Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan tilbringer dere nyttårskvelden?

#1

Taien sa for siden:

Jeg lurer på hvordan dere har det nyttårskvelden. Hvem er dere med, har dere noe "program" eller er det skravling og festligheter? Med eller uten barn?

Jeg er på utkikk etter nye idéer. Kvelden kan bli noe lang for ungene om vi ikke gjør NOE, så vi pleier å ha bingo med småpremier osv. Det er bare oss fire pluss min mor. Så guttene har bare oss å bryne seg på.


#2

Syrinx sa for siden:

Vi er bare oss fire. Spiser god mat, ser Mamma Mia (og drømmer om neste års sommer) og spiller litt spill.
Ingen spenstige innspill herfra med andre ord, men vi koser oss godt sammen med vår saktefeiring.


#3

Myria sa for siden:

Vi spiser god middag og dessert, knuser pepperkakehusene og spiser dem, spiller brettspill og ser alltid Kongelig Varieté på TV. Så er det raketter, sengetid for barna og mer brettspill for de voksne. :jupp: Ofte er det bare oss fem, men de fleste år er i alle fall Mamma med oss (hun bor her hele julen) og gjerne eksen hennes, og noen år broren min og kona også.


#4

Anne C sa for siden:

Vi er som regel bare oss fire. Ingen av gutta har startet å dra ut på nyttårsaften enda. Så da spiser vi kalkun med tilbehør og ser på raketter. Hunden er ikke spesielt redd for raketter, men jeg pleier å være inne med han. Vi pynter oss ofte mens vi spiser, eller så har vi på godbuksa hele dagen.


#5

Mei sa for siden:

De årene det "bare" er oss koser vi oss med forrett, hovedrett og dessert-med lange pauser i mellom. Dessert er alltid sjokoladefondue. I pausene spiller vi brettspill, ser en film, tenner stjerneskudd og leker pakkeleken. Plutselig er klokka 12!


#6

Retz sa for siden:

For meg er dette en helt vanlig kveld uten feiring av noe slag. Lydbok, strikking og i seng lenge før midnatt. Som en hvilken som helst annen kveld. Eneste som avviker er at både hunden og jeg våkner når det begynner å smelle rundt kl 24. Heldigvis bryr ikke hunden seg noe særlig.


#7

Pelle sa for siden:

Vi overnatter hos gode venner som har selskap.


#8

ingling sa for siden:

Vi er hjemme oss fire, har god middag og dessert med litt høytidspreg. Yngste legges omtrent til vanlig tid, mens eldste de siste par årene har sittet oppe med oss. Da ser vi en film eller to, spiser sikkert noe godt og bare koser oss. Etter midnatt bærer det som regel rett i seng med alle tre. Ingen veldig spennende aktiviteter med andre ord, men veldig koselig.


#9

Input sa for siden:

Vi er på svigershytta på fjellet i år, og planlegger en skitur (for de som ikke har bekkenløsning), Harry Potter på DVD og brettspill. Også tar vi med oss noen ubyggede Lego-esker vi fikk i julegave. 9-åringen har fått ferie-døgnrytme, så nyttårsaften-kvelden er i grunnen bare marginalt lenger enn vanlige ferie-kvelder.


#10

Chablis sa for siden:

Brettspill, film og pakkelek etter middag.


#11

007 sa for siden:

Vi har aldri fått dreisen på nyttårsaften. Om vi er hjemme har vi to faste tradisjoner: pinnekjøtt til middag og ut for å se på raketter ved midnatt.
Da ungene var små gikk de nyttårsbukk, og så var vi sammen med naboer fra etter middag til rett etter midnatt. Så kom årene som sjåfør, og der er vi fremdeles.
Både meg og mannen har vært sjåfør de siste årene, for eldste og mellomste skal på hver sine fester. Med milelange taxikøer, fulle folk og fyrverkeri har vi valgt å hente dem trygt hjem. Mellom kjøreturene har vi spilt spill, spist snop og sett film med yngste, om hun ikke har vært med nabovenninner.

I år feirer vi i Liverpool, så i år blir det mat på italiensk restaurant og en pubrunde for å se på livet. Ungdommene på 16 og 20 styrer løpet, men jeg regner med at det blir en rolig og ganske så edruelig kveld, som vanlig.


#12

frukt sa for siden:

Jeg har heller ikke fått dreisen på nyttårsaften så jeg henger her for tips. Jeg synes ikke det er så enkelt å få til en koselig feiring bare oss tre. Men i år skal vi på et arrangement, og det gleder jeg meg til.


