Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bok om 1. verdenskrig - ungdom - skjønnlitteratur

#1

Pelle sa for siden:

Har noen tips om en skjønnlitterær bok om 1. (ikke andre) verdenskrig som kan passe en ung tenåring?


#2

My sa for siden:

Jeg er usikker på om den passer for ung tenåring, det kommer vel an på tenåringen. Men jeg synes boka "Krig og terpentin" av Stefan Hertmans er nydelig.

Det gir ikke oversikt over tidslinjer, allianser og storpolitiske strømninger som kan klargjøre hvordan krigen foregikk, sånn i skolepensumøyemed, men mer om hvordan det var å leve på den tiden, og hvordan krigen opplevdes for de som var tvunget til å delta i den.


#3

Skilpadda sa for siden:

Om selve krigen, eller om samfunnet mens krigen pågikk? Den aller siste boka i Anne fra Bjørkely-serien, som jeg tror på norsk heter Anne og Marilla, foregår i Canada under første verdenskrig. Hovedpersonen er Annes yngste datter Rilla, og brødrene og guttevennene hennes drar i krigen som soldater, mens hun og de andre jentene driver med forskjellig organisasjonsarbeid for å hjelpe krigsinnsatsen, og det kommer frem en del om gangen i krigen.


#4

Pelle sa for siden:

Interessant, han har lest mange av Anne-bøkene.


#5

frukt sa for siden:

Vet ikke om Intet nytt fra vestfronten er passende, men jeg så nå ihvertfall filmen på ungdomsskolen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.