Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

VikingMelk borte?

#1

Myria sa for siden:

Jeg har i dag jaktet på VikingMelk til karamellpuddingen min, men finner ikke noen steder. Er den forsvunnet, evt hvilke butikker har det nå? Har sett på en stor Rema og to Meny-butikker, tenkte jeg skulle prøve Obs i morgen.


#2

kamp sa for siden:

Finner det ikke jeg heller


#3

Syrinx sa for siden:

Den er borte grunnet manglende etterspørsel står det på Facebook.


#4

frukt sa for siden:

Spar har kondensert melk.


#5

Myria sa for siden:

Takk for svar. Vi har ingen Spar innen rekkevidde. Kan prøve noen av de internasjonale butikkene kanskje. De har neppe VikingMelk, men kanskje en annen variant.


#6

frukt sa for siden:

Ja, de pleier ofte å ha den slags. :ja:


#7

Syrinx sa for siden:

Rema, Kiwi, obs... alle pleier ha bokser stående i bakehyllene.


#8

Shun sa for siden:

Om det er pulveret du er ute etter bruker turfolket nå Nido melkepulver fra innvandrerbutikkene som erstatning. Ellers har de både søtet og usøtet kondensert melk, om det kan erstatte.


#9

zinatara sa for siden:

Den kondenserte melken i bakehyllen er som oftest søt. Så jeg ville sjekket innvandrerbutikker.


#10

Myria sa for siden:

Da har jeg sjekket både flere dagligvarebutikker og butikker med internasjonal mat og det er bare ikke å oppdrive. :sukk: Jeg tenkte å rett og slett prøve søt kondensert melk og droppe sukkeret og se hvordan det blir, og så hamstrer jeg evt vanlig kondensert melk neste gang jeg er i Sverige.


#11

zinatara sa for siden:

Jeg har funnet oppskrifter som bruker søt kondensert melk, så det kan være verdt å prøve.



#13

Myria sa for siden:

Takk for tips. Jeg tror ikke jeg orker bruke tid på å lage kondensert melk selv, så tester med søt som sagt og ser hvordan det blir. :jupp:


#14

Musemus sa for siden:

Mamma lager til meg med (laktosefri)fløte - må man ha vikingmelk, altså?


#15

Myria sa for siden:

Neida, man må ikke, men oppskriften jeg bruker er veldig god så jeg har ikke spesielt lyst til å drive og teste andre egentlig.


#16

Isolde sa for siden:

Jeg bruker oppskriften fra her inne. Den feiler aldri og får mye skryt. Den bruker bare h-melk.


#17

Geitrams sa for siden:

Jeg fant heller ikke vikingmelk til karamellpuddingen min. Heldigvis hadde mamma tre bokser i bakhånd, så det ble skikkelig karamellpudding i år og. Neste år må jeg nok finne ny oppskrift, hvis det ikke funker å droppe sukkeret og bruke søt kondensert melk. Vil du oppdatere når du har laget, Myria?


#18

Myria sa for siden:

Karamellpuddingen står i ovnen nå og skal spises i morgen, men jeg tok en liten smak av blandingen før den gikk i ovnen og den var i alle fall søt nok så jeg tror faktisk dette kommer til å gå bra. Men skal oppdatere når alle har smakt ja. :jupp:


#19

Polyanna sa for siden:

Jeg bruker også h-melk og egg, blir knallgodt det.


#20

Myria sa for siden:

Da kan jeg melde om at karamellpuddingen ble akkurat like god som den pleier! Den var nok et hakk søtere siden det er ganske mye sukker i den søtede kondenserte melken, men ikke for søt. Vellykket resultat. :jupp:


#21

Geitrams sa for siden:

Hvilken kondensert melk brukte du, og absolutt ingen tilsatt sukker? Jeg går ut ifra at vi bruker samme oppskrift siden det ikke akkurat florerer av karamellpuddingoppskrifter med vikingmelk.


#22

Myria sa for siden:

Jeg brukte Tørsleffs, men vanligvis hamstrer jeg i Sverige (19 kr per boks kontra over 50 her, heldigvis trengte jeg bare to). Jeg droppet sukker helt siden det bare skulle være 125 g sukker i oppskriften likevel og den søte kondenserte melken inneholder mye sukker.


#23

Geitrams sa for siden:

Det er 125 gram sukker i oppskriften min og. Så at min mor hadde glemt en boks vikingmelk hos oss, så den blir gjemt til neste jul :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.