#13

liefje sa for siden:

Et år feiret bare mannen og jeg alene og vi bestemte oss for å lage en skikkelig gourmetmiddag med alt det beste. Tror vi hadde 8 ulike (bittesmå) retter, begynte med første kl 20 og spiste en ny rett hver halvtime ca. frem til siste 23:30. Brukte hele dagen til å forberede maten, noe vi begge er veldig glade i. Kl 00:00 stod vi på balkongen, sprettet champagne og så på fyrverkeri. Skulle gjerne hatt en sånn feiring igjen.

De siste årene har vi feiret på fjellet med både venner og familie (de som er i nærheten). Åpent hus hvor alle som kommer tar med noe til felles buffet. Veldig koselig. Har vært fra 6-25 personer alt ettersom hvor mange som er i nærheten. Fra 5-75 år gamle.


#14

Hjertensfryd sa for siden:

Har aldri fått dreisen på nyttårsaften eg heller. Ville gjerne ha feira den med venner, men det har aldri passa for andre. Etter at eg blei single, så har eg endt opp med å feire med familie. Så det blir besøk hjå tante og onkel, saman med foreldra mine.


#15

polarjenta sa for siden:

Jeg vet ikke hva vi skal gjøre. Vi hadde en tradisjon med en venninne, men den var over når hun fikk seg kjæreste. Vi har vært sammen med foreldrene mine, mulig det blir i år også. Jeg syns nyttårsaften er oppskrytt.


#16

shute sa for siden:

Har gjester, spiser kalkun. Stort sett alkoholfritt. Nå er ungene så store at vi har middag kl 19, korter ned kvelden litt. Lek og spill og stjerneskudd. Pølser og marshmallows på bålpanne ute litt før midnatt.

I år inviterer jeg og kjæresten, og så blir vi et fabelaktig sammensurium av venner, ekser, unger og naboer. 14-15 stykker tror jeg.

Tidligere på dagen ingen faste tradisjoner, men ofte skogstur eller svømmehall. Kjæresten har fast greie med å tenne lys på noen graver, så da får barna bli med på det.


#17

star sa for siden:

Oss 3 hos Mamma og pappa. Totalt avslappet. Kalkun til middag og diverse spill og fjasing før vi går ut.


#18

millact sa for siden:

De siste årene har vi vært med tre andre vennepar og barn, 16 stk totalt. I år har vertsskapet katt, så vi skal feire med noen i eldste sin klasse.

Vi har hatt leker, pakkelek og som regel spist kalkun. Nattmat etter midnatt.


#19

Malama sa for siden:

Middag hos mine foreldre, min bror med familie og oss, og så er vi trolig hjemme alene vi fem etterpå. Et par år var vi sammen med bror med familie og noen andre, men året etter var det dill med omgangssyke og karantene tid og den gikk over før nyttår men da var jeg irritert pga kravet om 4 døgn karantene for dem som ikke hade hatt det for å se om de få det så vi feiret på idrettslagets hus noe som for meg var dønn kjedelig hvor jeg satt uten noen å snakke med egentlig. I mange timer.
Så i fjor var vi hjemme og ikke hørt om noe annet i år heller.

Ungene glor på tv og nettbrett og vi prøver å få til litt brettspill men med unger fra 4 til 11 så var det i alle fall i fjor da yngste var 3 ikke så lett, og hun er trett og vil legge seg mens de to eldste rangler så vi får se hva vi får til i år.

Ut og se på fyrverkeri ved midtnatt, tar trolig med minstemor også, før vi dytter ungene i seng og krabber etter selv.


#20

My sa for siden:

Vi er hos svigerfamilien i år også, som regel er vi det. Mannens søster med mann og barn bor i annet hus på samme gårdstun som svigerforeldrene mine (som er de jeg og mannen + mannens bror og kjæresten sover hos, ungene sover litt her og der, sammen med søskenbarn i ulike konstellasjoner i det ene elle det andre huset, varierende fra dag til dag). Typisk er at vi (og våre unger), mannens bror med kjæreste spiser middag hos svigerforeldrene mine, mannens søster og svoger med sine barn spiser hos seg, gjerne med venner på besøk, også samles vi til dessert og kaker i det ene eller andre huset, spiller kort, ser fim, skravler o.l. fram til vi går ut og skyter opp raketter. Går inn igjen og fortsetter feiringen så lenge vi gidder, til ungene/ungdommene sovner i en dunge ett eller annet sted. "Ungene" er i alderen 17, 15, 14, og 3x12 år, og ingen har ytret behov for å dra andre steder. 17-åringen er av den familiekjære typen som gjerne feirer nyttår med de yngre søskenbarna.


