Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken dessert har dere på nyttårsaften?

#1

millact sa for siden:

Ja, det lurer jeg på. Lurer på å tilby meg å ta med i år. To voksne og fire ungdom/barn.


#2

Camomilla sa for siden:

Hos oss tar gjestene med, hadde vi laget selv hadde det blitt sjokolademousse og is.


#3

løve70 sa for siden:

Jeg har tenkt å lage panna cotta (med hvit sjokolade og bærsaus).


#4

Syrinx sa for siden:

Vi har porsjonspavlova som serveres med is, bær og varm sjokoladesaus.

Alternativt ville jeg hatt karamellpudding med krem eller yogurtpannacotta med bringebærcoulis.


#5

Input sa for siden:

Mannen skal lage mangomousse.


#6

Myria sa for siden:

Hjemmelaget karamellpudding med pisket krem, evt Dronning Maud-fromasj (som det blir i år om jeg ikke får tak i VikingMelk...).


#7

GinaK sa for siden:

Her er det en 18åring i hus i morgen og i det selskapet blir det panna cotta med bringebærcoulis og bær oppå. På nyttårsaften blir det oss to og yngsten, svigers og mamma så da lager jeg crème brulee.


#8

Heilo sa for siden:

Vi har tradisjon på sjokoladefondant nyttårsaften, og at jeg tar med karamellpudding første nyttårsdag hos mine foreldre. Litt usikker på om det blir sånn i år, får se.


#9

My sa for siden:

Hjemmelaget karamellpudding eller riskrem, det varierer litt. Frukt og småkaker i tillegg, uansett.


#10

shute sa for siden:

Mad muff pie og fruktsalat. Veldig praktisk med mange gjester og mange barn blant dem.


#11

Solice sa for siden:

Dronningens deiligste dessert (Dronning Maud fromasj)


#12

Floksa sa for siden:

Is. Butikk kjøpt.


#13

Charlie sa for siden:

Is og kransekake.


#14

Matilda sa for siden:

Mannen lager aldeles nydelig crème brûlée, så når vi er hjemme, har vi det. I år skulle vi bort, men siden vertskapet er sjuke, har vi valgt å holde oss hjemme. Fløte, egg og vaniljestang er i boks. :nam:


#15

Muskat sa for siden:

Desserten er det morsomste å lage! Vi pleier å lage minst tre forskjellige i små porsjonsstørrelser. I år tror jeg vi ender opp med fem ulike. Disse er foreløpig planen, men jeg må kutte minst en av dem: bringebær-panna cotta med limemarinerte jordbær (eller bringebærcoulis) og friske bær, sjokolademousse med sjokoladecrumble og bringebær, minipavlova med syrlig krem og bær eller pasjonsfrukt , suksesstertemakroner, bringebærsorbet på marengskrønsj, miniostekaker med mirror glaze og fylt med julekrydrete skogsbær.


#16

amanas sa for siden:

Når vi har det så har vi flytende sjokoladekake med is. Lang tradisjon og vi får ikke lov av ungene til å tulle med det.

Dette året er vi hos et vennepar og der får vi alltid en fantastisk god, hjemmelaget mørk sjokoladepudding. Barna får is.


#17

Obelix sa for siden:

Sjokoladefondant med vaniljeis. Alltid


#18

Pappalille sa for siden:

Hvem har plass til dessert? :knegg: Vi er alltid hos et vennepar nyttårsaften og han lager verdens beste kalkun. På fjorten år kan jeg ikke huske en eneste dessert, men sausen han lager til kalkunen kan jeg snakke om i en time. :lol:


#19

Noba sa for siden:

I fjor laget jeg sitronmousse (Lise Finckenhagen) som jeg serverte med krem og mokkabønner. Jeg syntes det var en nydelig dessert, men de tre andre her hjemme var lunka. De vil alltid ha saftig brownie med bringebærcoulis og vaniljeis. Jeg har foreslått å prøve å lage noe annet i år, men diskusjonen om hva vi skal ha endte med «nedgradering» til to ulike typer bokser med is. :knegg:


#20

millact sa for siden:

Oppskrift på brownie? Vi går for det i år med god is til.


#21

Millen sa for siden:

Samme her. Vi har nesten alltid is til dessert...


#22

apan sa for siden:

Jeg planlegger en ostekake med pepperkakebunn og appelsin/hvit sjokolade smak. Is i tillegg.


