Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den store vaffeltråden!

#1

frukt sa for siden:

Jeg fikk dobbelt vaffeljern til jul, og har lyst til å lage mer vafler for nå ble det mye enklere. Så nå vil jeg ha alle slags oppskrifter på vafler, og eventuelt andre ting man kan lage i vaffeljern. :vilha:


#2

Myria sa for siden:

Den beste (synes jeg) er vaffeloppskriften fra Sjømannskirken (den har også blitt kåret til verdens beste vafler flere ganger). :jupp: Oppskrift her.


#3

frukt sa for siden:

Den må prøves. :ja:

Jeg kan dele en oppskrift på brødvafler som jeg ikke har fått prøvd enda.


#4

Madicken sa for siden:

Prøvd svenska våfflor? Det er kjempegodt! :nam:

Svenske sprø vafler

5 dl iskald fløte
300 g hvetemel, iskaldt
2 ts bakepulver
2,5 dl iskaldt vann med kullsyre eller snø
80 g usaltet smør
smør til å smøre vaffeljernet med

Ha melet i fryseren i minst to timer. Pisk kremen til den danner små, myke topper. Vend inn mel og bakepulver. Rør til det akkurat har blandet seg. Rør inn vann eller snø. Ha i smeltet smør rett før vaflene skal stekes. Smør begge sider av vaffeljernet med smeltet smør. Ha store skjeer med vaffelrøre i jernet og stek i fire minutter, eller til vaflene er gylne og sprø. Serveres med for eksempel bær og pisket krem.


#5

Syrinx sa for siden:

Alt kan vafles. Neida, men mye.

Vi hadde en periode hvor ene ungen ikke ville spise noe som helst, men kom det som vaffel gikk det fint. Vaffelomelett feks.


#6

Erica sa for siden:

Jeg lager jevnlig en hverdagsvaffelrøre som står klar i kjøleskapet, og som sønnen på 15 kan steke vafler av når han er lei brød. Den består av egg, kunstig søtning (natreen), melk, grovt mel (gjerne blanding av bygg, havre, fullkornshvetemel), kardemomme og litt smør. Lages på slump. Disse er minst like sunne som brød.


#7

frukt sa for siden:

Det var jammen lurt. :jupp:


#8

frukt sa for siden:

Hvor mange vafler blir det?


#9

Myria sa for siden:

Jeg får vel 10-12 plater av en porsjon røre. :jupp:


#10

frukt sa for siden:

Takk. :)



#12

Pappalille sa for siden:

Går det å droppe cottage cheese i de siste, vet du det?


#13

My sa for siden:

Dette står i oppskrifta:


#14

Hondacrv sa for siden:

Kjør på med rømme og egg og alle vafler blir gode!


#15

Pappalille sa for siden:

Jah, det sto jo der. :flau: Takk. :knegg:


#16

frukt sa for siden:

Det kan være lurt å smøre vaffeljernet mellom hver vaffel. De satte seg fast i mitt splitter nye jern som egentlig ikke trenger å smøres.


#17

Madicken sa for siden:

En raus dose med smør i røra ordner dette. :nam:


#18

frukt sa for siden:

Det er jo olje i røra, men jeg skal prøve det neste gang. :jupp:


#19

apan sa for siden:

Jeg lager glutenfrie havrevafler med kesam og havremel. Pensler jernet med soyaolje. De blir veldig gode.


#20

Syrinx sa for siden:

Jeg slo til med kveldsvafler i går. Siden det tross alt var hverdag så droppa jeg smør og hadde i bare litt olje. Vel, ikke typisk vellykket prosjekt. Men når jeg smurte jernet så ble det bra, da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.