#21

meisje sa for siden:

Vi feirer med fast med 3 andre familier, totalt 12 stk. Som regel med gjestefamilier som varierer fra år til år. Kvelden begynner med å lage røre til olieballen som pappaene og sønnene friterer utendørs mens de drikker portvin. Resten lager i stand middagen som spises kl 21, men de fleste er ikke så sultne da. Etter middagen er det dessert. Deretter spiller vi damer mot menn runder med trivial pursuit. Klokken 12 er det nedtelling til Champis og fyrverkeri. Etter det er det tid for den tradisjonelle pepperkakehus knusingen. Deretter flere runder med trivial pursuit, de fleste er i seng ved 5 tiden.


#22

frukt sa for siden:

Olieball? :undrer:


#23

meisje sa for siden:

The dutch love them en.m.wikipedia.org/wiki/Oliebol

Derav begrenset appetitt på middagen.... jeg derimot smaker av høflighet på en hvert år, men klarer aldri å spise den opp. Heldigvis friteres de utomhus. Det tar så lang tid, at kvelden er omme på et blunk.


#24

Candy Darling sa for siden:

Vi har alltid hatt fest, både før og med barn. De siste 10 årene har vi vært på Høttah, og stadig flere. I år er vi 10 voksne til bords i én hytte, og 7 barn i en annen. Ikke noe fylleslag, seff, men god mat og god vin.

Ungene pleier å knuse pepperkakehuset og ha nyttårsrenn, og alle er nå store nok til å bli oppe til rakettene.


#25

Fløyel sa for siden:

Vi feirer med vennefamilier, blitt kjent via barnas venner. Nå er det kun de yngste som er hjemme, (17 åringene), men de er gode venner og fra samme venneflokk, så de koser seg her hjemme.

Vi går på rundgang hvem som har selskapet. Bobler kl 19, middag kl 20, skravling frem til midnatt, raketter og hjem rundt 01. Samme prosedyre de siste 13 årene.


#26

frukt sa for siden:

Aldri hørt om. Høres mektig ut!


#27

Pøblis sa for siden:

VI pleier å feier i skibukse foran peisen på hytta. Bare mannen, yngste, hundene og jeg. Vi lager god mat, har rikelig med sjampis, ser Tv eller spiller spill.


#28

amylin sa for siden:

Ikke så glad i olieballen, men veldig glad i appelflap.


#29

Blondie sa for siden:

Jeg har aldri forstått meg på nyttårsaften og ender alltid opp med å føle meg som et ensomt naut. :knegg:

I år er det minste og jeg som skal være hjemme og vi får besøk av min venninne. Det blir fint. Vi har en løs plan om kalkunfilet, ellers lite program.


#30

løve70 sa for siden:

Vi har ingen tradisjoner for nyttårsaften her hjemme, da vi i mange år feiret på 'hytta' i Spania. I år har arvingen 'kapret' huset. Hun skal ha noen venner på besøk. Vi skal til naboene - der blir det god mat og drikke tenker jeg.


#31

Fløyel sa for siden:

Tiltross for at vi feirer med mange er nyttårsaften "bare" en "ventekveld" for min del. Ja, det er hyggelig å samle venner, men det kan man gjøre ellers i året også. Man venter på å skyte opp penger i form av krutt, se tåken legge seg tykk over byen, for så å legge seg.

Derfor starter vi sent med mat, så ikke kvelden blir så lang.


#32

Billa sa for siden:

Tradisjonene har endret seg med årene. Vi startet med mange små og store, og har skallet av etterhvert som barna har blitt eldre og har hatt ønske om å feire med venner. Vi har 2 med stor aldersforskjell, og har egentlig tenkt at nyttår er en fin anledning til å samle bare oss 4. Reflektere litt over fjoråret, og planlegge for det neste. I fjor feiret vi i London og fikk med oss fyrverkeriet på London Eye. I år går turen til Oslo og Operataket (eller et annet sted som er bedre for god utsikt til fellesfeiringen - tips tas gjerne i mot).