#23

Cumulus sa for siden:

Veldig usikker.. Jeg tåler ikke sukker og datteren har cøliaki. Vi er 4 voksne og 3 barn, den yngste 3 år. Hadde vært gøy å servere noe med stjerneskudd på...


#24

Noba sa for siden:

Jeg bruker denne: www.mollerens.no/oppskrifter/amerikansk-brownies/

Det er vel litt å banne i kirka her inne kanskje, men er jeg lat kjøper jeg pose, men det må være Møllerens, den feiler aldri og er faktisk veldig god.

Bringebærcoulis må være med for min del hvis jeg skal klare det søte og mektige. Jeg løser opp 1 dl sukker i 0,5 dl kokt vann. Dette heller jeg over 200 g bringebær. Det hele kjøres i blender (evt kan stavmikser og brukes). Tilslutt siler jeg av frøene.


#25

veobra sa for siden:

Panna cotta er en gjenganger. Når jeg ser hvor mye fløte vi har i kjøleskapet er jeg ikke i tvil, den må brukes. Jeg lager i porsjonsglass. Bruner store og små glass så tar man en eller flere alt etter hvor mye man orker. Det pleier være stas med de som er i små drammeglass.


#26

Acsa sa for siden:

Jeg skal lage appelsinsjokolademousse og ha med til vennepar jeg skal tilbringe nyttårsaften med. Tenåringene hjemme får brownies og julekaker.



#28

Taien sa for siden:

Har noen oppskrift på en god sjokolademousse? Det er ønske her fra. I tillegg til mandelkjernepudding.



#30

Acsa sa for siden:

Freia har hvit kokesjokolade, de har det på meny og andre store matbutikker.


#31

Acsa sa for siden:

Det er veldig mange forskjellige framgangsmåter, jeg skal teste ut en med italiensk marengs i år, men det er litt krevende fordi du må koke sukkerlake til 117 grader osv.

Jeg har tidligere laget en hvor du smelter 200 gram sjokolade i 5,5 dl h-melk over svak varme, pisker 8 eggeplommer med 135 gram sukker, blander melkeblandingen forsiktig i eggene under omrøring og har det tilbake i kjelen. Rør over svak varme til den tykner litt. Smelt 8 gelatinplater i et par ss vann/appelsinjus/likør/kaffe og ha i. La det avkjøles og vend inn 3,5 dl lettpisket kremfløte.


#32

polarjenta sa for siden:

Her har de det på rema.


#33

millact sa for siden:

Supert, takk!


#34

Muskat sa for siden:

Jeg har brukt denne tidligere:
trinesmatblogg.no/recipe/sjokolademousse-med-sjokoladecrumble-og-bringebaer/

Droppet konjakk og brukte litt lysere sjokolade enn 70% tror jeg, den ble veldig god. Serverte den i små porselenskopper, sånne moccakopper i pastellfarger, det ble veldig fint.


#35

Orkide sa for siden:

Vi har Croquembouche på nyttårsaften.


#36

Addison sa for siden:

Hos oss blir det sjokoladefondant med sorbet og friske bær.


#37

Nextlife sa for siden:

Vi har pleidde å ha enten croquembouche eller et dessertplatå med 5-6 ulike varianter i bittesmå varianter.
I år er jeg usikker, jeg vet ennå ikke hvor mange vi blir til bords, så jeg lurer på en god kake av noe slag.


#38

Fløyel sa for siden:

Bøyer meg i støvet for alle som klarer å lage croquembouche. Tror ikke jeg tør å begi meg ut på et slikt mesterverk og servere gjestene mine det.

Har ikke bestemt meg enda, men har lyst på noe syrlig etter kalkun middag med en "tung" fløtesaus.
Veldig begeistret for Lemon pound cake om dagen og funnet en god oppskrift, men man serverer kanskje ikke slikt til dessert.


#39

Høst sa for siden:

Jeg er veldig glad i sitronsmak på kaker og slikt (elsker engelsk sitronkake!) og har veldig lyst til å prøve noe slikt som dessert en gang (men ikke i morgen....:) )

www.cookingclassy.com/lemon-molten-lava-cakes/


#40

Pesten sa for siden:

Oreokuler og sjokolademousse


#41

Taien sa for siden:

Takk for oppskrifter! :hjerter:

Da blir det sjokolademousse med vaniljesaus og mandelkjernepudding med bringebærsaus til dessert.


#42

Acino sa for siden:

Kremete versjon av karamellpudding står i ovnen nå. Håper det blir bra! Nå må jeg bare finne noe å bruke eggehviter på..


