Mei sa for siden:
Vi har mye kraft igjen fra årets første julemiddag - pinnekjøtt. Mannen mener at kraften har en alt for spesiell smak til å fryses og brukes til noe annet senere. Jeg tenkte jeg likevel skulle spørre de kloke damene her inne ;).
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Mei sa for siden:
Vi har mye kraft igjen fra årets første julemiddag - pinnekjøtt. Mannen mener at kraften har en alt for spesiell smak til å fryses og brukes til noe annet senere. Jeg tenkte jeg likevel skulle spørre de kloke damene her inne ;).
DM sa for siden:
Å, så deilig! :D Klart du skal ta vare på kraften. Lapskausen er jo aldri så god som når man har pinnekjøttkraft i den. Og i kålrabistappe (det har man jo ofte når man skal ha raspeballer også).
Mei sa for siden:
Lapskaus og raspeballer står aldri på menyen her i huset - men kålrabistappe har vi titt og ofte. Den smaker godt med pinnekjøttkraft også til pølser og kjøttkaker altså?
Señora sa for siden:
Nam ja, du må spare den til kålrabistappen.
Carrera sa for siden:
Kraften kan brukes ja, til feks kålrabistappe som flere nevner her. Det eneste jeg har opplevd med kraft som har stått lenge i fryseren, er at den har blitt harsk.
rajraj sa for siden:
Ertesuppe!
Mei sa for siden:
Vi spiser ikke ertesuppe heller :niks:
(Men vi har en variert meny altså :nemlig: )
Lykketrollet sa for siden:
Vi bruker kraften på potetene vi (som saus).
Kjempegodt! :D
(og nå skjønte jeg at dere allerede har spist. Hadde spart den og brukt den til kålrabistappe som flere nevner. :ja:)
Mei sa for siden:
Til hvilken som helst mat?
rajraj sa for siden:
Det må da egentlig kunne gå an å bruke kraften i all mat som trenger å spes litt, og som med fordel kan bli både feitere og saltere. Kommer selvsagt ikke på en eneste rett akkurat nå, men...
Lager du noengang lammefrikasé? Kanskje den kan brukes der? Og som smaksforsterker i en sjy fra lammelår, kanskje? Sikkert ikke dumt til andre typer kjøtt heller. Skinkesteik, for eksempel. Eller strimlet svin. Kan sikkert bli en ganske eksotisk wok om du jevner pinnekjøttkraft som saus. Svin ala pinnekjøtt-uan.
Mei sa for siden:
:D Kanskje ikke så dumt?
Er vel lurest å fryse den ned i isterninger uansett - tar jo ikke store plassen, så ser jeg om jeg får bruk for den etterhvert.
amo sa for siden:
Jeg husker at mommo tok en hyssing opp i et krus, slo kraften oppi og hengte det ut til fuglemat når den var stivnet. Det samme ble gjort med "smoltet" etter at hun hadde laget smultringer også.
Søster sa for siden:
Jeg hadde vel bare helt det i en kopp og drukket det til kveldsnytt.
: pinnekjöttfantast:
Men jeg har selvsagt aldri opplevd å ha rester etter en pinnekjöttmiddag. Hadde forresten årets förste i dag. raaap
Ole Brumm sa for siden:
Namm namm, ja det må du ta vare på, vil tro det passer i grønnsakssuppe også, eller betasuppe.
Klatremus sa for siden:
I hjemmelaget potetstappe sammen med pinnekjøtt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.