#33

celebelen sa for siden:

Vi har etterhvert fått en tradisjon med et vennepar som har en datter Ville trives godt med. De kommer hit, vi spiser kalkun, jentene bygger lego og leker. Til midnatt går vi og ser på felles fyrverkeri arrangert av velforeningen - proft opplegg som gjør det totalt overflødig med egne raketter.


#34

Madicken sa for siden:

Vi feirer med vennefamilier. Fin meny, fine i tøyet, raketter og moro. :party:


#35

Nenne sa for siden:

Vi feirer med to andre familier. 11. året i år, tror jeg. God mat, ikke all verdens program, men koselig skravling, kanskje et spill, litt raketter.


#36

GinaK sa for siden:

Vi er tilbake til rolige nyttårsfeiringer. Synes det er slitsomt for vi har endel samlinger ila juledagene og det er alltid hos oss.
Så i år blir det oss to, yngsten, svigers og mamma. Når stedatter og familie er i Oslo så pleier de å være hos oss. Vi viser ofte bilder av ferier osv på storskjerm. Det er litt stas for vi har lerret så bildene blir store.
Mamma pleier å dra hjem ved 21tiden. Svigers blir som oftest med for da blir de kjørt. Så er det rolig før raketter.
Stille og rolig. 😊


#37

Magica sa for siden:

Vi feirer med to vennepar med barn, veldig kjekt! Siden 5 av barna er små (mellom 3 og 8) så starter vi tidlig, typ kl 15 og har raketter i 19-tiden og så går vi hjem ca 21-22 og kulern hjemme til midnatt når mini har lagt seg, hun legger seg sikkert med en gang vi kommer hjem. Lager god mat hos venneparet og full pynting og stas.


#38

Lille meg sa for siden:

Vi har de siste årene blitt invitert på nyttårsfest hos venner med utkledning, bildetaking, synging, musikalske innslag og til slutt dansing etter midnatt. Opplegget er for hele familien, og det har vært fra 40 gjester og oppover. Det er årets høydepunkt for oss som til vanlig er ganske så kjedelige og streite. Gleder meg!


#39

Pasta sa for siden:

Jeg liker ikke nyttårsaften. Det er den dagen i året jeg føler meg aller mest venneløs.
I år skal kjæresten jobbe, storesøster skal på fest og lillesøster er hos faren.
Jeg skal se på tv og kanskje gå tur eller trene. Regner med jeg får senteret for meg selv!


#40

Fersken sa for siden:

Det varierer litt, om vi er sammen med storfamilien eller ikke. Fellesnevner er mye venting, sen middag og rolig feiring. Er vi bare vi fire, så har vi litt brettspill og tar gjerne en turnering i Mariocart eller lignende konsollspill.


#41

Floksa sa for siden:

Annen hver gang hos oss og et vennepar med mange gutter i passe alder. God mat og hyggelig samvær. Er i nærheten av det vi bor så vi har en viss oversikt over dyra og hvor det smeller som verst.


#42

nolo sa for siden:

Min kjære og meg og hans datter og min eldste sønn spiser en bedre middag sammen, så kjører vi gamle de unge på hver sine fester og så er det bare oss to og vin og snikksnakk før vi ser fyrverkeri på trygg avstand.


#43

Toffskij sa for siden:

Vi drar til svigers og blir skjemt bort etter noter. Same procedure as every year.


#44

Hyacinth sa for siden:

Nyttårsaften har blitt et litt sårt tema de siste årene. Jeg har vokst opp med masse folk og selskapeligheter. Jeg fortsatte med det i voksen alder, men etter at det ble veldig mange små barn på liten plass, barn med spesielle behov, helseutfordringer, liten plass og krevende å invitere, samt livredd hund, har vi de siste årene vært alene (og har møtt forståelse for det, men jeg tenkte aldri at det skulle bli permanent).

Nå får vi svi for valget vi tok, for alle vennene våre har etablert egne tradisjoner på forskjellige kanter som ikke involverer oss. Vi har heller ikke familie å feire med (mine foreldre er pensjonister og bruker livet til å dra fra selskap til selskap og fra tur til tur, og de har alltid signalisert at de ikke ønsker å blande generasjoner... De bor i nærheten, men jeg tror de hadde besvimt hvis vi hadde ringt på på nyttårsaften :knegg: )

Så vi er som sagt hjemme. Koselig det, men ikke det jeg egentlig ønsker eller er vant til.


