Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lunsjideer for tenåringer

#1

Palmen sa for siden:

Tenåringen er litt lei brødskivematpakke, og har bedt meg etterlyse råd her inne. Hva spiser DIN tenåring i matpakka? Hun er ikke så glad i kalde middagsrester. Hva annet kan man finne på, tro?


#2

millact sa for siden:

Som tentamensmat innførte hun god salat med salatkylling.

Elleveåringen er ikke glad i brødmat. Noen ganger får han med seg varm pasta, kjøttboller og saus. Har det i mattermos. Har også sendt med varm pannekake i slik boks.


#3

Mamari sa for siden:

Wraps: Torills, gjerne firstprice med smøreost, crispisalat, salatkylling og paprikastrimler. Evt.hjemmelagde rundstykker med salat,ost,skinke,paprika.


#4

Niobe sa for siden:

Min tenåring baker store ladninger med grove taco-pizzasnurrer. Fryses, legges i matboks i kjøleskap kvelden før, og tiner til lunsj.


#5

Chablis sa for siden:

Wraps
Pizzastykker/pizzaboller


#6

Elise sa for siden:

Min datter elsker middagsrester, men lager seg også salat, oppkuttet frukt og grønnsaker, smoothie, pizzasnurrer.


#7

GinaK sa for siden:

Jeg har to svært ulike barn på mange måter. Eldstemann er et vanedyr og har hatt sine blingser med det samme på hver bidige dag i årevis.

Minsten blir fort lei mat i matboks så vi må være kreative.
Veksler mellom nudler og vann på termos, etpar frukt, go`morgen yoghurt, rislunch, salat, kjøpe noe fra varmdisken i butikken (fredager) eller brødskive en sjelden gang. Da er det baconost på eller salatblad, ost og skinke. Innimellom lompe med smør/sukker og kanel.


#8

Adele sa for siden:

Jeg baker ofte grove horn med ost og skinke. I tillegg hender det at vi lager flere porsjoner med pizza og fryser ned. Veldig praktisk når man skal lage matpakke. Coop Extra har ferdige pizzabunner laget av speltmel og fullkornsmel. Mine spiser aldri brødskiver hvis jeg lager det.


#9

Charlie sa for siden:

Hvis de ikke vil ha to blingser med pålegg, må de lage selv. Tenåringen lager ofte matpakke kvelden før, da lages det salat, pastasalat, omelett, wraps, el.l. Noen ganger baker de pizzasnurrer som de fryser ned. Eldste lager med veggisfyll og yngste med taco- eller pizzafyll. Gjør det enkelt, de lager det med en rull ferdig pizzadeig, typ. Veldig nøye at de har hver sin pose i fryseren, for dette er PRIVAT. :knegg: De er også glade i brokkolisalat, den er det jeg som lager, av og til (jeg bruker ikke bacon, bytter ut pinjekjernene med solsikkekjerner - billigere og like godt). Lager en stor bolle når vi først er i gang, gjerne dobbel porsjon. Lager også pai, av og til. Spinatpai, skinkepai el.l. passer også godt til matboksen.


#10

Tallulah sa for siden:

Hiawsta har en god mattermos, slik at han kan ha med varme middagsrester. Kunne det vært noe?


#11

Bloppy sa for siden:

Poden baker grove pizzasnurrer med pepperoni og ost. Tar opp om kvelden og legger i kjøleskapet, så er de tint til lunsj. Ellers blir det en brødskive if anything at all. Han har en tendens til å bruke alt for mye penger i kantina på skolen om han ikke planlegger. Han må definitivt dyttes i riktig retning.

Han spiser sjeldent noe mengder, men vi har prentet inn at det er veldig viktig at han spiser litt på skolen. Han har begynt med det nå siste 1/2 året heldigvis.


#12

Madicken sa for siden:

Nå er det ennå et par år til jeg har tenåringer, men de liker variasjoner fra brødmaten. Små poser med nøtte- og fruktblanding, pastasalat, salat med focaccia, wraps og horn med ost og skinke er populært.

(Nei, det leses ikke matter-mos! :gaah:)


#13

Tallulah sa for siden:

:nemlig: matter-mos, en kjent rett fra området rundt Matterhorn.


#14

Maverick sa for siden:

Mine tenåringer bedriver kantinekort, ikke matpakke. Har dere kantineløsning?


#15

Benzo sa for siden:

Bakt potet med fyll i mattermos.


#16

Storm sa for siden:

Datteren min er veldig glad i salater, med bønner, pasta, dressing, kylling osv.


#17

Tjorven sa for siden:

Tallulah: har du en mattermos å anbefale? Snuppa spiser altfor lite skikkelig mat på skolen og jeg forsøker desperat å vri kostholdet hennes.


#18

polarjenta sa for siden:

Min tenåring spiser to relativt grove knekkebrød med enten salami eller baconpostei på. Føler jeg var skikkelig til hjelp nå.:knegg:


#19

millact sa for siden:

Mine to har fra Aladdin. De er kjøpt i Oslo av min bror da de gikk i barnehagen. De er brede, men da rommer de mye og er lette å spise fra.


#20

Lavender sa for siden:

Kan være sveitsiske varianter av mac and cheese, med mye ost, nydelig.


#21

apan sa for siden:

Pizzasnurrer er veldig populært her. Men jeg baker bare av og til. Da spiser han til det er tomt, så er det en pause. Da er det skiver og frukt. Han spiser i kantina 1 gang per uke.



#23

Polyanna sa for siden:

Kan hun ha knekkebrød eller rundstykker med, og så smørepålegg, tubeost, syltetøy el. l.

Den matleie 12-åringen får smoothie med frosne bær, banan, vaniljeyoghurt, juice og en neve havregryn. Den tynne av dem fikk også blandet inn en skje kokosolje.


#24

millact sa for siden:

Sender du med smoothie på skolen? Hva har du den oppi?


#25

Polyanna sa for siden:

Har en sånn maskin der man lager smoothie rett i flasken, og så hører det til tett lokk.



#27

Skilpadda sa for siden:

Poden steker karbonader med ost på, oppbevarer dem i kjøleskap og har hver dag med seg et hamburgerbrød med karbonade, ketchup og sylteagurk som matpakke. Det har han hatt hver dag i … tja, åtte år, kanskje? :knegg:


#28

Moia sa for siden:

Green giant crispy niblets maiskorn på boks er populært for tiden. Men hun går sikkert lei om en uke eller to.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.