar! Det var svigers som reagerte på det. Jeg har ikke stusset på det i det hele tatt for å være ærlig. :knegg:
Men jeg elsker å kunne «slå i bordet» med fakta. I hvert fall overfor folk som er relativt navlebeskuende og ekstremt lite tolerante.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.