#45

GydaG sa for siden:

Vi har i mange år hatt huset fullt av gjester, men i fjor ble det stopp på det. Vi har barn som ikke takler sånt så godt, og i tillegg har jeg egne utfordringer som gjør at vi verner om all familietid i ro og fred nå.
Ungene har ønsket seg god mat og masse is, og timesvis med «just dance» og ps4, noe som både er gøy og fint.
Har også besøk av kjæresten til eldste hele romjula i år, han er en fin fyr som passer inn i systemet her så det blir en rolig kveld for dem hjemme med oss også tror jeg.


#46

Hyacinth sa for siden:

Litt som hos oss, Gyda. Og jeg ser at det har vært og er nødvendig, men jeg synes av en eller annen grunn at det er litt sårt.


#47

Millen sa for siden:

Skjer ikke store greia her heller. Eldste vil til mormor og være med henne, og vi 4 andre blir hjemme.
Jeg syntes nyttårsaften er grusom lang og kjedelig og mye venting.


#48

Hyacinth sa for siden:

Jeg er litt enig. Da ungene var helt små og vi feiret med andre med småbarn, begynte vi ofte klokka 17 eller 18. Det var mange timer med venting og mye lyd. Jeg takler ikke så godt å være lenge oppe, så komboen middag kl 18 og gjester til rundt klokka 1 (kan jo ikke akkurat sende gjester hjem før midnatt den dagen) ble nokså utmattende for meg. Må for ordens skyld nevne at det var veldig hyggelig, ingenting galt med gjestene, det var/er hos meg problemet lå.


#49

veobra sa for siden:

Vi forsøkte å feire med venner da barna var små. Det ble mye styr med de som skulle sove når vi var borte for så å reise hjem og sove videre. Det endte med at vi bestemte oss for å feire hjemme. I nærheten av en seng vi kan sove i hele natten. :knegg:


#50

Pøblis sa for siden:

Hyacinth - vi feirer nyttår foran peisen på hytta fordi da vi etablerte oss som par med mine og dine og etterhvert vårt barn - så hadde alle vennene våre godt etablerte nyttårstradisjoner, så vi måtte liksom finne våre egne. Nå er jeg godt fornøyd med det vi har endt opp med. Og hundene liker mye bedre å feire på hytta - mindre smell og bråk å være redde for.


#51

Drømmedama sa for siden:

Vi reiser alltid bort til familie, det varierer litt hvor mange vi er samlet. I år blir vi seks voksne og fire barn. Vi har selv to store barn(over 20 år) som ikke er med lenger, og to små(11 og 12) som gleder seg veldig. Vi pynter oss og spiser god mat(tapas levert på døra), ungene leker med yngre søskenbarn og vi voksne får masse etterlengtet tid sammen(vi treffes altfor sjeldent). Rolig og koselig. Vi sover over og spiser frokost sammen dagen etter, så drar vi hjem på formiddagen.


#52

Hyacinth sa for siden:

Høres herlig ut! :)

Vi har ikke hytte, men det går jo an å ha det koselig hjemme. :)


#53

amylin sa for siden:

Jeg har aldri vært særlig for nyttårsaften, men har gått fra festing med venner til middag med vennepar som har barn på samme alder gjennom feiring med familien og svigerfamilie til feiring med nære venner igjen. Ingen festing, men middag og skravling. Ungene er her i år, men eldste skal spise middag med oss før hun skal ut med venner.


#54

venla sa for siden:

Har ikke brukt å gjøre så mye utav det med barn. I år skal vi til en familie der yngste barnet er på alder med mitt eldste. Bonus at de bor i gangavstand og har utsikt mot byen.


#55

Taien sa for siden:

Takk for et innblikk i deres feiringer. Og en kvalitetssjekk. Jeg føler nemlig at alle feirer med venner og har så mye gøy og Morro. De siste 10 årene har vi feiret oss og min mams. Vi spiser middag (pinnekjøtt) kl 18.30. Nå når ungene er blitt litt større så spiller vi spill eller bingo, og så har jeg kjøpt inn smågaver som for eksempel flaxlodd eller en nissesjokolade osv. I løpet av kvelden går vi på trappa og har litt stjerneskudd og når klokka er midnatt står vi i vinduet oppe på guttas rom og ser utover byen og alle fellesfyrverkeriene som er. Etterpå er det mer stjerneskudd på trappa og evnt godt nyttårsønsker til naboer som er ute. Så kjører vi mamsen hjem. Det er koselig, men jeg savner litt MER, om noen forstår.