#43

Hyacinth sa for siden:

Jeg har laget melkesjokolademousse. Kun fordi det var sykt enkelt og barnevennlig.

Smelt/delvis smelt en stor melkesjokolade (feks i mikro). Strø over en klype havsalt. Kok opp 1 dl melk og rør inn to gelatinplater som først har ligget litt i kaldt vann. Hell dette over sjokoladen og rør det jevnt. La det avkjøles.

Pisk 2 dl kremfløte og vend inn i sjokoladeblandingen. Så er det bare å sette kaldt. :)


#44

emm sa for siden:

Crème brûlée, det har vi hvert år, datteren vår som har innført den tradisjonen fordi hun elsker det. Har hent vi har supplert med noe annet om det er mange gjester og flere ønsker. Egentlig er det eneste helt faste tradisjonen vi har til nyttår.:p


#45

Hyacinth sa for siden:

Jeg elsker at du skriver det riktig, emm! :elsker:


#46

Toffskij sa for siden:

Vi skal ha sherrypudding, i praksis panna cotta med en god slump sherry i. Veldig godt!


#47

Nextlife sa for siden:

Jeg har landet på en sjokolademoussekake med kjerne av ripsgele, med mandelbunn.. Har frosset den nå, og håper jeg får til en skinnende glasur av sjokoladeganache. Litt gullpynt på toppen, så blir det bra.


#48

millact sa for siden:

Det laget ofte farmor. Det er så utrolig godt!


#49

Fløyel sa for siden:

Jeg laget en lemon pound cake, fordi jeg vil ha det. Pynter med friske bær.


#50

Gaia sa for siden:

I år blir det karamellpudding. En med cognac og appelsin, en uten. Og så lager jeg cognackrem, appelsinkrem og vanlig krem til å ha ved siden av.


#51

Stompa sa for siden:

Jeg vurderte sviskegrøt, men det ble hjemmelaget sorbet. Vi tar sviskegrøten i morgen til kveita. :hyper:


#52

polarjenta sa for siden:

Hos oss blir det forskjellige typer desserter, sjokoladepudding, riskrem og karamellpudding tror jeg i alle fall det blir.


#53

Martis sa for siden:

Vi skal ha sjokoladefondue med fruktbiter og msrsmellows for de som liker det ekstra søtt.


#54

Shun sa for siden:

Dette hørtes godt ut! Hva slags sherry bruker du?
Jeg regner med at det ikke er tørr fino eller manzanilla.


#55

Polyanna sa for siden:

Sjokolademousse, karamellpudding, et par rundkaker, kransekake, brownies og en pavlova. #sunnmøre


#56

ingling sa for siden:

:knegg: Høres kjent ut. Vi hadde med pavlova til et sånt bord i går og fikk med rester hjem, så det skal vi ha. I tillegg ønsker eldste seg brownies, og så vil de sikkert ha is.


#57

nolo sa for siden:

I år blir det Tiramisu.


#58

Fuja sa for siden:

Fritert banan i airfryen og is.


#59

Toffskij sa for siden:

Det går helt fint å bruke tørr sherry, man regulerer bare sukkermengden deretter. De er jo ofte bedre enn de søte, synes jeg. (Nå var det svigermor som lagde denne, så jeg er ikke helt sikker på hva hun brukte.)



#61

Benzo sa for siden:

Sitronfromasj :nam:


#62

My sa for siden:

Her ble det fruktsalat, krumkaker, pavlova, marsipankake og en haug med andre kaker, siden det ble kombinert nyttårsfeiring og bursdagsfeiring for et familiemedlem som fyller 50 den 3.


#63

Carpe Diem sa for siden:

Vi hadde sjokoladefondant med krem til dessert :jupp:


#64

Millen sa for siden:

Vi orket ikke dessert, og glemte det utover kvelden. Spiste godis da.


#65

millact sa for siden:

Vi spiste dessert utpå kvelden. Da orket vi.


#66

Cumulus sa for siden:

Min favoritt :)


#67

Magica sa for siden:

Vi hadde fruktsalat og sjokolademousse pluss vaniljesaus. Jeg hadde planer om å lage tiramisu men så ble jeg kalkun-sjef i stedet og noen andre lagde desserten. :)


#68

Cumulus sa for siden:

Vi hadde kransekake, gele, vaniljesaus, kokosboller og potetgull. ☺️


#69

rine sa for siden:

Oftest riskrem, men har også laget dronning Maud-pudding og multekrem.


#70

Geitrams sa for siden:

Dronning Mauds pudding, i barnevennlig versjon.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.