#56

Tjorven sa for siden:

Vi har pleid å lage kalkun og ha noen venner på besøk. Men i år vet vi ikke hva vi gjør. Vi har ikke bestemt oss for om snuppa (14 år) får dra bort i selskapeligheter. Jeg kjenner at jeg er skeptisk, og da må jeg ha mulighet til å hente, så vi har ikke gjort noen avtaler.


#57

millact sa for siden:

Hva savner du da?


#58

Taien sa for siden:

Det er nettopp det, jeg vet egentlig ikke. Det er derfor jeg spør litt hvordan dere tilbringer kvelden. Kanskje jeg ser da hva jeg savner?


#59

millact sa for siden:

Det jeg leser her er at man enten er med familie (noen få, andre mange) eller med venner. God mat og drikke, spill, pakkelek og fyrverkeri.


#60

Maverick sa for siden:

I år er det fireåringen min og meg. Jeg skal ta henne med og tenne lys på en grav jeg er glad i, og så har jeg egentlig ingen planer, og orker ikke lage noen. Gleder meg til å se gleden hennes over fyrverkeri, og gleder meg enda mer til å bli ferdig både med dette året, og dette tiåret.


#61

Frøy sa for siden:

Vi har de siste årene feiret med et vennepar som også har ulike andre på besøk, i år er det søsteren til fruen i huset som kommer med sine barn/ungdommer. 11årongen blir litt utafor, men hun koser seg hun også. Vurdere om jeg skal ordne med pakkelek, eller om det er å trenge seg på når man er innvitert, vi har snacks ansvar så det er jo ikke helt ute.


#62

Hondacrv sa for siden:

Meg og jenta er med venner av oss. Barna der er yngre enn ho, men me har det koselig ilag, det er spill og leiker og masse mat. Gleder meg.


#63

Snippa sa for siden:

Som Hyacinth savner jeg den store nyttårsfesten. Vi har alltid hatt, men etterhvert har folk etablert ordninger på alle mulige kanter, og vi er litt stuck alene...
Men i år er vi invitert til datter med samboer hele gjengen, så det blir bra!


#64

C3PO sa for siden:

Vi pleier å dra til et vennepar. Koldtbord, skravling, og hjem etter midnatt. Mulig jeg lar familien dra uten meg i morgen. Jeg holder på å komme meg etter julens influensa, så mange timer i et annet hus på kveldstid høres ikke optimalt ut.


#65

Strå sa for siden:

Oftest er det kun Helten og jeg i hus. Vi prater, leser, spiser noen rester og koser oss egentlig. Fra rundt 22 til 00:30 passer vi på pusen og beroliger den. Noen ganger har vi besøk av et vennepar og da lager vi noe mat, gjerne Heltens lasagne eller noe annet ikkejulete. Jeg passer på pusen når fyrverkeriet starter da også.


#66

tink sa for siden:

Vi brukte flere år å feire med søsterfamilien i en annen by. På grunn av tenåringsbarn som ikke så lett ønsker å binde seg til familien, har vi avsluttet den tradisjonen og feirer nå hjemme. Bor et sted der det er vanlig å sende ungene på nyttårsbukk i 5-tiden, spiser god middag gjerne med naboen eller som i år venner med barn. Så får vi sikkert kvelden til å gå med spill på brett og skjerm, mengder av godteri og kanskje en film.


#67

Addison sa for siden:

Vi har feiring hjemme hos oss selv i år. Har vekslet på det og å bli bedt til venner. Det varierer over årene, noen ganger mange familier sammen, andre ganger bare oss og de vi er hos. I år kommer et vennepar og en god venninne av oss, samt sistnevntes ungdom, som skal spise med oss før hun skal til venner. Vår mellomste skal også det. Yngste hos oss blir litt alene, men trives med voksne og i eget selskap. Vi har ikke så mange venner med barn på hennes alder. Vi skal spise god mat, ha quiz og skravling fram til midnatt. En rolig, hyggelig feiring regner jeg med.


#68

Cumulus sa for siden:

I år har vi endelig en plan. Tidligere har vi 4 vært på hytta, og det har vært ganske kjedelig med en laaang kveld. Nå skal vi til svogeren med kone og et barn på 3 år, så da blir det litt mer liv. ☺️ Vi skal spise kalkun og ha stjernesludd✨. Regner med at vi drar hjem før kl. 24, iom at 3 åringen legger seg i nitiden. Jeg har kjøpt inn litt godis og planlegger en rebus.


#69

polarjenta sa for siden:

Da har vi også en plan, vi skal til foreldrene mine, spise pinnekjøtt og ta livet med ro. Regner med at vi drar hjem rett etter midnatt.


#70

vixen sa for siden:

I år blir vi bare vi fire. Lager noe god mat, spiller spill og ser film. Hyggelig det også.


#71

Selma sa for siden:

Vi har stort sett feiret nyttårsaften sammen med vennefamilier. Opp gjennom årene har det variert litt hvem vi har vært sammen med. Noen tradisjoner har gått i oppløsning i forbindelse med skilsmisser og noen ved at barna har "vokst fra hverandre". I år får vi besøk av en vennefamilie der ungdommene kjenner hverandre godt. Middag hos oss og deretter drar ungdommene for å treffe venner. Vi voksne er invitert til andre felles venner etter middag så det blir nok kaffe og quiz der utpå kvelden. Alle holder til i samme nabolag så etter midnatt tusler vi nok hjem hver til vårt


#72

IOA sa for siden:

Vi får besøk av foreldrene mine og en av onklene mine. Vi koser oss med god middag, tar dessert og kaker litt senere, og prøver å ha litt aktiviteter. Vanligvis oppsummerer vi året i familien, og snakker om året som kommer. Men tror også jeg skal lage en form for quiz.


#73

Serena sa for siden:

Vi har ingen store tradisjoner fra vårt liv sammen, men som barn var vi på rundgang mellom tre familier og det var en stor greie som jeg har gode minner fra. Som familie med små barn og hund handler det mest om å gå nyttårsbukk, spise noe god mat, se film/spille spill/ og så vekke en eller begge av ungene klokken 12 og se fyrverkeri! I år er vi begge lei av tung mat så det blir vegetarcurry til middag. Vi er sentral for flere av eldstemann sine venninner som ikke bor i nabolag der de kan gå nyttårsbukk så jeg regner med at vi mater dem litt pizza og at de får se film før de drar hjem.


#74

emm sa for siden:

Vi spiser middag med broren min og min svigrinne på hytta deres, samt hennes søster og mann. Vi har hytte rett ved hverandre på fjellet. Desserten tar vi sammen med yttligere to vennepar som også har hytte her, så vi er mange voksne. I år er det kun vår 15 åring igjen av ungdommen, alle de andre er igjen i byen for å dra på diverse festligheter. Besteforeldrene stilte heldigvis opp som sjåfør og "barenevakt", så vår eldste skal hentes av bestefar klokken 02, og sove der. Litt rart, vi har jo feiret sammen i 17 år, men slik er det.. Nyttårsaften i år blir det kalkun med diverse tilbehør, og 15 åringen står nå å lager crème brûlée til dessert, som hun har gjort til nyttår siden hun var 10. Koselig å fortsatt ha med henne da!


#75

Nextlife sa for siden:

Vi har bursdag i huset i tillegg til at det skal feires gammelt og nytt år, så tradisjonen er middag her med varierende antall familie, og noen ganger utenlandske kollegaer av bursdagsbarnet.
I år ser det pr. nå ut som vi blir 12 eller 13 stk, men jeg er åpen for at antallet kan endres.
Vi spiser kalkun med masse godt tilbehør og i år blir det kake til dessert. Vi skravler og koser oss, og i år har jeg også sendt SMS om at det er fint om gjestene tar med seg en liten pakke til pakkelek. Ingen har hørt om det, og lurer fælt på hva det er. :knegg:


#76

frukt sa for siden:

Jeg kunne tenkt meg å feire nyttår på en hytte på fjellet tror jeg. Langt vekk fra folk, fest og fyrverkeri. Med fyr på peisen, god mat, kortspill og yatzy. :jupp: Men jeg har ikke tilgang på hytte så da måtte det blitt en av DNT sine, og de er ikke alltid like lett å komme seg til med små barn.


#77

Taien sa for siden:

Nextlife: det kan jo bli hektisk med ørten stykk som har pakkelek for første gang. :humre: Men hørtes veldig kjekt ut!

Jeg kjenner at jeg egentlig gleder meg til kvelden. God mat, kransekake, suksessterte, masse spill og konkurranser og premier. Til og med premier JEG ikke vet noe om?!

Jeg håper uansett at alle får en fin kveld og avslutning på dette tiåret, uansett hvordan året/årene før har vært. Jeg kjenner at jeg går inn i 2020 med like blanke ark og spissede fargeblyanter som hvert nytt år. Takk for det gamle alle fine FP-ere.


#78

IzziCreo sa for siden:

Feirer alltid med venner. God mat, skravlings og barna gjør det de har lyst til. Dette året skal ikke 17-åringene være med da de skal feire ved sine respektive venner.


#79

ming sa for siden:

Veldig rolig feiring her i år. Mann og 9-- åring fikk med seg det lokale fantastiske familiefyrverkeriet kl. 17 mens jeg lagde mat og passet litt shaky hund. Så spiste vi treretters middag alle fem (den eneste gangen i året det serveres forrett her i huset), før mannen kjørte ungdommene på hver sin fest. Jeg, niåringen og mannen, da han var ferdig med den flate delen av dagens sjåføroppdrag, har sett Hobitten og spist godis. 9- åringen i seng rundt kl.23. Da tok jeg hunden med på soverommet og hørte lydbok over høyttaler mens rakettene suste, og nå er mannen ute og henter ungdommene.

Stjerneskuddet glemte vi visst i kveld.

Jeg har jobbet med å senke forventningene til nyttårsaften, og det hjalp faktisk å få hund. Nå må vi jo ta hensyn til ham, så da passer rolig hjemmefeiring med spill eller film perfekt.


#80

Fløyel sa for siden:

Når man får eldre barn: Hente kl 03.30 om natten. Koselig det også, får en hyggelig skravlestund på vei hjem.


#81

Retz sa for siden:

Vi sov oss gjennom hele feiringa, hunden og jeg. Tror ikke en gang jeg våknet ved midnatt, men det smalt ganske tett fra 19-20-tida her. Nå er vi snart klar for årets første løpetur. Fin måte å feire det nye året på det også.


#82

millact sa for siden:

Hyggelig feiring hos venner med god mat, pakkelek, dart, kahoot og litt fyrverkeri.


#83

My sa for siden:

Jeg mimret i går, 20 år siden min søster, en venninne og jeg fikk millenniumshypen i vrangstrupen og rømte til ei enkel hytte langt på fjellet. Gikk inn på ski i en time i mørke og 20 minus kvelden før, kokte pinnekjøtt på vedovn, skålte inn det nye årtusenet med cognac i turkopp ved bålet utendørs, under en enorm stjernehimmel, så tente vardebål på flere av fjelltoppene rundt, og bare svakt fyrverkeri i det fjerne. :hjerter: Topptur første nyttårsdag med skyfri himmel og perfekt skiføre. Beste nyttårsfeiringa!

Hvis du ønsker å leie mindre og billigere hytte bør du skjekke ut inatur.no, hvis du ikke har gjort det før. Kan finne mye bra der. :nikker:


#84

Hyacinth sa for siden:

Vi så på kongelig varieté i London Palladium på NRK. Har aldri sett det før, men jeg ble positivt overrasket. Det var en hyggelig ting å se på nyttårsaften når man først skal se på TV. Ikke alt var like bra, men stemningen var så julete og nyttårsaktig på én gang, så vi koste oss alle sammen (riktignok litt i mangel på noe annet å se. :knegg: ) Frister til gjentakelse. :)


#85

frukt sa for siden:

Det hørtes fantastisk ut. :jupp:
Har aldri leid hytte før så det skal jeg sjekke.


#86

Madicken sa for siden:

Dette hørtes helt fantastisk ut! Jeg er muligens litt for bedagelig anlagt i dag til at jeg kommer til å gjøre det samme, men jeg fikk veldig lyst! :jupp:


#87

Sissel sa for siden:

Du må ta dem med til Skåpet. ut.no/hytte/101186/skapet . Utrolig flott der, og ikke mer enn halvannen time å gå ca. Har vært der utallige ganger, det er ofte mulig å gå til fots om vinteren også.


#88

banana sa for siden:

I år var jeg helt alene. Etter et tøft år var det både godt og vondt.

2 dager sener kom de andre hjem med medbrakte oliebollen og appelflappen (ref tidligere innlegg) som vi har varmet i ovnen og spist nå.


#89

rine sa for siden:

Det varierer. Noen ganger med venner med barn (oftere da barna var små), men oftest med ulike deler av min eller mannens familie. De av dem som har lyst og tid, liksom. God middag (svine- eller fåreribbe) er et must. Etterpå er det godis, skravling , og et vinglass eller to, alt ut fra hvem vi feirer sammen med.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.